Kinderfeesten

Een superhelden feest: 8 geweldige tips

superhelden feest

Een superhelden feest kan een onvergetelijke ervaring zijn voor kinderen en volwassenen van alle leeftijden. Of je nu een verjaardagsfeest, een themafeest of gewoon een leuke middag wilt organiseren, het toevoegen van een superhelden-thema kan een extra dimensie geven aan het feest. Een superheldenfeestje zal slagen met onderstaande tips!

Een superheld feestje organiseren: zo gepiept met deze tips!

Als je op zoek bent naar ideeën voor een superheld thema feest, hier zijn tien tips om te overwegen voor een origineel kinderfeestje:

Uitnodiging met het thema direct duidelijk

Alle genodigden moeten uiteraard een bijpassende uitnodiging krijgen om zodoende direct een idee te krijgen van het thema feest. In de uitnodiging vertel je wanneer het kinderfeestje plaatsvindt en wat de eventuele dresscode is. Bedenk wel dat je sommige mensen niet op kosten wil jagen, dus denk hier goed over na. Ook kun je de uitnodiging gebruiken om een hint te geven voor een bepaalde superhelden cadeau.

superheld kaartje

#uitnodiging

De leukste superhelden uitnodigingen bekijken? Bekijk het snel!

Superhelden kostuum als dresscode

Kies een superheldenkostuum als dresscode. Laat de gasten weten dat ze als hun favoriete superheld of -schurk moeten komen verkleed. Dit zorgt voor een leuke en interactieve manier om het thema te integreren in dit kinerfeestje.

Super hero decoratie

Maak of koop decoratie die de superhelden-sfeer creëert. Gebruik kleuren als rood, blauw en geel om de woonkamer op te fleuren en hang posters op van bekende superhelden zoals Superman, Super Mario, Batman, Spiderman en Wonder Woman. Je kunt ook accessoires zoals capes, maskers en andere superhelden-props gebruiken om de kamer te versieren. Gallant & More voorziet in diverse feestartikelen voor uiteenlopende kinderfeesten.

Spelletjes die je kunt spelen – de leukste superhelden activiteiten

Voeg superhelden spelletjes toe als activiteit. Er zijn veel leuke spelletjes die je kunt spelen met een superhelden-thema, zoals een superhelden-obstakelparcours of een spel waarbij de gasten moeten raden wie zich achter een superheldenmasker bevindt. Enkele andere ideeën voor leuke spelletjes zijn als volgt:

  1. Superhelden memory – Maak een set kaarten met afbeeldingen van verschillende superhelden en laat de spelers de kaarten omdraaien om paren te vinden.
  2. Pakjesrace – Maak twee teams en geef elk team een stapel “pakjes” (bijvoorbeeld zakdoeken of ballonnen) en een leeg pakje. Laat de teams de pakjes over een parcours doorgeven zonder dat ze de grond raken. Wie als eerste al zijn pakjes in het lege pakje heeft, wint.
  3. Schminken – Geef iedereen de kans om zichzelf of een andere speler op te maken als hun favoriete superheld.
  4. Superhelden kostuumwedstrijd – Laat iedereen zijn of haar favoriete superheldenkostuum aantrekken en houd een wedstrijd om te zien wie het mooiste of creatiefste kostuum heeft.
  5. Videogames spelen – Pak de PlayStation er maar bij. Er zijn allerlei verschillende games om uit te kiezen, van actie-avonturen tot sportgames en racers. Er zijn zelfs een aantal superhelden-games waarbij je als een echte superheld kunt spelen!
  6. Kleurplaten kleuren – Stel een aantal superhelden kleurplaten beschikbaar als ontspannende activiteit. Dit kan handig zijn om de kids een klein beetje te kalmeren. Kleurplaten zijn er voor iedere superheld, maar je kunt ook de opdracht geven een eigen superheld te laten creëren.
  7. Video-marathon – Heb je nog wat oude videobanden liggen – of DVD’s? Maak er een gezellige middag of avond superhelden films kijken van.

Hapjes met een superhelden thema

Maak eten en drinken met een held naar keuze. Geef de gebruikelijke hapjes en drankjes een superhelden-twist door bijvoorbeeld cupcakes te decoreren met superheldenlogo’s of smoothies te maken met superhelden-vormen in het ijs. Daarnaast zijn er diverse taartwinkels die kant-en-klare taarten verkopen met daarop Super Mario of een ander stripfiguur.

super mario feestversiering super mario feestpakket 22 stuks super mario verjaardag super mario ballonnen happy birthday super mario verja 4 1024x1024 1

#superheldendecoratie

De leukste feestattributen voor een superhelden feestje. Gallant & More heeft een divers assortiment

Photobooth

Maak een superhelden photbooth. Zet een achtergrond op met superheldenlogo’s of -beelden en voeg accessoires toe zoals capes en maskers, zodat de gasten leuke foto’s kunnen maken als hun favoriete superheld. Een photobooth kun je daarnaast inhuren, veelal samen met pakketten met photoprops.

Superhelden tijdlijn

Maak een superhelden-tijdslijn. Zoek naar foto’s of afbeeldingen van bekende superhelden en plak ze op een lange stuk papier of hang losse foto’s aan een slinger. Laat de kinderen de tijdslijn volgen en vertel hun het verhaal van hoe de superhelden zijn geboren en wat ze hebben gedaan. Een ander idee is dat je de kinderen zelf laat vertellen over hun superheld.

Verkleedkist met superhelden outfits

Maak een superhelden-verkleedkist. Voeg allerlei verschillende superheldenkostuums en -accessoires toe aan een grote kist, zodat de gasten zich tijdens het kinderfeest kunnen verkleden als hun favoriete superheld. Dit kan vooral leuk zijn voor de jongere kinderen. En stiekem vinden volwassenen dit ook best leuk.

verkleden maar
Verkleden maar

Volg onze tips voor een geweldig superhelden feest!

Als je deze tips volgt, zou je een geweldig superhelden kinderfeestje moeten kunnen organiseren dat onvergetelijk is voor alle gasten. Vergeet niet om het thema te integreren in alles wat je doet, van de decoratie tot de spelletjes en het eten, zodat het een echte superhelden-ervaring wordt.