Kinderfeesten

Tips voor het organiseren van een kinderfeestje

kinderfeestje

Als je kind jarig is, wil je natuurlijk een leuk kinderfeestje organiseren. Maar hoe pakt u dat aan en wat gaat u doen? 

Ouderwets koekhappen? Goedkoop een springkussen huren via Zoef.com? Of toch een zwemfeestje? In dit artikel bespreken we een paar tips om zo’n feestje goed te laten slagen!

Uitnodigingen kinderfeestje

Een kinderfeestje begint vanzelfsprekend met de uitnodigingen. Nodig iedereen zo rond de 10 dagen vóór het feestje uit, bijvoorbeeld middels een verstuurde kaart of via email.

Probeer geen ‘fysieke’ uitnodigingen uit te delen in het bijzijn van kinderen die niet zijn uitgenodigd om scheve gezichten te voorkomen. Voor bijvoorbeeld de tekst voor op een uitnodiging van een kinderfeestje kun je hier terecht!

Uitnodiging voor een kinderfeestje

#kinderfeestje

De leukste kaarten voor een kinderfeest! Zorg dat je goed voor de dag komt met een toffe uitnodiging.

Hoeveel kinderen uitnodigen voor een kinderfeestje?

Een veelgehoorde vuistregel is ‘één kind voor elk jaar’. Iemand die 8 wordt kan bijvoorbeeld 8 kinderen uitnodigen.

Deze vuistregel gaat met name op wanneer kinderen jong zijn (3 – 6). In die categorie is het namelijk vaak zo dat een te grote groep gasten niet tot een leuker feestje leidt. Een vijfjarig kind zal overrompeld worden als er 15 klasgenootjes over de vloer zijn en grote kans dat er dan onderling ruzie ontstaat.  Voor zo’n vijfjarige is het veel leuker als er vijf vriendjes over de vloer zijn die gewoon rustig met elkaar kunnen spelen.

Als het gaat om wat oudere kinderen gaat deze regel wat minder op. Voor een jongen die negen wordt en veel vriendjes heeft, is een grote groep van 15 kinderen ook vaak prima.

Houd er in dat geval natuurlijk wel rekening mee dat u misschien wat versterking nodig heeft (vriend, man, vriendin). 15 kinderen is niet niks! Als je een vriendin gevonden hebt is het bijvoorbeeld goed om de groep in tweeën op te splitsen om wat orde te houden.

Originele manier van uitnodigen
Uitnodigingen versturen

Duur van het kinderfeestje

Voor jonge kinderen (tot 6 jaar) is 2 à 3 uur lang genoeg.

Voor oudere kinderen kan het ook een uur of 5 duren, een beetje afhankelijk van de activiteit.

Als u kiest voor een kinderfeestje thuis, met spelletjes en knutselactiviteiten, is 5 uur wellicht aan de lange kant en is een uur of 3 – 4 beter.

Maar voor een zwemfeestje of een andere ‘externe’ activiteit is het vaak geen enkel probleem om daar bijvoorbeeld een hele middag voor uit te trekken.

Lees ook: feestje voor de 1ste verjaardag

Activiteiten voor een kinderfeestje

Voor thuisgevierde kinderfeestjes zijn traditionele spelletjes zoals spijkerpoepen prima.

Op internet kunt u veel van dit soort voorbeelden vinden. Zeker voor jonge kinderen is zo’n kinderfeestje erg leuk.

Een ander en origineel en leuk idee is om voor een dag een springkussen of luchtkasteel te huren voor in uw tuin. Voor ieder kinderfeestje, kun je een apart thema kiezen en daarvoor zijn allerhande spullen te koop! Klik op het product voor meer informatie!

Oudere kinderen vinden het vaak leuker om bijvoorbeeld te gaan zwemmen (goed betaalbaar), klimmen of lasergamen (iets duurder). Met goed weer is een buitenactiviteit zoals een georganiseerde pot voetbal ook altijd leuk (voor jongens).

Knutselen op een kinderfeestje
Knutselen op een kinderfeestje

Kosten van een kinderfeestje

De kosten van een kinderfeestje hangen geheel af van de activiteit. Voor een ‘thuisfeestje’ hoef je niet meer dan EUR 3 – 5 per kind te rekenen. Voor een activiteit buitenshuis zal je al snel richting de EUR 10 – 15 per persoon gaan.

Hulp bij het kinderfeest

Wil je echt zorgeloos genieten van het feestje van jouw kind? Huur dan een ober in bij Gallant & More. De ober van Gallant & More houdt een oogje in het zeil, schenkt limonade in & meer! Bekijk ook zeker ons assortiment kinderfeest versiering!

2 thoughts on “Tips voor het organiseren van een kinderfeestje

  1. Natalie Oosterom schreef:

    Vorig jaar zijn we voor het verjaardagsfeestje van mijn zoon naar het bos geweest. Er was een speurtocht uitgezet. Dat vinden kids nog altijd leuk. Daarna zijn we met zijn allen pannenkoeken gaan eten. Dat was ook zeer geslaagd, te meer omdat het een flink deel van de middag in beslag neemt. Ook was er voor alle allergieën en voorkeuren (glutenvrij, vegan, etc) iets lekkers bij.

    1. Frank Kruit schreef:

      Met pannenkoeken scoor je altijd punten. Super leuk voor kinderen

Geef een reactie