Eten en drinken

Boeken over eetstoornissen: dit zijn de 19 beste!

boeken over eetstoornissen

De allerbeste boeken over eetstoornissen hebben we in dit artikel voor je op een rij gezet. Wil je alles weten over allerlei soorten eetstoornissen, zoals anorexia, boulimia, binge-eating disorder, en andere eetstoornissen? Dan kunnen deze boeken jou verder helpen. Ze geven je inzicht in de eetstoornissen die er zijn, hoe ze ontstaan, hoe je ze kunt herkennen, en welke behandelingen er zoal zijn. Ben je iemand met een eetstoornis, of ken je iemand die daaraan lijdt, of ben je misschien wel een therapeut of behandelaar van patiënten die een eetafwijking hebben? Dat zit je met deze boeken goed, want ze informeren je van a tot z, en helpen je om de beste resultaten te krijgen om een eetprobleem (bij jezelf of bij iemand anders) onder controle te krijgen. Bekijk nu de 19 titels die we voor jou geselecteerd hebben, en waarvan wij vinden dat het must-read boeken zijn! En mooi om te weten voor liefhebbers van autobiografieën, die zitten er ook tussen.

Emma wil leven – een waargebeurd verhaal over de strijd tegen anorexia van Josha Zwaan

Dit is het waargebeurde verhaal over een jong meisje dat strijdt tegen anorexia. Zij is bekend van de documentaire van BNN. Emma werd op haar 12e gediagnosticeerd met anorexia. Jarenlang streed zij tegen deze verschrikkelijke eetstoornis, tot ze het absolute dieptepunt bereikte.

emma wil leven – een waargebeurd verhaal over de strijd tegen anorexia van josha zwaan

Ze vertrok naar een kliniek in Portugal, waar ze een intensieve behandeling kreeg. Want Emma wilde maar een ding: leven! Maar de anorexia liet haar helaas niet meer los. In april 2016 overleed Emma, dit terwijl ze pas 18 jaar jong was. Emma wil leven leest weg als een roman, diept het verhaal van Emma uit, en plaatst haar gevecht tegen deze vreselijke ziekte in een bredere context. Josha Zwaan, de schrijfster van dit boek bekeek uren aan filmmateriaal en sprak intensief met de ouders van Emma, haar zus, en haar vriendinnen, docenten, en haar artsen.

De perspectieven van de betrokken mensen worden afgewisseld met fragmenten uit het dagboek van Emma. 256 pagina’s nemen je mee op reis door het bijzondere en tragische leven van Emma. Een paperback versie van dit boek is te krijgen voor 21,99 euro (hiervoor krijg je een nieuw exemplaar), een luisterboek voor 14,99 euro, en een e-book voor 9,99 euro. 38 eerdere kopers van het boek gaven gemiddeld 4,7 van de 5 sterren, waardoor we kunnen zeggen dat het verhaal van Emma zeker leerzaam is voor mensen die ook aan anorexia lijden, en voor mensen die iemand in hun omgeving hebben met deze eetstoornis.

Hongerklop – dochter en vader over een eetstoornis van Hille en Peter Henk Steenhuis

Misschien kunnen we beter gaan schrijven, zei journalist Peter Henk Steenhuis tegen zijn dochter Hille. Dit nadat ze voor de zoveelste keer ruzie hadden. Nog diezelfde avond schreef Hille haar vader een eerste e-mail. Vader en dochter bleven elkaar vervolgens schrijven, ook toen bleek dat Hille een fikse eetstoornis had, en haar behandeling nog maanden op zich zou laten wachten.

Deze mailwisselingen zijn de basis geworden voor dit boek, met de bijzondere titel Hongerklop. Hille schreef over alles wat ze meemaakte, onder meer in Erfurt. Onder andere over de fitgirls die haar rolmodel waren. Over discipline en doorzettingsvermogen, en/of juist het gebrek daaraan. Over haar drang om te sporten, en nog slanker te worden, en over de zwarte en de witte wolf, die bezit van haar namen.

hongerklop

Daarnaast schreef Hille ook over haar borstbeen, dat op een ochtend dwars doormidden werd gezaagd, omdat ze een openhartoperatie moest ondergaan. Hongerklop is het verhaal van een vader en dochter die tegen een van de meest gemene ziektes van deze tijd vochten. Hongerklop verscheen in 2020 in de handel, telt bijna 200 bladzijdes, en is goed ontvangen door het publiek.

17 mensen dit boek eerder kochten en hebben gelezen beoordeelden Hongerklop gemiddeld met 4,5 sterren. Gezien 5 sterren de maximale score is die een boek kan krijgen, scoort Hongerklop gemiddeld een 9 als cijfer! De prijs is ook prima, want voor 20 euro scoor jij een paperback versie van Hongerklop. Een e-book variant is ook beschikbaar, en wel voor maar 12,50 euro.

Nora & Co – zeven meisjes in een eetstoornistragedie van Koos Neuvel

In 2016 overlijdt Nora, de oudste dochter van Koos Neuvel. Zij was toen pas net 18 jaar oud. Haar familie blijft verslagen achter. Het drama van Nora blijkt niet op zichzelf te staan, want in een jaar tijd zijn er meerdere meisjes overleden in de eetstoorniskliniek waar Nora werd behandeld. Hoe kon dit gebeuren?

De familie van Nora tast in het duister, en hetzelfde geldt voor de behandelaars met wie Koos Neuvel het gesprek aangaat. Aan de hand van de levensverhalen en de ziektegeschiedenis van 7 meisjes reconstrueert Koos Neuvel hoe deze tragedie zich heeft kunnen voltrekken.

nora co – zeven meisjes in een eetstoornistragedie van koos neuvel

Hoe kon het gebeuren dat in de behandeling de ziekte alleen maar heeft kunnen verergeren? En hebben de meisjes elkaar misschien besmet, en elkaar de verkeerde kant op geduwd? Koos Neuvel vertelt in dit boek niet alleen zijn hartverscheurende persoonlijke verhaal, ook legt hij pijnlijk bloot wat er in een eetstoorniskliniek mis kan gaan. Ken je iemand die in een eetstoorniskliniek zit, of die hier heengaat?

Hoe kon het gebeuren dat in de behandeling de ziekte alleen maar heeft kunnen verergeren? En hebben de meisjes elkaar misschien besmet, en elkaar de verkeerde kant op geduwd? Koos Neuvel vertelt in dit boek niet alleen zijn hartverscheurende persoonlijke verhaal, ook legt hij pijnlijk bloot wat er in een eetstoorniskliniek mis kan gaan. Ken je iemand die in een eetstoorniskliniek zit, of die hier heengaat?

Dan is het van harte aanbevolen om dit boek te gaan lezen, en je bedacht te zijn op eventuele missers van dergelijke klinieken. Nora & Co verscheen eind 2019, en telt een kleine 300 bladzijden. 21 euro leg je meer voor een paperback versie van Nora & Co, en 9,99 euro leg je neer voor een e-book versie. Kies zelf maar wat je prettig vindt! Nog geen beoordelingen voor dit boek op het platform van ons allemaal, maar onze beoordeling voor dit boek is ‘uitstekend’! Wellicht ben jij de eerste die dit boek recenseert, na het in één ruk te hebben uitgelezen?

Genoeg – eetstoornissen doen zwijgen van Yentl Keuppens

Yentl Keuppens is een influencer, die in dit boek openhartig en dapper vertelt over haar strijd tegen anorexia. Yentl leed als jonge vrouw aan anorexia. Tot 2 keer toe werd ze opgenomen in eetkliniek Ter Berken in Tienen. Bij haar tweede opname woog ze maar 26 kilogram.

genoeg – eetstoornissen doen zwijgen van yentl keuppens

De artsen gaven haar nog 2 weken. In dit boek geeft Yentl een eerlijke kijk op anorexia, en een eerlijke kijken op haar tijd in de voornoemde eetkliniek, waaronder mede begrepen de therapieën die ze kreeg, de stappen voorwaarts die ze maakte, en de momenten waarop het weer moeilijker ging. Mooi aan Genoeg – eetstoornissen doen zwijgen is dat ook haar therapeuten en lotgenoten aan het woord komen.

Door zo open mogelijk over haar strijd tegen anorexia te spreken wil Yentl mensen inspireren om zich professioneel te laten begeleiden als zij een eetstoornis hebben (in welk stadium dan ook). Zo lang je lichaam niet opgeeft is er hoop is haar credo, en terecht!

Laat je nooit iets anders wijsmaken, en zoek hulp! Het verhaal van Yentl is opgetekend in 200 pagina’s, en voor maar 19,99 euro kun jij het boek ook lezen. Voor dat bedrag krijg je een softcover versie toegezonden, uiteraard in de vorm van een nieuw exemplaar. Een e-book variant kopen kan ook. In dat geval spaar je 5 euro uit!

Samen de eetstoornis aanpakken van Janet Treasure & Grainne Smith

Wat moet je doen als je kind of naast een eetstoornis heeft? Dit boek geeft daar goede antwoorden op! Dit boek bevat bewezen effectieve vaardigheden om je kind of partner te ondersteunen. Gelukkig is er nu veel meer bekend dan vroeger, en dit boek vergroot je kennis en inzicht op het gebied van eetstoornissen al binnen enkele uren.

Dit boek biedt vaardigheden die nodig zijn om je kind thuis te ondersteunen, en geeft zowel praktische handvatten als strategieën om met stressvolle situaties om te kunnen gaan. Zo kun je je kind of naaste beter begrijpen en effectief ondersteunen. Dit komt ook de continuïteit van de behandeling erg ten goede.

samen de eetstoornis aanpakken van janet treasure grainne smith

In Samen de eetstoornis aanpakken van Janet Treasure wordt de effectief bewezen Maudsley methode, familie-therapie beschreven. Dit is de eerste en enige vaardigheidstraining die echt goed werkt, aldus de auteurs van dit boek. Daarbij geven de auteurs vanuit hun persoonlijke ervaring advis over een aantal lastige onderwerpen die kunnen spelen bij eetstoornissen als anorexia, boulimia, en binge-eating.

Tot slot worden ook de valkuilen die herstel kunnen belemmeren goed belicht in dit boek. Samen de eetstoornis aanpakken is zowel voor professionals als voor ouders geschreven, maar ook partners en gezinnen kunnen met dit boek goed uit de voeten.

Totaal telt dit boek 264 pagina’s, waarin je alles wordt uitgelegd over het oplossen van allerlei soorten eetstoornissen, en het voorkomen van een terugval. Op het moment dat wij dit boek bekeken waren er nog geen beoordelingen voor dit boek. Logisch, want het boek was nog maar net een paar weken in de handel. Hoe dan ook belooft dit een goed verkopend boek te gaan worden, misschien zelfs wel een bestseller. Voor 29,95 euro kun je dit boek in huis halen. Voor dat bedrag krijg je een paperback versie, die uiteraard helemaal nieuw is. Vandaag besteld is morgen in huis! En o ja…, verzendkosten heb je niet, want die worden kwijtgescholden als je voor meer dan 20 euro bestelt bij Bol.com. Da’s mooi meegenomen!

Winnen of leren van Noa Pothoven

Dit boek van Noa Pothoven is een autobiografie, waarin zij beschrijft hoe zij overleeft met PTSS, met depressiviteit, anorexia en zelfbeschadiging. Noa was 11 toen het begon, en op dat moment was zij al een perfectionist, iets wat haar zwaar gespannen maakte, omdat zij op school alles perfect wilde doen. Tot dat moment was het eigenlijk nog redelijk normaal. Alles veranderde toen Noa twee keer werd aangerand, en zij werd verkracht.

winnen of leren

Daarna was er niets meer over van haar leven. Het werd overleven in plaats van leven. In dit boek lees je hoe zij dit doet, of hoe zij dit in ieder geval probeert. In 373 pagina’s krijg je het hele verhaal te lezen, waarbij dus ook anorexia een belangrijke rol speelt. Dit boek is aan te raden als je zelf een eetprobleem hebt, en je daarnaast ook nog vele andere problemen hebt.

In dit boek kun je herkenning vinden, en mogelijk is het boek ook een opening voor je om van je eetstoornis af te komen. Voor 24 euro kun je dit boek krijgen, en wel als paperback variant. 57 recensies zijn er tot nu toe over dit boek, waarbij gemiddeld 4,7 sterren werden gegeven. Het verhaal van Noa is meeslepend, inspirerend, en daarnaast met een vleugje humor. Deze zaken zijn onder meer debet aan de uitstekende beoordelingen voor haar boek!

Stop Anorexia Nervosa – handvatten op weg naar herstel van Johan Vanderlinden

Dit boek heeft een heldere titel, die recht doet aan de waarheid. Anorexia Nervosa is een vreselijke ziekte, die gestopt moet worden bij iedereen die hieraan lijdt. Dit boek van Johan Vanderlinden geeft je handvatten op weg naar herstel. Deze vreselijke ziekte blijft jaarlijks vele slachtoffers maken, en dit moet echt stoppen… De strijd tegen deze ziekte is allesbehalve eenvoudig.

In dit toegankelijke basiswerk heeft Johan Vanderlinden zijn jarenlange ervaring gebundeld. Zijn jarenlange ervaring in het begeleiden van mensen die met deze ziekte kampen. Hij geeft een helder overzicht van wat we vandaag over deze ziekte weten, en ontkracht in dit boek een aantal vooroordelen en mythes over deze ziekte.

Nee, anorexia komt niet alleen voor bij jonge vrouwen, wat veel mensen nog steeds denken, maar echt in alle leeftijdsklassen, en ook bij mannen. Anorexia wordt niet veroorzaakt door de (sociale) media, en nee er bestaat helaas geen eenduidig antwoord op hoe je deze ziekte kunt overwinnen.

stop anorexia nervosa – handvatten op weg naar herstel van johan vanderlinden

Wel zijn er een aantal stappen die patiënten en hun omgeving kunnen nemen om zo de kans te verhogen dat de ziekte wordt overwonnen, of onder controle is te krijgen. De auteur komt tot 13 stappen die telkens zijn gekoppeld aan herkenbare voorbeelden en concrete opdrachten, zodat je met het boek ook echt aan de slag kunt. Alleen discipline en doorzettingsvermogen volstaan niet om te genezen.

Het omgekeerde is zelfs waar. Mensen met anorexia hebben vaak zelfs te veel discipline en doorzettingsvermogen, en zijn heel streng voor zichzelf. In dit boek probeert Johan op een hele open en toegankelijk manier de verschillende stappen te beschrijven die kunnen leiden tot herstel van iemand die aan anorexia lijdt. Daarbij houdt hij rekening met de complexe biologische, psychologische en sociale wortels van deze ziekte.

Totaal geeft dit boek je 280 pagina’s leesvoer, en dat voor maar 24,99 euro. Als je dit boek bestelt dan krijg je een paperback die gloednieuw is. Op moment zien wij online nog geen beoordelingen over dit boek. Maar dat is ergens ook logisch, want dit boek verscheen nog maar kortgeleden. Ben jij de eerste die dit boek beoordeeld met 4 of 5 sterren? Wij vinden dit boek over anorexia in ieder geval een topper, vandaar bij deze onze aanbeveling!

Gids voor herstel van eetstoornissen van Greta Noordenbos

Eetstoornissen als anorexia nervosa, boulimia nervosa en eetbuistoornissen zijn vaak erg hardnekkig. Herstel is een moeizaam, tijdrovend en langdurig proces. Dit boek van Greta Noordenbos geeft je inzicht in het herstelproces van mensen met een eetstoornis.

Hoe verloopt dit proces? En wat maakt het voor een eetstoornis patiënt zo moeilijk om het eetgedrag te veranderen? Waardoor raken patiënten uiteindelijk gemotiveerd om te herstellen, en welke angsten moeten daarbij worden overwonnen? En wat zijn de belangrijkste criteria voor herstel, en hoe kan worden voorkomen dat een patiënt terugvalt in zijn oude eet- en denkpatroon?

gids voor herstel van eetstoornissen van greta noordenbos

Deze vragen, en nog vele andere, worden uitvoerig beantwoord in dit boek. In deze gids voor herstel komen ook veel ex-patiënten aan het woord, die vertellen over hun herstelproces. Hierdoor wordt duidelijk dat niet alleen herstel van eetgedrag en gewicht belangrijk is, maar dat ook het krijgen van meer zelfvertrouwen en eigenwaarde essentieel is.

Deze vragen, en nog vele andere, worden uitvoerig beantwoord in dit boek. In deze gids voor herstel komen ook veel ex-patiënten aan het woord, die vertellen over hun herstelproces. Hierdoor wordt duidelijk dat niet alleen herstel van eetgedrag en gewicht belangrijk is, maar dat ook het krijgen van meer zelfvertrouwen en eigenwaarde essentieel is.

Verder zijn het uiten van gevoelens en behoeften, en het beter opkomen voor jezelf belangrijke factoren om goed te herstellen van anorexia. En ook vermindering van faalangst en verminder van perfectionisme zijn belangrijk, evenals het verkrijgen van een positievere lichaamsbeleving en de verbetering van sociale contacten.

De ervaringen van ex-patiënten die anorexia hadden kunnen als basis en voorbeeld dienen voor mensen met een eetstoornis. Dit boek is niet alleen bedoeld voor patiënten, maar ook voor eenieder die op de een of andere wijze met een eetstoornis te maken heeft. Dus ook als je hulpverlener, ouder, partner, vriend of vriendin, of kennis bent van iemand bent met een eetstoornis kan dit boek jou verder helpen.

Gids voor herstel van eetstoornissen is geschreven door Greta Noordenbos, universitair docent Klinische Psychologie aan de Universiteit Leiden. Zij doet onderzoek naar (langdurige) eetstoornissen, en het voorkomen daarvan, maar daarnaast ook naar de herstelmogelijkheden. Hierover schreef zij in het verleden verschillende boeken en artikelen. Greta is een kenner en specialist op het gebied van eetstoornissen, en haar boeken verdienen daarom bijzondere aandacht. En dat geldt ook zeker voor dit boek, dat eigenlijk meer een gids is. Totaal telt de gids 208 pagina’s, en je kunt hem bestellen voor 27,50 euro. Hiervoor krijg je een nieuw exemplaar, en een paperback variant. Dan nog de beoordeling van dit boek: 4,5 sterren gemiddeld, op basis van de mening van 4 eerdere kopers en lezers.

Een eetstoornis overwinnen, kan dat? van Greta Noordenbos

Nog een boek van Greta Noordenbos. Kun je een eetstoornis overwinnen? Met dit boek wil Greta een antwoord geven op de meest gestelde vragen over de behandeling en het herstel van eetstoornissen. Wat is een eetstoornis eigenlijk, en wat zijn de achtergronden en gevolgen daarvan? Waar kunnen mensen behandeld worden voor een eetstoornis? En wat is het doel en de insteek van de behandelingen die er zijn? Welke behandelingen zijn effectief, en welke helemaal niet? En hoe verklein je het risico op een terugval?

Op deze belangrijke vragen, en op nog meer vragen, geeft Greta in dit boek antwoorden. Inmiddels is er ook veel onderzoek gedaan, zodat de meeste van dit soort vragen ook goed beantwoord kunnen worden, op basis van wetenschappelijk onderzoek. Aldus Greta zelf: dit is het boek dat er al lang had moeten zijn, maar dat er nu gelukkig is…

een eetstoornis overwinnen kan dat van greta noordenbos

Dit boek is een must-have voor iedereen die op de een of andere manier in aanraking komt met een eetstoornis, en natuurlijk in de eerste plaats ook voor mensen die zelf een eetstoornis hebben. De mens achter de eetstoornis staat centraal in dit boek, wat erg belangrijk is voor de behandeling en het herstelproces, alsook het voorkomen van een terugval.

Dit boek is bijzonder leerzaam, en toegankelijk voor betrokkenen en behandelaars. In zekere zin is Een eetstoornis overwinnen, kan dat? ook de enige in zijn soort, omdat dit boek vertrekt vanuit vragen die opkomen bij patiënten, alvorens zij hulp zoeken. Het boek slaagt er op bijzondere toegankelijke manier in om de weg te wijzen naar goede kwaliteitsvolle hulp bij eetstoornissen. Dit boek aanschaffen? Dat kan voor maar 23 euro. Voor dat bedrag krijg je een nieuwe paperback toegezonden, en je betaalt hierbij geen verzendkosten. Normaal gesproken komen die uit op 2,99 euro, maar bij bestellingen vanaf 20 euro laat Bol de verzendkosten vervallen. Op dit moment nog maar 1 beoordeling voor dit boek, waarbij echter wél de maximale score van 5 sterren werd gegeven.

Vrede met jezelf van Elisabeth van Zijl

Als eten je leven beheerst, dan kun je dit boek met een gerust hart kopen, en wie weet is jouw hart dan straks echt een stuk meer uitgerust dan nu! Vrede met jezelf helpt lezers met een eetprobleem zichzelf weer te accepteren, trots te zijn op zichzelf, en stevig in het leven te staan. Een eetprobleem kan vele gevolgen hebben, en kan er onder meer voor zorgen dat je hele leven op zijn kop komt te staan.

vrede met jezelf van elisabeth van zijl

Het is belangrijk dat je hulp zoekt, en dat je eraan werkt, voordat het je gedachten gaat overheersen. Dit boek helpt je daarbij, en is een goede opstap naar verlichting van je eetzorgen. Dit boek van Elisabeth van Zijl laat zien hoe je jezelf weer kunt accepteren, trots kunt zijn op jezelf, en stevig in het leven kunt staan. Mooie vooruitzichten dus, als je dit boek aanschaft!

Het is belangrijk dat je hulp zoekt, en dat je eraan werkt, voordat het je gedachten gaat overheersen. Dit boek helpt je daarbij, en is een goede opstap naar verlichting van je eetzorgen. Dit boek van Elisabeth van Zijl laat zien hoe je jezelf weer kunt accepteren, trots kunt zijn op jezelf, en stevig in het leven kunt staan. Mooie vooruitzichten dus, als je dit boek aanschaft!

Dit boek bevat praktijkverhalen, oefeningen en handreikingen die laten zien dat God je ziet in je strijd met eten. 176 pagina’s telt dit boek, die zijn opgenomen in een paperback versie. Voor 17,50 euro kun jij dit boek scoren, en heb je hem morgen al in huis. Mooi om te weten is ook dat je een gloednieuw exemplaar krijgt voor dat bedrag. Liever een luisterboek? Ook dat is mogelijk, en wel voor 14,99 euro.

Wanneer kap jij ermee? van Isabelle Plasmeijer

Dit is een interessant denk- en doeboek voor mensen met een eetstoornis. Draait het bij een eetstoornis inderdaad om wel of niet, te veel of juist te weinig eten? Er zijn vele oorzaken mogelijk, maar stel nu eens dat jouw eetstoornis eigenlijk vooral een vluchtroute is, om allerlei andere, onderliggende problemen te ontlopen? En stel nu eens dat je stopt met vluchten en de confrontatie met die problemen durft aan te gaan. Stopt dat ook je eetstoornis? Dat is een belangrijke vraag die je jezelf zou mogen stellen.

Kun jij er dan eindelijk mee kappen, en echt patronen gaan doorbreken? 17 ervaringsdeskundigen omschrijven in dit boek van Isabelle Plasmeijer hoe zij hun eigen eetstoornis hebben verslagen. Daarmee krijg je verhalen waar je zelf echt mee verder kunt. Zeker weten dat een of meerdere van deze verhalen goed passen bij jouw situatie, en dat je er je voordeel mee kunt gaan doen.

wanneer kap jij ermee van isabelle plasmeijer

Naast erkenning en herkenning geeft dit boek vooral inspiratie en motivatie. Daarnaast bevat het boek ook vele praktische tips en oefeningen waarmee ook jij je eetstoornis(sen) kunt verslaan. In dit boek vertellen mannen, vrouwen, meisjes, jongens, jonge mensen en oude mensen allemaal openhartig over hun anorexia, boulimia, binge-eating disorder, en allerlei andere eetstoornissen die er verder nog zijn, en die te maken hebben met ondergewicht.

Voor dit boek sprak Isabelle verder ook met verschillende deskundigen over de oorzaak en de oplossingen van eetstoornissen. Onder meer met Dick Swaab (hersenonderzoeker en schrijver), Greta Noordenbos (psycholoog op het gebied van eetstoornissen), Cees Boerhout (PMT Therapeut eetstoornissen), Ron Meijering (oprichter van 2 online platforms voor jongens met eetstoornissen) en met Scarlet Hemkes (oprichtster van Proud2bme).

Gegarandeerd dat je met dit boek goede inzichten krijgt, en vele eyeopeners. Dit 197 pagina’s tellende boek kopen? Dat kan voor nog geen 23 euro. Voor dat bedrag krijg je een softcover versie toegezonden. 10 beoordelingen tot nu toe voor dit boek op het platform van ons allemaal (Bol.com): 4,8 sterren gemiddeld! Omgerekend dus een 9,6 als gemiddeld cijfer!

De geheime taal van eetstoornissen van Peggy Claude-Pierre

Dit boek beschrijft het waargebeurde verhaal van een moeder en haar 2 dochters die aan anorexia hebben geleden. De ervaringen van Peggy Claude-Pierre vormen de basis van dit aangrijpende en hoopgevende boek over eetstoornissen. Het boek is bedoeld voor slachtoffers van eetstoornissen, maar net zo goed voor de mensen die van hen houden en slachtoffers in hun omgeving hebben met een of meerdere eetstoornissen.

de geheime taal van eetstoornissen van peggy claude pierre

De omgeving van mensen met eetstoornissen kan met dit verhaal leren begrijpen hoe mensen met een eetstoornis denken en handelen. Het is een goed leesbaar boek, dat hele goede inzichten en eyeopeners geeft. Heel indrukwekkend noemen eerdere kopers van dit boek het verhaal van Peggy.

Lees het verhaal nu zelf, en bestel dit boek voor 47,95 euro. Voor dat bedrag krijg je een paperback die 299 pagina’s telt. Hoewel dit boek in 2006 voor het eerst verscheen, is het verhaal van Peggy nog steeds zeer actueel! Dit boek kreeg 4,6 sterren als gemiddelde score, op basis van de meningen van 7 eerdere kopers ervan. Wij zijn alvast benieuwd naar jouw mening over dit boek!

Ploegsma Mijn Allerliefste Vijand. 12+ van Milou van der Horst

Milou van der Horst schreef dagboeken vol met verhalen over haar anorexia probleem. Ze vond het fijn om haar gedachten op deze manier van zich af te zetten. Toen het weer beter met haar ging heeft ze besloten om haar dagboekverhalen om te zetten in een boek. Haar eerste boek is er dan ook, bij deze: Mijn Allerliefste Vijand. Milou heeft aan dit boek met heel veel plezier gewerkt, ook dankzij de hulp van schrijfster Mirjam Odenhave.

ploegsma mijn allerliefste vijand. 12 van milou van der horst

Na haar eerste boek is ze verdergegaan met schrijven. Niet alleen schrijven vindt ze leuk, Milou houdt ook van tekenen, lezen, in het bos zijn, en sportief bezig zijn. In dit boek van Milou word je zo meegenomen in het verhaal dat je het boek niet naast je kunt neerleggen! Zo levensecht is het verhaal van Milou over haar anorexia tijd. Je gaat haar gedachten en gevoelens al lezende meer en meer begrijpen, en je leeft helemaal met haar mee. Milou is nog geen 30, maar heeft nu al verschillende boeken op haar naam staan, die goed scoren bij het grote publiek.

Ook dit boek scoorde goed, bijzonder goed zelfs. 4,9 sterren gemiddeld kreeg dit boek, en dat is dan gebaseerd op inmiddels 16 beoordelingen van eerdere kopers en lezers van dit boek. Een uitmuntend boek dus over het verhaal van een anorexiapatiënt!

Zorgen voor jezelf – Slank, slanker, slankst van Jaap Spaans

Dit boek van Jaap Spaans gaat specifiek over anorexia nervosa en wat je eraan kunt doen. Slank, slanker, slankst, letten op hoe je eruitziet, zorgen over je gewicht, en weinig eten. Wie is daar niet mee bezig? Maar wanneer deze verschijnselen je leven gaan beheersen, dan kunnen eten, gewicht, en uiterlijk zeer kwellende zaken worden.

Dat wil niemand, maar toch zijn er tienduizenden mensen in Nederland die hier last van hebben, misschien zelfs wel meer. We spreken van anorexia nervosa wanneer iemand een te streng dieet houdt, te weinig weegt en toch bang is om dik te worden. Het gaat dus om deze specifieke combinatie die het ziektebeeld maakt.

zorgen voor jezelf – slank slanker slankst van jaap spaans

Jaap Spaans gaat in zijn boek in op de persoonlijke betekenis die anorexia voor iemand heeft. Niet uitsluitend de gevragen en de nadelen, maar ook de voordelen van een eetstoornis worden in dit boek goed onder de loep genomen. Anorexia leidt bijvoorbeeld af van andere mogelijkheden tot verandering, en biedt daarom voor veel mensen houvast. In dit boek staan een groot aantal zelfhulptechnieken, om het gedrag en gedachten omtrent eten, gewicht, lichaamsvorm en zelfwaarding te veranderen, en om een terugval te voorkomen. Dit boek is een zeer geschikt hulpmiddel voor mensen met anorexia nervosa, en daarnaast is het een geschikt boek voor hulpverleners die mensen met eetstoornissen begeleiden.

Jaap Spaans is psycholoog en psychotherapeut, en werkzaam als gedragstherapeut en supervisor. Hij heeft een rijke ervaring met de behandeling van anorexia, en legt je in 132 pagina’s uit wat je moet weten over dit ziektebeeld, en komt met oplossingen die goed werken. 2 mensen beoordeelden dit boek van Jaap Spaans tot nu toe, en wel met de maximale score van 5 sterren. Voor 20,60 euro ontvang jij dit boek morgen nog thuis. Maar je kunt ook gaan voor een e-book variant, en in dit geval ben je maar de helft kwijt, 10,30 euro dus om precies te zijn. Alvast veel leesplezier, en veel succes gewenst met de behandeling van anorexia, en het verkrijgen van inzichten over dit ziektebeeld.

De ochtend waarop ik besloot niet meer te eten van Justine

Dit boek is bijzonder, omdat in dit boek het persoonlijke verhaal is opgetekend van Justine. Haar verhaal gaat over leven met anorexia en boulimia. Justine was 14 jaar, 1 meter 71 lang, en 76 kilogram zwaar. En ze haatte haar lichaam. Daarom besloot ze op een ochtend drastisch te gaan lijnen.

Na een paar weken merkte ze dat ze niet meer kon stoppen met afvallen, en ze genoot van het machtsgevoel dat ze over haar lichaam had. Ze dacht alleen nog maar aan (niet) eten. Uiteindelijk viel ze 36 kilo af, en weegt ze amper 40 kilo. Ze moest aan het infuus worden opgenomen in het ziekenhuis, omdat ze te veel was verzwakt. In eerste instantie heeft het ziekenhuisbeleid resultaat, en ze ging weer eten.

de ochtend waarop ik besloot niet meer te eten van justine

Veel eten zelfs. Haar anorexia slaat daarna echter om in boulimia, en haar lichaam geeft het bijna op. Volledig uitgeput en totaal van slag moet zij een jaar verlof nemen van school. In 205 pagina’s krijg je het hele verhaal van Justine te lezen, en lees je hoe zij omging met anorexia, en daarna met boulimia. Indrukwekkend, meeslepend, en een inspirerend verhaal voor vele anderen die zich willen verlossen van deze ziektes, en voor hun omgeving die te doen hebben met een slachtoffer van een of meerdere van dit soort eetstoornissen.

Voor maar 17,50 euro komt dit boek jouw kant op, en wel in de vorm van een paperback. 2 beoordelingen voor dit boek tot nu toe, eenmaal 3 sterren, en eenmaal 5 steren, gemiddeld dus 4 sterren. Hou je van persoonlijke verhalen, en wil je meer informatie over eetstoornissen, dan is dit waarschijnlijk een van de betere boeken in dit rijtje van aanbevelingen!

Balans – beheersing van over- en ondergewicht van Geertje van der Meer

Kun je eigenlijk wel afslanken als je de opdracht krijgt om gewoon te gaan eten? Dat kan inderdaad! Tijdens haar jarenlange praktijkervaring heeft Geertje van der Meer dit advies aan vele van haar cliënten gegeven. En het help de mensen goed vooruit! Vele cliënten balanceerden op het randje van de afgrond, maar gingen toch weer in de lift omhoog, en wisten zich te ontdoen van een of meerdere eetstoornissen.

Juist door gezond en goed eten te combineren met voldoende beweging is de balans die iedereen nodig heeft in zijn of haar leven, op een redelijk eenvoudige wijze weer terug te vinden. In dit boek van Geertje van der Meer komen zowel ondergewicht als overgewicht aan de orde, en dat is in zekere zin bijzonder, omdat veel boeken uitsluitend over de behandeling van overgewicht gaan, of uitsluitend over de behandeling van ondergewicht.

balans – beheersing van over en ondergewicht van geertje van der meer

Dit boek combineert beiden, en laat je zien hoe je aan de hand van compleet uitgewerkte weekmenu’s je eigen plan op kunt stellen om je te voeden, en hoe je bewegingspatroon op orde kunt brengen. Mooi aan dit boek is verder dat er vele praktijkverhalen instaan, waarin je je wellicht zult herkennen.

De prijs van Balans – beheersing van over- en ondergewicht is 13,50 euro. Voor dat bedrag krijg je een nieuwe hardcover die 165 pagina’s telt. De beoordeling van dit boek is al net zo fijn als het prijsje, want 3 eerdere kopers van dit boek gaven unaniem de maximale score van 5 sterren. Een uitmuntend boek in zijn soort dus!

Verander je eetgedrag! van Tanja de Wit

Dit bijzondere boekje van Tanja de Wit leert je hoe je moet stoppen met emotie-eten, door je eigenwaarde te vergroten. Verander je eetgedrag! Behandelt de typen emotie-eters die uit wetenschappelijk onderzoek naar voren komen. Aan de hand van sprekende voorbeelden en toelichtingen word je heel gauw duidelijk welke archetypen er zijn, en waar je zelf bij bent in te delen.

verander je eetgedrag van tanja de wit

En nog belangrijker, hoe je succesvol je emotie-eten onder controle kunt krijgen, juist doordat je weet welk type emotie-eter je bent. Met dit boekje krijg je de regie over je eten en over je gewicht weer terug. Dit is beslist waar je naar op zoek bent! Voor nog geen 12 euro kun je dit boekje van Tanja de Wit al in huis halen.

Dat is dan weliswaar een gebruikt exemplaar, maar wel een gebruikt exemplaar dat in goede staat verkeerd. Je krijgt 206 pagina’s aan leesvoer voorgeschoteld als je dit boekje openslaat. Tot nu toen zien we 3 beoordelingen voor dit boekje. Tweemaal 5 sterren en eenmaal 3 sterren, waarmee het gemiddelde op 4,3 sterren komt. Een aanradertje dus!

Overwin je eetbuien – waarom je te veel eet, en hoe je daarmee kunt stoppen van Cristopher G. Fairburn

Blijf je maar dooreten, en stop je alles wat er in huis te eten is in je mond, tot je werkelijk tjokvol zit? Voel je je vervolgens schuldig, en ben je boos op jezelf, omdat je weer over de schreef bent gegaan? Dan kan dit boek je goed verder helpen, ongeacht je huidige gewicht. Het geeft je inzicht in je eetproblemen en laat je zien waarom je je problemen in stand houdt. Het helpt je om eetbuiten te overwinnen, zelfstandig of onder begeleiding van een therapeut. Net wat je prettig vindt.

Overwin je eetbuien van Cristopher G. Fairburn werkt met een stappenplan, waarbij je de drang tot eetbuiten weet te weerstaan, waarbij je controle krijgt over wat je eet, waarbij je je lichaamsbeeld verbetert, en je het risico op een terugval vermindert. Overwin je eetbuien behandelt de meest recente feiten en inzichten in de psychische en lichamelijke aspecten van eetstoornissen.

overwin je eetbuien – waarom je te veel eet en hoe je daarmee kunt stoppen van cristopher g. fairburn

Het zelfhulpprogramma dat wordt gebruikt voor dit boek is zeer effectief, en wetenschappelijk getoetst. En ook voor diëtisten, therapeuten, en huisartsen is dit een erg nuttige handleiding. Christopher G. Fairburn is hoogleraar psychiatrie aan de universiteit van Oxford en directeur van het Centrum voor Onderzoek naar Eetstoornissen, eveneens te Oxford.

Dit boek is dus geschreven door een specialist bij uitstek. Voor 25,95 euro kun je dit boek al bestellen. Voor dat bedrag krijg je een gloednieuwe paperback versie, die zonder verzendkosten aan je wordt toegezonden. Ook voor dit boek zien wij ontzettend goede recensies online staan. Totaal beoordeelden 18 eerdere kopers dit boek met 4,3 sterren gemiddeld!

Bevrijd jezelf van eetbuien & boulimia (2e editie) van Charlie Paludanus

Met meer dan 300 pagina’s is een van de meest omvangrijke boeken over het verhelpen van emotie-eten en eetbuien. En buiten dat, is het ook een boek waarmee je jezelf zeer succesvol kunt herstellen van eetbuien en boulimia. Dit boek is een praktisch boek, een echt doe-boek, waarmee je zelf actief aan de slag kunt.

Bevrijd jezelf van eetbuien, van dwangmatig gezond en/of ongezond eten, sporten, overgeven, en laxeren. Stap-voor-stap helpt dit boek je op weg naar vrijheid, en een leven zonder schaamte en onzekerheid. Dit is geen boek om alleen maar te lezen. Het zorgt dat je wakker wordt (en blijft), en het motiveert je om aan de slag te gaan met vele tips, oefeningen en ervaringsverhalen. Hierdoor pak je de regie terug in je eigen leven. Je komt met dit boek beter in je vel te zitten, en je krijgt meer zelfvertrouwen.

bevrijd jezelf van eetbuien boulimia 2e editie van charlie paludanus

Dit brengt iets heel goeds teweeg, namelijk dat de aandacht in je leven verschuift van eten en gewicht naar wat je werkelijk wilt in je leven. Met dit boek leer je de oorzaken van je eetbuien en je obsessie voor eten en gewicht te ontdekken, en met dit boek leer je ook hoe je jezelf kunt bedrijven van je eetbuien en je compensatiegedrag. Leer verder hoe je je zelfbeeld versterkt, en hoe je je eigen kracht volledig ontwikkelt en hoe je deze ten volle benut.

Deze 2e editie van Bevrijd jezelf van eetbuien & boulimia van Charlie Paludanus bevat geactualiseerde informatie over het ontstaan, voorkomen en herstellen van eetstoornissen in Nederland, en wel op basis van het nieuwe Handboek eetstoornissen (uit 2018), en Zorgstandaard eetstoornissen (uit 2017). Ook zijn er ten opzichte van de eerste editie van dit boek enkele nieuwe modellen, informatie en oefeningen toegevoegd.

Goed aan dit boek is verder dat het breed inzetbaar is. Het is bedoeld voor mensen die last hebben van eetbuien, van boulimia, van dwangmatig wel of niet eten, en voor mensen die een obsessie voor eten, gewicht, of slank willen blijven, en die daarvan af willen komen. Met dit boek kan ook JIJ vrij gaan leven, voluit, en zonder terughoudendheid. Doen wat je wilt en leukt vindt, vrij kunnen genieten van jezelf en van anderen, en van eten, zonder moeilijk gedoe.

Verder is dit boek zowel geschikt voor zelfhulp als voor specialisten die het willen inzetten voor hun cliënten. Denk hierbij aan coaches, artsen, psychiaters, psychologen, therapeuten en diëtisten. Voor 38,95 euro is dit boek van jou. Voor dat bedrag krijg je uiteraard een nieuw exemplaar, en ook nog eens een prachtige hardcover versie. Op Bol.com zien wij tot nu toe 11 beoordelingen over dit boek. Daarbij werden gemiddeld 4,9 van de 5 sterren gegeven. Dit boek werd dus maximaal beoordeeld! Ga je voor deze titel, dan haal je dus een uitmuntend boek over dit onderwerp in huis!

Geef een reactie