Eten en drinken

20 beste BBQ boeken: dit zijn ze!

boeken over barbecueën

De beste BBQ boeken hebben we in dit artikel voor je op een rij gezet. Totaal hebben we er 20 geselecteerd voor je, en dan echt alleen de allerbeste BBQ boeken, die ook nog in het Nederlands zijn geschreven!

Met deze BBQ boeken kun je werkelijk alles leren over perfect barbecueën. Vleesgerechten, visgerechten, gevogelte, maar ook vegetarische en veganistische BBQ-gerechten passeren in deze boeken de revue.

Hoe installeer je een houtskool barbecue, en gasbarbecue, en hoe maak je het vuur aan als je kiest voor barbecueën met de houtskool barbecue? Op deze vragen krijg je een antwoord.

Maar ook leer je wat de perfecte temperatuur is, hoe hoog je de roosters moeten zetten, en hoe lang de grilltijd moet zijn om te komen tot perfecte resultaten.

Beste BBQ boeken: leer het van de meesters

Uiteraard bevatten de meeste van deze BBQ boeken veel of zelfs heel veel recepten, waaruit je eindeloos kunt putten. Ben jij straks de man of de vrouw die een perfect barbecuefeestje organiseert? Als het aan deze boeken ligt wel! Het goedkoopste barbecueboek is al te krijgen voor ongeveer 5 euro, terwijl de wat meer omvangrijke werken vaak een prijs hebben tussen de 15 en de 30 euro. Aan jou de keuze! Lees hieronder gauw wat de BBQ-boeken die wij voor je geselecteerd jou te bieden hebben!

Smokey Goodness No Worries BBQ van Jord Althuizen

In geen land zijn ze meer verzot op barbecueën dan in Australië. Middels dit boek word je door Jord Althuizen meegenomen op reis door dit land, en krijg je alles te zien wat dit land te bieden heeft op BBQ-gebied.

In Smokey Goodness zijn recepten opgenomen die eigenlijk alleen maar kunnen slagen. Er zijn vele recepten voor heerlijke gerechten opgenomen, waarbij niet alleen aan hoofdgerechten is gedacht, maar waarbij ook aan de kleinere gerechten.

Uiteraard is er in dit boek ook aandacht voor all time favourites als ribs en hamburgers. De recepten die zijn opgenomen in Smokey Goodness zijn verschillend en origineel.

Er is niet alleen gedacht aan de standaard vleesgerechten. Ook aan salades en bijpassende dranken wordt rijkelijk aandacht geschonken in dit BBQ boek.

Smokey Goodness No Worries BBQ van Jord Althuizen

#authentiek

Een minpuntje is wellicht dat de ingrediënten van sommige gerechten wat lastig zijn te krijgen, maar daar staan dan wel fantastische authentieke recepten tegenover. Met dit boek word je snel een goede barbecue-expert, zoals een echte Aussie!

Jord Althuizen (de auteur van dit boek) is een ware BBQ-baas. Hij laat Nederland en België als eerste kennismaken met authentieke de BBQ, via zijn bedrijf Smokey Goodness, en zijn restaurants Black Smoke en The Rough, en daarnaast natuurlijk via zijn Smokey Goodness best-seller boeken.

Voor 29,99 euro ben jij de eigenaar van dit best-seller boek, waarmee je kunt leren hoe je authentiek moet barbecueën. Voor deze prijs krijg je ook nog eens een hardcover versie, en uiteraard een gloednieuw exemplaar.

Dat het hier om een zeer goed gewaardeerd Nederlandstalig barbecueboek gaat dat blijkt wel, want dit is het meest beoordeelde barbecueboek in de Nederlandse taal dat wij online hebben kunnen vinden!

Maar liefst 46 mensen gaven een beoordeling over dit BBQ boek, en daarbij werden gemiddeld ook nog eens 4,8 sterren gegeven. Omgerekend heeft dit boek dus gemiddeld een 9,6 als cijfer! Wauw! Ben jij de volgende die dit uitmuntende boek in zijn bezit heeft?

500 barbecuegerechten van P. Kirk

In dit boek vind je maar liefst 500 zeer smakelijke recepten voor de barbecue. De recepten die zijn opgenomen zijn zeer gevarieerd. Gevogelte, vis, vlees, vegetarische hapjes, kleine hapjes, bijgerechten, en uiteraard ook desserts.

Met dit boek kun je barbecue gerechten maken vanuit de hele wereld, voor jezelf, voor je gezin, voor je familie, of voor al je gasten op een feestje. Dit boek is zeer breed voor wat betreft het soort recepten, en voor iedereen zijn er vele lekkere barbecue recepten te vinden in dit boek.

Maar het blijft niet alleen bij recepten in dit boek. Ook allerlei tips voor het selecteren van de juiste ingrediënten, het toepassen van de juiste barbecue technieken, en het bereiden van marinades en bijgerechten worden rijkelijk behandeld in 500 barbecuegerechten.

Maar uiteraard, eerst moet je een goede barbecue hebben, op houtskool, gas, of een elektrische barbecue. Dit komt daarom al in de inleiding aan bod.

Verder ook aandacht voor direct en indirect roosteren, en informatie over het gebruik van een rookoven (lees ook: boeken over ovengerechten), en het onderhouden van je barbecue.

500 barbecuegerechten van P. Kirk

#veiligheid

Aan veiligheid is ook gedacht door de auteur, want ook daar krijg je uitstekende tips voor. Al met al hebben we hier een allround barbecueboek voor ons liggen, dat kan dienen als vertrekpunt voor al je barbecue activiteiten.

500 barbecuegerechten telt bijna 300 pagina’s, en is te krijgen als hardcover. Ondanks de brede opzet van dit boek, en het grote aantal recepten dat is opgenomen, is de prijs allerminst flink.

Voor maar 9,99 euro kun je dit boek al op de kop tikken! En daar krijg je dan ook nog eens een nieuw exemplaar voor.

Eerdere kopers prezen dit boek, en wel met 4,4 sterren gemiddeld. De maximale score die een boek kan krijgen is 5 sterren. Omgerekend als cijfer kreeg dit boek dus een 8,8! Dit op basis van inmiddels 16 beoordelingen van eerdere kopers. Ben jij de volgende die dit geweldige barbecueboek in bezit heeft…?

Bier en Barbecue (de bier en spijs encyclopedie deel IV) van Arvid C. Bergström

Velen weten het al: barbecue en bier gaan ontzettend goed samen! En dit boek bewijst dat eens te meer. Het is geschreven door Arvid C. Bergström, een vooraanstaand en internationaal biersommelier.

In dit boek staan vele lekkere barbecuerecepten, met bijpassende bieren. Bij elk barbecuegerecht wordt een bieradvies gegeven, en daarnaast krijg je nog eens tips voor andere, alternatieve bieren die je kunt ‘pairen’ met het desbetreffende gerecht.

Bier en Barbecue (de bier en spijs encyclopedie deel IV) van Arvid C. Bergström - boeken over barbecueën

#variaties

Naast verschillende bieren per gerecht, is er in dit boek ook goed gedacht aan de variaties op de recepten. Zo kun je steeds verschillende versies maken van de gerechten, en daarna dan weer verschillende bieren bij drinken. De combinaties die je kunt maken zijn min of meer eindeloos!

Bier en Barbecue telt 160 pagina’s, en verscheen pas op de markt (in september 2020). Op het moment dat we dit artikel schreven troffen we nog geen beoordelingen aan over dit boek, maar wellicht ben jij de eerste die een recensie schrijft over dit boek, na aankoop ervan.

De prijs van Bier en Barbecue is 15,50 euro. Voor dat bedrag krijg je een paperback, die in nieuwe staat verkeerd.

Barbecue en plancha (150 eenvoudige gerechten om samen van te genieten) van Stephane Reynaud

Barbecue en plancha geeft je 150 eenvoudige recepten voor de plancha, en voor de houtskool-, gas- of elektrische barbecue. Zeg jij maar waar je zin in hebt!

Kleine gerechten en uitgebreide gerechten zoals burgers, worstjes, zeebanket, vis, ribstuk, gebraad, koteletten, haasjes, brochettes en nog veel en veel meer. Aan alles is gedacht in dit BBQ boek!

De gerechten in dit boek zijn verrassend, en er zijn zowel recepten voor kleine als voor grote groepen. De auteur van dit boek heeft een restaurant bij Parijs, en hij geniet ervan om te koken voor vrienden en familie.

Barbecue en plancha (150 eenvoudige gerechten om samen van te genieten) van Stephane Reynaud - boeken over barbecueën

#BBQ freaks

Eerder schreef hij al de alom geprezen kookboeken ‘A propos bistro’, ‘Gebraad’, en ‘365’, maar met Barbecue en plancha bedient hij nu ook de barbecue freaks onder ons.

In 256 pagina’s wordt je meegenomen in de wereld van plancha en barbecue, die bijzonder is, en waarover meer valt te ontdekken dan je zou vermoeden.

Voor maar 6,90 euro kun je een paperback versie krijgen, en wel via het platform van ons allemaal! Tot nu toe beoordeelde 2 mensen dit BBQ kookboek. Beiden gaven zij voor dit boek de maximale score van 5 sterren.

Barbecue en plancha is dus een grote aanrader voor iedereen die veel recepten wil hebben voor de plancha en de barbecue. Tot slot mogen we nog melden dat ook de prachtige vormgeving van het boek en de mooie foto’s een goed aankoopmotief kunnen vormen.

Barbecue & Bier (70 heerlijke BBQ-recepten en bier advies) van Guido Schmelich

Dit 176 pagina’s tellende BBQ- en bierboek is een regelrechte aanrader als je het beste van deze 2 werelden met elkaar wilt combineren! Maar liefst 70 geweldige barbecuerecepten, met daarbij voor elk recept een passend bieradvies.

De meeste van de opgenomen recepten zijn vleesrecepten, maar er staan ook een redelijk aantal vis, vegetarische en zoete recepten in. Vrijwel alle recepten in dit boek zijn erg gemakkelijk te maken, zelfs voor de beginners onder ons. Uren voorbereiding is dus niet nodig.

Naast de recepten besteedt de auteur ook voldoende aandacht aan de basisbeginselen van het barbecueën. Welke soort barbecue heb je nodig, welk gereedschap moet je kopen, welke temperatuur is de juiste temperatuur, en hoe lang moeten je maaltijden op de barbecue?

Op al deze vragen geeft Schmelich je de juiste antwoorden, zodat je prima beslagen ten ijs komt als je de barbecue gaat opstoken.

Barbecue & Bier (70 heerlijke BBQ-recepten en bier advies) van Guido Schmelich

#bieradvies

Het bieradvies bij elk recept bestaat uit een informerende tekst over speciaal bier, gevolgd door een overzicht van verschillende stijlen bier. De recepten zijn overigens alsnog te maken in het geval je geen bier lust, of als je gasten waarvoor je de barbecuegerechten gaat maken simpelweg geen bier drinken.

Van de 70 gerechten zijn verder zeer mooie foto’s gemaakt, zodat je alvast kunt zien wat je zelf kunt bereiden, met dit boek in de hand, of op de tafel. Begin je al gezonde trek en dorst te krijgen?

Voor nog geen 17 euro is dit hardcover boek van jou. Voor dit bedrag krijg je een kleine 200 pagina’s aan leesvoer. Daarnaast is Barbecue & Bier (70 heerlijke BBQ-recepten en bier advies) ook nog eens een up-to-date boek, want het verscheen nog niet zo lang geleden op de markt. In mei 2019 om precies te zijn.

Tot nu toe gaven 4 mensen een recensie over dit boek. 3 van de 4 gaven 4 sterren, waarmee je kunt verwacht dat je een goed boek bemachtigt, als je dit boek koopt.

Tijd voor een barbecue van Ross Dobson

Heb je zin in een barbecue? En wil je daarnaast ook nog uitstekende barbecueën, met verrassende recepten, en onvergetelijke BBQ-momenten beleven met familie en vrienden? Dan is dit boek wat voor jou.

De Australische chef-kok Ross Dobson deelt in dit boek met alle plezier zijn favoriete recepten met je. Daar zitten meesterlijke klassiekers bij zoals vurige kippendijen en gehaktballen, en gemarineerde spareribs. Wie houdt hier niet van? En voor een beetje barbecue haal je verder toch ook dit type vlees in huis…

Tijd voor een barbecue van Ross Dobson

#creatief

Maar het kan ook meer bijzonder en exotischer. Denk maar aan lamsspiesen met yoghurtmarinade of Marokkaanse kwartels. Maar ook creatieve gerechten met schaaldieren en vis ontbreken niet in dit boek!

Goed aan Tijd voor een barbecue is ook dat er veel tips in zijn opgenomen om het beste bakresultaat te bereiken met de barbecue. Niet alleen de kwaliteit van het vlees, de vis, en de groente zijn erg bepalend voor het eindresultaat, de juiste technieken om te barbecueën zijn eigenlijk nog belangrijker. De juiste technieken voor de lekkerste BBQ-resultaten worden je in dit boek haarfijn uitgelegd!

Voor 16,95 euro kun je dit boeken bestellen. Je krijgt dan een hardcover versie, en een nieuw exemplaar. Tijd voor een barbecue van Ross Dobson telt 144 bladzijden. Genoeg te lezen dus!

Fantastische vleesrecepten voor een culinaire BBQ van Steven Raichlen

Fantastische vleesrecepten voor een culinaire BBQ is een zeer populair barbecueboek dat in mei 2017 voor het eerst verscheen. Hou je van vlees, en/of wil je accent leggen op vlees bij het barbecueën, dan zou dit zomaar je favoriete barbecueboek kunnen worden.

In 352 pagina’s krijg je door Steven Raichlen alles uitgelegd wat je moet weten over vlees barbecues. Steven Raichlen is de BBQ-goeroe van Amerika, en hij is oprichter van de Barbecue University. Ook schreef hij talloze boeken over dit onderwerp, waaronder dus dit fantastische boek.

Als je van iemand goede adviezen zou kunnen krijgen over vleesbarbecues, dan is het wel van Steven! In dit boek krijg je naast vele recepten (voor kalfsvlees, rundvlees, varkensvlees, kip, worstjes en hamburgers) flink wat uitleg over de juiste technieken voor onder andere gas- en houtskoolbarbecues die je nodig hebt voor een succesvolle gerechten klaar te maken.

Verder is er goede uitleg over de ingrediënten die je nodig hebt voor de gerechten die je met dit boek kunt gaan maken, en ook over andere voorbereidingen die je moet treffen vertelt dit boek je alles.

Fantastische vleesrecepten voor een culinaire BBQ van Steven Raichlen

#fantastisch

Al met al is Fantastische vleesrecepten voor een culinaire BBQ een zeer goede handleiding en een prima vertrekpunt voor alle je BBQ-activiteiten waarbij vlees centraal staat.

De vele mooie foto’s in dit boek geven verder veel verduidelijking. Zowel voor het opzetten en klaarmaken van de barbecue, als voor het maken van de recepten en het kruiden van het vlees.

Dat dit boek een van de grote toppers is onder de boeken die we in dit artikel hebben opgenomen, dat blijkt wel, want 22 mensen beoordeelden dit boek gemiddeld maar liefst met 4,6 van de 5 sterren. Omgerekend dus een 9,2 gemiddeld als cijfer. Need we say more…?

Voor 15 euro ben jij de eigenaar van dit geweldige BBQ boek, dat vele andere barbecuefreaks al in hun bezit hebben. Je kunt zelf kiezen of je een hardcover versie wilt hebben, of toch een soft-cover versie.

Wij zouden je een hardcover versie van dit boek aanraden, ter voorkoming van vlekken en beschadigingen.

Hete rook – de basis voor low & slow barbecue van Jeroen Hazebroek

Heet roken is een traditie in Noordwest-Europa, en is vooral bekend door gerookte vissoorten als zalm en makreel. In Amerika bestaat er inmiddels een mengvorm van onze Europese traditie, en de lokale manier van grillen aldaar, namelijk langzaam garen boven het houtvuur. Dit noemt men ook wel de Amerikaanse barbecuekeuken, en dat is precies waar dit boek over gaat.

Hete rook geeft je de beste uitleg over low & slow barbecue die er te vinden is, zodat je in je eigen tuin aan de slag kunt hiermee. Welke gereedschap heb je nodig voor low & slow barbecueën, welke apparatuur moet je hebben, en wat is de juiste manier om je vuur aan te steken, en het vuur zo goed en lang mogelijk te laten branden?

Jeroen Hazebroek en Leonard Elenbaas leggen je werkelijk alles uit wat je moeten weten over deze fantastische manier van barbecueën, die is komen overwaaien naar Nederland.

Hete rook – de basis voor low & slow barbecue van Jeroen Hazebroek

#smeuïg

Overigens zijn ook de verhalen in dit boek leuk en smeuïg, en de rook gerechten die je straks kunt maken zijn lekkerder dan je zou kunnen vermoeden.

Heb je een kamado? Ook dan biedt dit boek uitkomst, want roken kan niet alleen met de BBQ, maar ook met de Japanse kamado! Hete rook is een uniek boek in zijn soort, en de perfecte opstap als je vlees en vis wilt leren roken met de BBQ of met de kamado.

Voor Hete rook leg je op dit moment 29,99 euro neer. Daar krijg je een prachtige nieuwe hardcover voor, die bestaat uit 224 pagina’s.

Ook dit is weer een zeer goed beoordeeld boek, want 7 eerdere kopers gaven gemiddeld 4,7 van de 5 sterren, oftewel omgerekend een 9,4 als gemiddeld cijfer!

De barbecuebijbel van Linda Tubby

De barbecuebijbel is een klassiek boek met vele barbecuerecepten. Meer dan 180 om precies te zijn, zowel voor de grillpan als voor de barbecue.

Leer nu hoe je alle soorten gerechten moet voorbereiden, en hoe je ze klaarmaakt met de grillpan of met de barbecue, en hoe je ze serveert. Dat BBQ veelzijdig is, dat bewijst dit boek ook zeer goed.

Gerookte kip met pompoenpesto, geroosterde uien met zongedroogde tomaten, complete gerookte kippen, of een complete vismaaltijd; je kunt het zo gek niet bedenken of het is wel te maken met de barbecue.

Uiteraard mogen broodje, dipsauzen, salades, en andere maaltijdbegeleiders niet ontbreken, en ook daarvoor geeft De barbecuebijbelje smakelijke tips.

Verder leert deze bijbel je ook hoe je barbecue moet opzetten, plaatsen, en organiseren, en hoe je de grillpan kunt inzetten als het minder goed weer is.

De barbecuebijbel van Linda Tubby

#marinades

Tot slot zijn er in dit boek nog suggesties opgenomen voor lekkere marinades, en het minderen van vet bij al je bereidingen (zonder aan smaak te verliezen), wordt ook goed uitgelegd.

Voor maar 10 euro kan dit spetterende barbecue recepten boek al van jou zijn, en hoef je nooit meer te twijfelen wat je gaat maken als je gaat barbecueën.

Deze barbecuebijbel telt meer dan 250 pagina’s, en wordt geleverd als hardcover. Beoordelingen troffen we helaas nog niet online aan, maar dat deert niet, want ons mening is helder: een zeer goed BBQ-boek, voor als een keur aan verschillende BBQ-recepten in huis wil halen!

Groen op kolen van Jeroen Hazebroek en Leonard Elenbaas

Voor de twee auteurs van dit boek kent grillen (lees ook: beste grillboeken) geen enkel geheim meer. Zij zijn beiden experts, en ze laten je met dit boek zien hoe veelzijdig een vegetarische of veganistische barbecue kan zijn.

Vlees en vis hoeven dus geen noodzaak te zijn als je besluit om te gaan barbecueën, want met groente, fruit, en vleesvervangers, kun je gewoonweg net zo smakelijk eten van de barbecue.

Ontdek met dit boek zelf wat de bereidingswijzen zijn van groente en fruit op houtskool. Dan hebben we het dus over grillen en poffen, of roken. Leer met Groen op kolen ook meer over de beste vleesvervangers, zoals seitan, tempeh, en tofu, en hoe je ze op de BBQ kunt inzetten, als vlees en visvervangers.

Groen op kolen van Jeroen Hazebroek en Leonard Elenbaas

#vegetarisch

Goed aan Groen op kolen is dat er naast vegetarische recepten ook een leuk aantal veganistische recepten is opgenomen, en een aantal recepten zonder gluten. Zo kan iedere soort eter aan zijn trekken komen!

Vegan bietenburgers, wok recepten die lekker pittig zijn, geroosterde bloemkool, fruitstappen, dit boek laat je in bijna 200 pagina’s alles zien voor een complete en zeer geslaagde BBQ.

Groen op kolen is verder een recent BBQ boek, het verscheen namelijk in 2019, dus verwacht zeker ook up-to-date informatie.

Voor 29,99 euro haal je Groen op kolen al in huis. Voor dat geld krijg je een nieuw exemplaar, en bovendien een prachtige hardcover. Smullen maar zouden wij zeggen!

Vega BBQ – gegrilde groente op de barbecue van Malin Landqvist

Alsof het nog niet genoeg is hebben we hier nog een prachtig boek over vegetarische barbecueën voor ons liggen. Vega BBQ – gegrilde groente op de barbecue is de naam, aangenaam!

Allereerst krijg je in dit boek uitleg over het klaarmaken en het aansteken van de barbecue, de grilltechnieken, de grilltijden van diverse soorten groenten en fruit, en andere producten als kaas en tofu.

Gegrilde advocado’s met lekkere misodressing, gegrilde amarettoperen met pistache karamel, en gegrilde zoete aardappelsalade; dit zijn zomaar wat voorbeelden van gerechten die in dit boek zijn opgenomen. Stook je vuurtje alvast maar op, want als je dit boek eenmaal in huis hebt, zul je snel trek krijgen!

Vega BBQ – gegrilde groente op de barbecue van Malin Landqvist

#veganistisch

In zijn totaliteit bevat dit boek een kleine 100 recepten voor vegetarisch barbecueën. Sommige van deze recepten zijn ook voor veganisten geschikt, en een ander deel van de recepten is geschikt voor mensen met een glutenallergie.

Vega BBQ – gegrilde groente op de barbecue komt naar je toe als hardcover, en wel voor een klein bedrag van maar 19,99 euro. Hiervoor krijg je een kleine 200 pagina’s aan leesvoer.

Tot nu toe gaf een eerdere koper een beoordeling, en daarbij kreeg dit boek de maximale score van 5 sterren.

Man Achter De Barbecue van Weber & Reitse Spanninga

Dit titel van dit boek doet al enigszins vermoeden waar dit boek over gaat… In de keuken is de vrouw vaak nog de baas, maar achter de barbecue is dat vaak de man.

Is het aanmaken van vuur iets wat de man van nature al goed kan, of zijn er andere redenen waarom dit zo is? Hoe dan ook zijn er wel voor de hand liggende verklaringen te vinden voor het gegeven dat de man vaak de BBQ bedient.

Barbecueën is vaak een sociale happening, waarbij eten, praten, en een drankje samengaan. Mannen houden daarvan! In dit boek dan ook aandacht voor typische barbecuegerechten voor mannen.

Man Achter De Barbecue van Weber & Reitse Spanninga

#attributen

Wat dacht je van hele vissen op de barbecue, hamburgers, groot gebraad, en feestelijke oesterhapjes? Een boek vol variatie qua gerechten, en ook qua bereidingstijd. Maar ook veel aandacht voor barbecuetangen en messen om vlees en vis mee te snijden. Waar mannen van houden dus!

Met dit boek is de man achter de barbecue nog meer de baas. Hij organiseert, kookt, treft voorbereidingen, kletst, en is het spilpunt van het barbecuefeestje.

Man Achter De Barbecue is op dit moment te krijgen voor nog geen 10 euro. In gebruikte (maar goede) staat dan weliswaar, want nieuwe treffen we het boek niet meer te koop aan. Voor dit toch best wel vriendelijke prijsje, krijg je een paperback versie van dit boek, dat overigens 127 pagina’s telt.

Gezien het prijsje is dit verder ook een goed boek om cadeau te doen aan een man uit jouw omgeving. Er zullen liefhebbers genoeg zijn! Misschien je vader, je zoon, je broer of een van je vrienden…?

Barbecue – voor elke gelegenheid van Richard Caroll

Barbecueën is al lang niet meer een ouderwetse manier om vlees boven een vuurtje klaar te maken. De afgelopen decennia heeft barbecueën zich ontplooit tot culinaire kunst. Er is heel wat mogelijk op BBQ-gebied, de mogelijkheden zijn eigenlijk haast eindeloos.

Nu barbecueën al enkele decennia aan een opmars bezig is, zijn ook de restaurants begonnen met barbecueën, om zo commercieel een graantje mee te pikken.

Barbecue - voor elke gelegenheid van Richard Caroll

#100recepten

In dit boek krijg je meer dan 100 geweldige recepten voor de barbecue, waarmee je zeer gevarieerde en bijzondere gerechten op tafel zet. Vlees, vis, bijgerechten, salades, dips, en noem zo maar op.

Verder is er aandacht voor de 3 belangrijkste technieken die niet met elkaar verward moeten worden, namelijk grillen, roken en barbecueën. Leer met Barbecue – voor elke gelegenheid meer over elk van deze 3.

Voor maar 8,75 euro is deze 256 pagina’s tellende hardcover van jou. Voor dit bedrag krijg je een nieuw exemplaar!

Tot nu toe is dit boek eenmaal beoordeeld op Bol.com, en wel met 5 sterren, de maximale score. Ook dit is dus weer een veelbelovend barbecueboek!

Vuur van Steven Raichlen

Eerder in dit artikel gaven we al een beoordeling voor het boek Fantastische vleesrecepten voor een culinaire BBQ van Steven Raichlen. Maar Raichlen heeft nog een boek geschreven, namelijk ‘Vuur’.

In Vuur vind je zijn nieuwe recepten voor de BBQ. Zoals we eerder in dit artikel al aangaven is Raichlen de nummer 1 auteur op barbecuegebied in Amerika.

In dit boek combineert hij eeuwenoude tradities met de beste technieken van tegenwoordig, en dat doet hij in liefst 100 recepten vol krachtige smaken.

Met Steven til je je barbecuegerechten naar een hoger niveau, en kun je allerlei soorten gerechten straks zelf perfect bereiden op je eigen barbecue.

Vuur van Steven Raichlen

#bier

Leer hoe je bier in gepekelde bloemkool aan een draaispit roostert, en bereid kalfskotelet in rozemarijnkorst, en met wel een gasbrander! Of wat dacht je van geschroeide porterhouse-steaks, of T-bones, maar dan op de allerbeste manier klaargemaakt?

Van bijgerechten tot hoofdgerechten, en van groente tot cocktails en nagerechten, dit boek wijst je de weg naar optimaal barbecueën.

Weet je eenmaal hoe je het vuur de baas moet zijn, dan weet je ook dat dit een van de belangrijkste zaken is om tot optimale resultaten te komen met de barbecue.

Niet alleen het boek zelf is erg leuk, en boeiend. De prijs is dat ook, want voor maar 15 euro scoor je een hardcover versie, die maar liefst 336 pagina’s telt. En dan krijg je ook nog eens een gloednieuw exemplaar.

Vuur kreeg tot nu toe 3 beoordelingen, en ook 3 keer de maximale score van 5 sterren! Start nu zelf met het maken van barbecuevuur, en bestel dit boek vandaag nog!

Grillmasters van Seppe Nobels & Peter De Clercq

Seppe Nobels is de Belgische chef van restaurant Graanmarkt 13 in de prachtige plaats Antwerpen. Samen met Peter De Clercq schreef hij Grillmasters, waarin zij 70 overheerlijke, creatieve, en deels ook erg bijzondere barbecue recepten uiteenzetten.

Grillmasters van Seppe Nobels & Peter De Clercq

#grillmaster

Deze recepten zijn gebaseerd op de keukens van 9 landen, en daarvoor zijn steeds topingrediënten gebruikt. Ben jij straks ook een grillmaster? Als het aan de auteurs van dit boek ligt wel!

Tot nu toe werd dit boek 2 keer met 5 sterren beoordeeld. Vanwege de unieke inhoud van dit boek, en deze uitmuntende beoordelingen, hebben we ook dit boek in het rijtje van beste barbecueboeken opgenomen.

Voor 29,99 euro koop jij een hardcover versie van dit boek, en krijg je bijna 200 pagina’s aan lees- en smulvoer. Dit boek is in onze ogen een aanrader voor liefhebbers van wat luxere en exclusievere barbecues.

Het Complete Barbecue Kookboek

De naam van dit boek zegt het al, dit is een zeer compleet barbecueboek! Als eerste krijg je basiskennis voorgelegd. Denk hierbij aan de noodzakelijke kennis voor het aanmaken van het vuur, met bijvoorbeeld aanmaakblokjes, en tips voor het gebruiken van houtskool.

Daarnaast krijg je ook informatie en uitleg over de gereedschappen die je nodig hebt en over de juiste temperaturen en bak- en braadtijden. Daarna gaat het boek verder met de behandeling van recepten. Die zijn goed gevarieerd, en zeker niet alleen maar op vlees gebaseerd.

Ook vis en gevogelte krijgen meer dan voldoende aandacht. En niet te vergeten de groentegerechten voor op de BBQ, voor de vegetariërs onder ons.

Daarnaast krijgen de marinades, sauzen, en desserts ook goede aandacht, waardoor kan worden gezegd dat het hier inderdaad om een zeer compleet barbecueboek gaat.

Het Complete Barbecue Kookboek

#smakelijk

De foto’s die in dit boek staan, van de gerechten, die maken dat de sfeer er goed in komt, en je meteen zin krijgt om de barbecue aan te gaan zetten. Vergeet je niet om al je vrienden en familie uit de nodigen? Hoe meer zielen hoe meer vreugde. Dat geldt zeker voor barbecueën!

Dan nog de prijs. Die is 44,95 euro. Niet een klein prijsje dus, maar daar krijg je ook wel een flink boek voor, dat bestaat uit meer dan 250 bladzijden, vol met overheerlijke BBQ-recepten, en een keur aan tips, handvatten en weetjes over alles wat met barbecueën te maken heeft.

Tot nu toe 3 beoordelingen over dit boek. Allen met 5 sterren! Een uitmuntend boek dus over dit onderwerp. Mensen noemen dit boek compleet, en prijzen de mooie foto’s, en de veelzijdigheid van de opgenomen recepten.

Ook vinden mensen de recepten uit dit boek duidelijk beschreven. Kortom, genoeg redenen om dit boek ook aan te schaffen!

Barbecue – 100 toprecepten van Linda Doeser & Ellen Hosmar

Maar liefst 100 toprecepten voor geweldige barbecuemomenten met vrienden, familie, en je gezinsleden. Dat is wat dit boek je te bieden heeft. Je treft in dit boek een schat aan originele recepten voor de BBQ, die allemaal snel zijn klaar te maken.

Uiteraard de populaire klassiekers, zoals steaks, hamburgers, en worstjes, maar meer originele recepten met vlees en vis mogen natuurlijk ook niet ontbreken in een veelzijdig BBQ boek. Ook die zijn opgenomen.

Barbecue – 100 toprecepten van Linda Doeser & Ellen Hosmar - boeken over barbecueën

#bijgerechten

Verder is er goede aandacht voor bijgerechten en begeleiders voor bij de barbecue, en de auteurs komen ook op de proppen met recepten voor marinades, voor sauzen, voor dipsauzen, en voor dressings.

Alle recepten en teksten zijn voorzien van prachtige kleurenfoto’s, die je laten zien hoe je de bereiding stap-voor-stap kunt doen.

Goed aan Barbecue – 100 toprecepten is verder dat er veel kleine weetjes en feitjes in zijn opgenomen, met als doel je gerechten op de barbecue nog beter te laten slagen.

Voor nog geen 17 euro ben jij al de eigenaar van deze 174 pagina’s tellende paperback, en heb je 100 recepten en vele tips om jouw barbecuefeestjes voortaan perfect te kunnen laten slagen.

Van de barbecue van 24 Kitchen

Heb je zin om aan de slag te gaan met het maken van creatieve gerechten voor de barbecue, dan zou dit boek je interesse kunnen wekken.

Van de barbecue geeft je 60 smakelijke hot grill recepten. Van low & slow tot barbecueën on the go (zoals men dat noemt), en van indoor tot outdoor BBQ, er is meer mogelijk dan je denkt op barbecue gebied.

Naast de geweldige recepten die in dit boek zijn opgenomen, krijg je ook goede uitleg over de technieken die je nodig hebt om op de juiste manier te barbecueën. De basistechnieken krijg je met dit boek goed onder de knie, en ook de soorten barbecues die er zijn worden goed belicht. Met dit boek kun je van een beginnende BBQ-liefhebber een gevorderde BBQ-liefhebber worden.

Van de barbecue van 24 Kitchen -boeken over barbecueën

#bbqfeest

De recepten die zijn opgenomen in Van de barbecue zijn zeker niet al te moeilijk, en stuk voor stuk zeer geschikt voor een leuk BBQ-feestje in de zomer.

Dit prachtig geïllustreerde boek telt 159 pagina’s, en is te krijgen voor een bedrag van 28,80 euro. Daarvoor krijg je een paperback versie, en wel in nieuwe staat.

Tot nu toe troffen wij maar 1 beoordeling aan over dit boek. 5 sterren kreeg dit boek bij die beoordeling. Veel belovend dus, als je besluit dit boek aan te kopen. Wij zijn ook alvast benieuwd naar jouw mening over dit mooie BBQ boek…

Lekker vegetarisch op de barbecue van Ross Dobson

Bij het woord barbecue denken veel mensen aan vlees. Maar dat is eigenlijk onterecht, want barbecueën kan net zo goed zonder vlees, en ook zonder vis. Vegetarisch barbecueën dus!

Ben je zelf vegetariër, of heb je vegetariërs in je omgeving, en wil je toch lekker kunnen genieten van gerechten van de BBQ? Dan zou dit boek je volgende aankoop moeten worden. De Australische chef-kok Ross Dobson deelt via dit boek zijn favoriete vegetarische BBQ-recepten.

Uiteraard krijg je een groot aantal klassiekers gepresenteerd zoals gevulde champignons, aardappelen in schil en gegrilde mais, maar Dobson heeft ook gedacht aan minder bekende en originele recepten.

Wat dacht je van lekkere aardappelburgers, vijgenspiesjes of tofoesteaks met verse sambal? Ga dat maar eens uitproberen als je dit boek in huis hebt gehaald! Want het zijn stuk voor stuk uiterst smakelijke recepten die Dobson in dit boek heeft verzameld.

Lekker vegetarisch op de barbecue van Ross Dobson - boeken over barbecueën

#dipsauzen

Uiteraard mogen ook de dipsauzen, de hapjes, de salades, en de bijgerechten niet ontbreken bij een barbecue. Ook daar wordt genoeg aandacht aan geschonken in dit boek.

Een speciaal hoofdstuk is er verder over brood. Want dat eten veel mensen standaard bij een barbecue. Het water loopt bij ons al in dit mond…

Voor 16,50 kun je dit boek kopen, in gebruikte (maar goede) staat. Voor dat geld krijg je een mooie hardcover, die overigens 144 pagina’s telt.

Tot nu toe is er 1 beoordeling gegeven voor dit boek. Diegene gaf de maximale score van 5 sterren, op basis van de goede recepten, de mooie foto’s, en de praktische opzet van dit boek.

Mijn favoriete barbecue recepten van ZNU

Een bijzonder boek in dit rijtje! Dit is namelijk geen boek met informatie over barbecueën, maar een invulboek. Oftewel een praktische organizer, waarmee je al je favoriete barbecue recepten op één plek kunt bewaren.

Dit is het perfecte invulboek, waarin je je lekkerste bereidingen kunt noteren. Handig dus om toprecepten van jezelf of van anderen te bundelen.

Mijn favoriete barbecue recepten van ZNU - boeken over barbecueën

#invulboek

Goed aan dit invulboek is dat er een indeling in rubrieken is. Zo zijn er de rubrieken hapjes en voorgerechten, varkens en lam, gevogelte, rund en kalf, vis en zeevruchten, salades en bijgerechten, en marinades en sauzen. Al je bevindingen en notities kun je hier kwijt, om later gemakkelijk opnieuw de lekkerste gerechten te maken.

Verder zijn er handige tabbladen aangebracht in dit invulboek, waardoor je ieder recept gemakkelijk terug kunt vinden. Bij ieder gerecht kun je verder aangeven welke ingrediënten er nodig zijn, hoe lang de voorbereidingstijd is, hoe lang de baktijd is, voor hoeveel personen het gerecht is, en ga zo maar door. Zeer handig dus!

Dit invulboek is een must-have voor iedere BBQ-liefhebber, die BBQ echt serieus neemt, en wil terug kunnen kijken naar zijn op haar eerdere BBQ-bevindingen en resultaten. Mijn favoriete barbecue recepten verscheen in 2016, en is te krijgen voor maar 6,95 euro.

Geef een reactie