Kinderfeesten

Fortnite feestje organiseren: een te gek thema!

fortnite feestje organiseren

Op een gegeven moment komen kinderen op een leeftijd dat verstoppertje of een simpele zoektocht niet meer genoeg is. Het mag allemaal wat stoerder, zodat ze hun energie kwijt kunnen. Een Fortnite feestje is de oplossing voor die energie snuiters ;)! Maar moet je aan denken bij het organiseren van een dergelijk feest?

Fortnite feestje organiseren, maar wat is het?

Voor de wat oudere generatie onder ons zal Fortnite niet gelijk bekend voorkomen. Fortnite is een videogame, waarbij je zelf een personage uit kan kiezen. Het doel is om tijdens het spel voorwerpen te zoeken waarmee je de tegenstander kan verslaan. Het is tegenwoordig één van de populairste spellen onder de jeugd en leent zich ook goed voor verjaardagsfeesten.

#stoeredecoratie

De leukste feestattributen voor een Fortnite feestje! Zorg dat je goed voor de dag komt.

Uitnodigingen voor een Fortnite feestje

Tegenwoordig gaan de meeste uitnodigingen en communicatie in het algemeen digitaal. Om alvast in de sfeer te komen, kun je zowel voor de digitale manier als de ouderwetse manier kiezen en uitnodigingen in stijl maken. Maak bijvoorbeeld een uitnodiging in stijl om iemand uit te nodigen voor een ware battle in het echt.

Op een digitale manier maak je het natuurlijk iets flitsender en kan je van zowel beeld als geluid gebruik maken. Het is maar net hoeveel tijd en moeite je hierin wilt stoppen. Je kan een filmpje maken en je kind de uitnodiging laten inspreken en het op die manier versturen via de mail.

#Fortnite

De leukste uitnodiging voor een fortnite feestje! Een stoere kaart voor een te gek feest!

Locatie fortnite feestje: wees verstandig

Het is misschien niet handig om dit themafeestje in de woonkamer te organiseren, zonder dat die dure vaas sneuvelt. Het is aan te raden om dit op een buitenlocatie te doen. Uiteraard is het wel afhankelijk van het weer om het buiten een succes te laten worden.

Zorg er dus voor dat bij de locatie ook een kleine binnen locatie is, zodat er kan worden geschuild of er even binnen een pauze kan worden gehouden met eten en drinken. Mocht je zelf geen geschikte locatie kunnen vinden, dan zijn er in Nederland een aantal recreatieparken beschikbaar die zelf dit thema faciliteren.

Decoratie geheel in Fortnite stijl

Waar een Fortinite feest is, is Fortnite versiering een musthave. Bij een Fortnite thema denk je niet aan de standaard slingers met ballonnen. Het liefst maak je gebruik van de natuurlijke decoratie, zoals struiken en bomen, waar kinderen zich achter kunnen verstoppen.

Zoals eerder beschreven gaat het spel om voorwerpen te vinden en anderen daarmee te verslaan. Het is dus de bedoeling dat overal op de locatie voorwerpen verspreid liggen die de kinderen kunnen vinden. Dus als er geen opgeblazen ballonnen mogen hangen, wat voor decoratie dan wel? A

ls we het spel mogen geloven, zijn de voorwerpen in de vorm van wapens en andere dubieuze vormen. Dat is uiteraard niet aan te raden. Je kunt echter wel speelgoed zwaarden, ballen, stokken en vlaggen kopen om toch het idee te geven dat het als ‘dodelijk’ voorwerp kan dienen. Je kan daarnaast ook leuke attributen kopen zoals een piñata, zodat het alsnog feestelijk eruit ziet.

Lees ook: Bumba kinderfeestje

Kleding: uitpakken maar!

Als de locatie en de attributen al interessant genoeg eruit zien, kan je ervoor kiezen om de jongens hun eigen kleding aan te laten houden. Wil je het echt naar een hoger niveau tillen, dan kun je bijvoorbeeld ervoor kiezen dat de jongens eerst hun eigen ‘Fortnite’ kostuum kiezen.

Mocht je extra budget over hebben, dan zijn er zelfs speciale Fortnite pakken te koop. Het is dus afhankelijk van het budget in hoeverre de kleding ook Fortnite waardig gaan zijn.

Aan de andere kant hebben jongens een rijke fantasie, dus in overleg met de jongens en met de aanwezige attributen kan er een hoop in Fortnite stijl worden uitgedacht. Denk bijvoorbeeld aan camouflage attributen die de kinderen om zich heen kunnen wikkelen. Naast kleding is het ook belangrijk dat kinderen goede schoenen aan hebben die vies mogen worden.

Eten, drinken & taart

Een feestje is niet compleet zonder lekker eten en drinken. Om te beginnen is de taart erg belangrijk. Je kan er voor kiezen om een grote slagroom taart te doen, wat kinderen sowieso lekker vinden, maar als je echt in stijl wilt gaan, kies je voor een Fortnite taart.

Deze taart bestaat uit meerdere lagen, waarbij elke laag een level moet voorstellen. Het klinkt misschien wat ingewikkeld, maar je kan er ook voor kiezen om een taart te bestellen met een afbeelding van Fortnite erop. Naast de taart kunnen ook de bekers in thema, zoals camouflage bekers of bekers met afbeeldingen van het spel erop. Daarnaast kun je bijvoorbeeld op Pinterest kijken voor inspiratie betreft Fortnite hapjes en drankjes.

Bediening: zo gek nog niet!

Bij een kinderfeest denk je misschien niet zo snel aan professionele bediening, maar aan jezelf als personeel. Echter kun je het thema een extra boost geven en bediening inhuren die in het thema de kinderen van eten en drinken verzorgen.

Deze professionals vinden het prima om een Fortnite kostuum aan te trekken en zich volledig te verdiepen in hun rol. Niet alleen bezorgt dit de kinderen een wow-factor, het bezorgt jou als ouder ook even een vrij moment. Je kan ervoor kiezen dat de bediening communiceert met de kinderen en in het thema wat tekst kan leren, zodat de beleving groter wordt.

Al met al is het dus mogelijk om een Fortnite thema feest van begin tot eind te organiseren met behulp van professionele bediening. Op die manier geef je je kind een onvergetelijke verjaardag en heb je zelf minder stress.

Geef een reactie