Kinderfeesten

Bumba feestje organiseren: voor de allerkleinsten

bumba feest organiseren

Een Bumba feestje organiseren? Het klinkt allemaal erg ingewikkeld, maar dat is het niet. Lees in dit blog alles over Bumba en hoe dit vrolijke thema een leuke toevoeging kan zijn voor ieder kinderfeestje.

Wie is Bumba?

Voor degenen die nog geen kennis hebben gemaakt met Bumba, even een korte voorstelronde. Bumba komt namelijk pas in je leven als je een peuter hebt. Bumba is namelijk een grote pop die bedacht is door de Vlaamse tv en geeft 4 minuten lang een tv show waar peuters dol op zijn.

Daarnaast kom je Bumba vaak tegen in het theater, waar ouders opgelucht met hun peuters heengaan omdat ze dan voor een uurtje geen kind meer aan ze hebben. Dat maakt dat dit thema ultrageschikt is voor een kinderfeestje.

bumba feest versiering

#bumba

De leukste feestversieringen voor een Bumba feestje! Zorg dat je goed voor de dag komt.

Een Bumba feestje organiseren: zo gepiept!

Je bent hier aanbeland, omdat je niet goed weet wat allemaal nodig is voor een Bumba feest. In feite is het allemaal niet zo lastig. Met deze onderstaande ingrediënten zal jouw peuter helemaal gelukkig zijn. Lees je mee?

De voorpret start met een Bumba uitnodiging

Als je een feestje gaat organiseren voor je kind, krijg je nog te maken met het ontwerpen van uitnodigingen. Op zo’n jonge leeftijd kan het nog met een uitgeprint papiertje of een leuk kaartje.

De pret begint al bij wegbrengen en ontvangen van een uitnodiging. Vooral als de uitnodiging al verklapt wat het thema is. In de shows van Bumba worden vast een aantal citaten regelmatig gebruikt of er zijn waarschijnlijk ook vaste uitspraken die Bumba maakt. Als je dat in de uitnodigingen zet, is het net of Bumba zelf de uitnodigingen heeft geschreven.

Als de uitnodiging een weekje blijft hangen in het huis, begint de voorpret al. Je kan er zelfs voor kiezen om een kaart te ontwerpen met een geluidstape erin. Zodra je de kaart open doet, klinkt het muziekje van Bumba. Je kan een uitnodiging dus zo creatief maken als je zelf wilt.

bumba feest uitnodiging

#uitnodiging

De leukste uitnodiging voor een Bumba feestje! Een fraaie kaart voor een te gek feest!

Bumba overal: versieren maar!

Bij een themafeest hoort Bumba versiering die overduidelijk aansluit bij het thema. Het gaat echter misschien te ver om overal Bumba poppen neer te zetten. We kunnen ons voorstellen dat je op een gegeven moment wat zenuwachtig wordt van al die starende ogen.

Je kunt in ieder geval beginnen met ballonnen, slingers, bekers en bordjes met het Bumba thema. Er zijn genoeg feestwinkels of speelgoedwinkels die inhaken op dit populaire thema en een heel Bumba assortiment aanbieden. Als je ballonnen en slingers nog niet genoeg vindt, kun je ook ervoor kiezen om servetten of een tafelkleed in het thema aan te schaffen.

Wat altijd een succes is, is als je van de kinderen zelf ook kleine Bumba’s maakt. Je kan je kind verrassen door een Bumba kostuum of onesie te kopen. Daarnaast kun je schmink aanschaffen en alle kinderen opmaken als Bumba.

Een Bumba feestje organiseren: vrolijke deuntjes

Net als K3 zijn er ook van Bumba veel cd’s te koop. In elke theatershow is er een heel scala aan muziek en die zijn ook thuis te beluisteren. Peuters vinden het fantastisch om mee te zingen met de liedjes van Bumba en vaak hoort er ook een dansje bij.

Niet alleen is het een leuke manier om peuters rustig te krijgen, het is gelijk ook een leuke activiteit om het feestje door te komen. Na het schminken is dit de manier om ze helemaal in de rol van Bumba te laten inleven.

Lees ook: Fortnite als thema voor je feest

Bumba cadeaus: er is van alles te koop!

Als je kind nog een peuter is, ben jij als ouder het aanspreekpunt als het aankomt op de cadeauwensen van je kind. Gezien het duidelijke thema is het dan ook uitgesloten om met iets anders te komen dan een Bumba gerelateerd cadeau.

De uitdaging hierin is om ervoor te zorgen dat je kind niet zeven keer dezelfde pop ontvangt. Het is dan wel een Bumba thema, maar Bumba heeft in de show ook allemaal vriendjes. Hierin kan je voor de afwisseling zorgen en de familie van Bumba wellicht compleet maken.

Daarnaast zijn er ook boekjes en andere gebruiksvoorwerpen in dit thema. Als ouder heb je dus de dankbare taak om naar de speelgoedwinkel te gaan en je te verdiepen in de wereld van Bumba.

Bumba taart: smullen…..

Zolang je bekers en bordjes in het thema hebt gekocht, heb jij in deze categorie voldoende gedaan. Bij peuters is het nog enigszins makkelijk om de catering te verzorgen. Met een beker ranja en een gebakje zijn de peuters vaak al tevreden.

Het enige wat je nog kan verzorgen, is een goede thema taart. Gezien de populariteit van Bumba zijn er genoeg bakkers die deze themataarten verzorgen.

Je kan op het feestje ook gelijk gebruik maken van de gelegenheid en de peuters aan het fruit krijgen. Met een paar fruitstukken kun je bijvoorbeeld proberen om het gezicht van Bumba op een bordje na te maken. Zo wordt gezond eten ook nog eens leuk!

Bediening voor een Bumba feest: het kan!

Als ouder wil je alleen maar het beste voor je kind op het feestje. We weten allemaal wel dat je je later niet alle feestjes herinnert op die leeftijd, maar je wilt in ieder geval dat je kind een leuke tijd heeft tijdens het feestje zelf.

Je kan daarom zelfs echte Bumba’s laten rondlopen die de kinderen voorzien van eten en drinken. Door professionele obers in te huren en ze extra te betalen om als Bumba verkleed te gaan.

Deze obers komen in Bumba pak en blijven de hele tijd in hun rol. Het enige risico wat je loopt is dat je hyperactieve peuters ervan krijgt die niet kunnen geloven dat er allerlei Bumba’s rondlopen.

Het is aan jou als ouder om je gezicht in plooi te houden, wetende dat er professionele volwassenen de moeite doen om als een grote Bumba op te komen dagen. Dit gaat echter helemaal goed komen als je een groep gelukkige peuters rond ziet lopen. Bumba is hiermee nog nooit zo leuk geweest!

Een Bumba feestje organiseren: zo doe je dat!

Geef een reactie