Feest

Een groot feest organiseren – een ‘makkie’ met deze tips!

groot feest organiseren

Bij een groot feest organiseren komt een hoop geregel kijken! Gelukkig zijn er handige weetjes die het verloop van jouw grote feest gestroomlijnd en ontspannen doet verlopen. Speciaal voor jou hebben wij deze weetjes op een rij gezet.

Een groot feest organiseren

Elk feest dat je geeft vraagt de nodige organisatie skills, want of je nou tien of vijftig mensen uitnodigt, je wil natuurlijk niet dat er iemand iets tekort komt op jouw feestje.

Onder een groot feest thuis verstaan wij de feestjes waar je net iets meer mensen uitnodigt die je normaliter in je huis uitnodigt.

Uitnodiging groot feest

#uitnodiging

De leukste uitnodigingen voor jouw grote feest!

Groot feest organiseren: creëer ruimte

Of je nou klein of groot woont, ruimte is er altijd meer dan dat je denkt. Je moet alleen even weten waar je aan kan denken om de feestruimte te vergroten.

Vier je het feest alleen buiten in de tuin? Zorg er dan voor dat je alle plantenbakken en alle andere attributen die in het looppad staan aan de kant zet.

Zorg voor een groot deel overkapping door middel van een party tent of stuk zeil zodat je genodigden ook bij slecht weer door kunnen gaan met feesten.

Als je je feest zowel binnen als buitenshuis viert dan is het handig om de grote meubels aan de kant te zetten. Schuif de eettafel tegen de wand, haal de eettafel stoelen uit de woonkamer en eventueel ook de salontafel. En tada jouw feestruimte is al groter dan je dacht.

Woon je op een appartement met balkon? Betrek dan je balkon vooral bij de ruimte voor je feest. Dit doe je door het balkon ook dusdanig in te richten zodat er veel mensen op jouw balkon kunnen vertoeven.

Tent plaatsen
Tent plaatsen

Statafels en zitplekken op je feest

Op elk feestje komen er altijd wel wat mensen die een hogere leeftijd dan gemiddeld hebben.

Zorg dat je voor de ‘oudjes’ een aantal zitplekken faciliteert op je feestje zodat zij kunnen gaan zitten als zij hier behoefte aan hebben.

Voor de rest van de gasten creëer je gezellige staan-plekken zoals rondom statafels.

Statafels kun je inhuren maar vraag vooral ook eens in je kennissenkring rond of je deze tafels misschien wel van iemand kan lenen. Uiteraard zorg jij ook voor voldoende plek om te dansen:)

Groot feest organiseren: de drank inkopen

Als je een groot feest geeft lijkt het inkopen van drank vaak een hele opgave. Dit hoeft het echter niet te zijn, voor de inkoop van de drank adviseren wij je om het vooral simpel te houden.

Kies voor de standaard drankjes die er gedronken worden op een feest. Hiermee bedoelen wij een goede witte droge wijn, rode wijn, bier (ook 0,0%) cola, cola zero, sinas of 7 up, spa rood en jus d’orange.

Wil je daarnaast ook iets sterkers aan je gasten aan kunnen bieden? Kies dan voor een sterke drank zoals gin of rum.

Zorg ervoor dat je van bovenstaande drankjes meer inslaat dan je nodig verwacht te hebben.

De aankoopbonnen bewaar je zodat je alle drank dat over is kan retourneren aan de winkel waar je het inkoopt of je maakt een deal over het retourneren van de drank met de slijterij waar je het drinken inslaat.

drankje van 2018

#drankinslaan

Koop de lekkerste drankjes online. Een breed assortiment. Je kunt drank thuis laten bezorgen, wel zo makkelijk!

Drankjes koud houden op je feest

Je wilt natuurlijk wel dat je drankjes koud gedronken kunnen worden door je gasten. (lees drankjes koud houden feest blog).

Blaas een zwembadje op en vul deze met ijs en drankjes of kies voor een grote teil met ijsblokjes en drankjes waar je gasten zelf drankjes uit kunnen pakken.

Zelfbedieningsbar

Creëer een zelfbedieningsbar voor je gasten. Plaats een tafel in je tuin of woonkamer waar lege glazen opstaan en waar de grote teil met ijsblokken met drankjes op gepresenteerd staat.

Als je voor het zwembad kiest, zet deze dan naast de bar. Ons advies is wel om vooral geen zwembad met ijsblokken in de woonkamer te zetten omdat de zwembadjes nog weleens lek willen gaan;)

Achter de tafel kun je vast nog wel een koelkast kwijt met de overige drank zodat de gasten hieruit ook zelf drankjes kunnen pakken en de teil of het zwembad met ijsblokjes indien nodig bij kunnen vullen.

Bier in de grond

Koffie of thee op je feest?

Zijn jouw gasten echte koffie en thee drinkers? Koop of huur dan voldoende thermoskannen in waarin je het gekookte water en de verse koffie in op kan slaan.

Via verschillende bedrijven kun je koffiezet apparaten (percolator) inhuren die wel 50 kopjes koffie tegelijkertijd kunnen maken en warm kunnen houden. Ideaal dus voor jouw feestje!

Voldoende glaswerk op je feest

Op je feest heb je vast geen zin in de afwas! Huur daarom voldoende glaswerk in voor op je feest. Bij de meeste bedrijven waar je glaswerk kan huren, mag je het glaswerk vuil retourneren.

Mocht je het huren van glaswerk te duur vinden? Dan kun je er ook voor kiezen om (ecologische verantwoorde) bekertjes in te slaan waaruit je gasten de drankjes kunnen nuttigen.

Jassen uit het zicht op je feest

Is het weer wat slechter en verwacht je dat je gasten met een jas aan naar je feest toekomen? Creëer dan een plek waar je gasten hun jas kwijt kunnen.

Je kunt kledingrekken met kleerhangers inhuren maar je kan ook zelf een goedkoop kledingrek aanschaffen met kleerhangers.

Taart voor op je grote feest

Heerlijk en prachtig zo’n grote taart met bijvoorbeeld meerdere lagen, maar wat een werk om te snijden en uit te delen!

Tegenwoordig kun je de lekkerste en leukste losse gebakjes inkopen die je net als een mooie laagjes taart op een prachtige manier kan presenteren op de zelf bedieningsbar. Dus waarom moeilijk doen als het ook heel gemakkelijk kan?

Zoetigheden
Zoetigheden

Hapjes op je grote feest

Afhankelijk van je budget kun je ervoor kiezen om wel of geen cateraar in te huren voor de hapjes op je grote feest.

Wil je de hapjes liever zelf organiseren? Kies dan voor gemakkelijke smakelijke (vegarische) hapjes zoals chipjes, groentes met humus, mini loempiaatjes, nootjes, saté stokjes, vers fruit (ideaal voor de kleintjes) en een kippiepan.

Deze hapjes zet je elke keer klaar op de zelfbediening bar zodat mensen deze hapjes zelf kunnen pakken.

Pizzabakker of frietkraam

Wil je je gasten van een goede maaltijd voorzien dat niet teveel kost? Denk dan eens aan het inhuren van een pizzabakker of frietbakker? Zowel pizza als friet is bij de meeste mensen zeer geliefd.

Kinderen op je feest

Komen er kinderen op je feest? Dan is het hebben van een speelhoekje er voor de kinderen een must. Hierbij hoef je niet meteen aan een springkussen te denken, een tekenhoek of een hoek met bouwblokken is ook zeer vermakelijk voor de kleintjes

Een groot feest organiseren, zonder stress te hoeven ervaren?

Bovenstaande tips zorgen er absoluut voor dat jij een zo ontspannen mogelijk groot feest kan gaan geven.

Om je nog meer zeker te zijn van een super ontspannen groot feest adviseren wij je, om onze recensies eens door te lezen en af te wegen om bediening van Gallant and More in te huren!

Een groot feest organiseren: zo doe je dat voortaan!

2 thoughts on “Een groot feest organiseren – een ‘makkie’ met deze tips!

  1. evenementenplanner schreef:

    Fantastisch artikel, zeer informatief.

  2. La Casserole schreef:

    leuk artikel! voor een groot feest is het zeker ook een aanrader om een catering te regelen. zo hoef je in ieder geval niet te stressen daarover. gr. Felix

Geef een reactie