Eten en drinken

Boeken over kruiden: dit zijn de 20 beste!

boeken over kruiden

De beste 20 boeken over kruiden presenteren we je in dit artikel. Wil je meer weten over kruiden, wil je goed leren koken met kruiden, met specerijen en/of met smaakmakers, dan zit je met deze boeken goed, want je krijgt van A tot Z informatie over kruiden in deze boeken.

Welke kruiden zou je voor welke gerechten moeten gebruiken, hoeveel heb je precies nodig, en welke kruiden kun je combineren, en welke juist niet? En hoe kweek je zelf kruiden, in je tuin, op je balkon, of gewoon in je vensterbank? Hoe zet je kruiden in voor cosmetische doeleinden? Op deze vragen krijg je goede antwoorden in deze geweldige kruidenboeken.

Daarnaast heeft een deel van de boeken die we in dit artikel duiden, goede aandacht voor de geneeskrachtige werking van kruiden. Ieder kruid heeft zo zijn eigen specifieke werking, en kan worden ingezet tegen bepaalde lichamelijke en/of geestelijke klachten.

Boeken over kruiden: leer alles wat je wilt weten!

Ben jij straks zelf een kenner op gebied van kruiden? Als het aan de schrijvers van deze boeken ligt wel! Kijk nu welk boek over kruiden jou het meeste aanspreekt, en bestel het vandaag nog. Via Bol.com natuurlijk, voor een snelle verzending, en voor de laagste prijs!

Spice Wise – koken met kruiden- en specerijmixen zonder zout van Michel Hanssen

Wil je leren toveren met specerijen en met kruiden? Dan zou dit weleens je favoriete boek kunnen worden over deze onderwerpen. Voeg het juiste kruidenmengsel toe aan je gerecht, en je tilt je gerecht van een normaal gerecht naar een onvergetelijk en zeer bijzonder gerecht. Kruiden zijn puur natuur, maar zitten barstensvol smaak. Zout en andere toevoegingen worden hierdoor overbodig! Dat is mooi, want zoals bekend nemen veel Nederlanders te veel zout in.

Michel Hanssen, de auteur van dit boek is meester kok, en laat je in dit boek stap-voor-stap zien hoe je geweldige en bijzondere kruidenmixen maakt, en hoe je ze moet gebruiken. Hij deelt in Spice Wise zijn allerbeste kruiden- en specerijenmengsels met je, past ze toe in voorgerechten, hoofdgerechten, en zelfs in nagerechten, waarvan je ook recepten aantreft.

Spice Wise – koken met kruiden- en specerijmixen zonder zout van Michel Hanssen

#smaken

In zijn algemeenheid biedt dit boek een schat een informatie, adviezen, tips, weetjes, en trucs om het beste neer te zetten in je keuken. Een wereld aan smaken gaat voor je open met dit boek! Zout is dus overbodig, en dat laat Michel Hanssen je dan ook zien in dit boek, hoe je met de juiste samenstelling van kruiden en specerijen ervoor zorgt dat je geen (of anders toch bijna geen) zout meer hoeft te gebruiken.

Totaal telt Spice Wise 200 pagina’s, en het bedrag dat je neerlegt voor een prachtige hardcover versie van dit boek is 27,50 euro. Spice Wise is een van de meest en best beoordeelde boeken over kruiden en specerijen die er op dit moment in de handel te krijgen is.

Totaal beoordeelden maar liefst 135 mensen dit boek met een gemiddelde van 4,7 van de 5 sterren. Omgerekend is dit een 9,4 als cijfer! Een formidabel en zeer goed verkocht boek over kruiden en specerijen dus!

Ayurvedische kruidenboek van Deepak Chopra & David Simon

Wil je op natuurlijke wijze een hogere weerstand krijgen, dan zou dit Ayurvedische kruidenboek in jouw keuken- of boekenkast moeten staan. Deepak Chopra geeft je in dit boek uitleg over de 40 meest gebruikte kruiden uit de Ayuvedische keuken.

Goed is ook dat van ieder kruid de botanische kenmerken zijn opgenomen, en ook worden bij elk kruid instructies gegeven hoe je het in de keuken zou moeten gebruiken.

Ayurvedische kruidenboek van Deepak Chopra & David Simon

#klachten

Daarnaast krijg je in het Ayurvedische kruidenboek van Deepak Chopra & David Simon een lijst van klachten die met het gebruik van deze kruiden kunnen worden verminderd. Ieder kruid heeft zo zijn eigen kenmerken, en het is goed om te weten met welke kruiden je welke soorten klachten kunt verminderen en/of verbeteren.

Dit kruidenboek, waarin dus 40 recepten zijn opgenomen, telt 272 pagina’s, en meer dan voldoende leesvoer voor iedereen die zich in de wondere wereld van de Ayurvedische geneeskundige kruiden wil verdiepen.

Ondanks de flinke omvang van dit boek is de prijs heel betamelijk. Voor maar 16,99 euro ben jij de eigenaar van dit boek, dat gebonden is als paperback. Eerder kopers vonden dit boek uitmuntend, want zij gaven gemiddeld 4,8 van de 5 sterren. Dit is omgerekend als cijfer een 9,6 gemiddeld! Dit boek is dus al net zo geweldig als het boek dat we hiervoor beoordeelde.

Dat is lekker! – Kruiden en specerijen van Hans Gerlach

Dat is lekker! Geeft je de beste recepten voor smaakvolle en heerlijke gerechten die zijn te maken met allerlei soorten kruiden en specerijen.

Dat is lekker! – Kruiden en specerijen van Hans Gerlach

#makkelijk

Van alle gerechten zijn prachtige foto’s gemaakt, en de receptuur in dit boek is van hoge kwaliteit. Voor de leek op het gebied van koken met kruiden en specerijen is dit een erg goed boek, want het leert je hoe je gemakkelijk in de keuken gerechten kunt klaarmaken met de juiste specerijen en kruiden.

Totaal telt dit boek 96 pagina’s (meer een boekje dan een boek dus), en voor maar 7,50 euro ontvang jij een hardcover versie ervan! De beoordelingen tot nu toe over dit boek: precies 4 sterren (gemiddeld).

De kracht van kruiden (smaken uit de kruidfabriek) van Peter Lute

Een heerlijk stukje vlees of vis is natuurlijk een waar genot, maar de echte afmakers zijn uiteraard de kruiden, want daarmee breng je echt nuance aan in het gerecht. Je kunt er oneindige smaaklagen mee bouwen. Kruiden geven zeg maar diepgang en kleur aan je gerechten.

Sommige kruiden geven een subtiele, onderhuidse, zachte smaak op de achtergrond, terwijl andere kruiden knallend, fris, en/of wat meer toonaangevend zijn binnen een gerecht.

De kracht van kruiden (smaken uit de kruidfabriek) van Peter Lute

#kracht

In dit boek, De kracht van kruiden, krijg je de favoriete kruiden en specerijen van Peter Lute, een geweldig en bekend chef-kok. Aan de hand van 50 recepten leert hij je hoe je het allerbeste uit je kruiden en specerijen haalt, zodat de gerechten die je maakt maximaal tot zijn recht komen.

Het juiste gebruik van kruiden en specerijen verbetert gerechten, maar dit geldt uiteraard ook omgekeerd. Weet wat je moet weten over de toepassing van kruiden en specerijen in de keuken, en met dank aan Peter Lute komt dat met dit boek helemaal goed.

Gemiddeld kreeg dit boek tot nu toe een score van 4,5 sterren gemiddeld, op basis van inmiddels 6 beoordelingen. Daarmee hebben we dus een zeer goed boek voor ons liggen!

Voor nog geen 20 euro scoor je dit boek (dat 208 pagina’s telt) in de vorm van een paperback. Wil je liever een e-book? Ook dat kan. Daarvoor leg je zelfs een stuk minder neer, namelijk maar 9,99 euro.

Alles over kruiden van Jekka MacVicar

De schrijfster van dit boek houdt zich al sinds 1975 bezig met het kweken van kruiden, en beschikt zelfs over een eigen kruidenkwekerij. Alles over kruiden is dus geschreven door iemand met veel ervaring op dit gebied.

In dit boek krijg je informatie en uitleg over meer dan 300 soorten kruiden, die je op culinaire, cosmetische, decoratieve, en medicinale wijze kunt inzetten in de alledaagse praktijk.

Daarmee is dit een zeer veelzijdig boek over kruiden, dat dus verder gaat dan alleen recepten voor het koken met kruiden, of informatie over de eigenschappen van kruiden.

Alles over kruiden van Jekka MacVicar

#combineren

Jekka experimenteert voortdurend met nieuwe soorten kruiden, en gaat in dit boek ook in op de ethische aspecten van kruiden: welke kruiden combineren goed voor wat betreft vorm en kleur, wat is de meerwaarde van kruiden in je eigen tuin, en hoe komt een kruid in een pot het best tot zijn recht? Maar ook geeft zij antwoord op de vraag hoe bepaalde soorten kruiden ruiken.

Alles over kruiden is vooral een doe-boek, en zeer geschikt voor mensen die zelf aan de slag willen gaan met kruiden, op vele manieren. Goed is ook om te vermelden dat zowel de beginners op kruidengebied als de doorgewinterde kruidenkwekers en kruidenkenners met dit boek uit de voeten kunnen, en er hun hart mee kunnen ophalen!

Voor nog geen 18 euro kun je dit boek al in huis halen. Voor dat bedrag krijg je een 256 pagina’s tellende paperback versie. 3 mensen die Alles over kruiden eerder kochten waren unaniem bij hun beoordeling over dit boek: 5 sterren, oftewel de maximale score die kan worden gegeven voor een boek, via het platform van Bol.com!

Kruidige wereld. Specerijen en kruiden uit alle windstreken van Michael Bateman

Wauw, wat een heerlijk boek over specerijen en kruiden van Michael Bateman. In deze 240 pagina’s tellende gids vertelt doorgewinterd culinair schrijver Michael Bateman jou wat de verschillen zijn tussen de regionale keukens, waarin de plaatselijke tradities en geschiedenis tot uitdrukking komen.

Meer dan 60 verschillende kruiden en specerijen komen aan bod in dit boek, van anijs tot ‘zedoarwortel’. Je leert heel wat bij, en je weet straks wat de eigenschappen en bijzonderheden zijn van alle kruiden en specerijen die onder de loep worden genomen in dit boek. Kruidige wereld combineert culinaire, botanische en historische informatie en inzichten met interessante achtergrondverhalen.

Kruidige wereld. Specerijen en kruiden uit alle windstreken van Michael Bateman

#recepten

Maar wat dacht je van de 200 overheerlijke recepten die in dit boek zijn opgenomen, met daarbij zeer mooie foto’s van de te maken gerechten en van de kruiden en specerijen (van over de hele wereld) die je daarbij kunt gebruiken.

Ben jij straks de trotse eigenaar van dit geweldige kruiden en specerijen boek? Als het aan Michael Bateman ligt wel. Voor maar 7,90 euro haal je Kruidige wereld (in de vorm van een hardcover) al in huis. De normaalprijs van dit boek is bijna 30 euro, dus kun je dit boek nu met een flinke korting krijgen. Helaas online nog geen recensies over dit boek, maar gezien de prijs en de inhoud, is dit boek in onze ogen een absolute aanrader!

Kruiden – Herkennen kweken, en gebruiken in recepten van Fleming Susan

Dit boek is een prachtig geïllustreerd boek, dat je wegwijs zal maken in de interessante en veelzijdige wereld van kruiden. In de eerste plaats zijn kruiden functioneel. Ze bieden namelijk geneeskracht, en hebben verder een aromatische en cosmetische werking.

Kruiden – Herkennen kweken, en gebruiken in recepten van Fleming Susan

#tips

In dit boek krijg je een keur aan goede tips over hoe en wanneer je het beste je kruiden plant, en hoe je ze het beste verzorgt. Het kweken van kruiden is gemakkelijker dan veel mensen denken, en bovendien zijn ze erg decoratief in een plantenbak of tuin.

Het grootste gedeelte van dit boek bestaat uit recepten waarin je je zelfgekweekte (of gekochte, als je geen zin of mogelijkheid hebt om ze zelf te kweken) kruiden kunt verwerken.

Dit boek van Fleming Susan is te krijgen voor 14,95 euro. Daarvoor krijg je een 116 pagina’s tellende hardcover. Online nog geen beoordelingen over dit boek, maar wie weet ben jij straks de eerste die een recensie schrijft over dit kruiden (kweek) boek?

Greendelicious kruiden (koken met kruiden uit eigen tuin) van Natascha Boudewijn

In Greendelicious kruiden krijg je de smakelijkste gerechten gepresenteerd die je met kruiden en eetbare bloemen kunt maken, en dit dan ook nog eens per seizoen in beeld gebracht.

Het mooie aan kruiden kweken is dat het overal kan, in je tuin, op je balkon, maar deels ook in huis op de vensterbank. Kruiden zijn de grootste smaakmakers op je bord.

Greendelicious kruiden (koken met kruiden uit eigen tuin) van Natascha Boudewijn

#heerlijkheden

Wat dacht je van een taartje van courgette en citroenverbena, of van een dauphinois van aardpeer en tijm. Deze, en andere heerlijkheden die zijn te maken met lekkere kruiden en smakelijke eetbare bloemen tref je in Greendelicious Kruiden aan.

Natascha Boudewijn, de auteur van dit boek, zaait, oogst, bedenkt, kookt, stylt, en fotografeert. Zij moedigt mensen aan om meer volgens de seizoenen te gaan leven, zowel in haar boeken (zoals deze) als via haar weblog en social media-accounts.

Greendelicious kruiden (koken met kruiden uit eigen tuin) is te krijgen voor 20.99 euro. Voor dat bedrag krijg je een prachtige hardcover variant van dit boek, oftewel een boek met een harde kaft, ter voorkoming van beschadigingen. En uiteraard een exemplaar dat in nieuwe staat verkeerd.

Ook dit boek is in onze ogen subliem, met name voor mensen die zelf aan de slag willen met het kweken van kruiden, en daar vervolgens op hun bord van willen genieten, op een later moment (na oogsten). 2 eerdere kopers beoordeelden dit boek allebei met de maximale score van 5 sterren. Greendelicious kruiden zou je dus ook niet in de online schappen moeten laten liggen.

Verder is er nog meer goed nieuws. De verzendkosten worden door Bol.com namelijk kwijtgescholden, aangezien de orderwaarde boven de 20 euro ligt. Dit scheelt je 2,99 euro! Een leuk voordeeltje dus als je voor dit boek gaat…

Kruiden & Specerijen van Hans Gerlach

Nog een boek van Hans Gerlach over kruiden. En ditmaal niet alleen over kruiden, maar ook over specerijen. Weet je hoe je gerechten juist moet kruiden, dan pas kun je echt koken!

Het geheim van de lekkerste gerechten zit zeker niet alleen in de gerechten zelf, maar juist ook in het juist kruiden ervan. Zoet, zuur, warm, kruidig, bitter, het gaat om de combinaties die je kiest.

Hans Gerlach

#smaakexplosie

Simpele gerechten, die normaal gesproken gewoon van smaak zijn kunnen met de juiste kruiden omgetoverd worden tot hele bijzondere smaakexplosies. Maar uiteraard, dan moet je wel de juiste kruiden gebruiken, en dat is nou net wat Kruiden & Specerijen van Hans Gerlach je goed leert.

Dit boek geeft je meer dan 170 recepten met nieuwe smaakbelevenissen. Het leert je om de juiste combinaties te maken, tussen gerechten en kruiden, en tussen de kruiden onderling.

Verder is er goede aandacht in dit boek voor het selecteren, drogen en bewaren van specerijen en kruiden, wat minstens zo belangrijk is als het juist toepassen van kruiden. Heb je dit boek doorgenomen, dan weet je hoe je vis, vlees, groenten, aardappelen, en rijst op de juiste manier kunt kruiden.

In 160 pagina’s leert Hans Gerlach je alles wat je moet weten over alle hiervoor genoemde zaken. Totaal kreeg dit boek 3,7 van de 5 sterren, van 7 mensen die dit boek eerder kochten. Omgerekend is dit dus een 7,4 als gemiddeld cijfer. Eerdere kopers oordelen dus dat dit een redelijk goed boek is.

Voor 24,95 euro ontvang je een nieuwe hardcover. Ben jij binnenkort de volgende die alles weet over het juist kruiden van allerlei soorten gerechten…? Bestel dit boek nu nog (zonder verzendkosten), als je vindt dat het antwoord op de hiervoor gestelde vraag ‘Ja’ moet zijn.

Koken met kruiden (extracten) van Creosa Govaers

Koken met kruiden, de titel van het boek zegt het al… Dit boek bevat recepten voor het koken met allerlei soorten kruiden. In totaal telt het boek meer dan 50 interessante en verrassende recepten.

Wat dacht je van mueslirepen met gember, geraniumcake, lavendelhoning, fudge met rozemarijn, of verloren brood met siroop van roos en oranjebloesem. Ja, dat wordt nog lastig kiezen, en dit zijn slechts enkele van de meer dan 50 overheerlijke gerechten die je met dit kruiden kookboek kunt gaan maken.

De schrijfster van dit boek zweert bij eenvoud van gerechten, en laat zo de smaken van de kruiden tot hun volle recht komen. Een enorme boost voor je smaakpapillen!

Koken met kruiden (extracten) van Creosa Govaers

#heilzaam

Goed om te weten is verder dat de gerechten die je met dit boek kunt maken niet alleen lekker zijn, maar ook erg heilzaam, gezien de geneeskrachtige werking van kruiden. Dit laatste wist men overigens al in de Oudheid. Knoflook verlaagt bijvoorbeeld je cholesterol, tijm werkt ontsmettend, en met grove den kun je afvalstoffen uit het lichaam verwijderen. Met dit soort kennis wordt koken extra leuk.

Verdiep je dus nu in de wereld van kruiden, en het koken met kruiden, en versterk je lichaam en geest (en die van je omgeving) met heerlijke gerechten op basis van kruiden!

De prijs van dit meer dan 200 pagina’s tellende hardcover boek is 20 euro. Voor dat geld krijg je een nieuw exemplaar dat morgen al bij je thuis kan zijn. 2 eerdere kopers gaven al een recensie af over dit boek: 5 sterren! Ook voor dit boek dus de maximale score die te behalen is. Wij zijn alvast benieuwd naar jouw mening over Koken met kruiden (extracten)!

Kruiden Dumonts Kleine Lexicon van Andrea Rausch

In 301 pagina’s vertelt Andrea Rausch je met dit boek alles over de 70 meest bekende kruiden, die van A tot Z onder de loep komen. Je krijgt alle informatie over de herkomst van deze kruiden, de teelt, de manier van verzorgen en het oogstproces.

Verder worden de werkzame bestanddelen van de kruiden belicht, en ook wordt per kruid aangegeven welke toepassingen er zijn. De toepassing van een kruid kan cosmetisch en/of medisch en/of voor in de keuken zijn.

Kruiden Dumonts Kleine Lexicon van Andrea Rausch

#handig

Kruiden Dumonts Kleine Lexicon geeft je ideeën voor zowel zoete als hartige gerechten, en geeft je ook nog eens handige tips voor schoonheidsverzorging. Focus is er verder op de geneeskrachtige werking van kruiden, bij allerlei soorten lichamelijke en geestelijke klachten.

Je legt 34,95 euro neer voor dit boek, dat je ter beschikking komt in de vorm van een paperback. Gemiddeld kreeg dit kruidenboek 4,3 van de 5 sterren. Een 8,6 dus voor dit boek, en wel op basis van 4 beoordelingen van eerdere kopers ervan. Chapeau!

De rijke wereld van kloosterkruiden van Tini Brugge en Vanessa van Koppen

In dit bijzondere boek krijg je als lezer zijnde een kijkje in de eeuwenlange kloostertraditie van koken met kruiden met eenvoudige aardse recepten, die gemakkelijk zijn te maken. Deze recepten zijn passend bij het seizoen, gezond, en bovenal erg lekker! Koken met kruiden geeft je gerechten een extra dimensie. De kruiden in je gerechten geven rust, duurzaamheid, en culinair genot.

Leuk aan dit boek is dat er vele inspirerende verhalen in zijn opgenomen vanuit de stilte van kloostertuinen, en daarnaast ook veel informatie en uitleg over kruiden en kruidentuinen, die zowel in Nederland als in België zijn te vinden.

Tini Brugge en Vanessa van Koppen

#kloosterkruiden

De rijke wereld van kloosterkruiden is prachtig afgewerkt, door de vele mooie kleurenfoto’s die bij de 40 recepten voor gerechten met kruiden zijn te vinden. Er zijn verder recepten opgenomen voor ieder seizoen. 154 pagina’s aan leesvoer staan jou te wachten als je voor dit boek opteert.

Voor rond de 25 euro haal je ‘em al in huis. Voor dat bedrag krijg je een hardcover, en een gloednieuw exemplaar. Online nog geen beoordelingen over dit boek, maar wie weet ben jij de eerste die na het lezen van dit bijzondere boek een recensie plaatst op Bol.com, het platform en de webwinkel van ons allemaal.

Kruiden van Jeroen Holla

Kruiden van Jeroen Holla gaat over verse keukenkruiden, specerijen en smaakmakers, en hun buitenlandse namen. Zoals velen al weten: kruiden maken de maaltijd, en een kleine toevoeging ervan maakt vaak al een groot verschil.

Daarnaast spelen ook smaakmakers en specerijen een grote rol. Maar hoe kun je deze 3 nu het beste inzetten bij het maken van je gerechten? Welke kruiden zijn goed te combineren, en welke juist totaal niet? En hoe kun je een kruid het beste vervangen als je het specifiek benodigde kruid voor een gerecht niet in huis hebt?

Dit zijn vragen waar je mee te maken kunt krijgen als je gaat koken met kruiden, en dit boek geeft daar de perfecte antwoorden op.

Jeroen Holla

#vers

Voor dit boek over kruiden leg je een kleine 25 euro neer. Het boek kun je kopen als hardcover, en in de vorm van een gebruikt exemplaar (in goede staat). Totaal kun je dan 224 pagina’s weglezen als je dit boek besluit te kopen. Via Bol.com is dit boek uiteraard te bestellen! Vandaag besteld betekent over het algemeen dat je je boek morgen al in huis hebt..

Kruiden van Jeroen Holla wordt gezien als een uitmuntend boek binnen dit genre. 3 eerdere kopers beoordeelden dit boek namelijk met de maximale scoren van 5 sterren! Alvast veel leesplezier namens onze redactie!

Deltas handboek voor kruiden en specerijen voor de keuken van U. Bultjer

In vroeger tijd was het een teken van rijkdom als je kruiden en specerijen kon gebruiken in de keuken. Tegenwoordig is dat totaal niet meer zo. Iedereen heef thuis wel kruiden en specerijen om te gebruiken bij het maken van maaltijden. En ze zijn ook nog eens heel gemakkelijk te krijgen in deze tijd, en wel uit alle uithoeken van de wereld! Maar veel mensen kennen slechts een klein deel van de kruiden en specerijen die er zijn.

Deltas handboek U. Bultjer

#mengsels

Dit boek van Bultjer brengt daar nu verandering in, want je maakt in dit boek kennis met meer dan 150 kruiden, specerijen en kruidenmengsels. Voor elk kruid, specerij en kruidenmengsel krijg je uitgebreide informatie over de eigenschappen, en het gebruik en het bewaren ervan. Daarnaast ook vele recepten, 101 om precies te zijn.

Met de recepten uit Deltas handboek voor kruiden en specerijen voor de keuken ontdek je de meest lekkere aroma’s, en je krijgt inzicht in de verschillende soorten olie, azijn en sauzen die er zijn op basis van kruiden. Daarmee is dit een onmisbaar boek voor in elke keuken!

Voor nog geen 15 euro ben jij al de eigenaar van dit fantastische boek. Totaal krijg je daarvoor bijna 250 pagina’s aan leesvoer. Tot nu toe troffen we één beoordeling aan over dit boek. De maximale score van 5 sterren gaf deze eerder koper! Ben jij de volgende die lekker gaat smullen op basis van dit geweldige kruiden en specerijen boek?

Kleine kruiden-boekje van Bright

Kruiden staan volop in de belangstelling en winnen aan populariteit. De juiste kruiden bij een lekker stukje vlees of vis, of bij een Italiaanse pasta, doen wonderen om het gerecht nog lekkerder te maken.

In Kleine kruiden-boekje van Bright worden diverse kruidencombinaties op een rij gezet, en dat met verschillende recepten zoals pasta met cougettes en dille, lamsvlees geroosterd met rozemarijn, en omelet met kruiden en kaas. Stuk voor stuk heerlijke recepten, die ook nog eens gemakkelijk te maken zijn. Alle ingrediënten zijn makkelijk te krijgen, en dat geldt gelukkig ook voor de kruiden die je nodig hebt.

Bright

#herkennen

In dit geweldige kruidenboekje zijn de belangrijkste kenmerken opgenomen van de verschillende kruiden die er zijn. Dat is ideaal, want zo heb je een handig vertrekpunt voor als je gaat koken met kruiden. Bij alle kruiden is aangegeven hoe je ze kunt herkennen, en met welke combinaties en gerechten ze het beste tot hun recht komen.

Verder zijn er in dit boekje mooie foto’s opgenomen van de gerechten die je kunt maken. Met 60 pagina’s is dit beslist geen groot boek, maar dat mag niet deren, want je krijgt flink wat informatie over kruiden waar je goed mee vooruit kunt.

Voor nog geen 20 euro ben jij de eigenaar van Kleine kruiden-boekje, en kun je starten met kennis opdoen over kruiden, en het koken met kruiden. Dit boekje komt verder naar je toe in de vorm van een hardcover. Vandaag besteld betekent verder morgen al in huis! Need we say more? Bestellen maar zouden wij zeggen!

Kruiden & Specerijen van Marcus A. Webb & Richard Craze

In de Oudheid gebruikten de Grieken al kruiden om hun gezondheid te verbeteren, en de laatste tijd is er ook weer meer belangstelling voor kruidenextracten om de gezondheid te bevorderen. Mensen zijn op zoek naar goede, veilige, en natuurlijke mogelijkheden om allerlei alledaagse kwalen te behandelen, en hun gezondheid een duwtje in de rug te geven.

Dit boek bevat informatie over alle aspecten van specerijen en kruiden, en over de geschiedenis ervan. Hoe kun je kruiden kweken, hoe kun je ze oogsten, drogen en klaarmaken voor medisch gebruik? Dit boek geeft je antwoorden op die vragen.

Kruiden & Specerijen van Marcus A. Webb & Richard Craze

#kruidendokter

Ook geeft de kruidendokter inzichten in veel exotische kruiden, en er is een uitgebreide lijst in dit boek opgenomen met meer dan 50 verschillende soorten kruiden, waaronder bekende culinaire kruiden als saffraan, kurkuma, koriander, en diverse andere soorten die bekend en minder bekend zijn.

Per kruid worden de essentiële eigenschappen beschreven, en indien van toepassing is er uitleg over het culinaire en medicinale gebruik ervan. Bovendien zijn er in Kruiden & Specerijenhoofdstukken opgenomen over mosterd en chilipepers, en over kruidencombinaties, en hoe je kruiden kunt inzetten voor je gezondheid en voor je persoonlijke verzorging. Ja, dat laatste kan ook nog!

Voor een kleine 16 euro komt deze maar liefst 375 pagina’s tellende paperback naar je toe. Je krijgt dus absoluut waar voor je geld, want dit is echt een flink boek, met zeer veel relevante, goede en leuke informatie. Wel een gebruikt exemplaar, maar zeker wel in goede staat! Nieuw troffen wij dit boek niet meer aan online.

Atrium Kruiden Encyclopedie van Deni Bown

Atrium Kruiden Encyclopedie is het allesomvattende naslagwerk over kruiden, met meer dan 1.000 planten en kruiden die uit de hele wereld komen. Deze kruiden kunnen ingezet worden voor culinaire, medicinale, aromatische, en economische doeleinden, maar ook voor hun sierwaarde in de tuin. Wat je met een kruid kan is per kruid verschillend.

Atrium Kruiden Encyclopedie van Deni Bown

#aantrekking

Dit boek laat je alle ins en outs zien die je moet kennen over een zeer groot aantal kruiden. Onder al deze kruiden zullen er meer dan genoeg zijn die een grote aantrekkingskracht op jou hebben, en waar je mee kunt gaan werken, op welke manier dan ook!

Dat het hier om een flink kruidenboek gaat dat blijkt wel, want het boek telt maar liefst 424 pagina’s. Je kunt dus heerlijk gaan lezen, en je zeer goed gaan verdiepen in de wondere wereld van de kruiden.

Voor 39,50 euro kun je dit boek (een hardcover uiteraard) in huis halen. Wil je een echte gids kopen met een overzicht van zeer veel kruiden, dan is dit waarschijnlijk een van de beste boeken die we in dit artikel beschrijven!

Koken met kruiden & bloemen (zaai, oogst & eet) van Pip McCormac

Met kruiden en eetbare bloemen kun je haast oneindig variëren in de keuken. En dit boek laat je zien dat er meer is dan alleen maar de gangbare en klassieke combinaties zoals kip met rozemarijn, en de welbekende witvis met dille.

Maak met dit boek straks helemaal zelf appelmuffins met vlierbloesem en tijm, en serveer straks je zeebaars met honing en seringen. Verder laat dit boek je zien dat geraniumblaadjes zijn te gebruiken voor in een fantastische cocktail.

Koken met kruiden & bloemen (zaai, oogst & eet) van Pip McCormac

#kruiden

In Koken met kruiden & bloemen (zaai, oogst & eet) van Pip McCormac krijg je een mooi overzicht van tientallen kruiden en van eetbare bloemen, die je zelf ook nog eens erg gemakkelijk kunt kweken.

Geef je ontbijt, drankjes, lunch, diner, voorgerechten of nagerechten nu een extra dimensie door er eetbare planten aan toe te voegen, of door er kruiden aan toe te voegen. Ontdekken hoe je dit moet doen is leuker dan je denkt! Verder heeft dit boek een smaakwijzer, een kruiden- en bloemenlexicon, en vele kweektips voor tuin en balkon.

Met 8 euro is dit boek beslist goedkoop! Voor dat bedrag krijg je een hardcover versie, en 160 pagina’s aan leesvoer. 11 eerdere kopers van dit boek gaven gemiddeld 4,3 sterren af. Oftewel, dit boek kreeg een 8,6 gemiddeld als cijfer! En uiteraard, dit boek komt naar je toe als nieuw exemplaar!

Kookplezier Kruiden en Specerijen van Florence Desourdy

Kookplezier Kruiden en Specerijen geeft je originele recepten met prachtige foto’s om van te watertanden. Deze Kookplezier serie bevat boeken met een variatie aan onderwerpen die verband houden met koken.

In dit boek binnen de serie dus aandacht voor de verschillende kruiden en specerijen die je kunt gebruiken bij het koken. Stuk voor stuk zijn de opgenomen recepten in dit boek origineel, interessant, en uiterst lekker.

Kookplezier Kruiden en Specerijen van Florence Desourdy

#foto’s

Verder van elk gerecht in dit boek een of meerdere prachtige foto’s van het eindresultaat. Lukt het jou om het gerecht met kruiden en/of specerijen net zo goed klaar te maken als op de foto’s? Veel plezier en succes alvast!

Kookplezier Kruiden en Specerijen van Florence Desourdy is te krijgen voor een klein prijsje. Voor maar 8,10 euro haal je het al in huis. Dit is wel exclusief de verzendkosten, maar bestel je er nog iets anders bij, zodat je orderwaarde 20 euro of meer is, dan vervallen de verzendkosten volledig. Welkom bij Bol.com.

Dit boek telt een kleine 100 pagina’s, en komt naar je toe in de vorm van een paperback. Tot nu toe slechts één beoordeling over dit boek, waarbij wél de maximale score van 5 sterren werd gegeven!

De beste recepten met geneeskrachtige kruiden en planten van Melanie Wenzel

Alternatieven zoeken voor bestaande medicatie wordt steeds meer gemeengoed. De natuur heeft ons mensen heel veel te bieden, en heeft meer dan genoeg beproefde middelen voor je als je klachten hebt.

Er zijn planten te vinden waarmee je hoest en heesheid kunt verminderen, en andere kruiden en planten kunnen bijvoorbeeld weer helpen bij winderigheid, verstoppingen, of worden aangeraden bij stress en hectiek. En geloof het of niet, maar er bestaan ook planten die helpen bij libidoproblemen, en bij overgangsklachten.

De beste recepten met geneeskrachtige kruiden en planten van Melanie Wenzel

#natuurlijk

In dit boek krijgt de lezer meer dan 60 recepten voor natuurlijke geneesmiddelen, die zelf kunnen worden bereid. Er is bij elk recept duidelijke stap-voor-stap uitleg, en er zijn duidelijke foto’s opgenomen die het nog duidelijker maken hoe je tot een goed eindresultaat moet komen.

Verder is er in De beste recepten met geneeskrachtige kruiden en planten een handig alfabetisch overzicht opgenomen van de meest gebruikte planten in de natuurlijke geneeskunde, en je leest alles over hun uiterlijke kenmerken, vindplaats en toepassing.

Dit boek is een erg waardevolle handleiding voor wie graag zijn eigen ‘groene apotheek’ samenstelt! Voor een paperback versie van dit boek betaal je 29,95 euro. Hiervoor krijg je 240 pagina’s aan leesvoer.

De beoordeling van dit boek is geweldig, want er werden namelijk gemiddeld 4,8 van de 5 sterren gegeven voor dit boek. Deze 4,8 sterren zijn gebaseerd op de beoordelingen van 8 eerdere kopers van dit boek. Omgerekend dus een 9,6 als gemiddeld cijfer voor dit boek! Wauw! Redenen om dit boek nog in de online schappen te laten liggen zijn er dus eigenlijk niet…

Geef een reactie