Feest

Nieuwe baan vieren, hoe doe je dat?

nieuwe baan vieren

Heb je een leuke nieuwe baan gevonden? Dit is zeker wel een moment van vreugde waard. Wat is een succes immers waard als je hier niet even bij stilstaat? De vraag is echter hoe je een nieuwe baan moet vieren. Wij helpen je op weg bij het maken van je plannen voor een feestje.

Nieuwe baan gevonden, alle reden voor een feestje

Als je een nieuwe baan gevonden hebt, is dit uiteraard alle reden voor een feestje. Het vinden van een nieuwe baan is in deze tijd echt géén vanzelfsprekendheid. De mooie banen liggen niet voor het oprapen zoals dit in het verleden wel het geval was.

Blijft de vraag staan op welke manier je een feestje gaat organiseren. Je kunt bijvoorbeeld een keer met je gezin lekker uitgebreid uit eten gaan maar als je het liefst van de daken wil schreeuwen dat je je droombaan hebt gevonden en als iedereen dit mag weten, is de neiging groot om deze heugelijke stap in je leven veel grootschaliger aan te pakken.

#nieuwebaan

De leukste kaarten voor iemand met een nieuwe baan of als uitnodiging voor een nieuwe baan feestje!

Wanneer organiseer jij je feest om te vieren dat je een nieuwe baan hebt?

Het eerste waar je aan moet denken bij het organiseren van dit soort feesten is wanneer jij je fuif geeft om te vieren dat je een nieuwe baan hebt. Als je op een vervelende manier afscheid neemt van je oude baan, is deze keuze niet zo lastig.

De laatste dag van je huidige dienstverband is een prima moment. Een mooie manier om het “oud zeer” van je af te zetten en met een lekkere borrel weg te spoelen. Er zijn weinig mensen die hier lang over hoeven na te denken.   

Als je echter op een prettige manier weg gaat bij je oude werkgever, zul je misschien druk zijn met het afhandelen van de nog lopende zaken. Misschien hebben je oud collega’s wel een afscheidsfeest voor je georganiseerd, een surpriseparty waarvan je niets weet.

In dat geval kun je beter even wachten met het organiseren van je “nieuwe baan feest”. Het zal je toch niet gebeuren dat je op deze manier een dubbele afspraak hebt!

Groot feest voordat je aan je nieuwe baan start?

Het is uiteraard ook niet erg verstandig om een groot feest te organiseren vlak voordat je aan je nieuwe uitdaging gaat beginnen. In de meeste gevallen komt er dan veel op je af. Je moet bijvoorbeeld je nieuwe collega’s leren kennen en de nieuwe werkprocessen eigen maken.

Daarnaast moet je je misschien inlezen en ren je van cursus naar opleiding. Het starten met een nieuwe baan is een moment dat je fris en scherp moet zijn en dat wordt een stuk lastiger als je net een flink feestje hebt gehad. Die eerste indruk kun je maar één keer maken. 

Uiteraard zou je nog een of twee weken kunnen wachten maar realiseer je wel dat de eerste weken veel energie van je vragen. Heb jij na de eerste week nog zin in het organiseren van een feest waarbij iedereen wel even een momentje van je tijd wil om je te feliciteren?

Als je bediening inhuurt en je volledig laat ontzorgen op je eigen feest (hiervoor zijn namelijk alle mogelijkheden) maak je het voor jezelf al een stuk makkelijker maar hiermee willen we wel zeggen dat de timing wel even een puntje is waar je aan moet denken.     

Wie nodig je uit op je “nieuwe baan feest”?

Het antwoord op de vraag wie je uitnodigt op je “nieuwe baan feest” is ook wel iets waar je goed over moet nadenken. Je zou de eerste niet zijn die in zijn of haar enthousiasme ervoor kiest om direct de nieuwe collega’s (inclusief leidinggevende) uit te nodigen. Je kunt dit onder de noemer “integratie in het team” plaatsen maar verstandig is dit uiteraard niet. Hiermee komen we weer terug op die eerder genoemde eerste indruk. 

Deze kennismaking kan nog erger als er alcohol in het spel komt en je het leuk leek om je oude- en nieuwe collega’s uit te nodigen. De enige persoon die alle partijen kennen, ben jij. De kans is dus groot dat jij het lijdend voorwerp bent in de gesprekken die tussen je gasten zullen ontstaan.

Als dit soort initiatieven niet helemaal gaan zoals jij gepland had en je zit in je proeftijd……. dan weet je welke keuzes je in ieder geval niet moet maken als je je afvraagt hoe je een nieuwe baan moet vieren. 

Geef een reactie