Eten en drinken

Boeken over nagerechten: 7 beste dessert boeken!

boeken over nagerechten

Wil je de beste boeken lezen over nagerechten? Dat kan, want in dit artikel hebben wij een uiteenzetting gemaakt van de beste werken die zijn te krijgen op dit gebied. Verdiep je nu in de wereld van nagerechten. Zoete en hartige desserts, gebak, taart, en ijs, het is allemaal heerlijk na het diner.

Boeken over nagerechten: smullen maar!

Wil je de beste boeken lezen over nagerechten, en het maken van desserts? Zoek dan niet verder, want die hebben wij al voor je gevonden. Kijk zelf welk boek jou het meeste aanspreekt, en heb jouw favoriete titel morgen al in huis!

Lekker & simpel ZOET (125 zoete nagerechten) van Sofie Chanou

Hou je van zoet, zeer zoet of zelfs van mierzoet? Dan zou dit boek weleens jouw favoriete boek kunnen worden, want hierin zijn maar liefst 125 zoete nagerechten beschreven.

Lekker & simpel ZOET (125 zoete nagerechten) van Sofie Chanou

#recepten

De recepten variëren van recepten voor cakes, taarten, en cheese cakes, tot toetjes en koekjes. Met de recepten in dit boek maak je van elke dag een feestje.

Of het nou gaat om een verjaardag of om een feestdag, of juist om een gewone doordeweekse dag, Lekker & simpel ZOET geeft jou alle handvatten om allerlei zoete lekkernijen op tafel te zetten.

Dit boek telt 268 pagina’s, en is als paperback te krijgen bij Bol.com. Je betaalt voor dit geweldige boek slechts 21,99 euro.

500 Desserts van Wendy Sweetser

Dit boek bevat 500 verrukkelijke recepten voor elke smaak en elke gelegenheid. Een dessert mag niet ontbreken, en is eigenlijk gewoon de perfecte afsluiter van een diner.

Walnotenijs, een romige chocolademousse, schuimgebak, tiramisu, of appeltaart, er is werkelijk zoveel te maken dat je zal moeten kiezen uit deze 500 opgenomen recepten.

500 Desserts van Wendy Sweetser

#eenvoudig

Dit boek bevat zowel eenvoudige desserts, die je in enkele minuten klaar hebt, als toetjes waarmee je al een dag van tevoren moet beginnen. Kies zelf maar!

Ook aan de technieken die veelvuldig worden gebruikt bij het maken van desserts is voldoende aandacht geschonken. Denk maar aan gelatine gebruiken, chocolade (lees ook: boeken over chocolade) smelten, eiwit en slagroom kloppen, maar daarnaast krijg je ook vele tips om eventuele foutjes te herstellen, want die kunnen natuurlijk gemaakt worden, zeker als je wat minder ervaring hebt met het maken van desserts.

500 desserts moet je beslist aankopen als je een flink boek wilt hebben waarvoor je niet al te veel hoeft neer te leggen. Voor 9,99 euro is dit boek namelijk al in je bezit. Hiervoor krijg je een gloednieuwe hardcover die bestaat uit bijna 300 pagina’s. Dit boek is goed voor jarenlang plezier bij het maken van desserts in de keuken.

Tot slot is het nog goed om te weten dat dit boek 4,3 sterren kreeg, uit de maximale score van 5 sterren. Dit gemiddelde kwam tot stand op basis van 8 mensen die dit boek eerder kochten. Omgerekend kreeg dit boek dus een 8,6 als cijfer. Dat is perfect!

Bijzondere Nagerechten van Cas Spijkers

Voor nog geen tien euro koop je Bijzondere Nagerechten, een boekje dat al wat langer terug is geschreven door de inmiddels overleden top kok Cas Spijkers. Nagerechten spelen in dit boek de hoofdrol.

In dit boekje van Cas vind je 80 desserts die hij in het verleden voor zijn tv-programma heeft gemaakt. Daaronder bevinden zich allerlei soorten recepten, namelijk recepten voor fruit desserts, voor romige gerechten, voor ijsgerechten en voor kaas (lees ook: beste kaasboeken).

Bijzondere Nagerechten van Cas Spijkers

#stapvoorstap

Alle recepten hebben een stap voor stap beschrijving, wat wel zo fijn is als je gemakkelijk en goed desserts wil gaan maken. Verder krijg je van Cas informatie over de te gebruiken ingrediënten voor de gerechten, en de benodigde keukenapparatuur.

De basisrecepten en keukentermen maken dit boek tot een prachtig en duidelijk geheel voor iedereen die zich wil verdiepen in de wereld van (het maken van) desserts. Van veel gerechten zijn verder ook prachtige foto’s opgenomen in dit boek. Tongstrelende aangezichten van de lekkerste desserts, als je het ons vraagt!

Bijzondere Nagerechten bestaat uit iets meer dan 100 pagina’s. Nieuw is dit boekje niet meer te krijgen, maar wat deert dat? Het gaat om de inhoud, en een gebruikt exemplaar in goede staat is vrijwel identiek aan een nieuw exemplaar.

Nagerechten en gebak van Italiaanse Osteria’s

In dit boek krijg je maar liefst 620 recepten voor nagerechten en gebak. Een zeer behoorlijk aantal dus! Om traditionele zoetigheden te breiden zijn goede recepten en goede ingrediënten voldoende.

Daarnaast moet je natuurlijk wel de juiste procedures volgen, en die krijg je hier in dit boek uitgelegd. Een boek dat is gemaakt door Slow Food Italië, in nauwe samenwerking met ambachtelijke kenners en koks van Italiaanse osteria’s.

Nagerechten en gebak van Italiaanse Osteria’s

#naslagwerk

Dit boek staat werkelijk vol met fantastische recepten. Het is weliswaar een naslagwerk zonder plaatjes, maar dat mag de pret niet drukken. De meest uiteenlopende koekjes, cakes, taarten en andere heerlijke nagerechten (die je nog niet kende) kun je straks zelf gaan maken.

Naast minder bekende recepten vind je in dit boek evengoed voldoende bekende recepten, voor als je vast wil houden aan het meer gangbare op het gebied van desserts en gebak.

Voor een klein prijsje van 12,50 euro kun je deze hardcover al aanschaffen. Hiervoor krijg je bijna 500 pagina’s aan leesvoer. Zo’n dik bak boek, voor zo’n spotprijs, waar vind je dat nog…?

Tasty Taart & Toetjes

Tasty Taart & Toetjes geeft je de low-down van alle bakbasics. Je bakt, vult, layert, en frost je weg naar de kerst op de taart van de maaltijd. Van een confetti taart tot cheese cake (lees ook: boeken over cake maken), en van chocoladetaart tot appeltaart.

Tasty Taart & Toetjes

#variatie

Met deze 75 recepten vind je voor elke gelegenheid en voor elke dag van de week wel een geschikt dessert om te maken. De recepten voor nagerechten in dit boek zijn zeer gevarieerd, en over het algemeen ook nog eens erg gemakkelijk te maken.

Dit boek verscheen nog niet zo lang geleden op de markt, namelijk in september 2019.

Koop je dit boek, dan koop je een boek dat up-to-date is. Tasty Taart & Toetjes bevat bijna 200 pagina’s, en is voor slechts 17,50 euro te krijgen, in nieuwe staat, en ook nog eens in de vorm van een hardcover.

Nagerechten (inspiraties voor een smaakvol diner)

Kwarktaarten, romige toetjes, vruchtentaarten, zoete fruitpasteien, chocoladedesserts, verfrissend ijs en nog veel en veel meer desserts… in dit boek vind je het allemaal!

Nagerechten (inspiraties voor een smaakvol diner)

#inspiratie

Voor alle soorten liefhebbers is er wel een geschikt nagerecht te vinden, waarmee de maaltijd perfect kan worden afgesloten. Nagerechten (inspiraties voor een smaakvol diner) telt 256 pagina’s, en telt meer dan 100 recepten voor desserts!

Dit boek is te krijgen voor 34,90 euro. Voor dat bedrag krijg je een gloednieuw exemplaar, in de vorm van een hardcover.

Het grote Larousse Patisserieboek van Larousse

Dit boek is een van de betere en grotere werken die je kunt krijgen op het gebied van desserts. Je vindt in dit enorme dessertboek namelijk 200 recepten voor verrukkelijke nagerechten, in allerlei soorten en maten!

Het grote Larousse Patisserieboek van Larousse

#meesterwerk

Zachte cakes, krokante koekjes, romige puddingen, een waanzinnig lekkere pruimentaart, chocolademousse, een citroen schuimtaart, en allerlei andere overheerlijke taarten en toetjes. Dit boek verwent je tot op het bot met de allerlekkerste recepten voor desserts.

De basistechnieken voor het maken van desserts worden je in dit boek meer dan goed uitgelegd. Het geheel is voorzien van prachtige foto’s. Het grote Larousse Patisserieboek is goed geschikt voor jaren kook- en bakplezier, geschikt voor jong en oud, en geschikt voor beginners, gevorderden en experts op het gebied van het maken van desserts.

Dit boek telt in totaal bijna 450 pagina’s. Voor 129,95 euro is dit boek in jouw bezit. Dit is een flinke prijs, maar hiervoor krijg je dan ook wel een absoluut meesterwerk over dit onderwerp! Misschien wel het boek der boeken over nagerechten!

Geef een reactie