Wijn

Boeken over cognac: 6 toppers van dit moment!

boeken over cognac

In dit artikel duiden we de beste boeken over cognac die je op dit moment kunt bestellen bij Bol.com. Enkele van deze boeken zijn in het Nederlands geschreven, maar helaas is het aanbod van boeken over cognac in het Nederlands erg beperkt, dus hebben we om die reden ook een aantal van de allerbeste Engelstalige cognac boeken opgenomen in dit lijstje.

Beste boeken over cognac! Heerlijk genieten…

Met behulp van deze cognac boeken is het nog een stuk gemakkelijker om straks de juiste cognac te kiezen, want hoe meer je erover weet des te beter je weet welke cognac wel bij je past, en welke niet.

Cognac (kiezen op smaak) van Reinier Koops

De auteur van dit boek woonde twee maanden lang bij een Franse cognacboer, en bezocht in die tijd meer dan 50 cognacproducenten. Hij neemt je in dit boek mee langs allerlei kleinere en grotere cognacproducenten, en doet verslag van hun werkwijze, hun eigenschappen en wat hen bijzonder maakt.

Daarnaast vind je in dit 260 pagina’s tellende cognac boek ook algemene informatie over de geschiedenis van cognac, en hoe cognac wordt gemaakt.

Cognac (kiezen op smaak) van Reinier Koops

#proefnotities

Mooi aan dit cognac boek is verder dat de auteur vele proefnotities heeft opgenomen, zodat je al weet van je van een bepaalde cognac kunt verwachten als je op het punt staat om een aankoop te doen.

Verder vinden we de adressenlijst van de cognacboeren en cognachuizen die is opgenomen in dit boek toch ook wel erg handig! De mensen die dit boek eerder hebben besteld beoordeelden het boek met een gemiddelde van 4,5 sterren, waarbij de maximale score 5 sterren is.

Als Nederlandse cognac liefhebber moet je dit cognacboek toch wel in je kast hebben staan, al is het alleen al omdat er zo weinig Nederlandstalige boeken zijn te krijgen over cognac. Een aanrader dus, en een boek dat je vandaag nog zou moeten bestellen!

Cognac – alle informatie voor de liefhebber – van Martha Cazemier

Dit is de complete gids over cognac, waarin je uitleg krijgt over van alles wat met cognac te maken heeft. Denk hierbij aan de bereiding, en het serveren en het proeven van cognac, waardoor je van leek kunt uitgroeien tot iemand die straks redelijk weet waar het om draait op dit gebied.

Ook de geschiedenis van cognac wordt in dit boek besproken, wat je eigenlijk ook wel mag verwachten in een gids die je breed wil informeren op het gebied van cognac.

Cognac – alle informatie voor de liefhebber - van Martha Cazemier

#klimaat

Verder wordt nog aandacht geschonken aan het klimaat, en de samenstelling van de gronden waarop de cognac druiven groeien, en de invloed hiervan op de uiteindelijke cognac. Deze is erg groot, en om die reden is het in onze ogen goed dat de auteur ook genoeg aandacht besteed aan deze onderwerpen.

Ook de stookketels, en de houten vaten waarin cognac jarenlang moet rijpen (tenminste 2,5 jaar, maar vaak veel langer) zijn erg bepalend voor de smaak van cognac.

Ook deze thema’s worden goed belicht in dit cognac boek. Al met al is dit een zeer aardige en redelijke algemene cognac gids, die je als cognac liefhebber breed informeert. Voor 40 euro is deze 224 pagina’s tellende en in het Nederlands geschreven hardcover van jou!

The World of Cognac van Michelle Brachet

The World of Cognac is een flink cognac boek dat bestaat uit maar liefst 312 pagina’s, en vrij recent is, namelijk van 2017. Het boek is – zoals de titel al doet vermoeden – in het Engels geschreven, en bevat een rijke beschrijving van de geschiedenis van cognac, waaronder zowel beschrijvingen uit de 7e eeuw, als beschrijvingen van de hedendaagse cocktailcultuur.

De auteur legt verder in duidelijke taal uit hoe cognac wordt gemaakt, en uit welke gebieden het komt uit de cognacstreek. Verder wordt in dit boek ingegaan op de leeftijd van cognac en de verschillende classificaties en aanduidingen die er zijn.

Michelle Brachet

#bewaren

Andere aspecten die aan bod komen zijn de kunst van het proeven van cognac, maar vooral ook het kiezen en bewaren van deze delicate drank. Weten bij welke cognachuizen je cognac zou moeten kopen?

In dit boek vind je ook een uitgebreide lijst met cognachuizen, met alle merken die zij voortbrengen, en de soorten cognac per merk. Al met al is dit boek een van de meeste uitgebreide cognac boeken die in de handel te krijgen is. Wil je breed en uitgebreid geïnformeerd worden, ga dan voor The World of Cognac van Michelle Brachet.

170 Cognac Based Cocktails van Lev Well

Heb je zin om cocktails te maken die op cognac zijn gebaseerd? Dan is deze uitstekende gids wat voor jou! Je vindt in dit boekje namelijk 170 recepten voor overheerlijke cocktails met cognac.

Lev Well

#cocktails

Je kunt gelijk nadat je het boekje in huis hebt zelf aan de slag met het maken en serveren van cocktails. Hou je ervan om te experimenteren, en is cognac jouw favoriete drank, dan is 170 Cognac Based Cocktails de perfecte aankoop voor jou.

Dit boek is verder te krijgen als paperback (voor 13,99 euro), en als e-book (voor slechts 3,99 euro). Houd er wel rekening mee dat dit boekje in het Engels is geschreven. Beheers je de Engelste taal redelijk, dan hoeft dat echter geen enkel probleem te zijn.

Cognac (A Liquid Story) van Salvatore Calabrese

Dit boek mag ook beslist worden aangeraden, en is geschreven door een van de grootste cognac kenners van de wereld, namelijk Salvatore Calabrese.

Cognac (A Liquid Story) van Salvatore Calabrese

#geschiedenis

In dit boek zet hij vele persoonlijke verhalen neer, en neemt hij je mee door de geschiedenis van cognac. Dit boek bevat een samenvatting van het complete cognac proces, van de druif tot aan de fles, en van het destillatieproces tot aan allerlei prachtige proefnotities van de mooiste cognac soorten die er zijn.

Cognac (A Liquid Story) is rijk en goed geïllustreerd, telt 272 pagina’s, en is verkrijgbaar voor 22,50 euro.

Cognac (The Seductive Saga of the World’s Most Coveted Spirit) van Kyle Jarrard

Met dit boek beleef je een kleurrijke reis door de Cognac streek. Hierbij krijg je een kijkje in de keuken bij bekende en minder bekende destilleerders, zoals Hennessy, Rémy Martin, Martell, Delamain, en Courvoisier.

#destilleren

Kom nu alles te weten over cognac, en de waanzinnige wereld van het destilleren.

Koop dit 256 pagina’s tellende boek vandaag nog voor 10,78 euro, voor 15,99 euro, of voor 23,90 euro, afhankelijk van je keuze: een e-book, een paperback of hardcover versie van dit boek.

Geef een reactie