Themafeest

Dit zijn de meest originele themafeesten van dit moment

themafeesten

Veel mensen vinden het enorm leuk om een themafeest te geven. We kunnen niet anders zeggen dat party thema’s weer helemaal hot zijn en hiermee doelen we niet alleen op de bekende Hawaii party, de cocktail party of de beachparty. Met een themafeest kun je immers een uniek onvergetelijk feest geven. Hierdoor kun je er voor zorgen dat jouw feest niet snel vergeten wordt! Helaas merk je dat het met de creativiteit van ons nog wel eens wat minder goed gesteld is. Er worden themafeesten gegeven die niet heel erg origineel meer zijn.

Laten we eerlijk zijn: iedereen heeft toch wel eens een 90’s party, een Amerikaans themafeest of een verkleedpartij bezocht? Een Hollandse avond en een disco thema brengt ook niets nieuws meer. Het wordt tijd voor een wat meer creatief themafeest. Even geen inspiratie hierin? Geen nood! Laat je hier inspireren door onze opsomming van de meest originele themafeesten van dit moment.

Waarom themafeesten zo leuk zijn?

Op deze website vind je voldoende redenen om (alsnog) een feestje te vieren dit jaar. Als is het maar om de verjaardag van je konijn te vieren al ben je zeker niet de eerste die dit doet. Als je geen konijn hebt is het organiseren van een themafeest een leuk idee. Je maakt hiermee een andere keuze dan anderen doen, mits je origineel bent uiteraard maar daarover later meer.

Door het organiseren van een themafeest ga je lekker met z’n allen “out of the box”. Bij een themafeest komen je gasten namelijk verkleed, voorzie je jouw locatie van karakteristieke decoratie en serveer je vaak andere hapjes en drankjes dan op een “normale” verjaardag of trouwfeest. Ok, je zet hiermee jezelf en je gasten voor een uitdaging maar dit is zeker de moeite waard!

Waar moet je aan denken bij het organiseren van themafeesten?

Er zijn een aantal zaken waar je aan moet denken bij het organiseren van een themafeest. Nogmaals, het is geen voorbereiding voor normale verjaardag of viering van een trouwdag. Je moet goed nadenken aan het thema van het feest en de invulling hiervan met betrekking tot de locatie, decoratie, de hapjes en de drankjes, de muziek en niet te vergeten de dresscode.

Met betrekking tot de hapjes en de drankjes kun je het jezelf makkelijk maken, bijvoorbeeld door gebruik te maken van bediening. Voor de overige invulling van het feest moet je een beroep doen op je creativiteit. Ben jij creatief genoeg om een origineel themafeest te organiseren?

Themafeest uitnodiging

#themakaart

De leukste uitnodigingen voor alle themafeesten. Bekijk ze allemaal!

Hoe weet je zeker dat een themafeest origineel is?

De laatste vraag van de vorige alinea is een gewetensvraag. Veel mensen organiseren graag themafeesten maar kiezen hierbij toch voor de veilige weg. Het resultaat is dat er nog altijd uitnodigingen worden verstuurd voor een karaoke night, après-ski party of Oktoberfest.

Gezellig wordt het zeker maar de originaliteitsprijs win je er niet mee. Het merendeel van je gasten heeft zijn of haar outfit van de vorige keer nog in de kast hangen. Je kunt dan ook op een eenvoudige manier nagaan of een themafeest nog origineel of toch een beetje over datum is.

Als de feestwinkel vol hangen met outfits voor het thema die jij in gedachten hebt, moet je toch een andere keuze overwegen als je origineel wilt zijn. Je zet hiermee jezelf én je gasten voor een uitdaging maar dit past wel bij de charme van een themafeest!

Zo voorkom je dat jouw themafeest een standaard party wordt

Er zijn diverse manieren hoe je kunt voorkomen dat jouw themafeest een standaard party wordt. Hierbij moet je altijd in je achterhoofd houden dat de draai die jij aan je themafeest geeft, voor een groot deel bepalend is voor het succes van deze party. De beste manier om te voorkomen dat jouw themafeest een standaard party wordt, is door het vermijden van clichés.

Je kunt hiervoor bijvoorbeeld een originele naam bedenken of wellicht durf je het aan om een nietszeggende naam te bedenken waaraan je gasten zelf een invulling moeten geven. Als je jouw feest de naam “the Beautiful Night Party” geeft, wat zij de keuze die je gasten maken? Probeer het gerust uit.

De volgende tip sluit aan op het voorgaande: maak je gasten nieuwsgierig als je origineel wilt zijn. Trigger deze nieuwsgierigheid met je uitnodigingen. Probeer je gasten te verrassen en streef ernaar om alles wat verwacht wordt te vermijden. Het voorbereiden van zo’n feest duurt wat langer en je moet er misschien wat langer over nadenken maar neem van ons aan, het is de moeite waard! 

#themafeest

De leukste themafeest artikelen voor een geslaagd feest! Zorg dat je goed voor de dag komt.

Dit zijn de meest originele themafeesten van dit moment

Naast onze bovenstaande tips helpen we je een eindje op weg door je te inspireren met een opsomming van de meest originele themafeesten van dit moment. Natuurlijk vind je in deze lijst ook themafeesten waarvan je wellicht al eens gehoord hebt of een themaparty die je wellicht bezocht hebt maar dat zal zeker niet gelden voor al deze opties. 

 • Een Onesie Pyjama feest. Dit is wel een hele foute party want een onesie is een pyjama achtig pak die je draagt op een koude zondagavond als je zeker weet dat je geen visite meer krijgt. Deze comfortabele en zachte pakken zijn uitstekend geschikt voor een themafeest die je buiten in de tuin kunt organiseren, Deze pakken zijn warm genoeg!
 • Around the World in a Day is een uitstekende titel voor een creatief themafeest. Je gasten kunnen hier een volledig eigen invulling aangeven. Wie komt er uit welk land? De locatie hang je vol met vlaggen uit zoveel mogelijk landen, de hapjes/ drankjes en de muziek die je draait kan overal vandaan komen maar het gelijknamige nummer van Prince mag uiteraard niet ontbreken op de playlist.
 • Tijdens een Casino feest waan je jezelf en je gasten in las Vegas. Huur een roulette tafel en een bijbehorende croupier en geeft je gasten wat muntjes om te gokken. De zaal kun je versieren met levensgrote speelkaarten en een ontvangst van je gasten met champagne is een absolute must. De dresscode is uiteraard smoking. Het nummer ‘Viva Las Vegas‘ van Elvis mag in dit geval niet ontbreken op je playlist.  
 • Een Moulin Rouge themafeest is een wat gewaagde keuze maar zeker niet minder spectaculair! Je kunt een veelzijdige invulling geven aan dit feest waarbij sexy, elegant en show de rode draad moeten zijn. 
 • Een Middeleeuwen feest is een themafeest waar vaker voor gekozen wordt maar waar je wel een originele invulling aan kan geven. Laat je gasten verkleed komen in een middeleeuws kostuum en zorg voor een invulling van feest op de manier waarop ze er in die tijd wel raad mee wisten!
 • Proud2befout is een feest die je wel bekend in de oren klinkt maar dit is het beste voorbeeld van een tijdloze party. Hier kun je op een de meest “verkeerde” manier een invulling aangeven. Zelfs de meest foute keuzes (in dresscodes of muziekkeuze) zijn goed! Dit kan dus niet misgaan!
 • Superhelden feest. Haal de juich capes maar weer tevoorschijn en eer de eer de superhelden op dit themafeest. Wie zijn de superhelden van dit moment? Als het goed is kun jij deze helden als gast ontvangen.
 • Formule 1 party. De voetbalfeestjes hebben plaats gemaakt voor de racefeesten waarin we met z’n allen Max Verstappen toejuichen. Als het Hollandse succes niet op het voetbalveld gerealiseerd wordt, moet dit maar op het circuit gerealiseerd worden. We moeten toch een reden hebben om een feestje te vieren?! Tijd voor een Formule 1 party!
 • Tijdmachine party. Een feest waar je gasten een eigen invulling aan kunnen geven. In welke tijd zijn zij terecht gekomen? Als het goed is kun je dit zien aan de kleding. Hiermee heb je meteen een leuk idee voor een thema party quiz!
 • Flower power feest. Flowerpower is de jongerenbeweging uit de jaren zestig en zeventig. Deze jongeren werden ook wel hippies genoemd. De beweging stond bekend om hun vrije leefstijl, anti-oorlog protesten, (psychedelische) muziek en liefde en respect voor de natuur. Tijdens jouw flower power feest kunnen de hippies (in dit geval van alle leeftijden) hier een eigen invulling aan geven. 
 • Gin en tonic party. Gin-tonic is voor veel mensen een favoriete cocktail voor in de zomer. Als de thermometer ook daadwerkelijk zomerse temperaturen aangeeft, zal een Gin en tonic party zeker in de smaak vallen. Het organiseren van een gin en tonic party is een veel origineler keuze dan de keuze voor een cocktailparty en laat dat nu nét de bedoeling zijn als je in deze tijd een origineel themafeest wilt organiseren!

Geef een reactie