Eén van de belangrijke zaken op je trouwdag is vervoer. Op welke manier komen jullie aan op het gemeentehuis en op de feestlocatie? Je hebt volop keuze als je op zoek gaat naar een geschikte trouwauto. Uiteraard gaan we je in dit artikel hierin inspireren maar ook een aantal andere zaken onder je aandacht brengen die van belang zijn bij het huren van een trouwauto. Het regelen van vervoer op je trouwdag beperkt zich immers niet alleen tot het maken van je keuze voor jullie droomauto. Er zijn namelijk nog een aantal andere zaken die van belang zijn bij het huren van trouwauto’s. We zetten de meest belangrijke punten voor je op een rijtje.
Dit zijn belangrijke zaken waar je aan moet denken bij het huren van trouwauto
De eerste keuze die je moet maken, is of je zelf wilt rijden of dat je kiest voor de ultieme luxe en je laat vervoeren door een chauffeur. Bij de keuze tussen zelf rijden of vervoerd worden zal de auto zelf een grote rol spelen.
Kun je een trouwauto huren die tot de verbeelding spreekt en waar je altijd in had willen rijden? Dan is de keuze voor zelf rijden in je trouwauto snel gemaakt. Dan hoef je alleen maar met je partner “uit te vechten” wie de eer krijgt om achter het stuur te kruipen 😉 .
Realiseer je dat je met betrekking tot het bovenstaande niet altijd een keuze hebt. De eigenaar van de auto kan als eis stellen dat je de auto mag gebruiken om je op je mooiste dag van je leven te laten vervoeren, onder voorwaarde dat hij of zij zelf de chauffeur is. Naast de trouwauto huur je dan meteen een chauffeur.
Een andere constructie kan zijn dat de eigenaar van de auto met jouw auto achter jullie aan rijdt. Let op, als je te hard rijdt en je wordt geflitst, moet je dus een dubbele boete betalen…..
De keuze die direct hieraan verbonden is, heeft betrekking op de verzekering. Een ongeluk zit in een klein hoekje en de kans is groot dat je voor een kostbaar (en wellicht uniek) vervoermiddel kiest.
Als je zelf gaat rijden in je trouwauto, is het verstandig (vaak zelfs verplicht) om een goede verzekering (lees ook: bruiloftverzekering) af te sluiten. Je trouwdag zal al duur genoeg zijn. Je zit niet te wachten op een schadeclaim achteraf.
Plan B bij de huur van een trouwauto
Je moet er niet aan denken…. Je huurt de mooiste oldtimer die je kunt vinden, je hebt als bruidegom net je bruid opgehaald maar jullie arriveren niet op de plaats van bestemming omdat het oude vervoermiddel er onderweg mee opgehouden is.
Het is een nachtmerrie waar je niet aan wilt denken maar toch is het verstandig om dit wel te doen. Maak hierover niet alleen goede afspraken met de eigenaar van de trouwauto maar bedenk ook een plan B om te voorkomen dat je achterin de auto van de ceremoniemeester vervoerd wordt op de plek waar normaal gesproken diens hond zit. Veel grotere verhuurbedrijven hebben bijvoorbeeld meerdere trouwauto’s beschikbaar.
Als je toch met deze eigenaar van de auto om de tafel zit, is het goed om te overleggen wat de mogelijkheden zijn om de auto te versieren. Niet iedere eigenaar vindt het prettig dat zijn of haar auto wordt omgebouwd tot een vervoermiddel dat niet zou misstaan in een bloemencorso.
Ook het hangen van blikjes achter de auto wordt niet altijd gewaardeerd. Je kunt dit beter besproken hebben om misverstanden achteraf te voorkomen.
Regel op tijd de benodigde parkeervergunningen als je een trouwauto huurt
Ook de planning is een belangrijk punt bij het huren van een trouwauto. Als je gaat trouwen en je wilt een aantal specifieke keuzes maken op zo’n dag, moet je ervoor zorgen dat je er op tijd bij bent. Niet alleen de beschikbaarheid van een specifieke locatie of trouwambtenaar zijn hier voorbeelden van maar ook de trouwauto valt onder dit rijtje.
De meest unieke modellen zijn vaak al ruim van tevoren gereserveerd. Zorg dus dat je op tijd bent met het reserveren van je trouwauto. Ga voordat je een trouwauto reserveert altijd even op locatie kijken of deze in het echt net zo mooi is als op de plaatjes op internet. Je wilt op de grote dag niet met een brakke auto aan komen zetten!
Als je op tijd bent om je trouwauto te reserveren, heb je ook alle gelegenheid om de gemeentelijke parkeervergunningen te regelen als dit nodig is.
Veel gemeentehuizen staan in autoluwe gebieden. Dit is zeker het geval als je in een grotere stad wilt parkeren en dit doe je uiteraard het liefst voor de deur.
We benoemen dit punt omdat niet iedere gemeentelijke instantie zo snel is dat je hoopt. Er gaat vaak wat tijd overheen bij de aanvraag van dit soort vergunningen.
Denk bij het regelen van de vergunningen ook aan de volgauto’s waar je fotograaf, je ceremoniemeester, je gasten die wat minder goed ter been zijn en niet te vergeten de eigenaar van jullie trouwauto mee vervoerd worden.
Voor wat voor trouwauto kiezen jullie?
We hebben het leukste voor het laatst bewaard en dat is uiteraard het kiezen van een trouwauto die bij jullie past. Veel stellen vinden het enorm leuk om een trouwauto uit te kiezen hoewel dit niet de eenvoudigste uitdaging is in de voorbereiding van een trouwdag.
Tussen een Tuktuk en een Rolls Royce zijn immers veel keuzemogelijkheden. Laat je maar eens inspireren door het onderstaande rijtje:
- Sportieve trouwauto’s – Ferrari, Lamborghini, Mercedes
- Romantische trouwauto’s – Mini, Fiat 500, Deux-chevaux of de Volkswagen Kever
- Klassieke trouwauto’s – Rolls Royce, Bentley, Cadillac
- Luxe trouwauto’s – Limousine
- Retro Trouwauto’s – VW bus, de Citroën HY-‘ribbelbus’
- Milieuvriendelijke trouwauto’s – Tesla, een koetsje
- Nederlandse trouwauto’s – DAF, Spyker
- Trouwauto om eindelijk in papa’s auto te mogen rijden – Aston Martin