Themafeest

Een themafeest organiseren, onze tips !

themafeest organiseren

Zin om een feest te organiseren waar het gegarandeerd gezellig gaat worden? En dan het liefst een niet standaard feestje? Denk dan eens aan het organiseren van een themafeest. Voor bijna elk thema is er wel een leuk feest te bedenken, the sky is the limit!

Wat is een themafeest en waarom een dergelijk feest organiseren ?

Zoals de naam het al zegt (ja het is echt waar) is een themafeest een feest met een bepaald thema. Het thema kan iets te maken hebben met de klederdracht van de genodigde gasten, maar ook iets met bijvoorbeeld het eten. 

Als het thema van je feest ‘Italiaans’ is, kunnen je genodigden verkleed komen in typische Italiaanse klederdracht. Maar je kunt je gasten daarnaast ook voorzien van typische Italiaanse lekkernijen.

De meeste mensen zijn wel bekend met de themafeesten: goed/fout party, Oktoberfest, flower power en een 70’/80′ of 90′ party, Bij de goed/foute party dragen de feestgangers kleding die normaal het daglicht niet kunnen verdragen. Zoals bijvoorbeeld een combinatie van een roze broek met gele schoenen en een groen T-shirt of een heel erg fout hysterisch trainingspak . Op een 70′, 80′ of 90′ party dragen de genodigden kleren die ze in deze periode ook droegen, zoals wijde pijpenbroeken en kleurrijke leggings.

#themafeest

De leukste themafeest artikelen voor een geslaagd feest! Zorg dat je goed voor de dag komt.

Unieke sfeer op jouw themafeest

Een thema op je feest zorgt ervoor dat de sfeer er snel goed inzit en er een gezellige samenhang ontstaat tussen de aanwezige feestgangers. Vergeet je fototoestel dus zeker niet klaar te zetten of bij genoeg budget, huur gerust een fotograaf in. Je zult hier geen spijt van hebben:), de foto’s die gemaakt zullen worden zorgen voor een hoop napret van het themafeest!

Voorbereidingen van een themafeest

Na het vaststellen van het thema van jouw gelegenheidsfeest kun je beginnen met het maken van de gastenlijst en het maken en versturen van de uitnodigingen.  

De uitnodigingen ‘nodigen’ natuurlijk het meeste uit als deze aansluit bij het thema van het feest. Vermeldt in de uitnodiging duidelijk het thema van het feest zodat de genodigden weten wat er van ze verwacht wordt.

Je kunt er ook voor kiezen  om een gedeelte van de genodigden wel op de hoogte te stellen van het thema van het feest en de anderen niet. Op deze manier creëer je een grappige verwarring tussen de genodigden wat gegarandeerd voor genoeg gespreksonderwerp gaat zorgen op jouw themafeestje!

Om het alsnog goed te maken met de gasten die je niet goed hebt ingelicht, kun je thema kleren klaarleggen die zij alsnog aan kunnen trekken op jouw themafeestje.

Gallant & More

Nu de uitnodigingen de deur uit zijn kom je aan bij het belangrijkste moment voor de organisatie van jouw gelegenheidsfeest. Namelijk: de keuze of je zelf ook optimaal wil en kan gaan genieten op je eigen feest.  

Met het inhuren van een bediende van Gallant & More, zorg en kies je ervoor  dat het themafeestje ook voor jouzelf onvergetelijk wordt en dat de planning van het feest verder tot in de puntjes georganiseerd verloopt.

De gastheer van Gallant & More voorziet jouw genodigden namelijk tijdens het themafeest van de hapjes en drankjes. Daarnaast kan de gastheer van Gallant & More jou ondersteunen bij het organiseren van het feest, denkend aan de inkoop van de drank/hapjes en de themafeest versiering van jouw feest locatie.

Wil je graag dat de gastheer van Gallant & More zich aanpast aan het thema van het feest? Bespreek hierover de mogelijkheden met Gallant & More.

Na het themafeest

Na een themafeest blijf je vaak nog zitten met een hele hoop kledingstukken,  die je van je lang zal ze leven niet wil opslaan in je kledingkast.

Tijd  dus om alle genodigden via een whatsapp groep te overladen met foto’s van de gevonden voorwerpen. In deze groep kun je meteen de ‘foute’ foto’s  en de fantastische ervaringen van jouw themafeest met elkaar delen.

Geef een reactie