Eten en drinken

Boeken over Franse gerechten: dit zijn de 9 beste!

boeken over franse gerechten

De beste boeken over Franse gerechten hebben we in dit artikel voor je uiteengezet. Met deze kookboeken kun je werkelijk alles leren over de Franse keuken, en leer je dat Frans koken leuk, spannend, eenvoudig, aangenaam en leerzaam is! De meeste van deze boeken bevatten vooral veel recepten, waarmee je het jaar rond kunt koken, en waarmee je voor elk moment van de dag en voor elke gelegenheid uit de voeten kunt.

Boeken over Franse gerechten: verdiep je in de Franse keuken

Een deel van deze geweldige kookboeken heeft ook aandacht voor het Franse land, voor regionale specialiteiten, voor de Franse cultuur, en de geschiedenis van de Franse keuken. Liever een woordenboek, zodat je de Franse termen kunt duiden? Ook daar hebben we er enkele van gevonden, die je zeer goed kunnen helpen bij het helpen van de vertalingen van Franse woorden en begrippen. Handig voor als je in Frankrijk op vakantie bent, en je een menukaart onder je neus krijgt in een restaurant. Bekijk nu welke van deze titels jou het meeste aanspreken, en begin vandaag of morgen nog met het genieten van Franse heerlijkheden!

De bijbel van de Franse keuken van Alain Caron

We beginnen meteen goed, en wel met deze bijbel van de Franse keuken. Dit naslagwerk van Alain Caron (een bekende Franse chef-kok), geeft je alle geheimen van de Franse keuken, en daarnaast ook een keur aan recepten; meer dan 180 om precies te zijn!

Dit boek geeft je vele handige tips en aanwijzingen, en je ontdekt met dit boek echt wat de oneindige mogelijkheden van de Franse keuken zijn. Aan de hand van heldere instructies, stap-voor-stap fotografie, en een lijst met Franse culinaire begrippen en technieken, leer je alles over het maken van de meest heerlijke Franse gerechten.

De bijbel van de Franse keuken van Alain Caron

#bijbel

Maak met De bijbel van de Franse keuken een reis door Frankrijk, en ontdekt bijzondere recepten uit iedere regio van het land. Wat dacht je van een klassieke uiensoep uit Centraal-Frankrijk, of van coquilles Zuid-Franse Saint-Jacques uit de oven, of van ratatouille, of van bavette met rode?

Dit zijn zomaar wat gerechten die je met dit boek zelf kunt gaan maken, en dat is ook nog eens gemakkelijker dan je denkt.

En ook mooi om te weten, zowel voor de beginnende thuis kok, als voor de doorgewinterde keukenprins- of prinses is dit boek geschikt, leerzaam, en bovenal verrassend!

Deze in november 2018 verschenen bijbel over de Franse keuken is te krijgen voor een bedrag van 31,99 euro, voor een hardcover. Liever een e-book variant van dit boek? Ook dat kan, en wel voor maar 9,99 euro. Totaal telt deze prachtige bijbel maar liefst 480 pagina’s. Een flink boek dus!

Tot nu toe beoordeelden 14 mensen dit boek, en kreeg dit boek 4,8 sterren gemiddeld. Omgerekend als cijfer is dit dus een 9,6! Oftewel een uitmuntend boek over de Franse keuken, waar eigenlijk alles instaat wat je moet weten op dit gebied, inclusief een arsenaal aan uitstekende recepten.

Mijn Franse keuken – de eenvoudige Franse keuken van Alain Caron

Nog een zeer interessant boek van Alain Caron! In dit 240 pagina’s tellende kookboek leert Alain Caron je hoe eenvoudig, simpel, lekker en leuk de Franse keuken kan zijn.

Je hebt maar weinig ingrediënten nodig als je met dit boek Frans wilt gaan koken, en daar haal je dan ook nog eens het maximale uit qua smaak! Kijk, dat begint goed…

Meer dan 75 recepten laten je zien wat er mogelijk is in deze geweldige keuken, en bovendien bewijzen de recepten dat Frans koken echt niet moeilijk is.

Mijn Franse keuken – de eenvoudige Franse keuken van Alain Caron

#lekker

Wat dacht je van koude meloensoep, van gepocheerde kabeljauw met kokkels, van tamme konijnenboutjes met doperwten, en van duif met laurier en blauwe bessensaus? Het is bijna allemaal even lekker, wat je met dit kookboek in de hand zelf kunt klaarmaken.

Aan alle momenten van de dag is goed gedacht door de auteur van dit boek, want er zijn zowel recepten voor het ontbijt, voor de lunch, voor het diner, als voor toetjes opgenomen. En ook een lekker recept voor een crème brûlée met karamel ontbreekt natuurlijk niet in dit boek. Kun jij straks perfect Frans koken? Als het aan Alain Caron ligt wel!

Mijn Franse keuken is te krijgen voor een uitstekende prijs. Want voor 9,90 euro haal jij al een hardcover versie van dit boek in huis, en voor maar 4,99 euro scoor je een e-book variant. 6 eerdere kopers van dit in 2016 verschenen boek gaven online een beoordeling, en zij kwamen daarbij tot een uitmuntende gemiddelde score van 4,8 sterren. Omgerekend als cijfer is dit dus een 9,6 gemiddeld!

De nieuwe Franse keuken van P. Bocuse & Marianne Stuit

De nieuwe Franse keuken is een meesterlijk kookboek dat is geschreven door de bekende chef-kok Paul Bocuse, die ook de ambassadeur is van de Franse keuken.

Ga er maar aanstaan, want dit geweldige kookboek bevat maar liefst meer dan 1.000 recepten uit de bijzondere wereld van de Franse keuken. Dit kookboek is er een uit de serie van Culinaire klassiekers, waarbinnen eerder al De Klassieke Italiaanse keuken en het Groot Indonesisch kook verschenen.

De nieuwe Franse keuken van P. Bocuse & Marianne Stuit

#musthave

De kookboeken binnen deze serie zijn zeer goed geschikt voor liefhebbers van enorme receptenboeken, en dat geldt dus ook voor De nieuwe Franse keuken. Dit is het standaardwerk dat in je boekenkast zou moeten staan, of nog beter… in je keukenkast zou moeten liggen, zodat je het altijd paraat hebt om de beste gerechten uit de Franse keuken klaar te maken.

Totaal telt dit kookboek maar liefst 512 pagina’s. Toch kun je een gloednieuw hardcover exemplaar al krijgen voor maar 34,99 euro! Liever een paperback versie, in gebruikte (maar goede) staat? Ook dat is mogelijk, en wel voor een bescheiden bedrag van maar 12,50 euro. 8 beoordelingen tot nu toe voor dit kookboek, en daarbij werden gemiddeld 4,9 sterren gegeven. Een 9,8 als cijfer dus!

In een Franse keuken – verhalen en 85 recepten om thuis te koken als een Francaise van Susan Herrmann Loomis

Welke vrouw wil er thuis niet koken als een echte Française, met verse, pure en lokale ingrediënten en producten van het seizoen. Hoe flikken die Fransen dat toch.

Velen hebben dagelijks een drukke baan, maar ze spelen het wél klaar om dagelijks een verse drie- of viergangenmaaltijd te bereiden. De Fransen zijn meesters in het combineren van producten van het seizoen, uit eigen tuin, en van de markt, en wel op zo’n manier dat de smaken en geuren op hun meest perfecte manier naar voren komen.

De auteur van dit boek ging op een culinaire zoektocht en ontfutselde haar Franse vrienden, buren, koks en marktkooplui tot in de wijde omgeving van haar woonplaats in Frankrijk, hun beste en mooiste keukengeheimen.

In een Franse keuken – verhalen en 85 recepten om thuis te koken als een Francaise van Susan Herrmann Loomis

#antwoorden

Verder geeft dit boek je antwoorden op bijzondere vragen. Doen de Franse slimmer boodschappen, zijn ze soms beter in het plannen van diners, en kunnen ze beter improviseren als het gaat om het maken van maaltijden, als er onverwachts bezoek langskomt.

Het antwoord is: ja. In dit boek, In een Franse keuken, deelt de auteur alle tips, geheimen, en recepten waarmee haar Franse vrienden en kennissen van elke maaltijd een heerlijk feestje maken.

Dit interessante kookboek aanschaffen? Dat kan voor 89,90 euro. Voor dat bedrag krijg je een paperback versie, in gloednieuwe staat! Een e-book variant is ook mogelijk, en het leuke daaraan is dat je aanzienlijk goedkoper uit bent. Voor maar 9,99 euro kun je een e-book versie bestellen, en wel via Bol.com.

Ook dit kookboek over de Franse keuken werd zeer goed ontvangen bij het publiek. Totaal kreeg dit boek namelijk 4,6 van de 5 sterren (gebaseerd op 9 beoordelingen), oftewel een 9,2 gemiddeld als cijfer.

In een Franse keuken is niet het standaard kookboek, maar het is een leuk receptenboek, met daarnaast vele goede verhalen, en schetsen van de sfeer van het Franse leven en de Franse keuken. Heeft dit je interesse, dan zouden wij zeggen: doen!

De kunst van het koken van Julia Child & Simone Beck

Dit is een waar meesterwerk van Julia Child over de klassieke Franse keuken. Een absoluut top boek binnen dit genre van boeken over Franse gerechten! In haar boek krijg je alle hoogtepunten uit de klassieke Franse keuken gepresenteerd, en daarnaast leert ze je ook alle technieken en bereidingswijzen die je moet kennen om alle opgenomen recepten zo perfect mogelijk te maken.

De kunst van het koken verscheen een halve eeuw terug al, in de vorm van een eerste editie. Maar nu – vele updates later – is het nog steeds een van de meeste geliefde en gebruikte kookboeken over de klassieke Franse keuken.

De kunst van het koken noemt men ook wel de steen der wijzen, waarmee iedere kok eenvoudige ingrediënten kan veranderen in eetbaar goud! Dit kookboek is een boek waar je U tegen zegt, en ja U met een hoofdletter!

De kunst van het koken van Julia Child & Simone Beck

#dik

Een van de dikste kookboeken ook die wij tot nu toe hebben bekeken. Totaal telt De kunst van het koken bijna 1.000 bladzijden! Totaal kreeg dit boek maar liefst 39 recensies, waarbij gemiddeld 4,8 van de 5 sterren werden gegeven.

Nu zou je wellicht een enorme prijs verwachten, maar dat valt enorm mee. Voor 42,50 kun je een hardcover exemplaar scoren! En ja, dit is uiteraard een gloednieuw exemplaar. Liever een paperback versie? Ook dat is mogelijk, en wel voor ongeveer dezelfde prijs. Welke variant van dit boek je ook kiest, je krijgt hem gratis toegezonden, want boven de 20 euro aan orderwaarde heb je bij Bol.com geen verzendkosten. Erg fijn!

Joie de Vivre – Ode aan de Franse keuken van Sascha de Boer

Dit 236 pagina’s tellende kookboek is geschreven door 3 hartsvriendinnen, namelijk Sacha de Boer (fotografe en voormalig nieuwslezeres van het NOS), Janine Smits (styliste), en Babs Assink (journalist).

Hiervoor gingen zij langs 10 topchefs om 2 originele en moderne menu’s te ontwikkelen, op basis van recepten uit een klassiek Frans kookboek uit 1873. Dit heeft geleid tot 60 overheerlijke gerechten die zo ontstonden, en die door Sacha prachtig werden gefotografeerd. Al deze 60 gerechten zijn door beginnende en meer ervaren thuiskoks prima te bereiden, en beslist niet moeilijk.

Joie de Vivre – Ode aan de Franse keuken van Sascha de Boer

#lifestyle

De 3 hartsvriendinnen die dit boek tot stand brachten houden van het goede Franse leven, en brengen geregeld samen tijd door in Janines oude huis in de Bourgogne. Koken, lekker eten, en goede gesprekken spelen daarbij een hele belangrijke rol. Dit geweldige lifestyle kookboek Joie de Vivre is de ode van deze 3 vriendinnen aan de Franse keuken!

Alvast mooi om te weten, dit zijn de 10 topchefs die de originele en moderne menu’s hebben uitgewerkt voor dit kookboek: Ron Blaauw, Jean Beddington, Wout Bru, Jacob Jan Boerma, Erik van Loo, Nicolas Misera, Jonnie Boer, Seppe Nobels, Margo Reuten, en Angelique Schmeinck. Kortom, bekende en grote namen, die aan dit boek hebben meegewerkt. Verwacht dus alleen uitstekende recepten en de meest decadente smaakcombinaties!

Voor 29,99 euro ben jij de eigenaar van dit bijzondere kookboek. Voor die prijs krijg je een fraaie hardcover versie, en uiteraard ook een nieuw exemplaar. Tot nu toe zijn er 3 beoordelingen over dit boek. Daarbij werden gemiddeld 4,7 sterren gegeven! Ook dit is dus een uitstekend boek over de Franse keuken, dat ook nog eens duidelijk afwijkt (in bijzondere zin) van de meeste boeken binnen dit genre.

Cuisine – 1.000 klassiekers uit de Franse keuken van Francoise Bernard

Wauw, nog een enorm boek over de Franse keuken, met maar liefst 1.000 recepten voor bekende gerechten. Stuk voor stuk zijn de gerechten die in dit boek zijn opgenomen klassiekers van de rijke Franse culinaire traditie.

Alle recepten die in Cuisine zijn opgenomen zijn helder, en de nuttige tips die je steeds krijgt helpen je om de lekkerste creaties op tafel te krijgen, voor jezelf, voor je gezin, voor je hele familie, en/of voor je vrienden.

Voor werkelijk elke gelegenheid, en voor elk moment van de dag kun je in dit boek meerdere, zo niet zelfs vele recepten vinden. Met de uitgebreide bijlage die is opgenomen weet je steeds welke ingrediënten en welke wijnen je moet uitkiezen.

Cuisine – 1.000 klassiekers uit de Franse keuken van Francoise Bernard (Boeken over Franse gerechten)

#klassiekers

Die monumentale kookboeken dat compleet gerechten is op Franse gerechten zou in ieder keuken moeten staan (of liggen). Gezien de omvang van dit kookboek (1.000 recepten en meer dan 1.100 bladzijden), heeft dit boek een prijs die naar verhouding is.

Voor een kleine 77 euro scoor jij dit uitmuntende en zeer omvangrijke kookboek, waar je jarenlang, zo niet decennialang, inspiratie uit zult putten! Kortom, met dit boek ben je ervan verzekerd dat je honderden uren kook- en eetplezier hebt.

Tot nu toe beoordeelden 3 eerdere kopers dit boek. Zij gaven daarbij gemiddeld 4,3 van de 5 sterren, waarmee kan gesteld worden dat dit een zeer goed kookboek is. Omgerekend als cijfer dus een fraaie 8,6 voor dit boek!

La Carte – tafelwoordenboek voor de Franse keuken van Rik Smits

In Frankrijk zijn er vele restaurants, en ze zijn er ook nog eens in overvloed, en buiten dat: de meeste zijn erg betaalbaar. Maar zit je eenmaal aan tafel in een restaurant in Frankrijk, dan kunnen de zorgen weleens gaan beginnen.

De salade niçoise en de steak frites die herkennen veel mensen waarschijnlijk wel, als deze op de kaart staan in een Frans restaurant, maar gaat het verder dan dat dan wordt het toch al gauw lastig. Want wat zijn rognons, en wat is bijvoorbeeld oisillon? En wat is de smaak hiervan? Dit leuke en beproefde culinaire bijbeltje geeft je korte en heldere beschrijvingen van wat er zoal op de kaart kan staan in een Frans restaurant.

Kortom, met dit boek hoef je nooit meer onzeker te zijn als je een gerecht gaat bestellen in Frankrijk, want met La Carte – tafelwoordenboek weet je heel gauw wat er te bestellen is, en wat je ervan kunt verwachten.

La Carte – tafelwoordenboek voor de Franse keuken van Rik Smits - Boeken over Franse gerechten

#handig

Dit is dus een zeer handig boek om bij je te hebben als je in Frankrijk op vakantie gaat, en je op je vakantie ook restaurants gaat bezoeken. Vrijwel alle termen en woorden die je op een Franse menukaart kunt tegenkomen staan in dit boek! Ontzettend handig dus…

Dit boek werd gebaseerd op vele Franse kookboeken en gastronomische encyclopedieën, en is daardoor eigenlijk een perfecte totale samenstelling van wat andere boeken over de Franse keuken deels al hebben te bieden. Het resultaat van dit boek mag er echt wezen!

En voor de prijs geldt eigenlijk hetzelfde, want voor ongeveer 10 euro scoor je al een mooie hardcover variant van dit boek, en voor 13 euro heb je een paperback versie in je bezit. Kies zelf maar wat je prettig vindt.

Totaal telt La Carte meer dan 330 pagina’s, dus verwacht ondanks het bescheiden prijsje een flink naslagwerk, waar je de rest van je leven plezier van kunt hebben. 9 reviews voor dit boek, waarbij gemiddeld 4,7 sterren werden gegeven.

Ga je voor dit tafelwoordenboek dat gericht is op de Franse keuken, dan weet je dus zeker dat je een hele goede aankoop zult doen. Wij zouden zeggen: alvast veel plezier met uiteten gaan tijdens je vakanties in het prachtige Franse land!

Gastronomisch woordenboek Frans-Nederlands en Nederlands-Frans van T. Dumoulin

Ook dit is weer een bijzonder boek dat gericht is op de Franse keuken. Voor ons ligt namelijk een gastronomisch woordenboek Frans-Nederlands en Nederlands-Frans.

Dit woordenboek is handig, en misschien zelfs wel onmisbaar voor de gastronoom en voor andere liefhebbers van de Franse keuken. In dit gastronomische woordenboek vind je een vertaling en verklaring van duizenden Franse gastronomische termen en begrippen, en je vindt in dit boek namen van ingrediënten, gerechten, regionale specialiteiten, de bereidingswijzen, keukengerei, en vaktaal.

Gastronomisch woordenboek Frans-Nederlands en Nederlands-Frans van T. Dumoulin - Boeken over Franse gerechten

#grammatica

Daarnaast tref je in dit boek ook een korte samenvatting van Franse grammatica, handig als je je grammatica even op wil frissen, en dit door de jaren heen wat is weggezakt.

De herziene editie van dit handige woordenboek is geheel nieuw opgezet, ten opzichte van voorgaande edities, en wel onder begeleiding van Van Dale Lexicografie.

Met dit woordenboek is de Franse keuken een stuk leuker, maar bovenal duidelijker en eenvoudiger te begrijpen. De prijs van dit boek is 39,99 euro. Voor dit bedrag krijg je een mooie hardcover variant, en bovendien een nieuwe versie. Verzendkosten heb je niet, als je voor dit boek besluit te gaan, want die scheldt Bol.com namelijk kwijt vanaf een orderwaarde van 20 euro. Heel fijn, want hierdoor bespaar je je 2,99 euro aan verzendkosten!

Tot nu toe zijn er 2 reviews voor dit boek, waarbij eenmaal 4 sterren werd gegeven, en eenmaal 5 sterren. Gemiddeld als cijfer dus een 9 voor dit boek! Ben jij de volgende die dankbaar gebruikt maakt van dit handige gastronomische woordenboek, misschien wel tijdens een vakantie in het Franse land?

Geef een reactie