Drinken

Drankjes koel houden op je feest, onze 10 tips

drankjes koel houden

Wij van Gallant and More komen jaarlijks op heel veel feestjes. Wat ons opvalt is dat het voor velen lastig is om de drankjes en hapjes voor het feest op de juiste temperatuur te krijgen en te houden. De meeste mensen hebben namelijk te weinig ruimte in de koelkast en vriezer. Maar dit hoeft echt geen probleem te zijn, want er zijn gelukkig een hoop andere manieren om de consumpties alsnog koud te maken en te houden gedurende je feest. Drankjes koelen (en koel houden) voor je feestje? Zo doe je dat!

Drankjes koel houden op je feestje

In de koudere maanden is er weinig voor nodig om het drinken en de lekkernijen te koelen en op temperatuur te houden.

Je zet de drankjes en hapjes namelijk gewoon buiten neer, in de (voor)tuin, op je balkon, op het dak, op de galerij of op de parkeerplaats. Let je wel op voor hongerige en dorstige voorbijgangers als je de drankjes en hapjes voor het grijpen buiten neerzet? 😉

Drank planten

Met name bier en wijn kun je in alle seizoenen (behalve in de zomer) in de grond planten. Zoek een plekje in de tuin in de schaduw waar de grond (zeer)vochtig is.

Plant vervolgens de flesjes bier en wijn in de tuin! Zorg dat de hals van de flessen een stuk boven de grond uitsteken zodat de gasten geen zand in hun mond krijgen.

Op deze manier heb je gedurende je feest koud bier en wijn. Helemaal gemakkelijk maak je het jezelf en ook de gasten als je ze het bier en de wijn zelf uit de grond laat ‘plukken’.

#COLD

Drankjes koelen of koud houden? Ontdek alle producten die jou deze snikhete zomer kunnen helpen!

Flessenkoeler voor bierkratten

Er bestaan flessenkoelers zoals de flessenkoeler; ‘contact SL eisblock‘ om een krat bier te koelen.

De flessenkoeler neemt weinig ruimte in je vriezer in beslag en zorgt ervoor dat een krat bier snel op gewenst drink temperatuur is.

Daarnaast is hij ook nog eens betaalbaar, hoe ideaal klinkt dat?

Wijnkoeler-stick

Bij ruimte gebrek in de koelkast zijn wijnkoeler-sticks de oplossing. De wijnkoeler-stick leg je een uur in de vriezer, vervolgens stop je de stick in de fles wijn die je wilt gaan serveren.

De wijn is meteen op de juiste drinktemperatuur! Hebben? Deze sticks zijn o.a. online gemakkelijk verkrijgbaar.

? Hittegolf op je feestje? Lees onze tips

Drank zwemles geven

Vul een zwembad, kruiwagen, oude badkuip of andere grote bak met ijsklontjes, koud water en een grote snuf zout. Leg vervolgens het bier, de wijn en de frisdrank hierin.

Maar waarom het zout toevoegen?

Het zout zorgt ervoor dat de temperatuur van het water kouder wordt en langer koud blijft, grappig hé! Zorg je er wel voor dat je de bak niet te vol doet met drankjes? Want anders duurt het namelijk een stuk langer voordat alles op temperatuur is.

Drankjes koel houden met de Keter Cool bar

Helemaal hip ben je als je een of meerdere Keter Cool barren in je tuin of op je balkon neerzet op je feestje.

Drankjes worden gegarandeerd koud en het ziet er ook nog eens gezellig uit. De Keter Cool bar is zowel verlicht als onverlicht verkrijgbaar en dient naast koeler tevens als bijzettafel.

Koelkast of koelbak in de tuin

Zorg ervoor dat de koelkast, koelbak of Keter Cool bar zoals hierboven beschreven altijd in de schaduw en uit de wind staat.

IJsblokjes en bevroren fruit voor in de drankjes

Heb je tijd genoeg? Maak je ijsblokjes zelf met stukjes (bevroren) fruit erin. Hierdoor maak je de drankjes niet alleen koel, maar ook meteen supermooi!

Vind je dit teveel gedoe?

Je kunt ook kant en klare ijsblokjes en bevroren fruit in de supermarkt kopen. Gooi een paar ijsblokjes en stukjes bevroren fruit in de drankjes en je hebt alsnog een mooi koud drankje gecreëerd.

Koelbox van piepschuim (super tip)

Ideaal zijn de koelboxen van piepschuim om de drankjes en hapjes op de gewenste temperatuur te houden.

Drankjes die al koel zijn blijven koel als je ze gedurende je feest in een dergelijke koelbox bewaard. Hapjes die al opgewarmd zijn blijven tevens op temperatuur.

De koelboxen van piepschuim zijn gemakkelijk verkrijgbaar en ook nog eens zeer betaalbaar.

Bekijk eens deze producten voor een verkoelend feestje

Vijver in de tuin of feest locatie?

Koop een grote emmer of bak waar je een geruime hoeveelheid flesjes bier, wijn en frisdrank in kwijt kunt. Het liefst met een deksel erop.

Bind een touw aan deze bak of emmer vast en laat het onder water zakken. Het uiteinde van het touw bind je ergens boven water aan vast.

Zorg ervoor dat je makkelijk bij het touw kan om de bak boven water te trekken. Op deze manier koelen de drankjes door het water uit de vijver.

Drankjes koel houden: zo doe je dat!

Geef een reactie