Eten en drinken

Boeken over Italiaanse gerechten: dit zijn de 18 beste!

boeken over italiaanse gerechten

In dit artikel presenteren we je de beste boeken over Italiaanse gerechten, kookboeken waarmee je alles komt te weten over Italiaanse maaltijden en lekkernijen. De meeste van deze boeken bevatten veel recepten, en sommigen zelfs zeer veel (honderden dus…)! Of het nou gaat om voorgerechten, lunches, antipasti, hoofdgerechten, desserts, brood, cake, ijs, pizza, pasta of koek. Met deze boeken kun je alles van Italiaanse bodem straks zelf thuis maken! Geniet van je zelfgemaakte gerechten en baksels, en/of laat je omgeving daarvan genieten. Dat laatste is misschien nog wel leuker…

Boeken over Italiaanse gerechten: alleen de beste!

Met een deel van deze boeken kom je daarnaast meer te weten over het land zelf, en over enkele Italiaanse toprestaurants die je zou moeten kennen. Onder deze 18 top boeken bevinden zich vast wel een of meerdere titels die jou aanspreken.

Lees hieronder nu welke Italiaanse kookboeken wij je willen aanraden, en ontvang (na bestelling) morgen nog het boek in huis dat jou het meest kan bekoren. Alvast veel lees-, kook-, bak-, en eetplezier! Buon appetito!

Koken tussen Italiaanse vulkanen van Ko Sliggers

De auteur van dit boek is een kok en won met dit boek de Beste kookboek verkiezing van het jaar 2014! In Koken tussen Italiaanse vulkanen doet hij verslag van zijn kookavonturen op het zuid Italiaanse eiland Lipari.

Daarbij komt van alles aan bod, namelijk de culinaire geschiedenis, de herkomst van ingrediënten en hun eigenaardigheden, en daarnaast krijg je als lezer ongeveer 240 recepten uit de Zuid-Italiaanse keuken.

Koken tussen Italiaanse vulkanen van Ko Sliggers

#uitleven

Je kunt je dus helemaal uitleven in je keuken met dit boek, als je van Italiaanse gerechten houdt! Voor Koken tussen Italiaanse vulkanen leg je 26 euro neer. Voor die prijs krijg je een gloednieuwe paperback versie van dit in 2013 verschenen boek. Tot nu toe gaven 7 mensen een beoordeling over dit boek. Gemiddeld kreeg dit boek een score van 4,1 sterren. Oftewel een 8,2 gemiddeld als cijfer.

Eerdere kopers noemen dit boek verrassend, inspirerend, en de vele mooie foto’s maken dit boek tot een prachtig geheel van tekst en beeld. Bestel dit boek nu zelf, om dit zelf te beoordelen, en je Italiaanse kookkunsten op eenvoudige wijze naar een hoger niveau te brengen.

Jamie kookt Italië van Jamie Olivier

Jamie Olivier deelt in dit geweldige kookboek zijn liefde voor de Italiaanse keuken met je. De Italiaanse keuken is een van de meest geliefde keukens die er is, en in dit boek komt dat goed tot uiting.

Wat dacht je van Saffraankip, van voorjaarsbruchetta, cheesy risottoballetjes, een lekkere antipasti, of toch een klassieke Carbonara of linguine met worst? Jij mag zeggen waar je zin in hebt, bij het doornemen van de grote hoeveelheid Italiaanse recepten die Jamie Olivier in dit boek voor je uiteen heeft gezet. Viva Italia!

Jamie kookt Italië van Jamie Olivier

#passie

Dit boek brengt het plezier en de passie voor de Italiaanse keuken bij je thuis. Jamie kookt Italië telt meer dan 400 pagina’s, dus kies je voor dit kookboek, dan krijg je een flink boek!

De prijs is naar verhouding echter minder flink, want voor nog geen 30 euro heb jij dit boek van het wereldwijd bekende kookfenomeen Jamie Olivier al in huis. Twijfel je nog of dit jouw volgende aankoop gaat worden? Niet doen! Maar liefst 90 eerdere kopers van dit boek beoordeelden dit boek gemiddeld met 4,6 van de 5 sterren. Als gemiddeld cijfer kreeg dit boek omgerekend dus een 9,2! Need we say more…?

De klassieke Italiaanse keuken van Marcella Hazan

Binnen de serie Culinaire klassiekers verscheen dit boek van Marcella Hazan. Zij weet als geen ander het gevoel, de heerlijke geuren, de subtiele smaak van verse ingrediënten, én de eenvoud van echt Italiaans eten over te brengen.

Met dit boek is dat haar goed gelukt, zo kunnen we wel zeggen. De klassieke Italiaanse keuken moet worden gezien als een standaardwerk over Italiaans koken, en er staan dan ook enorm veel recepten in. Meer dan 500 zelfs!

De klassieke Italiaanse keuken van Marcella Hazan

#technieken

Daarnaast bevat het boek uitgebreide informatie over authentieke ingrediënten, en bereidingstechnieken. Kortom, een top boek voor alle beginnende Italiaanse thuiskoks, maar ook voor de gevorderde op het gebied van Italiaans koken is dit boek een verademing, en een vertrekpunt voor vele soorten heerlijke maaltijden.

Totaal beoordeelden 23 mensen dit boek met gemiddeld 4,7 sterren. Eerdere kopers van De klassieke Italiaanse keuken geven dus aan dat het hier om een uitmuntend boek gaat! Een must-have voor liefhebbers van de Italiaanse keuken. Staat dit boek binnenkort ook bij jou in de keuken- of boekenkast…?

Voor 22,50 euro scoor jij een nieuw exemplaar van dit boek, een variant met een harde kaft. Totaal mag je meer dan 500 pagina’s doornemen. Oftewel het betreft hier een werk waar je jarenlang inspiratie voor in de keuken uit kunt putten.

Landenbijbels – De bijbel van de Italiaanse keuken van Maud Moody & Leonardo Pacenti

De bijbel van de Italiaanse keuken bevat meer dan 200 Italiaanse recepten. Daarmee is de naam bijbel naar onze mening terecht gekozen. Dit boek is een ultiem naslagwerk voor iedereen die de geheimen van de Italiaanse keuken wil leren kennen.

De auteurs van dit boek zijn eigenaar van het Italiaanse restaurant Toscanini in Amsterdam. Zij koken dus dagelijks Italiaans, en weten er alles van. De mogelijkheden van de keuken van dit Zuid-Europese land zijn werkelijk oneindig.

Landenbijbels – De bijbel van de Italiaanse keuken van Maud Moody & Leonardo Pacenti

#gerechten

Aan de hand van duidelijke aanwijzingen, stap-voor-stap fotografie, uitleg van de basis ingrediënten, een duiding van culinaire technieken en begrippen, leer je alles over het zelf maken van Italiaanse gerechten. En met dit boek is dat makkelijker dan je voor mogelijk had gehouden!

Goed is ook dat er in dit boek aandacht is voor recepten uit alle Italiaanse regio’s. Wat dacht je van cotechino uit Emillia-Romagna, van torta pasqualina uit Liguria, en van pasta alla puttanesca uit Campania? Er is heel wat mogelijk, en voor iedereen is er genoeg lekkers te vinden in dit boek.

De bijbel van de Italiaanse keuken is zowel voor de beginnende thuis kok als voor de doorgewinterde chef-kok puur genot, erg interessant, en bovenal inspirerend om direct zelf aan de slag te gaan, zodra je het boek in je bezit hebt!

Voor een kleine 32 euro komt dit kookboek jouw kant op. Voor dat bedrag krijg je een prachtige hardcover, en bovendien een gloednieuw exemplaar. Deze kookbijbel telt verder bijna 500 bladzijden, dus je kunt behoorlijk wat weglezen en jarenlang inspiratie putten uit de vele recepten, suggesties en ideeën die zijn opgenomen in dit boek!

Tot nu toe kreeg dit boek 2 maal de maximale score van 5 sterren. En tot slot de hamvraag… Ben jij de volgende die dit fantastische boek in de keuken heeft liggen?

500 Italiaanse gerechten van L. Wildsmith

In 288 pagina’s vertelt de auteur van dit boek je alles over de Italiaanse keuken wat je moet weten. Daarbij staan vooral recepten op de voorgrond. Totaal krijg je maar liefst 500 recepten voor zeer uiteenlopende momenten, gelegenheden en maaltijden. Salades, snacks, lichte lunches, feestelijke etentjes, en snacks, zeg maar waar je trekt in hebt, en dit boek geeft jou de oplossing, in de vorm van een passend Italiaans recept.

500 Italiaanse gerechten van L. Wildsmith

#culinair

Leer zelf hoe je pasta, risotto, en soepen kunt maken, en laat je inspireren door de tradities van de verschillende Italiaanse culinaire regio’s. 500 Italiaanse gerechten van Wildsmith bevat een grote variatie aan gerechten, en er zijn recepten opgenomen voor vlees, vogel, en visgerechten.

Maar ook aan de vegetariërs en aan de veganisten is gedacht, in de vorm van goed gebalanceerde recepten zonder vlees, vis, en deels zonder andere dierlijke producten. Bereid straks zelf een kleine lunch, een meer gangen diner, of een lichte Italiaanse maaltijd voor tussendoor.

Dit boek leert je hoe je echt Italiaans moet koken! De prijs van 500 Italiaanse gerechten is zeer bescheiden, want voor maar 9,99 euro haal jij dit geweldige boek al in huis. En voor dat kleine bedrag krijg je ook nog eens een hardcover variant, en een volledig nieuw exemplaar! 11 beoordelingen tot nu toe over dit boek, en daarbij werden gemiddeld 4,5 sterren gegeven. Omgerekend als cijfer kreeg dit boek dus gemiddeld een 9!

Koken con amore (genieten van de echte Italiaanse keuken) van Sophia Lauren

Oorspronkelijk verscheen dit Italiaanse kookboek in de jaren 70, maar inmiddels is er deze waanzinnige herdruk van dit geweldige boek. In Koken con amore (genieten van de echte Italiaanse keuken) komt Sophia Loren met meer dan 200 typische Italiaanse recepten.

Van pizza tot risotto, en van Napolitaanse carnavalskransjes, tot gefrituurde courgettebloemen: alleen de allerbeste lekkernijen en gerechten Uit Italië zijn in dit boek opgenomen. En dan alleen zoals ze daar nog steeds worden gegeten.

Koken con amore (genieten van de echte Italiaanse keuken) van Sophia Lauren

#napels

In dit boek vele, vele prachtige foto’s, waaronder van Sophia Loren zelf; een van de allergrootste filmsterren ooit, afkomstig uit de sloppenwijken van de prachtige stad Napels.

Ondanks dat dit boek al van lang terug is, zijn de recepten die in dit boek zijn opgenomen beslist niet gedateerd te noemen. Totaal telt het boek 272 pagina’s, en voor 24,99 euro heb jij hem morgen nog in huis!

Ga je voor Koken con amore dan krijg je een nieuwe versie, alsook een hardcover versie. Tot nu toe beoordeelden 13 eerdere kopers dit boek met 4,5 sterren (gemiddeld). Omgerekend is dit dus een 9 als gemiddeld cijfer! Kortom, een uitstekend boek, dat ook nog eens uniek is in zijn soort.

Pure Italiaanse keuken (Pura cucina italiana) van Roberto Payer & Franz Conde

Pure Italiaanse keuken laat je kennismaken met de gerechten van Roberto’s Amsterdam, oftewel de gerechten van zijn restaurant. Roberto is in Nederland volgens sommigen de ambassadeur van de Italiaanse keuken.

In dit boek behandelt hij verschillende Italiaanse streken, waar de ingrediënten voor de recepten en de wijnen voor bij de gerechten vandaan komen.

Pure Italiaanse keuken (Pura cucina italiana) van Roberto Payer & Franz Conde

#focus

Goed aan dit overheerlijke kookboek is zeker dat er veel aandacht is voor pure ingrediënten. Voor wat betreft de recepten is er focus op soepen (zuppe), voorgerechten (antipasti), pasta’s, en risotto’s (primi), hoofdgerechten met vis en vlees (secondi), bijgerechten (contomi), en desserts (dolci).

Pure Italiaanse keuken is echter extra interessant, omdat er ook informatie is over kazen, ijs, en granita. Elk recept dat in dit boek is opgenomen is verder erg gemakkelijk te maken, zelfs voor de beginnende thuis koks onder ons.

De fotografie van Jan Bartelsman maakt dat de gerechten nog makkelijker zijn te maken, want je krijgt sublieme foto’s te zien van de uiteindelijke gerechten die je net zo mag gaan klaarmaken. Maak jij alles net zo mooi klaar als op de foto’s? Als het aan Roberto Payer & Franz Conde (de auteurs van dit boek) ligt wel.

Al bij al is dit een zeer geschikt ouderwets kookboek. Iet wat minder geschikt voor alledaagse recepten, maar des te meer voor speciale en delicate kookwensen- en resultaten, geënt op de Italiaanse keuken. Schaf je dit kookboek aan, dan mag je een kleine 180 pagina’s weglezen en/of doornemen.

Voor 20,99 euro kun je een nieuw exemplaar van dit geweldige Italiaanse kookboek bestellen. Je krijgt dan een variant met een harde kaft, om zo vlekken en krassen te voorkomen. Nog meer goed nieuws: als je voor dit boek gaat dan heb je geen verzendkosten, en zo bespaar je dus 2,99 euro.

De kunst van de Italiaanse keuken van Massimo Bottura

Osteria Francescana is het beroemdste restaurant van Italië. In dit restaurant krijgt chef-kok Massimo Bottura inspiratie van moderne kunst voor de meeste innovatieve gerechten, die daarnaast samengaan met de culinaire traditie van Italië.

Met deze excellente aanpak vergaarde hij indertijd 3 Michelin-sterren, en is zijn restaurant nummer 3 op de lijst van 50 beste restaurants van Italië. In 4 hoofdstukken worden allerlei gerechten, ingrediënten en kooktechnieken beschreven.

De kunst van de Italiaanse keuken van Massimo Bottura

#afwerking

De kunst van de Italiaanse keuken is een zeer geschikt boek voor de mensen onder ons die van delicate Italiaanse gerechten houden. Delicaat, met perfecte afwerking, en een geweldige presentatie op het bord natuurlijk.

Niet alleen recepten komen aan bod. Massimo Bottura vertelt ook rijk over Italië, de regio’s, en deelt alle verhalend zijn geheimen met je. Totaal telt dit boek meer dan 300 pagina’s, en het is beschikbaar in de vorm van een hardcover.

Wel een aardig prijsje, want je legt 49,99 euro neer voor een nieuw exemplaar, maar voor een meesterwerk valt de prijs eigenlijk best mee. Al bij al vinden wij het verhaal van Massimo Bottura en zijn kijk op Italiaans (delicaat) koken de belangrijkste reden om voor dit boek te gaan.

Als je puur een receptenboek zoekt, dan is een van de andere titels die we aanhalen in dit artikel wellicht aantrekkelijker, mede in het licht van de prijsstellingen. De kunst van de Italiaanse keuken kreeg gemiddeld 4 van de 5 sterren. Dit op basis van 6 recensies van eerdere kopers van dit boek. Omgerekend dus een 8 als cijfer. Tip: kijk ook even bij de recensies op Bol.com, om te zien wat anderen precies vonden van dit boek. Besluit je dit boek te kopen, dan wensen wij je namens de redactie alvast veel lees- en kookgenot toe!

Het beste van de Italiaanse keuken (200 authentieke recepten) van Rebo Productions

Wil je 200 authentieke Italiaanse recepten bemachtigen? Dan zou dit boek van Rebo Productions weleens jouw volgende aankoop kunnen worden. De recepten in dit boek zijn uitgezocht en geschreven door de Italiaanse chef-kok en voedselkundige Carla Bardi.

In dit boek word je alleen het echte voedsel van Italië gepresenteerd. Dat wil dus zeggen, de authentieke gerechten die elke dag in de trattoria’s wordt opgediend. Italiaans koken is erg gemakkelijk, zeker met dit boek.

Het beste van de Italiaanse keuken (200 authentieke recepten) van Rebo Productions

#klassiekers

Je leert om klassieke gerechten van de Italiaanse keuken te maken, en dat op een zo eenvoudige mogelijke wijze. De recepten komen uit vele verschillende regio’s van het land, dus kun je ook een grote verscheidenheid aan smaak en kleur verwachten. Leuk, lekker, en veelzijdig dus!

Leer nu de wortels van de Italiaanse keuken kennen, en je zal zien dat je vrienden en familie kunt verbazen met de meeste lekkere en bijzondere gerechten.

Nu nog uitkiezen wat je gaat maken, met 200 ontzettend lekkere recepten kan dat nog lastig worden! 416 pagina’s telt dit boek maar liefst, maar daar is de prijs dan weer niet naar. Eigenlijk is het prijsje gewoon prima, en vrij laag: 19,99 euro. Voor dat bedrag krijg je een nieuw exemplaar, en ook een hardcover versie. Toe maar!

Minibijbel – Italiaanse keuken van Kate Whiteman & Jeni Wright

In deze minibijbel presenteren Kate Whiteman & Jeni Wright je meer dan 100 heerlijke, authentieke recepten uit de Italiaanse keuken, zowel voor klassieke streekgerechten als voor nieuwe creaties.

Goed aan dit boek is dat je een mooi overzicht aangereikt krijgt, waarin ingrediënten uit de Italiaanse keuken zijn opgenomen. Daarbij wordt per ingrediënt aangegeven wat je ermee kunt doen, en hoe je deze verwerkt in een gerecht.

Minibijbel - Italiaanse keuken van Kate Whiteman & Jeni Wright - Italiaanse kookboeken

#foto’s

Per recept is er een kleurenfoto, en zijn er stap-voor-stap instructies. De fraaie kleurenfoto’s geven een goed overzicht van alle ingrediënten uit de Italiaanse keuken, en van de gerechten die je straks zelf kunt gaan maken.

Tot nu toe 2 beoordelingen over dit boek, bij de winkel van ons allemaal. 2 keer 5 sterren maar liefst! Ga je voor deze minibijbel dan kun je dus een zeer goed boek verwachten op dit vlak. Voor 9,50 euro ben jij de eigenaar. Je krijgt voor die bescheiden prijs een gloednieuw exemplaar, en ook nog eens een hardcover versie.

De Italiaanse bakker thuis van D’Acampo

Nog een Italiaans kookboek voor een bescheiden prijs, of eigenlijk beter gezegd een bak boek! In dit boek geeft de auteur – die bekend is van kookprogramma’s op de BBC – diverse recepten voor broden, zoals boerenbroden, broodjes, foccacia, en ciabatta. Maar ook vlaaien, pudding, pizza’s, koekjes en gebak komen goed onder de loep.

De Italiaanse bakker thuis van D’Acampo - Italiaanse kookboeken

#schotels

Daarnaast is er in De Italiaanse bakker thuis van D’Acampo een hoofdstuk opgenomen over pastaschotels, te bereiden met kant en klaar gekochte verse of gedroogde pasta.

Het betreft hier dus vooral een boek over Italiaanse lekkernijen. Tja, zo’n boek moet je toch gewoon ook hebben? Totaal 207 pagina’s aan leesvoer in dit boek, dus je kunt met dit boek in de hand straks heel wat lekkernijen gaan maken, voor jezelf, je vrienden en/of familie. Genieten maar zouden wij zeggen!

Minibijbel – Vetarme Italiaanse gerechten van Anne Sheasby

Nog een minibijbel, maar dan specifiek over vetarme Italiaanse gerechten, en ditmaal van Anne Sheasby. In Minibijbel – Vetarme Italiaanse gerechten vind je meer dan 160 Italiaanse recepten voor traditionele streekgerechten en eigentijdse creaties.

Zoals je mag verwachten hebben de gerechten in dit boek weinig calorieën. Geen enkel recept in dit boek bevat meer dan 5 gram vet per portie, en veel gerechten zelfs minder dan 1 gram vet per portie. Dat is dus goed nieuws, en zeker ook als je op je gewicht wilt letten, maar je toch lekker Italiaans wilt eten.

Minibijbel – Vetarme Italiaanse gerechten van Anne Sheasby

#minibijbel

In deze geweldige minibijbel vind je recepten voor allerlei soorten gerechten, zoals soepen, snacks, voorgerechten, salades, vlees, gevogelte, visgerechten, vegetarische gerechten, brood, nagerechten, gebak, pastamaaltijden, en nog veel meer! Je krijgt deskundig advies over gezonde voeding, en richtlijnen voor het toepassen van een beperkte hoeveelheid vet.

Daarnaast ook informatie over het vetgehalte, kooktechnieken zonder vet, en kookgerei om je vetarme Italiaanse gerechten klaar te maken. Minibijbel – Vetarme Italiaanse gerechten heeft aldus weinig vet in zich, maar wel heel veel informatie en recepten!

Bij alle recepten is er verder een goed stappenplan, en de vele kleurenfoto’s die zijn opgenomen maken het allemaal nog veel duidelijker hoe je tot de juiste eindresultaten moet komen in de keuken.

Voor 19,95 euro valt dit boek bij jou op de deurmat, of in de brievenbus. Voor deze prijs een boek met een harde kaft, en uiteraard een nieuw exemplaar. Totaal 256 pagina’s aan leesvoer, dus genoeg te lezen zodra je dit inspirerende Italiaanse kookboek thuis hebt.

De Pastabijbel van Jeni & Joana Wright

Denk je aan Italië, dan denk je aan pasta’s, en laat dit boek daar nou net helemaal over gaan! Dit is namelijk de complete gids voor het kiezen, maken, koken en genieten van allerlei soorten Italiaanse pasta’s.

In deze gids, die maar liefst 256 pagina’s telt, krijg je heel wat lekkers gepresenteerd. Er is zowel aandacht voor gedroogde als verse pastasoorten, waaronder ook regionale en bijzondere soorten.

Je krijgt een groot aantal aanwijzingen voor het koken en serveren van pasta, met daarbij handige tips voor maaltijden, het combineren van smaken en sauzen, en niet te vergeten de juiste wijnkeuze! Want zoals velen weten én vinden, goede wijn hoort bij Italiaans eten, en zeker ook bij pasta’s.

De Pastabijbel van Jeni & Joana Wright

#inspiratie

Totaal krijg je in dit kookboek 150 goede, verrassende en inspirerende recepten voorgeschoteld. Enkele voorbeelden? Regionale specialiteiten zoals ravioli alla romagnola (dit zijn kleine pasta kussentjes, gevuld met varkens- en kalkoengehakt, opgediend met salie botersaus), tagliatelle alla bolognese en fettuccine all’Alfrede.

Daarnaast zijn er ook originele, moderne gerechten opgenomen in De Pastabijbel, zoals Pipe met ricotta, saffraan en spinazie, en tagliatelle tricolore. Tja, welke zul je eerst gaan maken, de keuze voor wat je gaat maken kan serieus nog lastig worden als je dit boek opent, want het zijn eigenlijk allemaal lekkere pastagerechten die er in deze betoverende bijbel over pasta zijn opgenomen.

Bij de vele recepten in dit boek zijn ook veel foto’s opgenomen. Meer dan 800 zelfs! Daarmee krijg je steeds een duidelijk beeld hoe je de pastagerechten uit dit boek zou moeten maken, en welke fraaie eindresultaten je kunt klaarspelen als je de gerechten uit dit boek succesvol weet te maken. De laatste moet zeker wel lukken, want de uitleg en informatie in dit boek is gewoonweg erg helder!

Je mag zelf kiezen welke variant van De Pastabijbel je voorkeur heeft, een hardcover of een paperback. De prijs is respectievelijk 22,35 euro en 10 euro. In beide gevallen krijg je een gloednieuw exemplaar. Dan nog de beoordelingen over dit boek. In totaal zijn dat er tot nu toe 18. Gemiddeld kreeg De Pastabijbel de uitzonderlijke score van 4,8 sterren. Omgerekend is dit een 9,6 als cijfer.

Veganista – De Italiaanse plantaardige keuken van Luna Trapani

Wil je Italiaans eten, maar dan uitsluitend vegan? Dit boek bevat 60 recepten voor overheerlijke Italiaanse vegan recepten. Een deel daarvan is modern, terwijl een ander deel klassiek is. Voor iedereen zit er wat bij dus!

Een aantal voorbeelden van lekkere gerechten die je met dit boek kunt gaan maken: witte bonensoep met rozemarijn, tiramisu, risotto met asperges, en tagliatelle met champignons. Zeg jij het maar!

Luna Trapani is een Italiaans-Vlaamse chef met haar eigen bar en restaurant in het historisch centrum van Antwerpen. Zij ontwikkelt doorlopend nieuwe recepten met plantaardige ingrediënten.

Veganista – De Italiaanse plantaardige keuken van Luna Trapani

#vegan

Aan de hand van zelfgemaakte foto’s laat zij in dit boek zien dat Italiaanse vegan gerechten makkelijker zijn te maken dan je zou denken. Immers, de Italiaanse keuken is toch al grotendeels op groente gebaseerd. In een kleine 200 pagina’s legt Luna Trapani je alles uit wat je moet weten over Italiaans eten en Italiaans koken, maar dan dus op de vegan tour.

Voor 25,99 euro is dit boek van jou. Voor dat bedrag krijg je een hardcover, en ook een gloednieuw exemplaar! 3 mensen die dit boek eerder kochten gaven dit boek gemiddeld 4,7 van de 5 maximale sterren.

Wil je vegan en Italiaans koken en eten, dan hoef je dus niet te twijfelen of je voor dit boek gaat! Ook goed om te melden, het gaat hier om een zeer up-to-date Italiaans kookboek, want het verscheen in september 2020 op de markt. Recente informatie en inzichten kun je verwachten dus.

Easy Vegan Feelgood (lekkere, makkelijke Italiaanse recepten) van Living The Green Life & Sanne van Rooij

Nog een vegan boek! Ditmaal van Living The Green Life en van Sanne van Rooij. Je goed voelen met een vegan levenswijze. Dat is waarEasy Vegan Feelgood voor geschreven is. En je goed voelen met lekkere Mediterrane gerechten.

Alle gerechten die in dit boek zijn opgenomen zijn smaakbommetjes, maar sommige springen er echt uit, zoals bijvoorbeeld de groentelasagne. Naast enkele basissauzen is dit boek onderverdeeld in verschillende hoofdstukken: ontbijt, lunch, antipasti, diner, desserts, treats, en drinks.

Bij elk recept is de bereidingstijd aangegeven, wat erg handig is als je maar beperkte tijd hebt. Je kunt dan kiezen voor een gerecht dat sneller klaar is.

Easy Vegan Feelgood (lekkere, makkelijke Italiaanse recepten) van Living The Green Life & Sanne van Rooij

#glutenvrij

Daarnaast is voor elk recept aangegeven wat de wachttijd is (als de oven aanstaat), of het glutenvrij is of niet, en voor hoeveel personen het bedoeld is. Daarnaast zijn natuurlijk ook de ingrediënten vermeld, wat wel zo handig is.

Easy Vegan Feelgood is het vervolg op het succesvolle Easy Vegan en Easy Vegan 2. Easy Vegan won de Vegan Award voor het beste vegan kookboek van 2018. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt door de Nederlandse Vereniging voor veganisme.

Om maar aan te geven, als je opteert voor Easy Vegan Feelgood (lekkere, makkelijke Italiaanse recepten) dan kun je een uitstekend boek verwachten. Eerdere kopers van dit boek vonden dat ook, want gemiddeld kreeg Easy Vega Feelgood 4,2 sterren, oftewel een 8,4 als cijfer.

Dit boek bemachtigen en zelf aan de slag gaan met Vegan koken op Italiaanse wijze? Voor 21,99 scoor je een hardcover variant van dit boek en voor 11,99 euro een e-book. Kies zelf maar wat jij prettig vindt. Hoe dan ook krijg je 176 pagina’s aan leesvoer, waar je dus wel even mee voort kunt de komende tijd. En verder betaal je geen verzendkosten (van 2,99 euro) als je keuze op dit hardcover boek valt, aangezien de prijs net boven de 20 euro ligt.

Nagerechten en gebak van Italiaanse Osteria’s

In dit boek krijg je maar liefst 620 recepten voor Italiaanse nagerechten en gebak. Een grote hoeveelheid dus! Daarbij moet je natuurlijk wel de juiste procedures volgen op tot het juiste bakresultaat te komen, maar die krijg je hier in dit boek allemaal gepresenteerd.

Dit is een boek dat is gemaakt door Slow Food Italië, in nauwe samenwerking met ambachtelijke kenners en koks van Italiaanse osteria’s. Dit boek staat vol met fantastische recepten.

Nagerechten en gebak van Italiaanse Osteria’s

#nagerechten

Het is weliswaar een naslagwerk zonder plaatjes, maar dat mag de pret zeker niet drukken. De meest uiteenlopende koekjes, cakes, taarten en andere heerlijke nagerechten (die je nog niet kende) kun je straks zelf gaan maken.

Naast minder bekende recepten vind je in dit boek evengoed voldoende bekende recepten, voor als je vast wil houden aan het meer gangbare op het gebied van desserts en gebak in Italiaanse stijl. Voor een klein prijsje van 12,50 euro kun je deze hardcover al aanschaffen.

Hiervoor krijg je bijna 500 pagina’s aan leesvoer. Zo’n dik Italiaans bak boek voor zo’n spotprijsje. Dit nodigt uit tot aankoop ervan, als je een liefhebber bent van zoet en van Italiaans. Alvast veel plezier met bakken en hobbyen in de keuken, en met opeten van je bereidingen natuurlijk!

De echte Italiaanse keuken van Manuela Darling Gansser

In dit boek krijg je – zoals de titel al een beetje doet vermoeden – echte authentieke recepten voor gerechten waar Italianen zelf dol op zijn. Van dit soort gerechten weet je één ding zeker: ze zijn echt goed! Anders zouden de Italianen ze zelf niet eten natuurlijk…

De Italiaanse keuken blijft sowieso een van de beste keukens ter wereld, waar je je hele leven van kunt genieten. En er is meer dan alleen maar pizza en pasta, veel meer zelfs. Italië is als land zo gevarieerd, en dat zie je ook terug in de gerechten die Italië voortbrengt.

De echte Italiaanse keuken van Manuela Darling Gansser - Boeken over Italiaanse gerechten

#sfeervol

In dit uiterst aardige en sfeervolle kookboek presenteert Manuela Darling Gansser je haar favoriete recepten. Daarbij doet ze het hele land aan, van het noorden tot het verre zuiden, tot aan Sicilië. Milanese risotto, verrukelijke antipasti, kalfslapjes uit het Aostadal, pizzoccheri, of toch de bekende Siciliaanse cassata.

Met dit kookboek kun je je Italiaanse hart ophalen. Totaal telt De echte Italiaanse keuken 256 pagina’s, en het boek is te krijgen als hardcover variant.

19,99 euro is de prijs. 2 beoordelingen tot nu toe voor dit boek op Bol.com. 4 sterren gemiddeld! Tip: wil je onder de verzendkosten van 2,99 euro uitkomen, bestel dan nog iets anders mee. De drempel hiervoor is namelijk 20euro.

Big Mamma – Italiaanse gerechten in 480 pagina’s van Big Mamma en Ciro Cristiano

Big Mamma – Italiaanse gerechten in 480 pagina’s is een zeer compleet kookboek, dat een ode is aan Big Mamma, Stella di Viesto (en de hele keukenbrigade), eigenaar van een aantal zeer geprezen restaurants (Ober Mamma en East Mamma in Parijs). Start nu zelf thuis met het maken van pasta alla carbonara zoals het echt hoort te zijn. Zonder room, en gebruik het beste guanciale, en als dat niet voorhanden is, gebruik dan pancetta.

Gebruik verder nooit gemalen peper uit een potje, maar altijd versgemalen. En, maar dat mag voor zich spreken, gebruik alleen de beste pasta die je kunt krijgen!

Big Mamma – Italiaanse gerechten in 480 pagina’s van Big Mamma en Ciro Cristiano Boeken over Italiaanse gerechten

#overheerlijk

In dit kookboek vind je totaal enkele honderden overheerlijke Italiaanse recepten, verspreidt over 480 pagina’s. Allerlei soorten gerechten zijn opgenomen, zoals je eigenlijk ook mag verwachten van zo’n flink kookboek: salades, soepen, lunchgerechten, hoofdgerechten, desserts en cocktails.

Verder zijn in dit boek tientallen handige kook- en bereidingstips opgenomen, en daarnaast ook goede productinformatie. Van de juiste keuze voor vermout, tot de beste keuze voor balsamicoazijn.

En heel goed van dit boek: waar je op moet letten bij het aankopen van de typische Italiaanse ingrediënten. Dus niet uitsluitend lijstjes van ingrediënten voor de gerechten, maar ook echt adviezen over wat je wel en niet zou moeten aankopen!

Voor 25,95 euro kun jij dit 480 pagina’s tellende kookboek in je bezit krijgen. Voor dat bedrag krijg je een nieuw exemplaar, en ook nog eens een variant met een harde kaft. Verder moet je weten dat dit boek uitmuntend is beoordeeld. 4,9 sterren gemiddeld. Omgerekend als cijfer dus een 9,8!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *