Verjaardag

Verjaardagsfeest: GEEN stress (9 helpende tips)

geen stress verjaardagsfeest

Ervaar je ieder jaar weer stress als je alleen al denkt aan je eigen volgende verjaardagsfeest? Een verjaardagsfeest moet geen stress opleveren, het zou energie moeten geven. Toch valt dit voor velen niet mee.

Daarom is het goed enkele tips in het achterhoofd te houden, zodat je komende feest geen stress zal opleveren.

Geen stress tijdens je verjaardagsfeest: hoe dan?

Nodig niet al te veel mensen uit!

Voordat je driftig aan de slag gaat met het versturen van uitnodigingen, is het raadzaam na te gaan wie je nu echt wel of niet wilt uitnodigen. Zorg voor een club mensen die je graag bij je hebt.

Een te grote groep mensen wordt vaak niet als prettig ervaren, ook omdat je deze mensen toch niet allemaal zult spreken op je feest.

Bovendien dien je rekening te houden met het aantal vierkante meters. Als leidraad zouden wij willen adviseren niet meer dan twee personen per vierkante meter aan te houden.

#uitnodigingen

De mooiste kaarten voor jouw verjaardagsfeest. Bezorging door heel Nederland!

Begin op tijd met de voorbereidingen

Waar het vaak mis gaat is dat mensen te laat starten met de voorbereidingen van het feest. Maar het kan zo eenvoudig zijn: zorg voor een planning voor jezelf van hetgeen er alvorens het feest geregeld moet worden en zet het in je agenda.

Zo verspreid je de voorbereidingen en kom je er niet op het laatste moment achter dat je nog iets vergeten bent.

Bovendien zorg je er zo ook voor dat je op de dag van het feest helemaal relaxt en klaar bent om je gasten te ontvangen. Het is namelijk erg vervelend om al bekaf te zijn, voordat je gasten überhaupt op je feest zijn.

Hou het simpel

Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt en met iedereen proberen rekening te houden. Dit is een prima gedachte, maar daarmee maak je het jezelf wel erg lastig.

Uiteraard kan het zijn dat er vegetariërs aanwezig zijn, of gasten die geen alcohol drinken: natuurlijk, hier houd je rekening mee.

Verder hou je het het beste makkelijk voor jezelf door het assortiment dranken beperkt te houden.

Zorg voor een aantal frisdranken zoals cola, sinas, spa rood en een sapje.

Voor het alcoholische gedeelte kies je voor witte wijn (droog en zoet), rode wijn en bier. Eventueel voeg je hier een gangbare sterke drank aan toe zoals vodka en/of rum.

Ook de hapjes kun je simpel houden, met desgewenst enkele afwijkende hapjes voor mensen met een strikt dieet. Hapjes kun je kant en klaar kopen, maar ook een dag voor het feest voorbereiden en op schalen in de koeling neerzetten. No stress!

Koffie en gebak: met gemak!

Het is niet niets om voor 30 personen  koffie te zetten.

Zorg daarom dat je alvast een aantal thermoskannen met koffie klaar hebt staan, nog voordat het feest start. Dit scheelt zoveel werk in de keuken, daar waar je niet wilt zijn op je eigen feest.

En het gebak?

Kies voor de eenvoudige weg en koop heerlijke petit fours, deze gebakjes zijn al voorzien van een kartonnetje en nog beter: je hoeft niet te snijden.

Bescherm je meubelen

Net nieuw meubilair, of erg gesteld op je spullen? Zorg dan dat je ze goed beschermd tegen vlekken en andere ongein.

Om ervoor te zorgen dat je er zo min mogelijk stuk kan gaan, kan het wellicht een verstandig idee zijn om deze spullen tijdelijk ergens anders neer te zetten. Bovendien zorg je op deze manier voor meer ruimte.

Stel dat je wel een bankstel wilt laten staan en deze wilt wapenen tegen allerhande viezigheid, dan kun je er een plaid overheen leggen.

Daarnaast is de vloer een heet hangijzer voor velen. Je wilt niet dat hier vettigheid op terecht komt.

De oplossing? Haal een stuk stucloper en leg deze over de vloer. Het ziet er misschien niet al te fraai uit, maar het voorkomt een hoop stress.

Nu kun je je energieke neefjes en nichtjes lekker hun gang laten gaan, zonder dat je continu een oogje in het zeil hoeft te houden.

Overboord met je perfectionisme

Je bent van nature een perfectionist. Niets mis mee, maar vervelend als je een feest wilt geven. Misschien helpt het als we zeggen dat een feest altijd anders loopt, dan je jezelf had kunnen voorstellen? Laat het los, want zeg nou eerlijk: ‘wat kan er in het slechtste geval nou echt gebeuren?’

Afwas torenhoog
Afwas torenhoog

Afwassen of toch niet?

Een feestje gaat vaak gepaard met een heleboel afwas. Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan?

Haal ecologisch verantwoorde kartonnen bekertjes in huis en schenk daar je drankjes in. En ook de hapjes en andere versnaperingen kunnen in dergelijke afbreekbare kartonnen schaaltjes. Niemand die hier iets van gaat vinden hoor!

Retourneren van drank, wel zo fijn

Weet je nooit hoeveel drank je in moet slaan? Maak je hierover niet druk. De meeste slijterijen denken graag met je mee!

En alles wat je niet gebruikt, kun je in overleg gewoon weer retour doen bij de desbetreffende slijterij, wel zo fijn!

Een bijkomend voordeel is dat je bij enkele slijterijen ook nog eens (gratis) glaswerk kunt afnemen. En met een beetje mazzel mag je het vuile glaswerk vies terugbrengen.

Zelfbediening….of misschien wel uitbesteden?

Hoe vaak heb je het wel niet meegemaakt dat je op je eigen feest alleen maar in de weer bent met de verzorging van je gasten? Helemaal niet fijn!

Je zou het eerste drankje zelf kunnen aanbieden en aangeven dat jouw gast de rest van het feest voor zichzelf mag zorgen.

En mocht je dit niet willen, zou je kunnen overwegen bediening van Gallant & More in te huren, waardoor je sowieso geen stress hoeft te ervaren op jouw eigen feest!

Geef een reactie