Verjaardag

Gratis verjaardagskaarten: 4 bruikbare tips!

gratis verjaardagskaarten

Voor zo’n beetje alles moet je tegenwoordig betalen. Het leven is gewoon duur. En om toch een beetje te kunnen besparen, is het sturen van gratis verjaardagskaarten is helemaal niet zo’n slecht idee. Uiteindelijk gaat het om het gebaar. En zo zijn er nog wel tig redenen te bedenken voor het versturen van een gratis verjaardagskaart.

Gratis verjaardagskaarten: de creatieve weg

De creatievelingen onder ons kunnen overwegen een kaart zelf te maken. Daarvoor kan er bijvoorbeeld gebruik worden gemaakt van oude kaarten. Deze kun je op verschillende manieren hergebruiken.

Een mogelijkheid is door uit oude kaarten figuurtjes te knippen. Maar goed, waarschijnlijk hadden de creatievelingen onder ons dat ook zelf kunnen bedenken.

Het kan allemaal veel eenvoudiger. Het hoeft namelijk niet zo lastig te zijn, een kaart kan ook gratis vanaf het web worden gehaald.

Hiervoor heb je enkel een PC nodig en wat websites die je kunt raadplegen. We hebben 4 websites op een rijtje gezet, waarbij je binnen een handomdraai een e-card op kunt sturen.

Gratis verjaardagskaarten - het goedkope alternatief

#fotokaarten

Een fotokaart maken? Dit hoeft niet veel te kosten. Bekijk de mogelijkheden en verstuur een originele verjaardagskaart.

4 beste websites voor het versturen van gratis verjaardagskaarten (e-cards)

Gocards

Via deze website kun je voor verschillende gelegenheden (o.a. verjaardag, oud & nieuw) een kaart versturen. Deze gratis verjaardagskaarten zijn er met bewegende beelden, of in normale versie.

Het enige wat je dan nog hoeft te doen is door een boodschap in te voeren, alsook de naam en het e-mailadres waarna het sturen wilt.

Bovendien kun je zelf bepalen of de kaart anoniem of met een afzender wordt afgeleverd.

En wil je weten of de kaart is aangekomen? Dan kun je de optie ‘ontvangstbevestiging’ aanklikken.

En mocht je toch wat meer energie in willen stoppen, is het tevens mogelijk en eigen kaart in elkaar te zetten.

Gocards - voor het versturen van gratis kaarten

Original-cards.com

Wil je iemand feliciteren met een filmpje. Of liever een originele kaart, met een persoonlijke tekst? Via deze niet al te fancy website kan het allemaal.

Druk op de gewenst kaart of filmpje en laat weten aan wie je hem wilt versturen!

Ook kun je een afschrift van de kaart naar jezelf versturen, zodat ook jij het resultaat kan bewonderen. Helaas is het niet mogelijk gratis verjaardagskaarten in te plannen.

Original cards

Gratis-e-cards.nl

Voor vrijwel iedere gelegenheid kun je op deze website wel een kaart vinden. De keuze is reuze en je kunt hier iedere kaart helemaal aanpassen naar wens.

Zo kun je de achtergrond aanpassen, een muziekje eronder plaatsen en ook een nep-postzegel toevoegen.

En de kaart kun je naar één of meerdere personen (max. 20) sturen. En het fijne is dat je ook de datum van aflevering kunt instellen.

Gratis e-cards

Jakosawi

Hier kun je ruim 9000 gratis verjaardagskaarten vinden. De website is wat verouderd, maar het neemt niet weg dat je er goed uit de voeten kunt.

De kaarten zijn opgedeeld in verschillende categorieën en je kunt zelfs selecteren op leeftijd (1-85 jaar).

Heb je een kaart gevonden, dan kun je hem tot wel drie maanden van te voren inplannen. Ook kun je de kaart anoniem verzenden.

Jakosawi

Uiteraard zijn er nog meer websites voor het creëren van gratis verjaardagskaarten. Daarnaast hebben we een artikel geschreven over verjaardagsgedichten, ook erg handig!

Geef een antwoord