Eten en drinken

Boeken over glutenvrij eten: dit zijn de 12 beste!

boeken over glutenvrij eten

De 12 beste boeken over glutenvrij eten presenteren we je hier in dit artikel op Gallantandmore.nl. Glutenvrij eten wordt steeds populairder de laatste jaren, en de meeste mensen kennen inmiddels dan ook wel iemand in hun omgeving die glutenvrij eet. Maar uiteraard, wellicht ben je zelf iemand die geen gluten eet, of die hiermee wil gaan beginnen. In dat geval zijn deze boeken des te handiger, en kun je direct profiteren van de beste inzichten over dit onderwerp, en uiteraard van de beste en meeste lekkere glutenvrije recepten!

Boeken over glutenvrij eten: verantwoord leesvoer

Veel mensen met een glutenallergie hebben ook een intolerantie voor lactose. Een deel van deze 12 boeken geeft ook daar informatie over, en laat je kennismaken met recepten die geheel lactosevrij zijn. Wil je ook vegan en/of koolhydraatarm eten? In een aantal van deze boeken is ook daar goede aandacht voor! Bekijk nu welke van deze boeken jou het meeste aanspreken, en start direct nog met het maken van de lekkerste gerechten die glutenvrij, lactosevrij, koolhydraatarm en/of vegan zijn.

Vegetarisch, koolhydraatarm en glutenvrij van Celia Brooks

Vegetarisch, koolhydraatarm, en glutenvrij; wil je het beste van deze 3 werelden ervaren, proeven en wellicht zelfs combineren? Dan zou je voor dit boek moeten gaan.

In dit geweldige boek van Celia Brooks zijn maar liefst over de 100 gezonde, heerlijke, en stijlvolle vegetarische en koolhydraatarme recepten opgenomen. Deze recepten zijn ook nog eens glutenvrij, voor de mensen die geen gluten mogen of willen nemen is dit dus ideaal!

Vegetarisch, koolhydraatarm en glutenvrij van Celia Brooks

#voedingsanalyse

In dit boek krijg je per recept ook een volledige voedingsanalyse, en alle gerechten bevatten maar 0 tot 10 gram koolhydraten. Voor slechts 18,99 euro is dit boek al van jou. Daar krijg je een 176 pagina’s tellende hardcover voor, en ook nog eens een nieuw exemplaar.

Ga je voor dit boek, dan koop je een veel gekocht boek, dat ook nog eens goed beoordeeld is. 25 mensen die dit boek eerder kochten hebben dit boek inmiddels een beoordeling en een cijfer gegeven. Gemiddeld kreeg het boek 4,1 sterren, oftewel een 8,2 gemiddeld als cijfer.

De goede recepten, de praktische opzet van het boek, en de mooie foto’s vormden voor veel mensen de reden om dit boek goed tot zeer goed te beoordelen. Ben jij de volgende die Vegetarisch, koolhydraatarm en glutenvrij van Celia Brooks in zijn boeken- of keukenkast heeft staan?

Glutenvrij koken en bakken van Christiane Schafer en Sandra Strehle

Wil je gezond en lekker eten, maar wel zonder spelt, tarwe en soortgelijken, en dus zonder gluten? Dan helpt dit boek jou de winter (en de zomer) door. Als gluten eten niet mogelijk of onwenselijk is, dan is het niet makkelijk om lekkere en originele recepten te vinden, die zonder gluten zijn.

Dit boekt brengt daar verandering in, door je te laten zien hoe je zonder opgelegde beperkingen en overtuigingen toch de meest smakelijke gerechten kunt maken.

Glutenvrij koken en bakken van Christiane Schafer en Sandra Strehle

#eenvoudig

Glutenvrij koken en bakken heeft aan alle soorten maaltijden gedacht, dus zowel aan het ontbijt, aan de lunch, aan het diner, als aan tussendoortjes. Vis- en vleesgerechten, maar ook vegetarische gerechten, je vindt er genoeg recepten voor in dit boek. Een frisse salade kun je verder ook maken met dit boek.

Wat dacht je verder van glutenvrij brood en glutenvrij gebak? Een mediterrane gnocchi, of een zachte kalfsrollade. Glutenvrij eten was nog nooit zo leuk, lekker en eenvoudig als met dit boek.

Glutenvrij koken en bakken telt 144 pagina’s, en is te krijgen in de vorm van een hardcover. Voor slechts 19,95 euro is Glutenvrij koken en bakken van jou. Daar krijg je ook nog een nieuw exemplaar! Tot nu toe werd dit boek 2 keer beoordeeld op het platform van ons allemaal, en wel met de maximale score van 5 sterren! Kortom, ga je voor dit boek, dan ga je voor een uitmuntend boek binnen dit genre…

Lekker glutenvrij van Coralie Ferreria

De titel van dit boek zegt het al: glutenvrij, en ook nog lekker! Je vindt in dit boek van Coralie Ferreria heerlijke recepten die geschikt zijn voor iedere dag.

Alles in Lekker glutenvrij is uiteraard zonder tarwe en spelt, en het mooie is dat je je ondanks het weglaten van een aantal producten toch niets hoeft te ontzeggen als het gaat om fantastisch lekker eten.

Lekker glutenvrij van Coralie Ferreria

#alternatieven

Goed aan dit boek is zonder meer dat er allerlei glutenvrije alternatieven zijn opgenomen voor de bekende basis ingrediënten van recepten. Welke nieuwe smaken zijn er te ontdekken als je geen gluten meer gebruikt, en welke ingrediënten en producten moeten zeker in je voorraadkast staan?  Op die vragen geeft dit boek je goede antwoorden.

Verder zijn er talrijke recepten voor het ontbijt, voor de lunch, voor hoofdgerechten, voor het aperitief, en voor lekkere taarten en andere zoete lekkernijen. Vanaf nu kun je in een handomdraai de lekkerste glutenvrije gerechten op tafel hebben. Kruidenblini’s, chocoladebrood, of toch aardbeien cheesecake…? Zeg jij maar waar je zin in hebt!

Lekker glutenvrij is een zeer recent boek dat in het tweede kwartaal van 2020 in de handel kwam. Je krijgt dus up-to-date informatie in dit boek, en uiteraard de laatste inzichten op het gebied van glutenvrij eten.

Voor 24,95 euro scoor jij dit boek, een boek met een harde kaft, in volledig nieuwe staat. Lekker glutenvrij telt een kleine 200 bladzijden. Dus je hebt met dit boek in handen genoeg leesvoer en recepten om langere tijd voort te kunnen!

Meer dan wortels van Ditha Blaauw

In meer dan wortels legt Ditha Blaauw je van alles uit over glutenvrij, suikervrij en suikerarm, lactosevrij, en sojavrij eten. Wat blijft er nog over wat je wel kunt eten, als je deze voedingsmiddelen en bestanddelen niet meer kan, mag, of wil eten?

De titel Meer dan wortels slaat daar eigenlijk op terug, want het is inderdaad veel meer dan wortels wat je dan nog steeds kunt eten. De recepten in dit boek barsten desondanks van de smaak, en het goede nieuws is ook dat de meeste ingrediënten gewoon in de supermarkt zijn te vinden. Dus je hoeft niet stad en land af, om te vinden wat je nodig hebt, om met dit boek aan de slag te kunnen.

Meer dan wortels van Ditha Blaauw

#prachtig

Sla je dit boek open, dan zullen de prachtige foto’s van de gerechten en van de ingrediënten je misschien wel het eerste opvallen. Het water kan je direct nog in de mond lopen!

Verder zijn de gerechten die je met Meer dan wortels kunt maken ook nog eens eenvoudig te bereiden. Totaal telt het boek bijna 200 pagina’s, en er zijn vele, vele tientallen recepten in opgenomen.

De prijs voor een hardcover versie van dit boek is 29,50 euro. Hiervoor krijg je een prachtig nieuw exemplaar! De beoordeling van dit boek is ook nog eens erg goed, want gemiddeld zijn er 4,4 sterren gegeven voor Meer dan wortels, en wel door 9 eerdere kopers van dit boek. Een aanradertje dus!

Glutenvrij koken en bakken (meer dan 65 heerlijke recepten zonder gluten) van Frederique Jules en Jennifer Lepoutre

Heb je een glutenallergie of een gluten intolerantie, dan moet je je voedingspatroon vaak volledig omgooien. Dat is vervelend, en ook best lastig, en verder is het ook nog eens blijvend. Maar gelukkig is het wel zo dat je nog steeds ontzettend van voeding en maaltijden kunt genieten.

Glutenvrij koken en bakken (meer dan 65 heerlijke recepten zonder gluten) van Frederique Jules en Jennifer Lepoutre

#bakken

De meer dan 65 recepten die zijn opgenomen in dit boek helpen je daarmee zeer goed op weg. Leer nu zelf welke verschillende glutenvrije bloem- en meelsoorten er zijn, en bak er vervolgens zelf je brood mee, of je bananencake, of je muffins en brownies. Mogelijkheden te over!

Enkele voorbeelden van andere glutenvrije recepten die in dit boek zijn opgenomen: polenta sinaasappeltaart, cheesecake, gebakken kabeljauw met citroenrijst, kalfsragout met zwarte rijst, en Gnocchi met salie.

Dit is zomaar een greep uit de vele lekkere gerechten die zijn opgenomen. Ze zijn eigenlijk allemaal erg lekker, dus zal het nog lastig zijn om te kiezen welke gerechten je als eerste gaat maken als je dit boek eenmaal in huis hebt.

Voor 20 euro is dat trouwens geregeld. Daarvoor krijg je een 156 pagina’s tellende hardcover of paperback (dat mag je zelf kiezen), die je – als je vandaag nog een bestelling plaatst – morgen al in huis kunt hebben. Ook dit boek is verder uitmuntend beoordeeld, namelijk viermaal met 5 sterren. Beter kan dus niet! Zoek je een typisch receptenboek, maar dan voor glutenvrije bereidingen, dan zou dit boek heel goed de juiste keuze kunnen zijn!

Culinary Notebooks – Glutenvrij van Carla Bardi

In de serie van Culinary Notebooks verschenen al vele geweldige kookboeken, en nu is er ook een boek over glutenvrij koken en eten. In Glutenvrij van Carla Bardi krijg je recepten voor hoofdgerechten, voor bijgerechten, voor voorgerechten, voor desserts, voor tussendoortjes, voor lunches en zelfs ook voor brunches. Al deze recepten zijn gezond, voedzaam, en dus vrij van gluten.

Culinary Notebooks – Glutenvrij van Carla Bardi

#recepten

In totaal zijn er 100 recepten opgenomen in dit boek, waarmee je voorlopig wel even vooruit kunt in je keuken. Enkele voorbeelden van wat je met dit boek in de hand straks kunt gaan maken zonder gluten: een glutenvrije pizza, een quiche zonder gluten, een smoothie vol fruit, een polenta voor in de avond, maar ook een aantrekkelijke granola zonder gluten. Maar ook de vis- en vleesgerechten ontbreken natuurlijk niet in dit boek.

Dit boekje van Culinary Notebooks telt 120 pagina’s, en is te krijgen in de vorm van een paperback (dus met een zachte kaft). Voor de prijs hoef je Glutenvrij niet in de online schappen te laten liggen, want met 4,99 euro is dit het goedkoopste glutenvrije boek dat we je in dit artikel aanbevelen. Gezien de toch wel erg bescheiden prijs van Glutenvrij is het ook een heel leuk boekje om cadeau te doen.

Glutenvrij en lactosevrij Chinees (Dinsum – Soepen – Hoofdgerechten) van Wei-Wai Lee

Chinees eten zonder gluten, ook dat is mogelijk, hoewel je dit misschien niet direct zou denken. Dit boek van Wei-Wai Lee bevat de mooiste recepten uit China, voor soepen, dinsum, hoofdgerechten, en meer. Alle gerechten die zijn opgenomen zijn glutenvrij en/of vrij van lactose.

Ga nu zelf aan de slag met het maken van klassieke Chinese gerechten, zoals Koeluha of gevulde tofu, en maak daarbij dan ook witte rijst, waardoor het geheel mooi in balans blijft. Hoofdgerechten worden namelijk vaak gecombineerd met witte rijst in China.

Daarnaast ook aandacht in dit boek voor de bereiding van dinsum zoals Pangsit en Cha Sieuw Bow, heerlijke hapjes die Chinezen vaak maken. Zeer geschikt om als voorgerechten te eten.

Qua soepen hebben de Chinezen licht gebonden soepen, zoals bouillonsoep voor bij een maaltijd, maar ook de soepen die dienen als complete maaltijd, zoals een goed vullende en complete bami soep.

Glutenvrij en lactosevrij Chinees (Dinsum – Soepen - Hoofdgerechten) van Wei-Wai Lee - boeken over glutenvrij eten

#chinees

Start nu met het maken van Chinese gerechten, volledig vrij van lactose, volledige vrij van gluten, of zelfs volledig vrij van allebei! Met dit boek is Chinees eten weer leuk als je een gluten en/of lactose-intolerantie hebt.

Glutenvrij en lactosevrij Chinees (Dinsum – Soepen – Hoofdgerechten) telt 121 pagina’s, en is te krijgen voor een bedrag van 35,98 euro. Hiervoor krijg je een paperback versie, die door een eerdere koper al eens met 5 sterren werd beoordeeld. Dit boek is uniek in zijn soort, en zeer geschikt voor alle liefhebbers van Chinees eten.

Hoe je glutenvrij eet en toch je vrienden houdt van Anna Barnett

Glutenvrij eten, zeker buiten de deur bij vrienden en in restaurants, is nog niet zo gemakkelijk gezien de grote hoeveelheid producten en gerechten die tegenwoordig gluten bevatten.

Dit boek helpt je echter om glutenvrij te eten, en toch vrienden te houden. Je krijgt 50 heerlijke recepten voorgeschoteld die stuk voor stuk vrij zijn van gluten, en ook nog uit diverse windstreken afkomstig zijn.

Maak deze recepten voor jezelf, voor je vrienden of voor je familie, en laat iedereen ervaren hoe lekker glutenvrij eten kan zijn! In dit boek daarnaast ook vele trucs, tips, weetjes, en suggesties om op een eenvoudige manier gluten te vermijden in het dagelijks leven.

Hoe je glutenvrij eet en toch je vrienden houdt van Anna Barnett - boeken over glutenvrij eten

#aanrader

Dit boek van Anna Barnett is een aanrader voor iedereen die gluten in de ban wil doen, en toch smakelijk wil eten. Koop je dit boek van haar, dan krijg je adviezen van een expert.

Anna Barnett schrijft over eten voor Grazia, en maakt recepten voor Vogue. Daarnaast heeft zij ook nog een vaste column in de Evening Standard Online.

Haar eerste kookboek verscheen in 2015, en dit 160 pagina’s tellende boek verscheen in 2019. Dit boek over glutenvrij eten is te krijgen voor 15,99 euro. Voor die prijs krijg je een hardcover, die gloednieuw is. Tot nu toe 1 beoordeling over dit boek online, waarbij de maximale score van 5 sterren werd gegeven. Wij zijn alvast benieuwd naar jouw mening over dit boek.

Blij suikervrij zoet! van Saskia Koopman

Dit boek van Saskia Koopman legt je uit hoe je allerlei soorten gerechten en lekkernijen kunt maken zonder dat je geraffineerde suikers gebuikt, en zonder dat je gluten nodig hebt. Het beste van twee werelden dus!

Koekjes, ijsjes, chocoladepasta, taarten, en nog vele andere soorten zoete heerlijkheden, kun je met dit boek gaan maken, nadat je het hebt besteld. In totaal krijg je ongeveer 70 recepten, dus kun je behoorlijk variëren qua baksels.

Blij suikervrij zoet! van Saskia Koopman - boeken over glutenvrij eten

#natuur

Als alternatief voor suiker gebruikt Saskia Koopman zoetigheden uit de natuur. Denk maar een dadels, vijgen en bananen. Niet alleen gezond, maar ook nog eens hartstikke lekker.

Saskia Koopman heeft een foodblog, met de naam “Blij Suikervrij”. Deze recepten die in dit boek zijn opgenomen, zijn echter nog niet gepubliceerd op haar weblog, en komen jou via dit boek dus exclusief ter beschikking.

Voor maar 20 euro haal je dit boek (een prachtige hardcover) in huis. Hiervoor krijg je 170 pagina’s aan leesvoer. Oftewel, je bent wel even suikervrij zoet! Blij suikervrij zoet is overigens ook een zeer gewaardeerd boek.

Sinds eind 2017 hebben 10 mensen die dit boek eerder hebben aangeschaft een beoordeling achtergelaten op Bol over dit boek. Gemiddeld gaven zij daarbij 4,5 van de 5 sterren. Omgerekend heeft dit boek dus een 9 als gemiddeld cijfers, en kun je dus een zeer goed boek verwachten als je besluit om dit boek aan te kopen. Alvast veel bakplezier zouden wij zeggen!

Oh My Pie! – Oh My Pie! van Marike Bol

Marike Bol is eigenaresse van foodblog Oh My Pie. Marike is zelf gluten intolerant, dus zij weet als geen ander hoe vervelend dit is. Het heeft haar leven voor wat betreft voeding volledig op zijn kop gezet.

Echter door haar positieve levenshouding, is het glas toch halfvol en niet halfleeg. Ze is niet bij de pakken neer gaan zitten, en heeft goed uitgezocht hoe ze zich zo optimaal mogelijk kan voeden, maar dan totaal zonder gluten! Daarnaast heeft ze ook een studie orthomoleculaire geneeskunde gedaan, dus Marike weet waar ze over praat.

Oh My Pie! – Oh My Pie! van Marike Bol - boeken over glutenvrij eten

#autobiografisch

Oh My Pie! – Oh My Pie! is het eerste boek van Marike, waarin ze alles heeft vastgelegd. Het is niet zomaar een standaard boek, met recepten, maar een autobiografisch boek met pakkende (levens)verhalen, maar daarnaast ook vele recepten, en prachtige foto’s van al haar bakresultaten.

De recepten die zijn opgenomen zijn voor het ontbijt, voor tussendoor, voor hartige hapjes, en uiteraard de meeste mooie en lekkere taarten. Allemaal lactosevrij en glutenvrij.

Verder is het nog mooi om te vermelden dat alle recepten in dit boek erg betaalbaar zijn, en dat Oh My Pie! – Oh My Pie! ook zeer geschikt is voor mensen die geen glutenintolerantie hebben.

Voor alle gerechten gebruikt Marike echte natuurproducten, dus de gerechten in dit boek zijn zeker gezond. En dikmakers zijn het verder ook niet.

Een hardcover versie van dit geweldige boek kun je al krijgen voor maar 20 euro. Uiteraard krijg je voor die prijs een prachtig nieuw exemplaar toegezonden, en het goede nieuws is ook dat je geen verzendkosten betaalt. Oh My Pie! – Oh My Pie! telt 120 pagina’s, en werd eerder al eens beoordeeld met 4 van de 5 sterren.

Andere koek (lactosevrij, glutenvrij, vegan, natuurlijke suiker) van Food Bandits

Andere koek is een prachtig bak boek van Food Bandits, dat geheel is toegespitst op gluten- en lactosevrij eten. Wil je op die manier eten, of hou je gewoon van bewust (en toch lekker) snoepen, dan zou dit wel eens een heel goed boek kunnen zijn, waarmee je in de keuken alle kanten uit kunt.

Naast lactosevrije gerechten en glutenvrije gerechten, komen er ook gerechten aan bod die vegan zijn, en/of met natuurlijke suiker. De meeste recepten die in Andere koek zijn opgenomen zijn lactosevrij, glutenvrij, vegan, en ook nog met natuurlijke suikers.

Andere koek (lactosevrij, glutenvrij, vegan, natuurlijke suiker) van Food Bandits -boeken over glutenvrij eten

#koek

Met dit boek kun je ook lekkere pannenkoeken maken, en allerlei taarten bakken. Het geheel is daarbij voorzien van prachtige foto’s, en er is een goede aandacht voor de ingrediënten die nodig zijn om de gerechten uit dit boek te maken.

Voor 25,99 euro valt dit boek bij jou op de deurmat. Daar krijg je een kleine 200 pagina’s aan leesvoer voor. Verder ook een prachtige hardcover, ter voorkoming van beschadigingen.

Benieuwd wat anderen van dit boek vinden. Kijk dan eens bij de recensies op Bol.com. Op dit moment heeft dit boek een gemiddelde score van 4,8 sterren, op basis van 5 beoordelingen van eerdere kopers. Daarmee wordt dit boek dus gezien als uitmuntend, want omgerekend als cijfer kreeg dit boek dus een 9,6 gemiddeld! Ben jij de volgende die bewust (en toch heel lekker) gaat bakken? Als het aan Food Bandits ligt wel!

Kindertraktaties vrij van gluten, lactose, en arm aan suiker van Viviane Vaes

Gaat je kind trakteren op school, dan kan dat tegenwoordig nog een behoorlijke opgave zijn om dit rond te krijgen. Veel kinderen (steeds meer…) krijgen de diagnose gluten- of lactose-intolerant.

Deze kinderen, en natuurlijk hun ouders, zijn er bang voor niet meer te kunnen genieten van een leuk kinderfeestje, of van traktaties op school, of van lekkers bij vrienden en familie.

Echter, met voldoende kennis en informatie, is het toch mogelijk de intoleranties zoveel mogelijk te omzeilen, en kinderen te laten genieten van heerlijkheden, zonder dat dit problemen oplevert.

In Kindertraktaties vrij van gluten, lactose, en arm aan suiker geeft Viviane Vaes je goede recepten en suggesties die voor iedereen gemakkelijk zijn op te volgen.

Kindertraktaties vrij van gluten, lactose, en arm aan suiker van Viviane Vaes - boeken over glutenvrij eten

#traktatie

In dit boek zijn door haar verder zowel recepten opgenomen die voor elke dag zijn, als recepten voor feestelijke gerechten. Daardoor is er voor iedere gelegenheid wel iets te bereiden, dat vrij is van gluten en van lactose, en verder arm is aan suiker (of zelfs zonder suiker).

Kindertraktaties vrij van gluten, lactose, en arm aan suiker is verder ook het papieren bewijs dat kindertraktaties zonder gluten en lactose, met weinig of geen suiker, toch ontzettend lekker kunnen zijn!

In dit boek krijg je meer dan 60 recepten voorgeschoteld, die ook nog eens voor allerlei gelegenheden zijn, zoals verjaardagen, Halloween, Kerstmis, en andere feestelijke gelegenheden.

De informatie die je bij elk recept krijgt is steeds erg handig, en bovenal duidelijk. Dit geldt ook voor de informatie over gluten, lactose, en suiker. Verder is er in dit boek aandacht voor boodschappenlijstjes, want ja… je moet de ingrediënten wel nog halen om alle heerlijkheden uit dit boek te kunnen maken.

Kindertraktaties vrij van gluten, lactose, en arm aan suiker verscheen in september 2017 en is te krijgen voor maar 24 euro. Voor dat bedrag krijg je een hardcover variant van dit boek, en ook nog eens een exemplaar dat in nieuwe staat verkeerd. Helaas zagen we online nog geen beoordelingen van eerdere kopers van dit boek, maar wie weet ben jij de eerste die een recensie schrijft over dit fantastische boek, dat overigens 168 pagina’s telt.

Geef een reactie