Eten en drinken

Boeken over intermittent fasting: dit zijn de 9 beste!

boeken over intermittent fasting

Met deze 9 top boeken over intermittent fasting, kom je alles te weten over deze methode. Periodiek vasten is een trend die steeds populairder wordt, wereldwijd zelfs. Dit houdt verband met het geweldige resultaat dat kan worden bereikt met deze methode. Intermittent fasting is eenvoudig, gemakkelijk vol te houden, effectief en gezond. De kilo’s vliegen eraf als je voor deze dieetmethode kiest.

Boeken over intermittent fasting: alles over deze methode

Deze 9 boeken over intermittent fasting geven je de juiste informatie over deze methode, hoe je je maaltijden moet inrichten, wat je wel en niet zo moeten, en waar je zoal op moet letten. Al in 4 tot 8 weken kun je enorm resultaat boeken als je kiest voor de methode van periodiek vasten.

Je voelt je fitter, je bent slanker, en je hebt geen moeite meer met het laten staan van ongezond lekkers. Tja, wie wil dat nou niet… Een deel van deze boeken heeft ook goede recepten die zijn gebaseerd op de IM-methode. Dus je kunt je ook nog eens lekker gaan uitleven in je keuken.

Start vandaag of morgen nog met intermittent fasting en sta versteld van het resultaat dat je kunt bereiken, en hoe gemakkelijk dit is te behalen! In dit lijstje van boeken vind je zowel boeken van artsen, therapeuten, dieetconsulenten, en ervaringsdeskundige. Bestel vandaag nog de titels van jouw keuze, via Bol.com natuurlijk!

Foodsisters – Intermittent fasting van Janneke en Amande Koeman

Dit is een van de bestverkochte boeken over intermittent fasting die er in de handel te vinden is. Het is het kookboek voor een snelle start met intermittent fasting; de meest populaire dieetmethode van dit moment.

Afvallen door te gaan vasten geeft jou een nieuwe start voor een slank en fit lichaam. Met dit geweldige kookboek helpen de foodsisters (Janneke en Amande Koeman) je om op uiterst gemakkelijke wijze je doel te bereiken.

Foodsisters - Intermittent fasting van Janneke en Amande Koeman

#weekmenu’s

Volg hun weekmenu’s, volgens de intermittent fasting (vasten dieet) methode, en geniet van snelle en makkelijke recepten. Deze gids is praktisch, handig, en bovenal effectief.

Wat kun je verwachten? Drie weekmenu’s, een korte uitleg over de verschillende methodes, recepten en voedingsschema’s (volgens de 16:8 methode), en een compleet en gemakkelijk te volgen methode.

Voor 20 euro komt dit boek al jouw kant op, en ontvang je een nieuwe paperback variant. 412 mensen beoordeelden dit boek gemiddeld met 4,7 sterren! Een zeer goed boek over ononderbroken vasten dus! Ben jij de volgende die succesvol gebruik maakt van de bijzonder goed werkende methode van deze zusters?

De Dr. Ludidi Vastenmethode van Samefko Ludidi

Denk je dat vasten streng is? De waarheid is, dat dit zeker niet altijd het geval is. En dat geldt ook voor de Vastenmethode die Dr. Ludidi (een Nederlandse voedingswetenschapper) heeft ontwikkeld.

Deze is voor iedereen toegankelijk, of je nu wilt afvallen, gezonder wilt leven of je sportprestaties wilt verbeteren: periodiek vasten (intermitting fasting), is mogelijk in alle soorten in maten.

De Dr. Ludidi Vastenmethode laat zien dat het eigenlijk heel gemakkelijk is. Ook laat de jonge en goed uitziende doctor je met dit boek zien hoe ons huidige eetpatroon tot stand is gekomen, en waarom we het vaak lastig vinden om een gezonde leefstijl vol te houden.

Hij helpt je beter te begrijpen hoe je lichaam werkt en reageert op bepaald soort voedsel, en waarom je bepaalde voedingskeuzes maakt. Met ononderbroken vasten krijg je grip op je gezondheid, en het mooie is dat er maar weinig regels zijn.

De Dr. Ludidi Vastenmethode van Samefko Ludidi

#vasten

En dat het ook nog lekker kan zijn, dat bewijzen de recepten uit dit boek. De recepten die zijn opgenomen heeft Dr. Ludidi samen met chef-kok Frank van Thiel ontwikkeld. Het motto van dit boek over ononderbroken vasten is: ook jij kan het!

Dit 288 pagina’s tellende boek verscheen in april 2019 op de markt, en is te krijgen voor maar 20,99 euro. Voor dat bedrag krijg je een gloednieuwe paperback variant.

Liever een e-book? Ook dat kan, en in dit geval leg je 12,99 euro neer voor dit boek. Voordeel van een e-book: direct na betaling kun je gelijk starten met lezen! Twijfel je nog over de aankoop van dit boek? Niet doen, want op Bol.com zijn er inmiddels al 93 beoordelingen gegeven over dit boek. De gemiddelde score daarbij: 4,7 van de 5 sterren! Omgerekend in cijfers is dit dus een 9,4 gemiddeld.

Kortom een zeer goed boek, dat je niet in de online schappen zou moeten laten liggen als je meer wilt weten over dit onderwerp, of wilt gaan starten met intermittent fasting…

De snelle 800 van Dr. Michael Mosley

De snelle 800 is een boek dat eveneens van de hand is van de befaamde Dr. Mosley. In dit boek legt hij je uit hoe je met een combinatie van snel afvallen en periodiek vasten langdurig gezond blijft. 800 in de titel van dit boek slaat terug op het aantal calorieën waarmee je gaat vasten volgens deze methode.

In 2012 ontketende Dr. Mosley een ware gezondheidsrevolutie met zijn 5:2 vastendieet. Hij overtuigde de wereld van de enorme impact van periodiek vasten.

Op basis van nieuwe wetenschappelijke ontdekkingen presenteert hij nu met de De Snelle 800 een geactualiseerde en sterk verbeterde versie, en dit inclusief het Nieuwe 5:2-dieet, en Tijdgebonden Eten.

De snelle 800 van Dr. Michael Mosley

#succesvol

Recent onderzoek wijst uit dat je met 800 calorieën op de 2 vastendagen (in plaats van 500-600 in het oude vastendieet), succesvol kunt afvallen en tegelijk een reeks van gewenste veranderingen in je stofwisseling teweeg kunt brengen.

Het geheim van dit nieuwe programma zit hem in de flexibiliteit, want je bepaalt zelf hoe intensief je het volgt, afhankelijk van je doel. De Snelle 800 biedt een effectieve manier om af te vallen, je stemming te verbeteren, ontstekingen te verminderen en te voorkomen, en je bloeddruk en bloedsuiker te verlagen.

Daarnaast bevat dit boek recepten voor heerlijke mediterrane koolhydraatarme recepten van Clare Bailey. Wil je 16 kilo afvallen in 8 weken? Dat is een resultaat wat je met De Snelle 800 goed en veilig kunt halen. Pak door, bestel dit boek, en laten de kilo’s er ook afvliegen, zonder dat je dit al te veel moeite kost!

Deze paperback is te krijgen voor 18,95 euro. Voor dat bedrag krijg je uiteraard een nieuwe versie, en ook nog eens 263 pagina’s aan leesvoer, waar je dus wel even mee vooruit kunt. Tot nu toe 10 reviews over dit boek. Een ook hier weer een prachtig gemiddelde van 4,7 sterren, wat omgerekend dus een 9,4 gemiddeld is als cijfer!

Intermittent fasting – doe je zo van Hannah Vreugdenhill

Dit boek is minder bekend dan het vorige boek, maar het is maar de vraag of dat terecht is. In dit boek van Hannah Vreugdenhill vind je namelijk goede en betaalbare weekmenu’s, lekkere recepten en allerlei handige tips.

Intermittent fasting is voor velen een goede oplossing voor gezond gewichtsverlies, minder keuzestress, en een fitte levensstijl. Maar hoe pak je dat in de praktijk aan? Dat is echt niet altijd gemakkelijk, maar wel met dit boek in de hand!

Intermittent fasting – doe je zo van Hannah Vreugdenhill

#voedzaam

Hannah Vreugdenhill is ervaringsdeskundige en levensstijlcoach, en geeft je in dit boek een plan waar je direct mee aan de slag kunt. In dit boek krijg je 2 x 8 weekmenu’s, handige boodschappenlijsten, vele lekkere, gezonde en voedzame recepten, variatietips, tips en trucs, en nog veel meer.

Intermittent fasting doe je zo: gezond vasten, grip op je levensstijl, en zorgeloos genieten van lekker eten. En nu jij! Veel succes, plezier, genieten, verlichting, en resultaat zouden wij zeggen!

Wil je dit 168 pagina’s tellende boek aanschaffen? Dat kan voor nog geen 16 euro! Voor die prijs krijg je een paperback versie, die gloednieuw is. Goed om te weten is ook, dat dit boek nog maar net op de markt is, want het verscheen in 2021.

Benieuwd naar de beoordelingen? Kijk even onder de productlink hieronder, dan zie je gauw wat anderen vinden van dit boek. Wij kunnen je alvast verklappen dat 17 eerdere kopers nu toe een beoordeling gaven voor dit boek, en dat zij daarbij tot gemiddeld 4,7 sterren kwamen.

Daarmee is Intermittent fasting – doe je zo van Hannah Vreugdenhill een absolute aanrader als je op zoek bent naar een boek dat je alle uitleg geeft over deze methode.

What IF? (Intermittent fasting) van Sylvia Holtslag

Dit is het complete 4-weekse programma over intermittent fasting, de simpele techniek om snel en gezond vet te verbranden. En nee, dit is geen gewoon kookboek, maar veel meer dan dat… Dit is namelijk een holistische benadering in het praktisch toepassen van intermittent fasting.

Intermittent fasting kun je op vele manieren doen, en op de wijze van de Sylvia Holtslag (voedingsdeskundige en coach) weet je zeker dat je op de juiste manier bezig bent.

Zij heeft uitvoerig onderzoek gedaan naar welke voedingsmiddelen ervoor zorgen dat je lichaam optimaal functioneert, en met dit bijzondere boek, kun je dit in de praktijk gaan ervaren.

Met haar methode ga je op korte termijn vet verbanden, en krijg je bovendien superveel energie. Dat eerste is de bedoeling, en het tweede is een mooi bijgevolg! Op de langere termijn krijg je er bovendien een gezonder lichaam voor terug, en wie wil dat nou niet?

What IF? (Intermittent fasting) van Sylvia Holtslag

#wetenschappelijk

Het stap-voor-stap 4-weken-programma is wetenschappelijk onderbouwd, en inclusief 2 bonusweken. Dit is inbegrepen: Mealprep weekmenu’s, zodat je zoveel mogelijk kunt voorbereiden voor de week, boodschappenlijsten met boodschappen die in iedere supermarkt zijn te krijgen, en heerlijke, verantwoorde en vullende recepten (waaronder ook veel vegetarische).

Verder geeft dit boek je veel uitleg over intermittent fasting, hoe het werkt, en wat het precies met je lichaam doet, en ook geeft dit boek je goede voedingslijsten, en mentale en spirituele oefeningen.

Goed om te weten is verder nog dat deze methode van Sylvia Holtslag geen tijdelijke methode is, maar een methode die je de rest van je leven kunt toepassen. En dat laatste is gemakkelijker dan je denkt!

Dit boek is jouw grote kans om eindelijk echt fit en energiek door het leven te gaan! Probeer het ook, en wordt de volgende in de rij mensen die al succes boekten met het toepassen van deze methode.

Dit in juni 2019 verschenen boek telt 264 pagina’s, en is via Bol.com te krijgen voor nog geen 35 euro. Voor dat bedrag krijg je uiteraard een nieuw exemplaar, en daarnaast ook nog eens een hardcover versie (een variant met een harde kaft).

Ook voor dit boek krijgt uitstekende beoordelingen! Maar liefst 93 mensen gaven als een recensie via het platform van ons allemaal, en kwamen daarbij gemiddeld tot 4,7 van de 5 sterren. Een uitstekende beoordeling gelijk aan de beoordeling van het boek dat we hiervoor behandelden in dit artikel.

Intermitting fasting – in vier weken fitter, gezonder en slanker door periodiek vasten van Nanneke Schreurs & José van Riel

Heb je altijd al eens periodiek vasten willen proberen? Laat je dan leiden door de tips en adviezen van Nanneke Schreurs en José van Riele, dit in dit boek zijn opgenomen.

Met dit boek van deze auteurs heb je alle basics van periodiek vasten op een rij. In 4 weken kun jij al slanker, gezonder, fitter, en helderder worden. Start vandaag (of morgen) nog met een van de grootste dieettrends van dit moment, en wacht niet tot volgende week, of volgende maand. Periodiek vasten gaat jouw wereld en leven veranderen, als geen enkel ander dieet tot nu toe heeft gedaan.

Dit boek moet worden gezien als een startgids, waarin veel heldere informatie en een eenvoudig stappenplan zijn opgenomen, om te beginnen dag- en weekmenu’s.

Intermitting fasting – in vier weken fitter, gezonder en slanker door periodiek vasten van Nanneke Schreurs & José van Riel

#gezond

En daarnaast natuurlijk ook veel lekkere en gezonde recepten. Wat dacht je van vega en vegan recepten, van guilty pleasures, en van zondags brunches? Met dit boek in de hand ga je genieten van een dieet, in plaats van dat het een straf is!

Voor 20,99 euro kun je deze 100 pagina’s tellende paperback al bestellen. Wil je gelijk starten, en niet wachten tot morgen? Dan is een e-book variant ook een optie.

Deze variant is al te krijgen voor maar 4,99 euro. Geen geld dus, maar wel genieten, en een zeer goed resultaat. Wie wil dat niet! Dit intermitting fasting boek verscheen in november 2019, en is dus erg up-to-date.

Buiten dat is het ook een boek dat zeer goed is ontvangen door het grote publiek. 19 eerdere kopers van dit boek gaven namelijk een gemiddelde score van 4,3 sterren. Omgerekend in cijfers, is dit dus een 8,6 gemiddeld!

Het vastendieet van Dr. Michael Mosley & Mimi Spencer

Wil je afvallen, gezond blijven, en ook nog langer leven? Dan is dit boek over het vastendieet van Dr. Michael Mosley & Mimi Spencer een zeer goede keuze.

Je leert met dit boek wat het geheim is van periodiek vasten. Mosley en Spencer introduceren met dit boek een nieuwe, revolutionaire manier van diëten, waar iedereen over de hele wereld het over heeft.

Het mooie aan dit vastendieet is dat het echt ontzettend simpel is als het klinkt: 5 dagen in de week mag je eten volgens je normale eetpatroon, en 2 dagen in de week moet je vasten. Dit wil zeggen 500 calorieën per dag voor vrouwen en 600 voor mannen.

Het vastendieet van Dr. Michael Mosley & Mimi Spencer

#gezond

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat dit dieet er niet alleen voor zorgt dat de kilo’s er in rap tempo af vliegen, maar ook dat het risico op hartaandoeningen, diabetes, en kanker daalt. Dat klinkt goed he…? En dat is het ook!

Maar er is meer… Het vastendieet bevat een calorieënteller en recepten om dit simpele geheim gemakkelijk en smakelijk deel uit te laten maken van je dagelijkse leven. Nooit eerder was diëten zo simpel en gemakkelijk vol te houden. Dat laatste is een belangrijk iets, want vaak is dat nou net niet zo.

De auteurs zijn van dit boek zijn kenners op het gebied van biologie, gezondheid, het menselijk lichaam, voedsel, vasten, en bovendien schrijvers over deze onderwerpen. Inmiddels kreeg dit boek al meer dan 100 recensies, waarbij 4,3 sterren gemiddeld werd gegeven voor dit goede boek over intermittent fasting.

Dit in maart 2013 verschenen boek telt bijna 200 bladzijden, en is te krijgen in de vorm van een paperback (dus een boek met een zachte kaft), en kan voor maar 15 euro vandaag nog jouw kant op komen. Bestellen maar!

Koolhydraatarm & periodiek vasten – snel en verantwoord vasten! van Marie Grundel

Start je met intermittent fasting, dan start je met een van de meest populaire methodes om af te vallen van dit moment. Een koolhydraatarm dieet in combinatie met periodiek vasten stimuleert je stofwisseling. Als je weinig koolhydraten binnenkrijgt, dan gaat je lichaam namelijk vet verbranden voor de energie die er nodig is.

Voor een jojo-effect hoef je met dit type dieet niet bang te zijn, en afvallen is met intermittent fasting erg eenvoudig, effectief, en ook nog eens gezond!

Dit boek van Marie Grundel bevat 60 koolhydraatarme recepten voor vastendagen en niet-vastendagen. Op basis van weekmenu’s stel je eenvoudig een persoonlijk dagmenu samen.

Koolhydraatarm & periodiek vasten – snel en verantwoord vasten! van Marie Grundel

#klassiekers

De recepten die in dit boek zijn opgenomen zijn deels recepten voor klassieke smaken en vormen, maar er zijn ook recepten opgenomen voor allerlei nieuwere soorten, stijlen, en smaken van cakes en cupcakes.

In de inleiding vind je allerlei nuttige informatie over de achtergrond en de werking van uiteenlopende vastenschema’s en diëten. Koolhydraatarm & periodiek vasten van Marieke Grundel is met 128 pagina’s niet bepaald het dikste boek over dit onderwerp dat er in de handel is te vinden, maar wel een van de betere als het gaat om goede recepten voor dit type dieet.

De prijs van dit boek is navenant, en erg vriendelijk: 13,99 euro. En dat voor een hardcover variant, in nieuwstaat. Dit in september 2019 verschenen boek werd tot nu toe slechts 3 keer beoordeeld, maar die beoordelingen waren wél zeer goed. 2 keer de maximale score van 5 sterren, en eenmaal 4 sterren, waarbij het gemiddeld uitkomt op 4,7 sterren!

Vasten Special – Gezond Vasten & Heerlijk eten van Matty Barnhoorn

Regelmatig maaltijden overslaan lijkt op het eerste gezicht misschien ongezond, maar het helpt bij het afvallen en geeft je metabolisme juist een boost.

Vasten verjongt je lijf, en juist om die reden wordt vasten steeds populairder. Niet alleen intermittent fasting, maar ook allerlei andere vormen van vasten winnen steeds meer terrein.

En ook in de medische wereld wordt vasten steeds vaker ingezet als onderdeel van de behandeling tegen overgewicht en gezondheidsproblemen. Gezond vasten is overigens iets anders dan jezelf uithongeren, wat helaas nogal eens wordt gedacht.

Dit boek van Matty Barnhoorn en Lara Schaik bevat een stappenplan, een soort cursus voor gezond vasten, waarmee je kunt starten met intermittent fasting, en dan op een verantwoorde wijze, die bovendien gemakkelijk is vol te houden.

Maar dit boek heeft meer te bieden, want naast veel informatie over IF, staan er ook veel recepten in, alsmede informatie over goede voeding, die je zou moeten gebruiken, naast het vasten.

Vasten Special – Gezond Vasten & Heerlijk eten van Matty Barnhoorn

#slimme

Met Vasten Special bouw je stap voor stap het vasten op. Goed aan dit boek is verder dat er veel gestelde vragen in zijn opgenomen, en de antwoorden daarop. Verder krijg je inzicht in hoe je je maaltijden zou kunnen indelen, en hoe je goede en slimme maaltijden kunt samenstellen, om een zo goed mogelijk resultaat te bereiken.

Al bij al een erg goed boek over intermittent fasting in onze ogen, met een heldere schrijfwijze, een mooie vormgeving, en een boek dat handig is ingebonden in een ringbandje.

Vasten Special telt 100 pagina’s, en is te krijgen voor maar 18,90 euro. Uiteraard, bestellen kan via het platform van Bol.com. Bestel je er nog iets anders bij, zodat je orderwaarde op 20 euro of meer uitkomt, dan spaar je bovendien de verzendkosten (van 2,99 euro) uit.

Geef een reactie