Bruiloft

Stappenplan om een trouwjurk te kopen

trouwjurk kopen stappenplan

Ben je ten huwelijk gevraagd en kun je als bruid niet wachten om een trouwjurk te kopen? Dat is uiteraard volkomen logisch! Er zijn echter nog een aantal stappen die je moet zetten voordat je als droombruid de beroemde vraag van de trouwambtenaar met “ja” kunt beantwoorden. Om je hierin op weg te helpen, hebben we een stappenplan om een trouwjurk te kopen. Door het volgen van deze stappen kom je (bijna) vanzelf bij jouw droomjurk terecht.

Deze stappen zet je als je een trouwjurk gaat kopen

Bepaal je budget

Sorry, we moeten beginnen met deze rationele overweging. Als jullie besloten hebben om te gaan trouwen, zullen jullie ongetwijfeld een trouwbudget hebben. Hierin zul je verschillende kosten moeten betalen. Uiteraard zal er ook voor je trouwjurk een “spaarpotje” beschikbaar zijn maar hoe diep is deze? Trouwjurken zijn verkrijgbaar in verschillende soorten prijscategorieën.

Dit is afhankelijk van de gebruikte stoffen, het design, de kralen, de juwelen en vele andere factoren. Het is belangrijk om van tevoren te weten naar welke prijscategorie je kan uitkijken. Hou hierbij ook rekening met je accessoires, je schoenen en je lingerie want deze kosten komen er uiteraard nog bij.

Kies jouw stijl

Bruidsjurken worden vormgegeven in een grote veelzijdigheid aan stijlen. De eerste uitdaging die je als bruid hebt, is het kiezen van je stijl. Je kunt kiezen voor een klassieke bruidsjurk maar ook voor een moderne optie. Daarnaast kun je ook voor een vintage of bohemian stijl gaan. De volgende keuze die je kunt maken is een kleurkeuze. Ga je voor wit, zwart of een andere kleur? Je hebt alle mogelijkheden! In veel gevallen is de bruid bepalend hierin en zal de bruidegom zijn pak hierop aangepast worden. The choice is yours!

Kies jullie trouwthema

Dit punt is voor een deel verbonden aan het vorige punt. De keuze voor een trouwjurk is deels afhankelijk van jullie trouwthema en het jaargetijde waarin jullie trouwen. Het is dus goed om dit voor jezelf in beeld te hebben. Dit is hét moment om hierin een keuze te maken.

Stel je shopping team samen

Als je van plan bent om een trouwjurk te kopen, hoef je er niet alleen voor te staan. Je mag je je (schoon) moeder, je zus of je beste vriendin (of allemaal) uiteraard meenemen naar de bruidsmodezaak. Het is wel goed om je te realiseren dat je shopping team niet uit te veel mensen moet bestaan. Zoveel mensen zoveel meningen. Je maakt het dus alleen maar lastiger om je keuze te maken.

Maak een eerste pasafspraak

Kies een of meerdere bruidsmodewinkels uit waar je een goed gevoel over hebt en maak een afspraak met deze zaak. Als het mogelijk is, is het goed om zo’n 11 of 12 maanden voor je trouwdag te beginnen met de zoektocht naar jouw ideale trouwjurk je hebt dan alle gelegenheid om meerdere bruidshuizen te bezoeken. en in alle rust je keuze te maken.

Luister naar de professionals

Je bent niet de eerste bruid die al helemaal in haar hoofd heeft welke bruidsjurk ze wil hebben en toch met een andere jurk thuis komt. Professionals op dit gebied weten immers precies in welke stoffen, kleuren of vormen jij zal stralen. Sta dus zeker open voor de voorstellen die de stylisten doen. Laat je inspireren en misschien wel aangenaam verrassen.

Trouwjurk kopen via beautifulbrideshop.nl
Trouwjurk kopen via beautifulbrideshop.nl

Ga op zoek naar accessoires

Heb je jouw uiteindelijke keuze voor je trouwjurk gemaakt? Dan kun je nu op zoek gaan naar de eerder genoemde accessoires, schoenen en lingerie. In veel gevallen kun je die aanschaffen in de bruidsmode winkel waar je ook je trouwjurk gaat aanschaffen dus dit is een vrij eenvoudige stap.

Vul je looks aan met een keuze voor je kapsel en make-up

Als je de keuze gemaakt hebt voor je trouwjurk én je accessoires is het tijd om the finishing touch te regelen om als een stralende bruid op je trouwdag te verschijnen. Het is tijd om samen met je hair en make up artist hierover plannen te maken. 

Ga een tweede keer passen

Dit is de stap die je ongeveer drie maanden voor je huwelijk gaat doen. De kans dat je in eerste instantie een bruidsjurk vindt die in één keer helemaal goed zit, is heel klein. Je bruidsjurk moet dus versteld of helemaal op maat gemaakt worden. Dit is dus hét moment om te checken of alles juist zit of dat er nog wat aanpassingen gedaan moeten worden.

De laatste stap bij het kopen van je trouwjurk is het ophalen hiervan

Dit doe je als je huwelijksdag echt begint te naderen. Je maakt hiervoor uiteraard een afspraak met je bruidsmodewinkel maar dit zal ongeveer twee weken voor je bruiloft zijn. Uiteraard doe je de trouwjurk dan nog één keer aan voor de final check. Is alles ok? Dan kan het ongeduldig wachten tot je de jurk echt kan dragen beginnen…      

Geef een reactie