Kinderfeesten

10 tips om kinderen te vermaken op een feest

kinderen vermaken feest

Als je een groot feest gaat geven, is de kans groot dat er ook kinderen aanwezig zullen zijn. De kans is groot dat het programma van het feest niet altijd even aansprekend is voor de jongsten onder ons. Waar veel mensen enorm blij worden als de bediening langskomt met culinaire hapjes, een uitgebreid diner, indrukwekkende speeches of andere feestonderdelen, kunnen kinderen wel wat beters bedenken. Daarom is het goed om ook even je gedachten te laten gaan hoe je de kinderen kunt vermaken als je een feest gaat organiseren. We helpen je op weg met de onderstaande 10 tips.

Tip 1) Huur een ballonnenartiest in

In veel gevallen is succes verzekerd als je deze keuze maakt. Een goede ballonnenartiest kan de meest mooie figuren maken waarmee de kinderen zich urenlang kunnen vermaken. Daarbij zullen ze al verbaasd staan, hoe deze persoon het voor elkaar krijgt om een figuur te creëren van zo’n ballon. 

Tip 2) Huur een goochelaar in

Een goochelaar kan zorgen voor een onvergetelijke dag voor de kinderen. Hij of zij kan de jongste generatie urenlang boeien met zijn of haar magische trucs. De kinderen zullen zich blijven afvragen hoe dit nu mogelijk is maar misschien hebben zij geluk en verklapt de goochelaar een van zijn trucs.

Tip 3) Organiseer een oud Hollands feest voor kinderen

Natuurlijk kun je de kinderen uitstekend vermaken met spelcomputers maar dat hebben ze thuis ook. Wellicht is het een leuk idee om kinderen te vermaken op een feest door een oud Hollands feest te organiseren.

Bij zo’n feest horen de oudhollandse spelletjes zoals koekhappen, zaklopen, levend ganzenbord en tikkertje. Je zult merken dat deze vorm van nostalgie voor kinderen volledig nieuw is en de hele middag of avond zal boeien.

Tip 4) Richt een kinderbioscoop in

Kinderen vinden het heerlijk om met elkaar TV te kijken op een plek waar ze zich helemaal mogen laten gaan en herrie mogen maken. Door een kinderbioscoop in te richten creëer je een fijne plek voor de jongsten onder ons. Vraag de bediening om geregeld wat lekkers te brengen en je hebt geen kind aan de kinderen.

Tip 5) Neem kinderen mee de keuken in

Dit is een tip waarbij je de beschikking moet hebben over een grote keuken en er een apart plek voor de kinderen kan worden ingericht. Daarnaast moet er voldoende kinderbegeleiding zijn. Veel kinderen vinden het immers erg leuk om zelf lekkere koekjes, cake of taart te maken en zelf lekker in de keuken bezig te zijn.

Wellicht kunnen zij een aantal hapjes maken die op het feest uitgeserveerd kunnen worden? Ze zullen zich erg betrokken voelen.

Tip 6) Huur een springkussen

Dit is de klassieker onder de tips om kinderen te vermaken op een feest. Als je een springkussen laat plaatsen hoef je jezelf niet meer af te vragen waar de kinderen zijn gedurende het feest. Zij vermaken zich perfect in hun springkasteel en kunnen hier al hun energie kwijt.

Mocht je ook een aantal volwassen gasten kwijt zijn, kijk dan ook even bij het springkussen. Springkussens zijn te huur in een grote diversiteit aan vormen en maten.

Tip 7) Huur een poppenkast

Als we het over klassieker hebben, dan is dat wel het huren van een authentieke poppenkast. Dit biedt urenlang (tijdloos) vermaak voor veel kinderen. Ademloos en volledig geboeid zullen zij kijken en luisteren naar de meest spannende avonturen. Wie is hier niet groot mee geworden?  

Tip 8) Quiz voor de oudere kinderen

Het vorige punt is uiteraard meer geschikt voor de jongere kinderen. Er zijn echter flink veel mogelijkheden om ook de oudere kinderen uitstekend te vermaken. Wat dacht je van het organiseren van een leuke quiz zoals Triviant? Je kunt de kinderen hierbij indelen in teams en hier een mooi en spannend spektakel van maken.

Tip 9) Organiseer een bingo

Je zou zeggen dat een bingo iets is voor ouderen maar niets is minder waar! Ook kinderen zullen zichzelf uitstekend vermaken met een spannend spelletje bingo, zeker als er leuke prijsjes aan verbonden zijn.

Tip 10) Richt een knutseltafel in

Kinderen vermaken zich het beste op een feest als ze zichzelf kunnen vermaken en lekker bezig kunnen zijn. Veel kinderen vinden het heerlijk om lekker creatief te zijn en daar kun je op een leuke manier op inspelen op een feest. Zorg voor een aparte ruimte voor de kinderen en richt hier een knutseltafel in.

Zorg dat er allemaal knutselmateriaal voorhanden is en de kinderen zullen zich heerlijk amuseren. Ook nu zul je geen kind hebben aan de kinderen en is het maar de vraag of zij wel naar huis willen als het feest is afgelopen.  

Geef een reactie