Bruiloft

Een weddingplanner inhuren: wat zijn de voordelen?

weddingplanner inhuren

Een weddingplanner is een “fenomeen” dat is over komen waaien uit Amerika en in mindere mate uit Engeland. Trouwen zonder planner is in die landen eigenlijk not done en waar wij een aantal jaar geleden alles zelf regelden voor onze bruiloften, begint het inhuren van een weddingplanner ook in Nederland steeds gewoner te worden. Overwegen jullie om een weddingplanner in te huren?

Het imago dat een weddingplanner alleen voor de rich & famous zou zijn, is eigenlijk ontstaan door de gelijknamige film met Jennifer Lopez en de media.

Niets is echter minder waar, zelfs stellen met een relatief klein budget kunnen een weddingplanner inhuren. Wij gaan je meer vertellen over het hoe en het waarom van het inhuren van een weddingplanner en zetten meteen wat voordelen voor je op een rijtje.

Een weddingplanner inhuren: wat je kunt verwachten

Kort gezegd zorgt een weddingplanner ervoor dat de mooiste dag van jullie leven onbezorgd verloopt. Een weddingplanner is dus een ceremoniemeester, alleen dan al met oog op de voorbereiding van je bruiloft.

Hierbij moet je denken aan het vinden van de perfecte locatie, het maken van het draaiboek, het vormgeven van de gastenlijst en uiteraard het zorgen voor budgetbewaking. Een weddingplanner doet het allemaal!

Vind je het echter fijn om zelf ook wat touwtjes in handen te houden? Dan kun je natuurlijk ook alleen bepaalde onderdelen door de weddingplanner laten regelen. Je hoeft niet de hele trouwplanning uit te besteden. De keuze is aan jullie. 

#decoratie

De mooiste decoratie & accessoires voor een trouwfeest! Uiteenlopende thema’s.

Te druk om je huwelijk te plannen?

Als je voor de voorbereiding van je huwelijk staat, moeten jullie je afvragen waarom je ervoor zou kiezen om een weddingplanner in te huren. Dit kan bijvoorbeeld een keuze zijn als omdat je zelf te druk bent om je huwelijk te plannen en alles in goede banen te leiden.

In het hectische leven (dat we tegenwoordig allemaal leiden) kan het zo maar zijn dat je het eigenlijk gewoon te druk hebt om je bruiloft te plannen en organiseren. Zeker wanneer jullie allebei een drukke baan en een overvol privéleven hebben, kan het lastig zijn om daarnaast ook nog voldoende tijd vrij te maken voor het plannen van jullie bruiloft.

Door een weddingplanner in te huren, kunnen jullie een groot deel van de organisatie uit handen te geven waardoor je tijd over hebt voor andere zaken.

uitnodiging trouwerij

#uitnodiging

Ontdek de mooiste uitnodigingen voor jouw trouwerij hier!

Wat zijn de kosten van een weddingplanner?

Laten we even terug gaan naar het punt waarmee we dit artikel mee begonnen. Veel stellen denken dat een weddingplanner erg prijzig is. Alleen voor de rich & famous dus. Dit is zeker niet het geval.

Het allereerst wat jullie met een weddingplanner gaan bespreken, is het budgetplan. Hier worden ook de betalingstermijnen in verwerkt en is er overzicht over wat, wanneer moet worden betaald. Even praktisch: ook de kosten voor de weddingplanner worden hierin opgenomen.

De weddingplanner houdt dit budget altijd strak in de gaten en informeert onmiddellijk als uitgaven kunnen worden bespaard of als een onderdeel mogelijk meer budget vereist. Ook bij wijzigingen of veranderingen zal de weddingplanner altijd ondersteunen en met oplossingen komen.

Een weddingplanner geeft de juiste tips en adviezen. Daarnaast is het behouden van overzicht een van de belangrijkste taken van deze persoon. Natuurlijk zijn er aan het inhuren van een weddingplanner ook kosten verbonden maar een goede weddingplanner verdient zichzelf zeker terug.

Pure stress of zorgenvrij in aanloop naar je bruiloft

De aanloop van je bruiloft hoort een fijne tijd te zijn, zonder al te veel stress. Je hoort te genieten van het taart proeven, de jurk en het trouwpak uitzoeken, locaties bekijken en vooral van elkaar. Je hoort je te verheugen op je grote dag, je honeymoon en te dromen van alles wat komen gaat.

Helaas is dit voor heel veel stellen niet van toepassing. Vaak zijn zij in aanloop naar de bruiloft juist enorm druk bezig met de organisatie van de grote dag.

Denk daarbij aan het contact met leveranciers, de gastenlijst, eventuele verzoeken van familie of vrienden, locatie perikelen, deadlines, overzichten, actiepunten, afspraken en ga zo maar door. Het plannen van een bruiloft brengt vaak een heleboel stress met zich mee……De mental breakdown ligt op de loer…………..

Hoe fijn is het dan dat er iemand is op wie je terug kunt vallen en die al deze zaken voor je uit handen kan nemen. Zo weet je zeker dat je met een zorgeloze glimlach op al je foto’s staat.

Je steun en toeverlaat op de grote dag

Niet alleen in aanloop naar je bruiloft is het fijn om een weddingplanner te hebben die je alle zorgen en stress uit handen neemt, maar ook op de dag zelf is het erg prettig om deze persoon rond te hebben lopen.

De weddingplanner is in de meeste gevallen ook de ceremoniemeester. Je weddingplanner is namelijk als geen ander op de hoogte van jullie wensen en van alle afspraken die gemaakt zijn met leveranciers. Het is de directe contactpersoon voor de locatie, de dienstverleners en natuurlijk de gasten.

Hij of zij zorgt ervoor dat alles volgens het draaiboek verloopt en heeft zelfs in geval van onverwachte omstandigheden ook een alternatief plan klaar liggen. Als bruidspaar hoef je dus alleen oog voor elkaar en voor de gasten te hebben. Perfect wedding dus……..!

Bruiloft zorgeloos zelf organiseren?

Als je de stap om een weddingplanner in de arm te nemen wat te ver vindt gaan omdat jullie het eigenlijk wel leuk vinden om je bruiloft te organiseren (of hier zelf voor een groot deel invloed op willen hebben), neem dan gerust eens contact met ons op.

Gallant & More heeft zeer veel mogelijkheden in vorm van raad en daad, om je te helpen als je jullie bruiloft op een zorgeloze manier zelf willen organiseren. We kunnen je bijvoorbeeld helpen met de bediening tot aan de trouwambtenaar zelf! Informeer er gerust vrijblijvend naar!    

Geef een reactie