Themafeest

Amerikaans thema feest: over the top!

amerikaans thema feest

Er zijn veel mensen die helemaal weg zijn van alles wat met Amerika te maken heeft. Behoor jij ook tot deze groep mensen en doe je niets liever dan anderen ook te enthousiasmeren over The States. Dan is het organiseren van een Amerikaans thema feest dé manier om iedereen in de juiste sfeer te krijgen. Hieronder helpen we je op weg met praktische tips om een Amerikaans themafeest te organiseren.

Verschil tussen een Amerikaanse party en een Amerikaans thema feest

Laten we beginnen om het verschil tussen een Amerikaanse party en een Amerikaans thema feest even te benoemen. Dit zijn immers twee hele verschillende termen die je makkelijk met elkaar kunt verwarren!

Een Amerikaanse party is een feest waarbij iedere gast zijn of haar eigen eten en drinken meeneemt. Dit is een manier om de gastheer of vrouw te ontlasten in de voorbereiding op het feest en uiteraard op het budget. Dit is de reden overigens dat de Amerikanen dit soort feestjes met de term “Dutch party” omschrijven maar dit terzijde.

#kleding

Op zoek naar de leukste Amerikaanse kleding? Check dan de volgende site!

Een Amerikaans themafeest is een feest waarin alles in het teken staat van dit land. Hierbij laat je zien dat jij (en hopelijk ook je gasten) een groot liefhebber bent van het Amerikaanse rood, wit en blauw en van de sterren en de strepen die erbij horen.

Dit soort American Party’s zijn dus groots opgezet om er een indrukwekkend event van te maken. Hieronder delen we je wat praktische tips over de manier waarop je zo’n themafeest kunt vormgeven.

De perfecte datum voor een Amerikaans thema feest    

Laten we beginnen met de agenda er even bij te pakken. De perfecte datum voor een Amerikaans feest is uiteraard 4 juli. The Fourth of July is immers voor de Amerikanen een hele belangrijke datum.

Op deze dag wordt de Amerikaanse onafhankelijkheid gevierd. Een goede reden om op Independence Day ook een Amerikaans feestje te vieren aan de andere kant van de plas. 

Een nadere goede datum voor een American party is uiteraard de dag dat de Amerikanen naar de stembus gaan of op een dag dat er een groot evenement (zoals de Super Bowl) plaatsvindt in de Verenigde Staten. Er zijn redenen genoeg te vinden om op een specifieke dag een Amerikaans themafeest te organiseren.

Wat voor soort locatie is geschikt voor Amerikaanse thema feesten?

Laten we voorop stellen dat iedere locatie geschikt gemaakt kan worden voor Amerikaanse themafeesten. Zelfs je huiskamer of je tuin komt hierdoor in aanmerking.

Als je echter niet zo groot woont en je wilt het wel groots aanpakken, zul je wel naar een externe locatie op zoek moeten gaan. Uiteraard kun je hiervoor kiezen voor een feestzaal en deze met slingers, vlaggen en andere Amerikaanse decoratie aankleden maar er zijn andere opties. 

Wat dacht je ervan om jouw Amerikaanse themafeest te organiseren op een boerderij waarbij hooibalen decoratiestukken kunnen vormen? Weet jij een ruimte waarvan je gebruik kunt maken met een skatebaan in de buurt? dan heb je al een grote stap gezet om een setting in stijl te creëren.

Hoewel het op een dag als 4 juli vaak mooi weer is, is dit niet vanzelfsprekend. Zorg dus voor een binnen- en buitenlocatie om te voorkomen dat jouw party letterlijk in het water valt!

Kiezen voor een dresscode bij jouw Amerikaanse themafeest?

Als je echt een feest in een Amerikaanse stijl wilt organiseren is dit een no-brainer. Dan moet je zeker kiezen voor een dresscode bij jouw Amerikaanse themafeest. Er zijn hier zeer veel keuzemogelijkheden in te vinden dus zo strikt is deze dresscode niet.

Een geschikt baseball shirt, cowboylaarzen of de bekende shirts met Amerikaanse vlaggen zijn eenvoudig te vinden. Welke dames durven volgens jou te verschijnen in een cheerleader tenue?

Onmisbaar bij jouw Amerikaanse feest, de geschikte muziek

Op een Amerikaans feest mag geschikte muziek natuurlijk niet ontbreken. Je hebt hierin uiteraard zeer veel mogelijkheden. Jaren 60 muziek, jazz, soul, blues, pop, …. Het zijn allemaal muziekstijlen die je direct kunt associëren met Amerika.

Je kunt eventuele keuzestress op dit gebied direct wegnemen als je de mogelijkheid hebt om een jukebox neer te zetten maar dat is in de praktijk wellicht lastig. Als je hierin niet in slaagt, troost je dan. Eigenlijk zit je met iedere muziekkeuze die je maakt wel goed, mits je muziekkeuze wel van Amerikaanse bodem komt.

Eten en drinken op een Amerikaans themafeest

Ook met betrekking tot eten en drinken (lees ook: Zuid-Amerikaanse cocktails) op een Amerikaans themafeest heb je het niet heel erg lastig. Ook hierin heb je best veel keuzemogelijkheden.

Uiteraard kun je ervoor kiezen om de BBQ aan te steken maar ook hotdogs en burgers passen in de stijl van de party. Als je kiest voor bijvoorbeeld marshmallows, donuts en popcorn voor de liefhebbers van iets zoets zit je helemaal goed.

Met betrekking tot de drankjes heb je verschillende opties als je in ieder geval maar grote glazen cola en bier kunt aanbieden. Alles is groots op deze avond dus de bediening heeft een makkelijk avondje! Het is overigens wel slim om dit uit handen te geven op deze avond, zeker als je dit themafeest groots wil aanpakken.

Tot slot kun willen we je bij deze tips om een Amerikaans themafeest te organiseren nog even inspireren op het gebied van aankleding van het feest.

Het plaatsen van een springkussen voor de kinderen, het neerzetten van een rodeostier of het ophangen van een dartbord past perfect in deze setting! Je hebt dus alle mogelijkheden om iedereen in de juiste sfeer te krijgen en jouw passie voor Amerika over te brengen.

Geef een reactie