Eten en drinken

Kookboeken voor kinderen: de 19 beste!

kookboeken voor kinderen

De beste kookboeken voor kinderen hebben we in dit artikel voor je op een rijtje gezet. Wil je niet zelf koken, maar wil je dat juist je kinderen aan de slag gaan in de keuken? Dan zijn deze boeken perfect, en regelrechte aanraders! Kinderen kunnen gemakkelijk leren koken en bakken, mits ze de juiste boeken hiervoor hebben. Deze boeken bieden handige stap-voor-stap instructies, duidelijke foto’s en tekeningen, en klare taal voor kinderen. Zelfs voor de wat jongere kinderen van 6 tot 10 jaar zijn er hele goede kook- en bakboeken in de handel.

Kookboeken voor kinderen: bekijk ze allemaal!

Met deze boeken kun je samen met je kinderen aan de slag in de keuken, maar een deel van de recepten kunnen kinderen ook alleen maken (als ze niet te jong zijn). Verder gaan sommige van deze boeken in op het koken voor kinderen, en het koken voor een heel gezin met (jonge) kinderen.

Dus als je specifiek hier een boek voor zoekt, lees dan ook even dit artikel af! Kies nu het beste boek uit, van de boeken die wij al hebben voorgeselecteerd! Veel lees-, kook-, en bakplezier alvast!

Het grote kinderkookboek van Karin Luiten

Ook jouw kinderen, of de kinderen van een ander, kunnen met dit dikke kookboek aan de slag gaan, om de lekkerste gerechten te maken. Jong geleerd, is oud gedaan, zo zegt men weleens, en dit boek van Karin Luiten bewijst dat maar al te goed. Wie als kind al leert koken, eet een leven lang lekker, en nog gezond ook.

In dit prettig geschreven kookboek vind je vele grapjes en weetjes, en zie je hoe je met verse basis ingrediënten, de meest lekkere maaltijden op tafel zet. Van een winterse stamppot tot falafel, en van spaghetti met ballen tot loempia’s: kinderen kunnen het allemaal zelf maken, zonder pakjes en zakjes!

het grote kinderkookboek van karin luiten

#journalist

Karin Luiten is culinair journalist en auteur van diverse kookboek, waarvan de zonder pakjes & zakjes-boeken het bekendst zijn. Dit boek is een samenvoeging van haar twee eerder verschenen kinderkookboeken, Lekker opscheppen! En Lekker uitpakken! Het beste van twee werelden dus. Aan de kinderen om dit nu ook te ervaren!

Totaal telt dit boek maar liefst 256 pagina’s, dus je kinderen kunnen lekker vooruit met dit boek. Voor 21,99 euro haal je dit boek al in huis. Verzendkosten heb je daarbij niet, omdat de orderwaarde boven de 20 euro ligt.

Welkom bij het platform van Bol.com! Voor dat bedrag krijg je overigens een prachtige hardcover, die ook nog eens gloednieuw is. De beoordelingen voor dit boek zijn verder ook dik in order, want Het grote kinderkookboek van Karin kreeg 4,7 van de 5 maximale sterren, als gemiddelde score. Dit gebaseerd op de visie van 27 eerdere kopers van dit boek…

Vandaag kook ik – kinderkookboek van Floor van Dinteren & Francis van Arkel

Wil je lekker samen met je kinderen de keuken in? Waar heb je zin in, en waar hebben je kinderen zin in? Wat zullen we eens gaan maken? Een volledig menu of toch alleen een bij- of hoofdgerecht? Of juist iets voor in de broodtrommel… Het maakt niet zoveel uit, want samen koken is juist zo leuk, omdat je het samen doet.

Jij en je kinderen, of iemand die je kent en zijn of haar kinderen. Gegarandeerd plezier en genieten! En je zult zien hoe goed je kinderen gaan eten als ze zelf mee kunnen en mogen helpen met het koken.

vandaag kook ik kinderkookboek

#verrassend

Dit kookboek met de leuke titel Vandaag kook ik, bevat een groot aantal verrassende recepten die kinderen van 6 tot 12 jaar onder begeleiding kunnen maken. Laat je kind zoveel mogelijk zelf doen. Het resultaat zal fantastisch zijn!

Met 96 pagina’s is dit niet het dikste boek onder de kinderkookboeken die we in dit artikel aanprijzen, maar het is wel een zeer leuk en goed boek als je samen met je kinderen wilt gaan koken. Het prijsje is ook betamelijk, want voor maar 13,95 euro scoor jij dit boek!

Voor dat bedrag een nieuw exemplaar, en een variant met een harde kaft. 4,4 sterren als beoordeling voor Vandaag kook ik, oftewel een 8,8 als gemiddeld cijfers. En dit is gebaseerd op 9 meningen van eerdere kopers en lezers van dit boek. Ook dit is dus een aanrader!

Vandaag bak ik – kinderkookboek (bakken met kinderen bak boek) van Floor van Dinteren & Francis van Arkel

Nog een kookboek voor kinderen van Floor van Dinteren & Francis van Arkel, of beter gezegd een bak boek! De titel is bijna hetzelfde als het boek dat we hiervoor hebben toegelicht, maar dan ‘Vandaag bak ik’. Kies zelf maar wat je gaat maken met je kinderen, koekjes, taartjes, of toch andere lekkernijen.

Het maakt ook niet uit, want het is allemaal lekker, en jij en je kinderen zullen het grootste plezier beleven aan samen in de keuken staan, om de lekkernijen te maken. Dan de lekkernijen in de oven doen, en het daarna samen opeten! Gezellig, leuk en lekker!

vandaag bak ik kinderkookboek

#aantrekkelijk

In dit aantrekkelijke en originele bak boek is een groot aantal originele bak ideeën verzameld, die kinderen van 6 tot 12 jaar onder begeleiding kunnen maken. Maar laat je kind zoveel mogelijk zelf doen, en genieten van het prepareren van de baksels. Het resultaat zal fantastisch zijn!

Net als Vandaag kook ik, is ook dit boek te krijgen voor een prijs van 13,95 euro. En daarvoor krijg je eveneens 96 pagina’s aan leesvoer, een hardcover, en een nieuw exemplaar.

Bestel je deze boeken allebei? Dan ben je voor minder dan 28 euro al klaar, en hebben jij en je kinderen dubbele pret, en dubbel genot! Bovendien spaar je in dat geval de verzendkosten uit, die normaal gesproken uitkomen op 2,99 euro, voor een order onder de 20 euro. Voor dit boek ook een beoordeling met meer dan 4 sterren gemiddeld. 4,2 sterren gemiddeld om precies te zijn. Oftewel een 8,4 als gemiddeld cijfer!

’t Waanzinnige kinderkookboek van Mark Haayema & Hugo Kennis

Met dit waanzinnig kinderkookboek kunnen kinderen eindelijk eens een keertje zelf het avondeten op tafel zetten. Op een gemakkelijke manier. 24-Kitchen-chef Hugo Kennis bedacht daarvoor de lekkerste voor-, hoofd-, en bijgerechten, met en zonder vlees.

Kinderboekenschrijver Mark Haayema schreef de vrolijke verhalen en weetjes over koken, eten en restaurants voor dit boek. En daar komen dan nog de prachtige tekeningen bij van Emanuel Wiemans. Al bij al is dit een prachtig boek geworden, waar menig kind van zal smullen, in en buiten de keuken.

t waanzinnige kinderkookboek

#waanzinnig

Een grappig, leerzaam en fantasierijk boek voor kinderen die willen leren koken, en niet willen onderdoen voor hun ouders! ’t Waanzinnige kinderkookboek is nog maar net op de markt (oktober 2020), en is nu al een groot succes.

Up-to-date informatie, en vele, vele recepten, om jaren plezier van te hebben. Is jouw kind de volgende die succesvol en lekker leert koken op jonge leeftijd? Als het aan Mark Haayema & Hugo Kennis ligt wel! 22,99 euro leg je neer voor deze hardcover.

Voor dat bedrag krijg je een nieuw exemplaar, en een variant met een harde kaft, wat in onze ogen handig is voor in de keuken, ter voorkoming van vlekken en beschadigingen. De beoordeling voor dit boek: 4,3 sterren gemiddeld! Koop dit boek nu ook voor je kinderen, en wie weet ben jij de volgende die 4 of 5 sterren als beoordeling geeft voor dit boek.

Het grote kinderkookboek – voor alle seizoenen van Rotraut Susanne Berner & Dagmar von Cramm

Met dit kookboek kunnen kinderen de masterchef in zichzelf ontdekken. Verbluf volwassenen met de lekkerste pizza’s, de heerlijkste pompoensoep, zelfgemaakte ijsjes, zomerse couscoussalade, en winterse appelmoes. Zelf koken was nog nooit zo leuk voor kinderen!

het grote kinderkookboek

#vooriedereen

Uiteraard is dit boek niet alleen voor kinderen, ook kleinkinderen kunnen met hun grootouders aan de slag gaan om de lekkerste dingen te maken in de keuken. 4,7 sterren voor dit kookboek, gebaseerd op 3 recensies van eerdere kopers en lezers van dit boek.

Op het moment is dit boek even niet te krijgen (op het moment dat wij dit artikel schreven), maar we hebben er goede hoop op dat je dit grote kinderkookboek in 2021 weer kunt bestellen. 17,99 is de prijs, en daarvoor krijg je een gloednieuwe paperback!

Kluitman kinderkookboek – lekker en gezond van Nicola Graimes

Dit kinderkookboek van Nicola Graimes telt meer dan 100 waanzinnige recepten, weetjes en tips. Iedereen kan lekker en gezonde koken met dit kookboek, en in ee handomdraai maak je heerlijke gerechten zoals gevulde eierbroodjes, kleurige zeesalade, tropisch yoghurtijs, fruitige bananencake.

Koken en eten wordt één groot feest, voor kinderen en volwassenen. De uitleg in dit boek is stap-voor-stap, en de gerechten zijn eigenlijk allemaal supermakkelijk om te maken.

kluitman kinderkookboek

#groentes

De ingrediënten die je nodig hebt voor de gerechten zijn ook gemakkelijk te krijgen, en zelf de wat jongere kinderen van 8, 9 of 10 kunnen prima uit de voeten met dit kookboek. In de hoofdgerechten die de revue passeren in dit boek zijn voldoende groentes toegepast, en de gerechten zijn zeker ook niet te vet.

Voorgerechten, hoofdgerechten, bijgerechten, desserts en gebak, alles komt aan bod! De foto’s die zijn opgenomen geven verder ook een duidelijk beeld van wat je kunt gaan maken, of beter gezegd, wat je kind kan gaan maken! Maar jij kunt toezicht houden uiteraard…

Kluitman kinderkookboek – lekker en gezond kreeg tot nu toe 4,4 van de 5 sterren, een 8,8 gemiddeld dus voor dit boek! De prijs mag er ook wezen, want dit geweldige boek waarmee je kinderen echt aan het koken krijgt kost nog geen 10 euro. Voor dat bedrag krijg je een gebruikt exemplaar, dat als nieuw is.

Hokus. Kokus. Kinderkookboek van Thierry Janssen & Nelleke Stegeman

Hokus. Kokus. Kinderkookboek is een ideaal kookboek voor kinderen, voor gebruik thuis en op school. Het bestaat uit 2 delen: een kleurrijk informatief deel boordevol tips, trucs en toverspreuken voor in de keuken, en een uitneembaar receptenboek met 101 overheerlijke recepten.

De recepten zijn zo samengesteld dat ze zowel geschikt zijn voor kinderen met diabetes als zonder diabetes. Dit is een uitstekend doe-, leer- en kijkboek.

hokus kokus kinderkookboek

#diabetes

Persoonlijk vinden wij het boek vooral gericht op kinderen met diabetes, dus mocht je een kind hebben die dit heeft, dan is dit vermoedelijk een uitstekend boek, waar weinig andere kinderkookboeken aan kunnen tippen.

Totaal telt het boek 135 pagina’s, en het is te krijgen in de vorm van een paperback versie, en wel voor een zachte prijs van maar 7,90 euro. Vandaag bestellen betekent morgen in huis!

Kluitman Kinderkookboek – Zelf kweken, zelf koken van Deborah Lock

Heb jij zin in pannenkoeken, met daarop aardbeien die je zelf gekweekt hebt? Dan is dit boek een must-have voor jou. Je ontdekt niet alleen hoe je de lekkerste gerechten klaarmaakt, maar ook hoe je je eigen groente en fruit kweekt.

Zaai zelf tomaten, sperziebonen of spinazie. Ja, dit kan echt! En het is leuker en eenvoudiger dan je zou vermoeden. Of kijk hoe een klein zaadje uitgroeit tot een prachtige pompoen. Maak daarna met je zelfgekweekte groenten en fruit de lekkerste snacks en maaltijden klaar.

kluitman kinderkookboek 1

#gezond

En ze zijn nog heel gezond ook! Dit is wat je te wachten staat als je dit boek voor je kind aanschaf, althans een aantal van de gerechten die je kunt gaan maken: regenboogsalade, citroenijs, pompoenpasteitjes, en zonnebloembroodjes.

Nog een goedkoop boekje voor kinderen om te starten met koken, want voor maar 9,50 euro kun je dit boek al op de kop tikken. Voor dat bedrag krijg je 80 pagina’s vol met recepten, en verder betreft het ook nog een hardcover, dus een boek met een harde kaft. 2 recensies tot nu toe voor dit boek op Bol.com, eentje met 4 sterren en eentje met 5 sterren. Dus dat belooft wat…

Kinderkookboek – 40 heerlijke recepten van Marjon van de Wetering

In dit kinderkookboek met een overeenkomstige titel, vind je 40 heerlijke recepten die je zelf kunt maken als kind. Zet je koksmuts op, bind je schort voor, en maak de keuken jouw domein! Heerlijke ontbijtjes voor op zondag, snelle snacks voor na school, en complete maaltijden om de honger te stillen.

Dit boek heeft aan alle momenten gedacht! Wat denk je bijvoorbeeld van lettersoep met balletjes en van pindakaasbrownies? In dit boek vind je deze, en een heleboel andere smakelijke recepten. Verras jezelf met deze lekkernijen, en met nog een heleboel andere die in dit boek zijn opgenomen.

kinderkookboek

#kookkunsten

Maak ze voor jezelf, maar ook voor anderen, zoals voor je ouders, voor je vriendjes en/of voor je grootouders. Als ze eenmaal weten hoe goed je kunt koken, dan zal je vaker worden uitgenodigd om aan de slag te gaan in de keuken, en het beste van je kookkunsten op tafel te toveren.

Dit 93 pagina’s tellende boekje kopen? Voor maar 7,25 euro kan dat al. Dat is geen geld, maar wel heel veel leesvoer, en zeer goede en lekkere recepten, die ook prima te doen zijn voor kinderen van zeg 9 tot 14 jaar. Het boekje is ondanks de niet al te grote vorm gebonden als hardcover. Geen aanbevelingen nog voor dit boek op Bol.com, dus je moet het doen met onze aanbeveling, die je bij deze hebt!

Koken met Karin – Pizza en pasta van Karin Luiten

Kijk, dat is nou eens een echt vrolijk kinderkookboek! In dit boek niet onwijs veel recepten, maar 14 toprecepten, die kinderen volledig zelfstandig kunnen maken, zonder tussenkomst van hun ouders. Iedereen lust pizza en pasta, en iedereen is er gek op!

Dus waarom zou je die niet eens zelf maken? Kies zelf maar: Italiaanse pizza, of toch Turkse pizza? Of heb je meer zin in spaghetti met ballen of juist in lasagne. Het is allemaal zo ontzettend lekker dat Italiaanse eten, dat het soms gewoon lastig kiezen is.

koken met karin pizza en pasta

#kokenmetkarin

Karin Luiten, de schrijfster van dit boek, is bekend van de website Koken met Karin, en heeft al vele kookboeken op haar naam staan. Waaronder de bekende serie Zonder pakjes & zakjes! 8,99 euro betaal je maar voor dit boekje, en dan krijg je een mooie hardcover, die helemaal nieuw is.

Alleen bij Bol, het platform van ons allemaal. Geen recensies nog voor dit boek, maar wellicht kun jij er eentje schrijven, nadat je dit boek hebt doorgenomen (met je kind), en je succesvol Italiaanse recepten hebt kunnen maken uit dit boek?

Kinderkookboek – Dat Lust Ik Wel

Dit is een typisch smulboek, dat is gemaakt voor kinderen. Het zijn typische gerechten die kinderen wel lusten, dus daarmee is dit boek een zeer goede uitkomst voor vele kinderen, en ook voor de moeilijke(re) eters onder hen.

Maar uiteraard, grote mensen mogen deze gerechten ook eten! Er staan te gekke recepten in dit boek, die zowel voor volwassen als voor kinderen erg lekker zijn.

kinderkookboek dat lust ik wel

#kleurrijk

De gerechten zijn kleurrijk, vrolijk, en vooral erg smakelijk. Ook aan recepten, tips en ideeën voor kinderfeestjes is goed gedacht in dit boek, alsook aan feestelijke traktaties, bijvoorbeeld voor op school.

Bijzondere aandacht is er voor de jaarlijks terugkerende feestmomenten, zoals Pasen, Sinterklaas, Kerst, Oud en Nieuw, en verjaardagen. In 77 pagina’s kook en bak je het jaar rond met je kind. Hoe leuk is dat…? Voor 15,99 euro ben jij de eigenaar van dit boek, of je kind natuurlijk! Een hardcover komt voor dat bedrag jouw kant op. Twijfel niet, maar bestel, lees, kook en bak! Smullen maar!

Het geheim van de tuin – Een avontuurlijk kinderkookboek van Jan Paul Schutten & Joris Bijdendijk

Dit is een kinderkookboek met recepten van de chef-kok van RIJKS, het restaurant van het Rijksmuseum. Dit is zoals je wellicht weet het bekendste museum van Nederland, en het heeft ook een van de beste restaurants.

De chef-kok van dit restaurant Joris Bijdendijk, maakte dit prachtige kookboek voor kinderen. Zijn verrassende recepten, die je kunt maken uit je eigen school- of moestuin, maken van iedereen een sterren kok.

het geheim van de tuin

#spannend

Naast de in dit boek opgenomen recepten vertelt Jan Paul Schutten een spannend historisch verhaal over de strijd om wie de eerste kok wordt van het nieuwe Rijksmuseum. Floor Rieder verbindt met haar eigenzinnige illustraties de recepten en verhalen, en maakt dit kinderkookboek ook nog eens tot een lust voor het oog.

Dit boek is prachtig, origineel, mooi vormgegeven, fantasierijk, leerzaam en een apart boek binnen dit rijtje van topboeken. Dit in juni 2020 verschenen kinderkookboek telt een kleine 100 bladzijden, en is te krijgen voor een bedrag van 16,99 euro.

Voor dat prijsje krijg je een nieuwe hardcover toegezonden. En die kun je morgen al in huis hebben, als je vandaag nog een bestelling plaatst. 4,7 sterren gemiddeld kreeg dit boek tot nu toe. Ook dit is dus weer een aanrader, een aanrader die misschien wel een bestseller wordt als we 1 of 2 jaar verder in de tijd zijn!

Mama, Ik kook wel – Het vegetarische kinderkookboek voor jong (en oud) van Stan Schoenmakers

Dit boek is speciaal geschreven voor kinderen en hun ouders. Als ouder wil je graag dat je kind geniet van al het goeds dat het leven te bieden heeft. En als kind wil je met name lol hebben en leuke dingen doen.

Door eten zo te vermommen dat een kind het ziet als iets wat leuk is om mee te weken, en dat het nog lekker smaakt ook, brengt dat je het voor elkaar kunt krijgen dat ze niet alleen graag werken met eten, maar ook nog eens graag (gezond) eten.

mama ik kook wel

#vrolijk

En nee, we hebben het nu niet over spruitjes en rijst, maar wel over vrolijke maaltijden die makkelijk zijn klaar te maken door kinderen, samen met hun ouder(s). Een feestje maken van koken en eten, dat is wat dit boek je laat zien!

Dit 154 pagina’s tellende boek is nog maar net in de handel, en is daarmee zeer actueel en up-to-date. Voor 19,99 euro ontvang je dit boek thuis, en kun je samen met je kind of kinderen gaan genieten van koken, bakken en het opeten van jullie bereidingen.

Voor dat bedrag krijg je een gloednieuwe paperback toegezonden, en deze kun je morgen nog in huis hebben, als je vandaag bestelt. 2 beoordelingen als voor dit boek, waarbij de maximale score van 5 sterren werd gegeven! Need we say more…?

De lachende koe – vegetarisch kinderkookboek van Kara Petit

Ja, die zijn er ook nog, kinderkookboeken die zich volledig richten op vegetarische maaltijden! Dit is zo’n geweldig boek! In dit kookboek voor kinderen staan mooie recepten die de tong strelen, en die jou en je kinderen overtuigen dat eten zonder vlees heel erg lekker is.

Wat dacht je van nasi met een omelet, en van chili-sin-carne, en wat dacht je van een overheerlijke broccolisoep? De lachende koe is voor kinderen vanaf 10 jaar, die zelf vegetarisch willen koken.

de lachende koe

#vegetarisch

De recepten die in dit boek zijn opgenomen zijn zeker niet heel ingewikkeld, en de ingrediënten staan in iedere keukenkast, of ze zijn gewoon in de supermarkt te koop. Stad en land hoef je dus niet af om je kind te laten starten met koken.

In dit kookboek staan ook vele kooktips en complete menu’s. Iedereen kan vegetarisch leren koken, zowel kinderen als volwassenen. En de koe? Die kijkt lachend toe in dit boek!

Totaal telt dit boek 61 pagina’s, en het is te krijgen voor de prijs waarvoor een aanbieder het op een bepaald moment aanbiedt. Je ontvangt een gebruikt exemplaar, dat in zeer goede staat verkeerd. Handig om te weten: je krijgt een hardcover, wat prettig is voor in de keuken.

Heel Holland Bakt Kinderbakboek – bakken met én voor kinderen van diverse auteurs

Heel Holland bakt, maar dan voor kinderen! Met dit boek wordt het smullen voor ouders en kinderen. Samen bakken is leuk, gezellig en lekker. Met 50 recepten die in dit boek zijn opgenomen kun je wel even vooruit met je kind.

Dit zijn recepten voor makkelijke koekjes tot supermooie verjaardagstaarten. Samen koekjes bakken, een over de top verjaardagstaart voor een kinderfeestje, of toch een lekkere (gezonde) traktaties voor in de klas? Zeg jij het maar!

heel holland bakt kinderbakboek

#jonggeleerd

Of laat je kind kiezen, want dat is misschien wel het beste als je je kind wilt motiveren om aan de slag te gaan met koken en/of bakken! Jong geleerd is oud gedaan, en het is allemaal heel leuk om te doen.

Pepernoten, Halloweencupcakes, een vrolijke fruitpizza of chocoladesalami, het is allemaal mogelijk met dit boek Heel Holland Bakt, het kinderkookboek, waarmee het bakken geblazen is met én voor de wat jongere kinderen.

Totaal telt dit boek 144 pagina’s, en het is te krijgen voor maar 22,50 euro. Voor dat bedrag krijg je een hardcover, in nieuwe staat. Nieuwsgierig naar de meningen van eerdere kopers van dit boek? Kijk dan even bij de recensies op Bol.com. 23 mensen die dit boek eerder lazen (na het te hebben gekocht) gaven gemiddeld 4,7 sterren. Een 9,4 als gemiddeld cijfer dus voor dit boek! Wauw!

Het Laura’s Bakery Kinderbakboek – 30 stap voor stap recepten voor kinderen van Laura Kieft

Dit is een bak boek voor kinderen dat niet over het hoofd mag worden gezien! Laura Kieft geeft je in dit boek 30 stap-voor-stap recepten voor kinderen, waarmee ze zelf kunnen gaan bakken. Kinderen leren met dit boek de fijne kneepjes van het bakken, en kunnen daarmee straks zelfs lekkere koekjes, schuimpjes, taartjes, cakes, cupcakes en nog veel meer baksels maken.

lauras bakery kinderbakboek 1

#fantasie

Dit boek is voorzien van bijzondere mooie foto’s en plaatjes, precies wat kinderen nodig hebben om hun levendige fantasie te prikkelen. Zelfs de allerjongsten onder ons kunnen met een volwassenen aan de slag gaan in de keuken, en iets oudere kinderen kunnen ook prima zelf aan te slag met dit boek van Laura.

Alle recepten in dit boek zijn helder, en beslist niet ingewikkeld, en de ingrediënten zijn goed verkrijgbaar, en bepaald niet exotisch. Goed aan dit boek is verder dat het is gebonden in een spiraalband met een harde kaft, en de pagina’s zijn stevig en kunnen wel tegen een vlek of een kras.

Precies wat kinderen nodig hebben als ze ermee aan de slag gaan in de keuken. Mooi is ook dat als je dit boek koopt, je er gelijk toegang mee krijgt tot een online omgeving die vol staat met leuke kleurplaten en meer. De kids worden dus op hun wenken bediend!

Laura Kieft is een bekende naam in bak- en kookland. Ze schreef onder meer de succesvolle boeken Het Basisbakboek, Het Laura’s Bakery Bakboek, en Het Borrelhapjes Bakboek. Dit boek dat ze speciaal voor kinderen heeft geschreven zou zeker je aandacht moeten hebben, want de titels de we in de vorige zin aanhaalden zijn bestsellers!

En wat kun je dan verwachten? Uiteraard, dat ook dit boek zeer goed wordt ontvangen. Bij de recensies zien we dat dan ook terug. 24 eerdere kopers van dit kinderbakboek gaven unaniem 5 sterren voor dit boek! Een uitmuntende titel dus! Voor 20 euro komt dit boek jouw kant op. Voor dat bedrag krijg je een hardcover, die bijna 100 pagina’s telt. Doen zouden wij zeggen!

Het grote kookboek voor kinderen van Abigail Wheatley

Stap voor stap gerechten klaarmaken. Abigail Wheatly legt je in dit boek alles uit, of beter gezegd legt in dit boek kinderen uit hoe ze gerechten gemakkelijk kunnen klaarmaken, met een stappenplan. Lekkere lasagne, gegrilde groentespiesjes, een rijstschotel, zeg maar waar je zin in hebt, en ga in de keuken aan de slag met je kinderen.

De foto’s en tekeningen in dit kookboek zijn een verademing, en maken het kinderen veel gemakkelijker om goede kookresultaten te bereiken.

het grote kookboek voor kinderen

#basistechniek

Daarnaast is er aandacht voor de vele basistechnieken die je nodig hebt bij het koken, en krijg je veel tips aangereikt om recepten op een creatieve manier aan te passen, aan je wensen, of als je bepaalde ingrediënten niet in huis hebt.

Ook voor volwassenen en kinderen met een allergie is er goed nieuws, want in dit boek staan tips en alternatieven om hier omheen te werken. Eet smakelijk, moeders, vaders en kinderen!

Dit grote kookboek aanschaffen kan al voor 18,95 euro. Voor dat bedrag krijg je een nieuwe hardcover, die 128 pagina’s telt. Dit boek verscheen in 2014 en is tot nu toe 25 keer beoordeeld. Gemiddeld een score van 4,6 sterren voor dit boek. Oftewel een 9,2 als gemiddeld cijfer! Dit boek wordt dus gezien als een ‘zeer goed’ kookboek voor kids! En dat vindt men ook al jaren…

Chickslovefood – Het kidsproof-kookboek van Nina de Bruijn & Elise Gruppen-Schouwerwou

Dit is een kookboek van jonge moeders voor jonge ouders. De recepten die in dit boek zijn opgenomen hebben maximaal 6 ingrediënten, die voedzaam en vers zijn, toegespitst op kinderen.

Ouders die voor hun kind of kinderen willen koken komen met dit boek maximaal aan hun trekken. Heerlijke recepten tref je in dit boek, zowel voor ontbijt, lunch als diner, maar ook gewoon snacks voor tussendoor en allerlei lekkere zoetigheden komen goed aan bod in dit boek.

chickslovefood het kidsproof kookboek

#gevarieerd

Het concept van Chicklovefood: hoe kook je gezond en gevarieerd, zonder dat je 2 keer moet koken, eerst voor je kids en daarna voor jezelf? Met dezelfde ingrediënten en enkele aanpassingen in de recepten eet iedereen in het gezin gewoon, en kan er worden gegeten wat de pot schaft.

Wil je dat het avondeten snel klaar is, maar wil je wel lekker en gezond eten, dan zit je met dit boek meer dan goed! Elise Gruppen en Nina de Bruijn zijn de oprichters van foodblog Chickslovefood.com. Zij hebben elkaar leren kennen tijdens hun studie, waar ze vriendinnen werden. Samen kookten ze in die tijd vaak, en kwamen erachter dat ze qua eten op één lijn zaten.

Hun recepten hebben 1 ding met elkaar gemeen: met weinig ingrediënten (6 of minder) een voedzame, gevarieerde en bovenal lekkere maaltijd op tafel zetten, die ook nog eens snel klaar is. Jonge ouders met een druk leven opgelet.

Dit boek maakt het je weer makkelijk om te koken voor je gezin, en je (jonge) kinderen te laten mee-eten zonder gedoe en gezeur! Voor 18,50 euro scoor je een paperback variant van dit boek, en voor 11,99 euro een e-book variant.

Kies zelf maar wat je prettig vindt. Twijfelen of je dit 144 pagina’s tellende boek wel of niet zou moeten kopen is niet nodig, want 80 mensen gaven gemiddeld 4,3 sterren als beoordeling af. Een 8,6 als gemiddeld cijfer!

Supereten voor superkinderen van Tim Noakes

Koolhydraatarm, suikervrij, en vetrijk, dat is hoe je zou moeten koken aldus de auteur van dit boek, Tim Noakes. Hij is emeritus professor, en geeft in dit boek antwoorden op veel voorkomende vragen van ouders met opgroeiende kinderen. Wat moet ik vandaag weer koken? Wat voor voedingsstoffen hebben mijn kinderen nodig? En op welke leeftijd moet ik ze wat geven? Hoe kunnen mijn kinderen gezond eten van gerechten waar ik zelf ook van geniet?

super eten voor superkinderen

#tips

Antwoorden op dit soort vragen, maar daarnaast krijg je in dit boek ook vele praktische tips, wetenschappelijke informatie en recepten waarin plezier in lekker en gezond eten voorop staat.

Dit boek is de ultieme gids voor jou als ouder, om samen met je kinderen te genieten van gezonde en goede voeding. Dit in april 2017 verschenen boek telt maar liefst 360 pagina’s, en bevat dus heel veel informatie.

Desondanks is de prijs niet navenant, want voor maar 24,99 euro krijg jij een paperback versie toegezonden, die ook nog eens gloednieuw is. De score van dit boek op het platform van Bol: 4,6 van de 5 sterren, gebaseerd op 18 beoordelingen van eerdere kopers van dit boek.

Geef een reactie