Themafeest

Formule 1 feest: dé party trend van 2023!

formule 1 feest

Enig idee wat dé party trend van 2023 is? Dat is het geven van een formule 1 feest. Het zal je wellicht niet ontgaan zijn dat 2022 hét jaar is voor het geven van formule 1 feesten. Onze Hollandse trots Max Verstappen heeft ook dit jaar meer dan ooit de kans om races te winnen en misschien wel aan het eind van het jaar de titel te pakken! Formule 1 is dan ook populairder dan ooit in Nederland. Je doet ongetwijfeld veel vrienden, familieleden en bekenden veel plezier als je besluit om een formule 1 feest te geven. Wij vertellen hoe je dit op een eenvoudige manier kunt organiseren.

Formule 1 als de nieuwe volkssport in Nederland

Het zal je ongetwijfeld niet ontgaan zijn, Formule 1 is (naast voetbal uiteraard) dé nieuwe volkssport in Nederland. Hoe dit ontstaan is, zullen veel mensen zich zelfs nog wel kunnen herinneren. Op 15 mei 2016 schreef Max verstappen autosporthistorie door in Barcelona de Grand Prix van Spanje te winnen. Hij werd hiermee de eerste Nederlandse Grand Prix-winnaar. Hiermee sloeg de vonk over. Nederland raakte in de ban van het autosportvirus en ervaarde dat het zeker geen straf is om met dit virus besmet te raken. 

Steeds meer mensen gingen de verrichtingen van Max verstappen volgen. Om je een beeld te geven hoe snel dit kan gaan: toen Max Verstappen nog niet meedeed in de formule 1, keken gemiddeld 124.000 mensen naar de races. De races werden toen nog uitgezonden op het open net. De race op het circuit van Barcelona, met de succesvolle afloop voor onze Max, werd bekeken door 1,1 miljoen mensen. De uitzending van eerste race van dit seizoen, helaas werd Max verstappen toen geklopt door Lewis Hamilton, werd bekeken door maar liefst 2,8 miljoen mensen. 

#formule1versiering

Voor een formule 1 feest is er van alles te koop. Zit er wat voor jou tussen?

Waarom een formule 1 feest geven?

Zoals je uit het bovenstaande kunt opmaken, zal er ongetwijfeld veel interesse zijn als je een formule 1 feest geeft. Een andere goede reden om dit te doen is omdat er maar weinig mogelijkheden zijn om een formule 1 race zelf bij te wonen. Tot vorig jaar moest je hiervoor naar een buitenlands circuit reizen. Dat dit veelvuldig wordt gedaan is duidelijk te merken. Op ieder circuit waar dan ook ter wereld kom je grote groepen Max verstappen fans tegen, duidelijk te herkennen aan de Red Bull tenues en de oranje vlaggen.

Helaas is dit in veel gevallen best een kostbaar uitje. Voor een gemiddeld kaartje om het reizende “formule 1 circus” (want dat is het echt) vanaf de tribune te kunnen bekijken is best kostbaar, zeker als je hierbij je reiskosten naar het buitenland erbij gaat optellen..     

Je zou denken dat je dit jaar niet zover hoeft te reizen om Max Verstappen in zijn Red Bull bolide aan het werk te zien. De formule 1 keert immers terug naar het befaamde circuit van Zandvoort!  Maak je echter géén illusies. De tickets voor dit spektakel in de duinen zijn al lang uitverkocht. Er is zelfs geloot wie erbij “mocht” zijn. Je hebt genoeg reden om een formule 1 feest te geven en met z’n allen een hele gave Hollandse sfeer te creëren.

Formule 1 feest als traditie

De echte die hard formule 1 fans willen geen minuut van het racespektakel missen en bekijken dan ook iedere race. Het organiseren van een formule 1 race is dan ook niet nieuw maar heeft door het succes van Max wel een enorme boost gekregen.

Veel race liefhebbers organiseren maken er zelfs een traditie van om een formule 1 feest te organiseren. Ieder jaar komen groepen formule 1 fans bij elkaar om bijvoorbeeld met z’n allen de grand prix van Monaco samen te kijken. Er zijn ook groepen fans die iedere race met elkaar bekijken waarbij steeds iemand anders aan de beurt is om gastheer of gastdame te zijn.  

Formule 1 feest met extra glans? Max kan hiervoor zorgen!

De meest gave formule 1 party organiseer je uiteraard op een zondag als er een race gehouden wordt. Je kunt dan met z’n allen in de sfeer komen, samen de spanning opbouwen, uiteraard de race bekijken en met z’n allen de race na afloop analyseren en hierover napraten. Wellicht krijgt het formule 1 feest wel extra glans als er weer een overwinning van Max te vieren is!

formule 1 feest uitnodiging

#uitnodiging

Wil jij mensen uitnodigen? Kom op de proppen met een mooie uitnodiging!

De setting om met z’n allen naar de formule 1 te kijken

Laten we ons met betrekking tot de organisatie van een formule 1 feest ons eerst even richten op de setting om met z’n allen naar de formule 1 te kijken. Je kunt hiervoor met z’n allen om je TV in de huiskamer gaan zitten maar als je met veel mensen bent, is de kans groot dat het dringen wordt voor de TV. Dit zal zeker het geval zijn als er weer een nieuw spannend Verstappen versus Hamilton duel wordt uitgevochten. Dit moet je zien op een groot scherm.

Dit is makkelijk te realiseren als je gebruik maakt van een mini beamer en hierop een baar boxen aansluit. Hiermee kun je op een zeer eenvoudige wijze een thuisbioscoop creëren. Je kunt de race op een groot beeld bekijken als je de beschikking hebt over een witte muur of een groot scherm. Uiteraard kun je de opstelling desgewenst ook in je garage of schuur plaatsen. In deze setting heb je vaak veel meer ruimte om bijvoorbeeld statafels te plaatsen. Het grote voordeel is dat er voldoende ruimte is zodat iedereen de race kan bekijken en niets van de actie hoeft te missen!

Aankleding van formule 1 feesten

Uiteraard moet er ook aandacht besteed worden aan de aankleding van formule 1 feesten. Het is hierbij van belang dat er een oranje sfeer wordt gecreëerd maar wel de juiste. Hoewel de formule 1 net als voetbal gezien wordt als onze volkssport kun je Max niet aanmoedigen in een Memphis Depay, Frenkie de Jong of Matthijs de Ligt shirt. Dat is een absolute no-go in een formule 1 sfeer. Uiteraard zijn oranje shirts welkom maar wel de juiste. Als we het even letterlijk over de aankleding van formule 1 feesten hebben, mag je wat ons betreft wel iets van een dresscode voor te schrijven.

Daarnaast kun je jouw formule 1 café ook op een eenvoudige manier op de meest sfeervolle manier aankleden. Het zal je weinig moeite kosten om oranje slingers en andere Formule 1 versiering te vinden. Daarnaast kun je ervoor kiezen om oranje bekers en glazen te bestellen en zijn de oranje lampjes ongetwijfeld te vinden. Geef je een feest in de buitenlucht? Wellicht is het dan leuk om je gasten oranje poncho’s of zonnebrillen aan te bieden.

Wie zorgt er voor de drankjes tijdens de race?

Uiteraard moeten je gasten worden voorzien van hapjes en drankjes op het formule 1 feest. De inwendige mens moet goed verzorgd worden, zeker als de coureurs er een spannende race van maken. Dit kun je zo moeilijk of zo eenvoudig maken als je wilt. Je kunt alles wat je nodig hebt aan dranken en hapjes zelfs online bestellen zodat je daar geen omkijken naar hebt. 

Het organiseren van een formule 1 feest is dus zeer eenvoudig zoals je leest. Toch is er één groot probleem waarvoor je een oplossing moet vinden….. 

Wie zorgt er voor de drankjes tijdens de race? 

Als de race erg spannend blijkt te zijn, ga je hier géén vrijwilliger voor vinden. 

Je gasten gedurende de gehele race droog laten staan is ook niet erg gastvrij

Je kunt dit probleem eenvoudig oplossen door bediening in te huren. 

Er is dan niemand die ook maar één ronde van de race hoeft te missen en de bediening zorgt ervoor dat alles ook op jouw formule 1 feest in goede banen wordt geleid. 

Alle formule 1 fans maken er samen een formule 1 feest van

Overigens is het goed om erop te wijzen dat bij de formule 1 de sfeer en gezelligheid altijd goed te noemen is. De fans van de diverse teams en rijders staan overal ter wereld gebroederlijk naast elkaar langs de baan en maken er gezamenlijk een mooi feest van. Dat moet uiteraard ook de intentie zijn van jouw formule 1 feest.

We hebben dit feest weggezet als party van en voor Max Verstappen fans maar ook fans van Lewis Hamilton, Ferrari of ieder ander team en rijder zijn uiteraard van harte welkom op een formule 1 feest die past bij de sfeer en uitstraling van deze sport.

Geef een reactie