Eten en drinken, Wijn

Boeken over Italiaanse gerechten en wijn: dit zijn de 3 beste!

boeken over italiaanse gerechten en wijn

Ben je benieuwd naar de beste boeken over de Italiaanse gerechten en Italiaanse wijn? Goed nieuws, want in dit artikel hebben we de 3 allerbeste boeken die er op dit vlak zijn uiteengezet. En nog meer goed nieuws, want ze zijn alle 3 in het Nederlands geschreven.

Boeken over Italiaanse gerechten en wijn: heerlijk combineren!

Hou je van Italiaans eten, en wil je daar de best passende Italiaanse wijnen bij drinken, dan kun je met deze 3 boeken je hart ophalen!

Gusto Italiano van Erik Spaans

Heb je zin om een culinaire, historische en vinologische rondreis te maken door 20 regio’s in Italië? Dan wordt Gusto Italiono misschien wel jouw volgende aankoop. Bij deze rondreis door Italië wordt rijkelijk aandacht geschonken aan antipasti. Dit zijn kleine regionale hapjes die voor de maaltijd worden gegeten, net zoals tapas dus!

Dit boek bestaat uit twee delen, namelijk een historisch en culinair gedeelte (het eerste gedeelte), en een gedeelte waarin de Italiaanse wijnen uit de verschillende regio’s worden behandeld (het tweede gedeelte).

Gusto Italiano van Erik Spaans

#antipasti

Alle antipasti die in dit boek zijn opgenomen hebben een glashelder receptuur, die door kenners zijn geproefd. Bij iedere Italiaanse regio is een antipasti buffet opgenomen, waarbij ook het beste Italiaanse wijnadvies is gegeven. Om van te watertanden! Wij hebben nu al trek… Al bij al een heerlijk boek, dat zeer verhelderend is, en lekker gemakkelijk wegleest.

Gusto Italiano bestaat uit 261 pagina’s, en is te krijgen via het platform van Bol voor een bedrag van 45 euro. Je krijgt hiervoor ook nog eens een hardcover variant.

Dat het hier om een subliem wijnboek gaat dat blijkt wel uit de recensies die zijn gegeven, want 5 mensen beoordeelden dit boek unaniem met 5 sterren (de maximale score). De leuke verhalen in dit boek doen het goed, net als de fraaie foto’s, en de degelijke manier waarop het boek is geschreven.

De Traditionele Toscaanse Keuken van Emanuela Stramana

Toscane is een van de meest bijzondere plekken in Italië, en wordt wel gezien als de ziel en het hart van het land. Niet alleen het landschap en de cultuur van deze streek, maar ook de keuken is bijzonder aantrekkelijk, en bovenal uniek.

De Toscaanse keuken wordt gekenmerkt door soberheid en weinig opsmuk. Fijnproevers opgepast, want de Toscaanse keuken is bijzonder verleidelijk en moeilijk te weerstaan!

De Traditionele Toscaanse Keuken van Emanuela Stramana

#toscaans

Of het nou gaat om hazenragout met amandelen, om bruschetta met olijvenpasta, of om de vele mogelijkheden die risotto en verse pasta je te bieden hebben, de Toscaanse keuken zal een geweldige indruk op je maken door haar bijzondere combinaties en haar culinaire klasse.

Dit boek, De Traditionele Toscaanse Keuken, bevat meer dan 100 traditionele recepten, die goed zijn voor honderden uren plezier in de keuken, en aan tafel natuurlijk (nadat je ze gemaakt hebt)!

In het boek worden – maar dat vermoeden had je vast al – ook Italiaanse wijnen voor het voetlicht gebracht die erg goed passen bij de gerechten die in het boek zijn opgenomen.

De Traditionele Toscaanse Keuken bestaat uit 139 pagina’s, en is voor het eerst verschenen in 2006. Daarmee is De Traditionele Toscaanse Keuken al wat ouder, maar dat doet niet af aan de degelijkheid van dit boek en het up-to-date zijn van de inhoud.

Voor 10,50 euro is dit geweldige boek van jou. Hiervoor krijg je een gebruikt exemplaar dat in goede staat verkeerd. Op Bol zien wij één recensie over dit boek, waarbij de maximale score van 5 sterren is gegeven. Dat mag al een indicatie zijn dat dit boek ook in jouw keuken moet zijn te vinden, als je een echte fan bent van Italiaanse gerechten en Italiaanse wijnen.

Proef Italië (Wijnen En Gerechten Uit Alle Streken) van J. Aertsen

In Proef Italië worden alle Italiaanse wijnregio’s behandeld. Per regio krijg je als lezer diverse Italiaanse recepten voorgeschoteld, met daarbij steeds een wijnsuggestie.

Wil je je verdiepen in de soms complexe Italiaanse wijnwereld, en alleen de beste Italiaanse wijnen drinken, bij de beste Italiaanse gerechten? Dan kan Proef Italië weleens een van jouw favoriete boeken worden.

Proef Italië (Wijnen En Gerechten Uit Alle Streken) van J. Aertsen

#eenvoudig

De gerechten die zijn opgenomen in dit boek zijn meer dan lekker, en gelukkig ook heel eenvoudig te maken. De indeling van de recepten per regio is ook heel handig. Zo kun je gemakkelijker de juiste recepten vinden.

Proef Italië is verkrijgbaar als paperback, en wel voor een bedrag van 16,95 euro. Dit boek is rijk geïllustreerd en bestaat uit bijna 200 pagina’s. Genoeg leesvoer dus, en genoeg recepten om je in de komende tijd uit te leven in je keuken met allerlei Italiaanse bereidingen.

Dit boek werd op Bol al beoordeeld met 4 sterren door een eerdere koper ervan. Ben jij de volgende die een recensie achterlaat over dit fantastische boek?

Geef een reactie