Verjaardag

Verjaardag vieren, met deze 8 tips is dat een eitje!

verjaardag vieren

Verjaardag origineel vieren? Hierbij een aantal tips voor een geweldige en originele verjaardag. U heeft voor uzelf al bekeken wat u ongeveer zou willen uitgeven en eigenlijk wilt u nergens echt op bezuinigen, want u wilt een onvergetelijke party voor uw vrienden en familie. U kunt het zo gek maken als u wilt uiteraard.

Allereerst heeft u de uitnodigingen verstuurd via de email, per post, of zelfs persoonlijk. U heeft voor een dag gekozen waarvan u weet dat de meeste mensen wel kunnen. Dat is veelal in het weekend. Vanaf nu komt het tot het organiseren van uw verjaardagsfeest. Uw verjaardagsborrel was nog nooit zo leuk!

Hierbij 8 tips voor het thuis vieren van uw verjaardag

Tip 1: Origineel idee voor de versiering van de verjaardag

Een feestje kan al snel op een gewone borrel lijken zonder enige verjaardag versiering. Als u al een bepaald thema in gedachten heeft, dan kunt u uw versiering daarvoor uitkiezen of laten decoreren door een bedrijf.

Erg fraai staat een ballonnenboog voor uw deur, zodat uw gasten al direct feestelijk binnenkomen. Deze kunt u bestellen via Huren.nl of zelf maken. Op het internet staan genoeg instructies voor het maken van een ballonnenboog.

Binnen kunt u uw huiskamer versieren met heliumballonnen, welke opstijgen en blijven hangen aan het plafond, aangevuld met slingers.

Een persoonlijke tint geef je door een spandoek te laten maken met uw (welkomst)boodschap of een leuke foto.

Verder kunt u sfeer krijgen door mooie (kleurrijke) feestservetten, kandelaars en bekers te gebruiken.

Tot slot zorgt u ervoor dat uw lichten gedimd staan, zodat het niet lijkt alsof uw gasten in een wachtkamer van een ziekenhuis verblijven.

50 jaar feest uitnodiging

#verjaardagvieren

De leukste uitnodigingen voor een feestje! Zorg dat je goed voor de dag komt met een toffe uitnodiging.

Tip 2: Welkomstdrankje is een perfecte binnenkomer op uw verjaardag thuis

Als uw gasten arriveren op uw verjaardagsfeest, dan is wel zo feestelijk om een lekker welkomstdrankje aan te bieden.

Een glaasje champagne, of een prosecco is hier uiterst geschikt voor.

Ook kan u uw gasten verblijden met een heerlijke cocktail als welkomstdrankje. Deze kan gemaakt worden door een cocktailshaker of u kunt zelf aan de slag gaan.

Zorg er wel voor dat uw welkomstdrankje koel staat voordat u het uitschenkt of laat uitschenken door een ingehuurde gastheer/butler. 

Verder kunt u gedurende uw verjaardag de gasten zelf een biertje laten tappen met Heineken- The Sub, de ideale thuistap!

Tip 3: Origineel verjaardagsfeest thuis vieren: de catering

Waarom zou u moeilijk doen als het ook makkelijk kan? U kent vast wel een goede cateraar in de buurt welke u van de heerlijkste hapjes kan voorzien.

Uiteraard is het wel belangrijk dat u van tevoren zelf de hapjes geproefd en gekeurd heeft.

Zorg er wel voor dat er plek genoeg is om eventuele buffettafels neer te zetten en te zorgen voor stroom.

Verder is het dan makkelijk om een aantal statafels neer te zetten. Deze statafels kunt u goedkoop huren via Zoef.com of lenen van vrienden.

Lampionnen
Lampionnen

Supertip: Laat uw gasten bedienen door een ingehuurde gastheer!

U wilt maximaal genieten van uw feestje en dat kan alleen als u geen zorgen heeft over alle service gerichte zaken.

U kunt daarom een gastheer inhuren wie er voor kan zorgen dat de jassen worden aangenomen,drankjes worden geserveerd (zoals het welkomstdrankje), de afwas wordt gedaan en ga zo maar door.

Tevens geeft de gastheer/butler een luxe uitstraling aan uw feest en kan deze zorgen voor een prettige en ongedwongen sfeer op uw verjaardag.

Bij Gallant & More kunt u terecht voor een uitstekende en verzorgde gastheer, welke u en uw gasten zich nog lang zullen herinneren. Uw verjaardagsfeest moet wel genieten zijn, dus zonder zorgen. Een echte aanrader als het gaat om een origineel verjaardagsfeest. Bekijk ook eens de recensies!

Tip 5: Verjaardag eren met een lekker stuk gebak

Er zijn enorm veel aanbieders van verjaardagstaarten. U wilt net dat beetje extra en komt al snel uit bij een bakker, welke geheel naar wens een taart voor u kan bakken.

Zorg er altijd voor dat u meerdere smaken kan aanbieden aan uw gasten.

Erg leuk is om uw taart een persoonlijk tintje te geven door er een tekst of (eetbare) foto op te laten zetten. De taarten kunt u thuis laten bezorgen zodat ze er perfect uitzien op uw verjaardagsfeest.

Tip 6: Muziek is de sfeermaker

Een absolute aanrader op uw party is door muziek te verzorgen. Zonder muziek is het al snel saai, maar let op dat uw gasten zich nog wel verstaanbaar kunnen maken. Dit kan anders al snel voor irritatie zorgen.

Een prettige mix welke door uzelf of een kenner is samengesteld via de PC werk goed.

Een DJ kan het geheel nog beter aanvoelen uiteraard.

Let natuurlijk wel op de buren, dus laat het ruim van te voren weten of nodig ze uit op uw feest.

geslaagd feest - verjaardag vieren
Lekker dansen op goede muziek

Tip 7: Feestje: met een fotograaf of zonder?

Heeft u een geweldige party gehad en denkt u er met veel plezier aan terug?

Een fotograaf kan voor leuke kiekjes zorgen, welke u kan delen op social media of in uw eigen bezit kan houden en bekijken.

Tevens kan een leuke fotograaf zorgen voor een prettige interactie met uw gasten. Dit geeft net dat beetje extra sfeer.

Geef de fotograaf wel duidelijke instructies van tevoren over uw wensen. Zo kunt u zelf nog lang nagenieten van uw fraai georganiseerde verjaardagsfeest bij u thuis.

Lees ook: de geschiedenis van de verjaardag

Tip 8: Bedankkaart of geschenk

U gasten gaan naar huis, maar niet zonder een bedankje. Dit kan op allerlei mogelijke manieren.

Een bedankkaart is daarbij een leuke afsluiter, maar u kunt ook denken aan een geschenk.

Te denken valt aan een flesje prosecco, welke u laat bedrukken met een leuke tekst of laat versieren door een op maat gemaakte wijnhanger. Hierop kunt u een persoonlijke tekst kwijt.

Uw gasten zullen bij het opentrekken van dit heerlijke flesje nogmaals aan uw geweldig verjaardagsfeest terugdenken.

Als je op de kalender ziet dat je verjaardag nadert, komt een traditionele vraag aan de orde. Kies je ervoor om je verjaardag dit jaar te vieren of laat je deze heugelijke dag relatief ongemerkt voorbij gaan? Dit is soms een lastige keuze maar de kans is groot dat dit dilemma meteen niet meer aan de orde is na het lezen van deze blog. Wij geven je 5 redenen om je verjaardag wél te vieren.

Verjaardag wel of niet vieren?

Ga je jouw verjaardagsfeest dit jaar wel of niet vieren? Uiteraard kan het antwoord op deze vraag beïnvloed worden door externe omstandigheden.

De uitbraak van het coronavirus heeft bijvoorbeeld een dikke streep gezet door veel plannen om feestjes te organiseren. Daarnaast kan het zijn dat je nét op je verjaardag moet werken (en hier niet omheen kunt) of dat je door omstandigheden niet in de stemming bent om je verjaardag te vieren.

Laten we al deze bovenstaande omstandigheden even buiten beschouwing laten……

Wat zijn jouw plannen? Wel of niet feestvieren? 

Veel lezers van deze blog zullen hun wenkbrauwen al gefronst hebben bij het lezen van de titel van deze blog. Voor hen is het wel of niet vieren van een no brainer….

Natuurlijk vieren we onze verjaardag en het liefst zo groots mogelijk!

Andere personen vinden het helemaal geen vanzelfsprekendheid om hun verjaardag iedere jaar weer te vieren en kiezen voor een andere invulling van deze gedenkwaardige dag.

Ook hier is uiteraard veel voor te zeggen. Geloofsovertuigingen, een verjaardag die nét samenvalt met een feestdag of in een vakantieperiode en andere omstandigheden kunnen hierbij een rol spelen. Misschien heb je gewoon niet altijd zin om je verjaardag te vieren.

Waarom het vieren van je verjaardagsfeest een goede keuze is 

Het is heel grappig hoe onze leeftijd bij veel mensen een rol kan spelen in onze “verjaardag beleving”. Vroeger, als kind, was je verjaardagsfeestje hét hoogtepunt van het hele jaar. Dit was het feest waar je enorm naar uitkeek (met het sinterklaasfeest op een stevige tweede plek)!

Bij veel mensen verandert dit in de loop van de jaren. Veel mensen hebben bijna een excuus nodig om een feestje te vieren en hierbij eens flink uit te pakken. Dit excuus wordt dan vaak gevormd door het bereiken van een memorabele leeftijd. Dus bijvoorbeeld een 30e, (uiteraard) de 50e of een 60e verjaardag.

Omdat je jezelf hiermee misschien wel te kort doet (en wij je hierover in ieder geval willen laten nadenken) delen we hieronder een aantal redenen waarom het vieren van je verjaardag een goede keuze is. Ook bij een minder gedenkwaardige leeftijd.

5 redenen om je verjaardagsfeest wél te vieren

Om het leven te vieren

Dit is wellicht het belangrijkste punt uit dit rijtje. Laten we even eerlijk zijn. Je hebt je gezondheidssituatie niet altijd voor het zeggen. Iedereen weet precies wat we hiermee bedoelen. Zonder hier een zwaar verhaal van te maken…maar het is geen gekke keuze om ieder jaar te vieren dat ons (en onze naasten) gegund wordt! Het leven is te mooi om ongemerkt aan ons voorbij te laten gaan.   

Omdat je blij wordt van je familie en vrienden om je heen

Veel mensen hechten zeer veel waarde aan hun sociale contacten. Wat is een mooiere gelegenheid dan iedereen om je heen te hebben dan je verjaardag? In veel gevallen is zo’n feest de setting voor de meest onvergetelijke momenten.

Om lekker van eten en drinken te genieten

De meeste mensen vinden het heerlijk om even ongecompliceerd van eten en drinken te genieten. Dit doe je normaal gesproken met mate maar op je feestje mag je deze grenzen best een flink stuk verlengen. Goede reden om je verjaardagsfeest te vieren dus!

Je verjaardag is uiteraard een speciale dag en hiermee dé dag om je eens lekker te laten verwennen. Hiermee doelen we niet alleen op de cadeaus en de extra aandacht die je krijgt maar je kunt jezelf bijvoorbeeld ook laten bedienen op je eigen feest!  Dit kan zelfs bij je thuis.  

Om eens iets anders te kunnen doen

Heb je het altijd wel eens leuk gevonden om een beachparty of themafeest te geven? Je verjaardagsfeest is hiervoor dé perfecte gelegenheid. Dan moet je er uiteraard wel voor kiezen om deze heugelijke dag te vieren.    

Geef een reactie