Wijn

Boeken over Spaanse wijn: dit zijn de 5 beste!

boeken over spaanse wijn

De beste boeken over Spaanse wijn mogen niet onbesproken blijven. In een ander artikel gaven we je al een overzicht van de beste boeken die er in de handel zijn over Franse wijn, maar nu is het de beurt aan de boeken over Spaanse wijn. De 5 allerbeste Nederlandstalige boeken over Spaanse wijn hebben we voor je op een rijtje gezet.

Dit zijn ze: de beste boeken over Spaanse wijn!

Wil je meer leren over Spaanse wijn, weten welke Spaanse wijnen lekker zijn, welke wijnregio’s er in Spanje zijn, en hoe je Spaanse wijn en gerechten goed kunt combineren? Bestel dan een of meerdere van deze boeken, en til je kennis over Spaanse wijn en wijnbouw in dit land naar een hoger niveau.

De Wijnen Van Spanje (de complete gids van de Spaanse wijnen)

Alle Spaanse wijnen en wijnstreken komen in dit boek aan bod. Denk hierbij aan klassieke wijnen als sherry (lees ook: beste sites voor ’t bestellen van sherry) en Rioja, maar ook aan wijnen die nog niet zo lang op de markt zijn als de Ribera del Duero.

Met een rondleiding door Spanje, van streek tot streek, wordt de essentie van de Spaanse wijnbouw beschreven. Ook gaat De Wijnen Van Spanje in op de gebruikte productietechnieken, de samenstelling van de bodems en de invloed op de smaak van de wijn, en de druivensoorten die er zoal zijn.

De Wijnen Van Spanje (de complete gids van de Spaanse wijnen)

#aansprekend

De Spaanse wijnen die in dit boek tegen het licht worden gehouden, worden afgezet tegen de regionale en culturele invloeden. Dat maakt dit boek voor de lezer extra interessant! Dit boek is zeer aansprekend voor iedereen die zich goed wil gaan verdiepen in Spaanse wijnen en de Spaanse cultuur.

De prijs van dit boek is nog geen 20 euro, waarvoor je een hardcover versie krijgt met meer dan 220 pagina’s.

Spaanse smaken (recepten en wijnen van de beste Spaanse restaurants) van Erik Spaans

Aan de culinaire Spaanse keuken kunnen weinig andere keukens tippen! De veelzijdigheid van de Spaanse keuken is werkelijk enorm. Spaanse smaken staat vol met informatie over de 13 Spaanse wijnstreken die er zijn, en hun regionale keuken.

Het boek is ingedeeld in 4 stukken, namelijk Noord-, Midden-, Zuid-Spanje, en de Spaanse eilanden. De in dit boek opgenomen gerechten zijn speciaal voor dit boek bereid, en wel door Spaanse top koks van goed tot zeer goede restaurants.

Spaanse smaken (recepten en wijnen van de beste Spaanse restaurants) van Erik Spaans

#wijnadvies

Het gaat hier om complete diners, met een voorgerecht, een hoofdgerecht, en een nagerecht. Daarbij worden ook goede wijnen geadviseerd, die uitstekend passen bij deze maaltijden. Deze wijnen kun je terugvinden in het wijngedeelte van het boek, waarin uitgebreider wordt ingegaan op deze wijnen.

Al met al is Spaanse smaken een zeer goed boek voor degenen die niet alleen meer wil weten over Spaanse wijn, maar ook over Spaanse gerechten, en het combineren van wijn en gerechten.

Daarnaast is dit boek rijk geïllustreerd, aangezien de auteur van dit boek (Erik Spaans), alle gerechten zelf heeft geproefd en gefotografeerd. Kortom, een aanrader om te lezen!

Monumenten van de Spaanse wijn van Wim Vanleuven

Weer een boek dat uniek is in zijn soort! In Monumenten van de Spaanse wijn worden 23 wijnhuizen gepresenteerd uit Spanje die tot de absolute top der wijnhuizen behoren.

Sommige van deze wijndomeinen bestaan al honderden jaren en hebben een rijke geschiedenis, terwijl andere huizen slechts 10, 20 of 30 jaar bestaan. Vaak zetelen de wijnhuizen op fantastische (historische) plekken.

Monumenten van de Spaanse wijn van Wim Vanleuven

#wijndomeinen

Monumenten van de Spaanse wijn staat vol met boeiende aantekeningen en fraaie foto’s van alles wat met deze 23 beste Spaanse wijndomeinen te maken heeft. Samengevat is dit een leuk boek voor wie meer wil weten over Spaanse wijn, dan enkel over de wijn zelf.

Voor een kleine 42 euro heb jij dit wijnboek in huis, en kun je op je gemak bijna 230 pagina’s doorlezen over de beste Spaanse wijnhuizen die er te vinden zijn, en alles waar zij zich mee bezighouden natuurlijk.

Nieuw is dit boek helaas niet meer te krijgen, maar in goede gebruikte staat is Monumenten van de Spaanse wijn nog wel te krijgen.

Spaanse wijnen van Rudolf Pierik

Spaanse wijnen zijn aan een opmars bezig, en dat is ergens ook logisch, want de kwaliteit wordt de laatste decennia alleen maar beter. Deze wijnen doen ook allang niet meer onder voor Italiaanse en Franse wijnen.

Spaanse wijnen van Rudolf Pierik

#kwaliteitseisen

Inmiddels zijn er in Spanje 45 gebieden met een DO-status. Met deze status wordt aangegeven dat deze gebieden wijnen leveren die aan strenge en hoge kwaliteitseisen voldoen.

In dit wijnboek geeft Rudolf Pierik een overzicht van alle DO-gebieden in Spanje, inclusief de Canarische Eilanden. Verder schetst hij in dit wijnboek een goed beeld van de geschiedenis en de huidige ontwikkeling van de wijnbouw in Spanje, en ook is er een mooi en groot overzicht opgenomen van de druivensoorten die Spanje rijk is.

Voor 16,89 euro kun je Spaanse wijnen van Rudolf Pierik bemachtigen. Na aanschaf heb je bijna 150 pagina’s aan leesvoer over de voornoemde onderwerpen.

Spaanse wijnen en Portugese wijnen van Rudolf Pierik

Nog een boek van Rudolf Pierik over Spaanse wijnen, waarbij ook de Portugese wijnen aan bod komen. Gaat je interesse verder dan uitsluitend wijnen van Spaanse bodem? Dan is het zeker leuk om dit boek te lezen, want hierin komen dus ook de Portugese wijnen ruim aan bod.

Hierdoor weet je straks niet alleen veel over wijnen afkomstig uit deze twee landen, maar ben je ook in staat om vergelijkingen te maken tussen wijnen uit deze landen.

Spaanse wijnen en Portugese wijnen van Rudolf Pierik (boeken over spaanse wijn)

#Portugal

Spaanse wijnen en Portugese wijnen is een van de meeste recente boeken van Rudolf Pierik, die in de branche ook wel de wijnprofessor wordt genoemd, omdat hij jarenlang verbonden is geweest aan de Universiteit van Wageningen, waar hij als hoogleraar een aanstelling had.

Andere recente boeken van hem zijn Wijngedichten, Wijntechnologie en Biochemie, Wijnhistorie. Daarnaast heeft hij de afgelopen jaren nog een groot aantal andere boeken geschreven over wijn, die vaak een wat meer technisch karakter hebben. De meeste van deze boeken zijn eveneens bij Bol.com te krijgen.

Geef een reactie