Eten en drinken

Boeken over emotie-eten: dit zijn de 8 beste!

boeken over emotie eten

In dit artikel hebben we de 8 beste boeken over emotie-eten voor je op een rij gezet. Dit zijn allemaal Nederlandstalige boeken, die prettig weglezen, en die je zeer veel en goede informatie, tips en handvatten geven om van je emotie-eetprobleem af te komen.

Boeken over emotie-eten: eindelijk verlost van eetbuien

Wil je jezelf voor eens en voor altijd bevrijden van vervelende eetbuien? Wil je starten met het verliezen van gewicht, maar dan blijvend? Ga dan voor een of meerdere van deze boeken over emotie-eten, die je kunnen verlossen van je eetbuien.

Stappenplannen, instructies, weetjes, handige tips, eyeopeners, en handvatten waar je blijvend gebruik van kunt maken. Ben jij de volgende die verlost raakt van emotie-eten? Als het aan de auteurs van deze boeken ligt wel! Start nu met het creëren van je eigen succes!

Uit de ban van emotie-eten – een nieuwe oplossing voor eet- en gewichtsproblemen van Joanna Kortink & Greta Noordenbos

Veel mensen hebben kleine of grote eetproblemen, zoals lijnen en weer aankomen, eetbuien en stress, eetverslaving en/of boulimia. Dit boek biedt een zeer goede oplossing om de haat-liefdeverhouding die veel mensen hebben met eten voor eens en voor altijd te doorbreken.

Als lezer van dit boek ontdek je persoonlijke valkuilen, en leer je op een goede manier om van binnenuit een evenwichtige relatie te krijgen met eten.

Het programma dat dit boek je aanreikt duurt 9 weken, en bevat veel praktijkvoorbeelden en duidelijke stappenplannen en richtlijnen om tot de beste resultaten te komen.

Uit de ban van emotie-eten – een nieuwe oplossing voor eet- en gewichtsproblemen van Joanna Kortink & Greta Noordenbos

#kennis

De aanpak van dit eetprogramma is gebaseerd op psychologische kennis en praktijkervaring. Wil je van je eetproblemen en emotie-eetbuien afkomen, dan is dit boek en must-have. Niet voor in je boekenkast, maar voor daadwerkelijk gebruik, want je krijgt veel goede informatie aangereikt om het best denkbare resultaat te halen.

Joanna Kortink is bestsellerschrijfster en trainer op het gebied van eet-en gewichtsproblemen. Haar methode wint steeds meer aan populariteit, want ook ggz-instellingen, obesitasklinieken, verslavingsklinieken en ziekenhuizen werken met haar methode.

Daarnaast is zij ook ervaringsdeskundige, dus kan zij als geen ander weten hoe je emotie-eten onder controle moet krijgen.

Uit de ban van emotie-eten van Joanna Kortink en Greta Noordenbos is te krijgen als paperback variant, en wel voor een bedrag van 22,50 euro. Liever een e-book versie? Ook dat is mogelijk. In dat geval betaal je maar 6,49 euro. 22 eerdere kopers beoordeelden dit 240 pagina’s tellende boek tot nu toe met 4,3 sterren gemiddeld. Omgerekend als cijfer is dit een 8,6 gemiddeld. Alvast veel leesplezier gewenst, als je dit boek via Bol.com jouw kant op laat komen!

Bevrijd je leven van emotie-eten van Joan Bieger

Wil je in 7 stappen leren hoe je een gezonde relatie met jezelf, voeding en je lichaam kunt opbouwen? Dan is dit boek van Joan Bieger de juiste aankoop! Zij is de grondlegger van de succesvolle Zeven-stappen-methode, een methode waarmee je een leven kunt gaan leiden zonder eetproblemen.

Als geen ander weet zij hoe je emotie-eten kunt overwinnen, aangezien zij zelf eetproblemen heeft gehad, en deze succesvol heeft overwonnen. Met haar methode heeft ze al honderden andere vrouwen begeleid om ook hun eetproblemen te overwinnen.

Bevrijd je leven van emotie-eten van Joan Bieger

#stappenplan

De 7 stappen van haar BEVRIJD methode bestaan uit B – Bereidheid, E – Erkenning, V – Verbinding, R – Rem, I – Intensiteit, J – Jezelf zijn, en D – Door Dik en Dun. De missie van Joan is om vrouwen met eetproblemen samen te brengen, door middel van haar boek en haar community Samen sterk bij emotie-eten.

Haar werkwijze is betrokken, praktisch, down-to-earth, en met een vleugje spiritualiteit. Haar aanstekelijke humor en gave om achter de woorden te voelen en precies dat aan te reiken wat er nodig is, maakt dat het transformatieproces aan gang blijft.

Hierdoor blijf je stappen maken die nodig zijn om je emotie-eten onder controle te krijgen, vanuit een liefdevolle relatie met je ware ik. Klinkt dat niet goed…?

Dit geweldige boek van Joan Bieger is te krijgen voor maar 22 euro. Voor dat bedrag krijg je een 135 pagina’s tellende paperback, en bovendien een gloednieuwe versie. Maar er is meer goed nieuws, want op Bol.com zien wij dat 11 mensen dit boek tot nu toe hebben beoordeeld met 5 sterren gemiddeld. Dit betekent dus ook meteen dat zij alle 11 de maximale score hebben toegekend aan dit boek. Ga je voor Bevrijd je leven van emotie-eten van Joan Bieger, dan ga je dus voor een uitmuntend boek over emotie-eten!

Intuïtief eten van Sharon Numan & Henrike Weerstand

Een boek met een interessante titel, en al even interessante inhoud! Start nu met het genieten van eten, zonder te diëten, en bevrijd jezelf van emotie-eten, en voel jezelf goed in je lijf. Dat klinkt goed nietwaar? En dat is het ook!

Leer nu hoe je jezelf kunt bevrijden van emotie-eten. Denk je maar eens in dat je precies eet waar je zin in hebt, zonder daar moeite voor te doen, en dat je vanzelfsprekend gezonde keuzes maakt, dat je geniet van je eten, en ook van gezond eten, en je jezelf niet verliest in een voorraadkast voor lekkers.

Intuïtief eten van Sharon Numan & Henrike Weerstand

#genieten

Stel je voor dat je niet de hele dag bezig bent met eten, en dat je geen schuld en schaamte meer hoeft te hebben over je eetgewoontes. Denk je maar eens in hoe het is om vrij te zijn, en om te genieten van het leven, en hoe het is om je energie te besteden aan belangrijke dingen die ertoe doen in het leven!

Het leuke is dat dit allemaal mogelijk is, ook voor jou! Dit boek leert het je allemaal, en brengt je naar een nieuwe eet- en leef modus vol licht. Ben jij de volgende die het emotie-eten volledig onder controle krijgt? Als het aan de auteurs van dit boek ligt wel!

Intuïtief eten van Sharon Numan & Henrike Weerstand is te krijgen voor 20,99 euro, en wel in de vorm van een paperback. Voor dit bedrag krijg je meer dan 200 pagina’s aan leesvoer! Liever online lezen, en een e-book variant aanschaffen? Ook dat is mogelijk, en wel voor maar 4,99 euro. Ook dit boek is een boek over emotie-eten dat gezien mag worden. 7 mensen gaven gemiddeld 4 sterren af voor dit boek, oftewel dit is een goed boek over dit onderwerp!

Liefde in plaats van chocolade – emotie-eten de baas, dat lukt jou ook van Fenna Janssen

Ook dit boek van Fenna Janssen kan een hele goede zet zijn om je emotie eetbuien onder controle te krijgen. Heb je regelmatig enorme zucht naar chocolade, en/of naar zakken chips? Dan weet je waarschijnlijk ook dat dit soort snoep- en snaaibuien funest zijn voor je zelfvertrouwen én voor je gewicht.

Wil je hier blijvend vanaf komen, en niet meer op dieet? Dat kan, en Fenna Janssen helpt je stap voor stap met dit proces. Je hoeft het dus niet alleen te doen, en het is gemakkelijker dan je zou vermoeden.

Fenna laat je onderzoeken waar jouw neigingen tot emotie-eten vandaan komen. Je leert van haar ook dat je eigenlijk behoefte hebt aan een luisterend oor, troost en liefde, en niet aan lekker eten.

Liefde in plaats van chocolade – emotie-eten de baas, dat lukt jou ook van Fenna Janssen

#rust

Ze laat je op een prachtige manier zien hoe je je behoefte aan rust kunt bevredigen zonder naar troosteten te grijpen. Met Liefde in plaats van chocolade krijg je je eetbuien definitief onder controle! Afvallen volgt dan automatisch.

Fenna Janssen is diëtist en therapeut, en via haar programma 10kilolichter.nl hielp ze al honderden mensen aan een actieve levensstijl, en een lager en gezonder lichaamsgewicht.

Volgens haar zullen lezers die de emoties achter hun eetgedrag willen leren kennen met dit boek vele praktische tips en handvatten aangereikt krijgen. Naast dit boek is er ook een website verschenen die bij het boek hoort: emotie-etendebaas.nl. Hier vind je onder meer gratis videolessen.

Bestel het boek, en ga daarna aan de slag met de website. Gegarandeerd dat je zult slagen om je emotie eten de baas te zijn, en je uitkomt op een (veel) lager gewicht.

Dit boek bestellen, om zo definitief af te rekenen met je eetbuien? Je kunt dit boek al aanschaffen voor 17,95 euro. Voor dat bedrag krijg je een gloednieuwe paperback versie toegezonden. Liever een e-book? Ook dat is mogelijk! Voor maar 9,95 euro kun je direct nog starten met het lezen van dit geweldige boek. De beoordeling van dit boek is ook niet verkeerd. 15 eerdere kopers van Liefde in plaats van chocolade gaven gemiddeld 4,5 van de 5 sterren. Omgerekend in cijfers is dit een 9,0 gemiddeld! Wauw! Ben jij de volgende die dit boek met 4 of 5 sterren beoordeeld…? Zou zo maar kunnen…

Verander je eetgedrag! van Tanja de Wit

Dit bijzondere boekje van Tanja de Wit leert je hoe je moet stoppen met emotie-eten, door je eigenwaarde te vergroten. Verander je eetgedrag! Behandelt de typen emotie-eters die uit wetenschappelijk onderzoek naar voren komen.

Verander je eetgedrag! van Tanja de Wit

#voorbeelden

Aan de hand van sprekende voorbeelden en toelichtingen word je heel gauw duidelijk welke archetypen er zijn, en waar je zelf bij bent in te delen. En nog belangrijker, hoe je succesvol je emotie-eten onder controle kunt krijgen, juist doordat je weet welk type emotie-eter je bent.

Met dit boekje krijg je de regie over je eten en over je gewicht weer terug. Dit is beslist waar je naar op zoek bent! Voor nog geen 12 euro kun je dit boekje van Tanja de Wit al in huis halen. Dat is dan weliswaar een gebruikt exemplaar, maar wel een gebruikt exemplaar dat in goede staat verkeerd.

Je krijgt 206 pagina’s aan leesvoer voorgeschoteld als je dit boekje openslaat. Tot nu toen zien we 3 beoordelingen voor dit boekje. Tweemaal 5 sterren en eenmaal 3 sterren, waarmee het gemiddelde op 4,3 sterren komt. Een aanradertje dus!

Overwin je eetbuien – waarom je te veel eet, en hoe je daarmee kunt stoppen van Cristopher G. Fairburn

Blijf je maar dooreten, en stop je alles wat er in huis te eten is in je mond, tot je werkelijk tjokvol zit? Voel je je vervolgens schuldig, en ben je boos op jezelf, omdat je weer over de schreef bent gegaan? Dan kan dit boek je goed verder helpen, ongeacht je huidige gewicht.

Het geeft je inzicht in je eetproblemen en laat je zien waarom je je problemen in stand houdt. Het helpt je om eetbuiten te overwinnen, zelfstandig of onder begeleiding van een therapeut. Net wat je prettig vindt.

Overwin je eetbuien – waarom je te veel eet, en hoe je daarmee kunt stoppen van Cristopher G. Fairburn

#controle

Overwin je eetbuien van Cristopher G. Fairburn werkt met een stappenplan, waarbij je de drang tot eetbuiten weet te weerstaan, waarbij je controle krijgt over wat je eet, waarbij je je lichaamsbeeld verbetert, en je het risico op een terugval vermindert.

Overwin je eetbuien behandelt de meest recente feiten en inzichten in de psychische en lichamelijke aspecten van eetstoornissen. Het zelfhulpprogramma dat wordt gebruikt voor dit boek is zeer effectief, en wetenschappelijk getoetst.

En ook voor diëtisten, therapeuten, en huisartsen is dit een erg nuttige handleiding. Christopher G. Fairburn is hoogleraar psychiatrie aan de universiteit van Oxford en directeur van het Centrum voor Onderzoek naar Eetstoornissen, eveneens te Oxford. Dit boek is dus geschreven door een specialist bij uitstek.

Voor 25,95 euro kun je dit boek al bestellen. Voor dat bedrag krijg je een gloednieuwe paperback versie, die zonder verzendkosten aan je wordt toegezonden. Ook voor dit boek zien wij ontzettend goede recensies online staan. Totaal beoordeelden 18 eerdere kopers dit boek met 4,3 sterren gemiddeld!

Eerste hulp bij eetbuien van Joanna Kortink

Ben je bezig met lijnen, maar blijft het resultaat achterwege, en ben je het helemaal zat? Wil je eten als je niet lekker in je vel zit, en voel je je schuldig als je eet?

Voor veel vrouwen, en trouwens ook voor heel wat mannen is dit erg herkenbaar. Maar dat is niet langer nodig. Koop dit boek, en start met het verhelpen van al je problemen rondom eetbuien!

De in dit boek beschreven tips en strategieën om eetbuien te voorkomen, en je natuurlijke gewicht te bereiken werken echt. Uit iedere pagina van dit boek kun je kracht putten en voordeel uithalen.

Eerste hulp bij eetbuien van Joanna Kortink

#ervaringsdeskundige

Joanna Kortink schreef eerder onder meer al de bestseller Uit de ban van eetbuien, maar met dit geweldige boek weet ze opnieuw de plank raak te slaan, mede omdat zij zelf ervaringsdeskundige is op het gebied van eetbuien, en hier succesvol vanaf is gekomen.

Met Eerste hulp bij eetbuien helpt zij jou op weg naar balans en geluk, en een leven zonder eetbuiten en emotie-eten. Hoe fijn is dat? Deze 126 pagina’s tellende paperback is te krijgen voor maar 16,50 euro. Dat is een fijn prijsje voor een erg interessant en behulpzaam boek. Een e-book versie aanschaffen kan ook. In dat geval leg je maar 4,99 euro neer, en kun je direct nog starten met het lezen van Eerste hulp bij eetbuien.

Dan nog de recensies over dit boek. In totaal zien we er 10 online staan. Gemiddelde kreeg dit boek van Joanna Kortink 3,9 sterren. Dit boek over het verhelpen van eetbuien is dus beslist goed te noemen!

Bevrijd jezelf van eetbuien & boulimia (2e editie) van Charlie Paludanus

Met meer dan 300 pagina’s is een van de meest omvangrijke boeken over het verhelpen van emotie-eten en eetbuien. En buiten dat, is het ook een boek waarmee je jezelf zeer succesvol kunt herstellen van eetbuien en boulimia.

Dit boek is een praktisch boek, een echt doe-boek, waarmee je zelf actief aan de slag kunt. Bevrijd jezelf van eetbuien, van dwangmatig gezond en/of ongezond eten, sporten, overgeven, en laxeren.

Bevrijd jezelf van eetbuien & boulimia (2e editie) van Charlie Paludanus

#vrijheid

Stap-voor-stap helpt dit boek je op weg naar vrijheid, en een leven zonder schaamte en onzekerheid. Dit is geen boek om alleen maar te lezen. Het zorgt dat je wakker wordt (en blijft), en het motiveert je om aan de slag te gaan met vele tips, oefeningen en ervaringsverhalen.

Hierdoor pak je de regie terug in je eigen leven. Je komt met dit boek beter in je vel te zitten, en je krijgt meer zelfvertrouwen. Dit brengt iets heel goeds teweeg, namelijk dat de aandacht in je leven verschuift van eten en gewicht naar wat je werkelijk wilt in je leven.

Met dit boek leer je de oorzaken van je eetbuien en je obsessie voor eten en gewicht te ontdekken, en met dit boek leer je ook hoe je jezelf kunt bedrijven van je eetbuien en je compensatiegedrag. Leer verder hoe je je zelfbeeld versterkt, en hoe je je eigen kracht volledig ontwikkelt en hoe je deze ten volle benut.

Deze 2e editie van Bevrijd jezelf van eetbuien & boulimia van Charlie Paludanus bevat geactualiseerde informatie over het ontstaan, voorkomen en herstellen van eetstoornissen in Nederland, en wel op basis van het nieuwe Handboek eetstoornissen (uit 2018), en Zorgstandaard eetstoornissen (uit 2017).

Ook zijn er ten opzichte van de eerste editie van dit boek enkele nieuwe modellen, informatie en oefeningen toegevoegd. Goed aan dit boek is verder dat het breed inzetbaar is.

Het is bedoeld voor mensen die last hebben van eetbuien, van boulimia, van dwangmatig wel of niet eten, en voor mensen die een obsessie voor eten, gewicht, of slank willen blijven, en die daarvan af willen komen.

Met dit boek kan ook JIJ vrij gaan leven, voluit, en zonder terughoudendheid. Doen wat je wilt en leukt vindt, vrij kunnen genieten van jezelf en van anderen, en van eten, zonder moeilijk gedoe.

Verder is dit boek zowel geschikt voor zelfhulp als voor specialisten die het willen inzetten voor hun cliënten. Denk hierbij aan coaches, artsen, psychiaters, psychologen, therapeuten en diëtisten.

Voor 38,95 euro is dit boek van jou. Voor dat bedrag krijg je uiteraard een nieuw exemplaar, en ook nog eens een prachtige hardcover versie. Op Bol.com zien wij tot nu toe 11 beoordelingen over dit boek. Daarbij werden gemiddeld 4,9 van de 5 sterren gegeven. Dit boek werd dus maximaal beoordeeld! Ga je voor deze titel, dan haal je dus een uitmuntend boek over dit onderwerp in huis! Een boek dat tot de betere boeken behoort over emotie-eten

Geef een reactie