Kinderfeesten

Harry Potter feest: laat de magie ’t werk doen!

harry potter feest

Zodra het eerste boek uit de Harry Potter reeks in de winkel lag, wilde iedereen zijn of haar school en leven inruilen voor een leven op Zweinstein. We vallen massaal voor het romantische en sprookjesachtige leven van Harry Potter en zijn vrienden. Er is namelijk zo veel te zien in de films en we maken ineens samen mee hoe normale kinderen kunnen profiteren van de magische wereld en wat voor gemakken het met zich mee kan brengen. Natuurlijk blijft het fantasie, maar dat neemt niet weg dat je het thema ‘Harry Potter’ prima kan gebruiken voor een leuk feest.

Een Harry Potter feest organiseren: Zweinstein taferelen

Hoe organiseer je een Harry Potter feest? De volgende magische ingrediënten heb je nodig voor ’t perfecte feestje:

Harry Potter uitnodigingen

De feestpret begint bij de uitnodigingen. In de film wordt Harry Potter door Hagrid uitgenodigd om naar Zweinstein te komen. We begrijpen het als het teveel gevraagd is om een grote man (met het postuur van Hagrid) erop af te sturen en mensen uit te nodigen voor jouw feest (lees: als je hier wel creatieve ideeën voor hebt, vergroot het wel de beleving).

Je kan ’t ook op papieren uitnodigingen houden met de kleuren en stijl van Harry Potter. Zorg er dus wel voor dat het duidelijk is wat voor thema het gaat worden.

Harry Potter feest decoratie

#magic

De leukste feestattributen voor een Harry Potter feest! Zorg dat je goed voor de dag komt.

Magische locatie voor het Harry Potter feest

Voor dit thema adviseren we je toch een externe locatie uit te kiezen. Het is namelijk leuk om rond te kunnen wandelen op de locatie en je te verwonderen over de magische wereld. In de woonkamer is dit toch minder geslaagd. Als je echt uit wil pakken, kies je een historische locatie, bijvoorbeeld een kasteeltje.

Dit ziet er niet alleen indrukwekkend uit, het doet ook het meest denken aan Zweinstein. Je zou overal lichtjes buiten kunnen zetten om een mooi entree te maken, maar daarvoor moet het uiteraard wel donker zijn. Als je het feest voor volwassenen organiseert kan dat prima, maar voor kinderen dien je wel rekening te houden met de tijd.

Eenmaal binnengekomen kun je natuurlijk wel ervoor zorgen dat het wat schemerig is, zodat de locatie mysterieus blijft. Je maakt een locatie helemaal af met wat muziek erbij. De Harry Potter films staan bekend om de verschillende soundtracks en zodra je die hoort, heb je gelijk het gevoel dat je in de film bent beland. Wissel wel wat af met normale muziek, anders kunnen jullie na een paar uur geen Harry Potter gerelateerde geluiden meer horen.

Harry Potter verkleedkleding

#verkledenmaar

De leukste Harry Potter verkleedkleding voor een magisch feestje!

Treed binnen in Zweinstein

Het voordeel van een locatie dat kan worden afgehuurd is dat het nog leeg is en dus geschikt voor eigen decoratie. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om de eetzaal na te maken, met lange tafels en veel lichtjes.

Daarbij kan je zelf ervoor kiezen om de vier afdelingen na te maken. Als je het wat persoonlijker wilt maken, kan je ook je eigen afdelingen verzinnen.

Misschien hebben jullie binnen de familie of vriendenkring wel inside jokes en kan je die verwerken in de namen. Zo weet iedereen gelijk waar hij of zij gesorteerd wordt.

Je maakt het ook al behoorlijk Harry Potter-achtig als je de kleuren rood en goud gebruikt en daarmee de zaal decoreert. Zo kun je die kleur verwerken in ballonnen en slingers, maar ook grote tafelkleden. Als je de film bekijkt, kun je waarschijnlijk genoeg inspiratie opdoen.

harry potter uitnodiging

#HarryPotter

De leukste uitnodiging voor een Harry Potter feestje! Een stoere kaart voor een te gek feest!

Harry Potter feest verkleedkleding

Een themafeest is pas compleet als jouw gasten en jij zelf ook een transformatie ondergaan. Zie jij jezelf als een intelligente Hermelien of vind je Harry Potter zelf al stoer met zijn litteken.

Ga deze uitdaging aan en verkleed jezelf als jouw favoriete personage. Je kan jezelf omtoveren met kleding, pruiken en make-up.  Er is veel Harry Potter verkleedkleding op de markt!

Mocht je even geen inspiratie hebben, kijk dan op internet of bezoek feestwinkels. Het thema wordt namelijk regelmatig gebruikt voor een feestje.

Daarnaast heeft Primark hier ook op ingespeeld en een ware Harry Potter afdeling gelanceerd. Voor degenen die liever niet zover uit hun comfortzone stappen, kun je ook al de show stelen met Harry Potter sokken of een sjaal. Maak het zo wild als je zelf wilt!

Laat je lekker bedienen

Na al het geregel achter de rug is, is het tijd om lekker te genieten van jouw eigen Zweinstein. Huur daarom eens professionele bediening in. Zij zullen de verantwoordelijkheid op zich nemen om de gasten van drankjes te voorzien.

Je kan ervoor kiezen om dit geheel in stijl te doen en ze strak in pak te laten komen, maar als je echt het thema wilt aanhouden, dan attendeer je ze er op om ook als personage te komen. Waak er wel voor dat er niet ineens vier Harry Potters rondlopen, dus laat ze dat wel met elkaar afstemmen.

Lees ook: Fortnite als thema voor een feestje

Eet en drink alsof je op Zweinstein bent

Het moment dat Harry Potter de eerste avond aan tafel schuift en geduldig moet afwachten tot alle leerlingen zijn gesorteerd, verandert de lange lege tafel in een walhalla van eten en drinken. Uiteraard wil je je gasten deze ervaring ook geven.

We begrijpen dat het een grote uitdaging is om de tafel zelf te vullen met allerlei lekkers, dus daarom adviseren we voor een cateraar te zorgen. Het is vrijwel altijd mogelijk om op de externe locatie de catering erbij te doen.

Om toch een beetje in het thema te blijven, kun je gerechten als pompoensoep en kip serveren. Als drankje zou je gember bier kunnen serveren in plaats van pompoensap, maar uiteraard volstaan bier en wijn ook. Verder kan je net doen alsof je “smekkies in alle smaken” serveert door schalen jelleybeans klaar te zeten.

Heb je geen zin om eindeloos te tafelen? Dan is het tijd voor een leuke activiteit, zoals jouw eigen drankjes brouwen. Hiervoor kun je een cocktail workshop inzetten, zodat iedereen zijn of haar eigen drankje kan maken.

Geef een reactie