Verjaardag

De eerste verjaardag van je kind vieren? HELP!

eerste verjaardag van je kind

De eerste verjaardag van je kind is het moment dat je baby een dreumes wordt. Dit is uiteraard een mijlpaal waar je zeker bij stil moet staan maar op welke manier kun je dit het beste doen? Wat is de beste manier om de eerste verjaardag van je kind vieren en moet je dit wel doen op de manier waarop veel jonge ouders dit doen?

Waarom vier je de eerste verjaardag van je kind?

De kans is groot dat jullie als jonge ouders je wenkbrauwen zullen fronsen bij het lezen van de kop van dit artikel en vooral bij het feit dat hier een vraagteken achter geplaatst is.

Voor dit vraagteken is echter bewust gekozen, hoe verrassend dit misschien overkomt. De eerste verjaardag van je kind vieren, dat is immers voor veel mensen een absolute no-brainer. Dit gaat zeker gebeuren en groots ook! Niet iedere ouder denkt hier echter zo over….

De gedachtegang die veel ouders over het vieren van de eerste verjaardag van hun kindje hebben, is volkomen logisch. De tijd vliegt en deze cliché is zeker van toepassing als je ongeveer een jaar geleden gezinsuitbreiding hebt gekregen in vorm van een kleine kruimel.

Het is een moment dat je uiteraard nooit meer zult vergeten maar de periode die daarna kwam zeker ook niet. De komst van de kleine heeft je leven immers ongetwijfeld flink veranderd in zowel positieve- (maar laten we even eerlijk zijn) ook soms in negatieve zin.

1 jaar versiering

#1jaarversiering

De leukste versiersels voor een 1-jarig feestje. Pak maar lekker uit voor de kleine!

Warme herinneringen

Je zult gedurende het eerste jaar ongetwijfeld genoten hebben van jullie kleine trots en warme herinneringen hebben aan de momenten dat jullie met je kindje op stap zijn geweest.

Kijk eens naar foto’s van deze momenten. Hoe zagen jullie er zelf uit? Misschien met wat wallen onder de ogen van de aaneengesloten gebroken nachten die jullie hebben moeten doorstaan?

Het bovenstaande lokt bij veel jonge ouders de vraag uit waarom je de eerste verjaardag van je kind zou moeten vieren.

Is dit een mijlpaal voor je kleine of een reden voor een feestje dat jullie het eerste jaar ouderschap hebben doorstaan? Jonge ouders herkennen deze vraag vast wel en weten dat dit laatste een enorme prestatie is.

Wat het antwoord op de bovenstaande vraag ook is:
Als je kind 1 jaar wordt, is dit reden voor een feestje, maar op welke manier?

Hoera 1 jaar, het eerste verjaardagsfeest moet gevierd worden!

Er zijn mensen die als een berg opzien tegen het vieren van de eerste verjaardag. Er wordt wekenlang getwijfeld hoe dit heugelijke moment het beste kan worden aangepakt. Deze twijfel is goed te verklaren:

De kans is groot dat je de foto van jezelf nog wel hebt dat je voor die taart zit met één kaarsje erop. De traditie is nog altijd dat kinderen op hun eerste verjaardag deze taart te lijf mogen gaan op de manier waarop zij dit zelf willen.

Er zijn géén regels, hoe gekker hoe beter, de fototoestellen en videocamera’s staan op scherp. Hoera, 1 jaar!

Kind onder het eten
Kind onder het eten

Keerzijde

Dit fotomomentje heeft wel een keerzijde die je niet op de afbeelding ziet. De eerste (kinder) verjaardag moet immers volgens traditie groots worden gevierd.

Het huis zit vol met gasten die hapjes en drankjes willen, kinderen van je gasten rennen in het rond en zitten aan je spullen waar jij zo zuinig op bent, glazen drinken vallen om, er worden steeds meer slagroom handen op je bank zichtbaar, stukjes worst worden aan je cactus geprikt en je bent als jonge ouders constant bezig om het feest in goede banen te leiden waardoor er niets komt van het proosten op dit “heugelijke moment”.

Het ergste van het verhaal is dat je kind zich uiteindelijk niets meer van dit feest kan herinneren en achteraf oververmoeid is van de prikkels die het op die dag heeft gekregen met alle gevolgen van dien.

Daarnaast zijn veel ouders na afloop erg teleurgesteld dat ze weinig van het feest hebben meegekregen maar dat alleen de stapel afwas en wat opruimklussen herinneren aan deze mijlpaal.

Dit is exact de reden dat veel ouders zich wel even afvragen hoe de eerste verjaardag van hun kindje gevierd moet worden.

Is samen als ouders lekker uit eten gaan niet een beter idee?

Hoe vier je het eerst verjaardagsfeest van je kind?

Ok, het bovenstaande is een situatieschets van de worst nightmare die je als ouders kunt voorstellen, maar het is wel een voorbeeld uit de praktijk.

Laten we vooropstellen dat samen als ouders lekker uit eten gaan een goed idee is, maar dit kan gerust in combinatie met het organiseren van een leuk feestje om de eerste verjaardag van jullie kleine te vieren. 

Hoe jullie zelf ook van zo’n feestje kunnen genieten?

eerste verjaardag kind uitnodiging

#1jaar

De leukste uitnodigingen voor een 1 jaar feest! Zorg dat je goed voor de dag komt met een lieve uitnodiging.

Ontstressen

Dit kun je doen door te zorgen dat je jullie handen zoveel mogelijk vrij hebben (geen stress). Niet alleen bij de voorbereidingen van het verjaardagsfeest maar zeker op de dag zelf. Gallant en More kan je hier zeker bij helpen door enorm veel zaken uit handen te nemen.

  • Helpen bij de voorbereidingen van het feest.
  • Wij zorgen dat de gasten ontvangen worden.
  • Zorgen dat iedereen van hapjes en drankjes wordt voorzien.
  • De verjaardagstaart wordt geserveerd.
  • De puinhoop dat hieruit ontstaat wordt opgeruimd.
  • Zorgen ervoor dat je kunt proosten met iedereen.
  • Overgebleven stukjes worst en bitterballen op tijd worden weggehaald zodat deze niet door de kamer heen vliegen.
  • En (het belangrijkste van alles) wij zorgen ervoor dat je achteraf kunt zeggen dat je genoten hebt van deze dag (als je samen uit eten bent).

Lijkt dit je wel een aantrekkelijk idee?

Neem dan gerust contact met ons op om jullie wensen met ons te bespreken.

Wat ons betreft hoeft het immers géén vraag te zijn of je de eerste verjaardag van je kind wel moet vieren.

Wij kunnen onze diensten op iedere locatie aanbieden, dus zowel bij jullie thuis als ergens anders. Gallant en More zorgt ervoor dat onvergetelijke momenten op de juiste manier herinnerd zullen worden. In dit geval de 1ste verjaardag van je kind.

Geef een reactie