Wijn

Boeken over wijn uit Australië en Nieuw-Zeeland: dé 4 beste!

boeken over wijn uit australië en nieuw zeeland

Wil je meer te weten komen over wijnen uit Nieuw-Zeeland en Australië? De 4 boeken die we in dit artikel hebben geselecteerd bieden je de beste informatie over wijn uit deze landen!

Wijnen van Australië en Nieuw-Zeeland van Rudolf Pierik

Rudolf Pierik is algemeen bekend als ‘wijnprofessor’, en is een van de meest kundige wijnexperts van Nederland. Jarenlang was hij aan de Universiteit van Wageningen verbonden als hoogleraar, en inmiddels is hij met pensioen.

Nog steeds schrijft hij geweldige boeken over wijn, waaronder dit in 2015 verschenen werk Wijnen van Australië en Nieuw-Zeeland, waarin hij op zijn manier ingaat op alles wat je moet weten over de wijnen en de wijnbouw in deze landen.

Wijnen van Australië en Nieuw-Zeeland van Rudolf Pierik

#prijzen

Rudolf Pierik heeft inmiddels vele boeken op zijn naam staan, waaronder ook Wijngedichten, Wijntechnologie en Biochemie, Wijnhistorie, Portugese wijnen en Duitse wijnen. Een aantal van deze boeken is zelfs internationaal in de prijzen gevallen.

Wijnen van Australië en Nieuw-Zeeland is een interessant wijnboek, dat overigens ook nog in geheel nieuwe staat is te krijgen, in tegenstelling tot vele andere boeken over wijn uit deze landen.

De prijs van deze 150 pagina’s tellende paperback is slechts 16 euro! Een koopje als je het ons vraagt…

De wereld van nieuwe wijnen van VBK Media

In De wereld van nieuwe wijnen worden alle belangrijke wijnlanden uit de Nieuwe Wereld verklaard, en er wordt aangegeven waarom deze landen zo populair zijn geworden in de laatste jaren.

Tientallen jaren geleden had niemand nog gehoord van wijnen uit Australië en Nieuw-Zeeland, maar tegenwoordig zijn deze wijnen goed verkrijgbaar. Ook bij de lokale drankhandel, in de supermarkt, en online.

De wereld van nieuwe wijnen van VBK Media

#productiemethoden

Voor alle landen die zijn opgenomen wordt ingegaan op de gebruikte productiemethoden, op de druivensoorten die er aldaar zijn, en op de plaatselijke stijlverschillen tussen wijngebieden.

Leuk is verder dat ook de wijnmakers van deze wondere nieuwe wijnen worden besproken in dit boek. Verder kun je talrijke foto’s verwachten van wijnen, maar vooral ook van wijn landschappen. Dit wijnboek is een combinatie van genieten, zowel in tekst als beeld.

De wereld van nieuwe wijnen is verkrijgbaar als hardcover, en wel met 159 pagina’s. Voor de prijs hoef je dit boek niet te laten liggen, want voor rond de 10 euro heb je een gebruikt exemplaar (dat in goede staat verkeerd) in je bezit.

Wijn Uit De Nieuwe Wereld van Priewe

Dit boek voorziet je van informatie over wijnen uit de Nieuwe Wereld. De wijnlanden die worden behandeld zijn Chili, Argentinië, Californië, Zuid-Afrika, Australië, en Nieuw-Zeeland. Je kunt je dus breed gaan oriënteren, en de wijnen uit Australië en Nieuw-Zeeland ook nog eens afzetten tegen de wijnen uit de andere 4 hiervoor genoemde landen.

Wijnen uit de Nieuwe Wereld, waar Australië en Nieuw-Zeeland onder vallen, doen al lang niet meer onder voor wijnen uit de Oude Wereld. Het mooie aan wijnen uit deze landen is dat ze een relatief lage prijs hebben, terwijl de kwaliteit goed is, en ook nog eens steeds beter is geworden de laatste decennia.

Wijn Uit De Nieuwe Wereld van Priewe

#smaken

Goed aan dit boek is zeker dat je uitleg krijgt over het gegeven dat een Merlot, een Cabernet Sauvignon, een Chardonnay, en een Sauvignon Blanc uit deze landen anders smaken dan de tegenhangers uit landen van de Oude Wereld (zoals Frankrijk, Italië, en Spanje).

Verder moedigt dit wijnboek je aan om een uitstapje te maken naar minder bekende wijnsoorten als de Malbec, de Shiraz en de Pinotage, en ook wordt uitgelegd waarom je dat zou moeten doen!

De genoemde wijnlanden uit de Nieuwe Wereld worden stuk voor stuk behandeld in dit boek. Daarbij krijg je als lezer productinformatie, een overzicht van de belangrijkste wijnen uit het land, en tal van mooie foto’s die de tekst completeren.

Voor rond de 16 euro is Wijn Uit De Nieuwe Wereld al te bestellen. Daarvoor krijg je een hardcover versie in gebruikte staat (maar wel als nieuw), die bestaat uit 168 pagina’s. Genieten maar!

Australië een culinaire reis van E. Pascoe

Australië is een van de meest veelzijdige landen ter wereld, en wel op vele gebieden. Bijvoorbeeld qua landschappen en klimaat, maar ook voor wat betreft de gewassen en ingrediënten uit de natuur die de bevolking gebruikt voor het maken van allerlei gerechten.

De Australische keuken is dan ook een van de meeste gevarieerde keukens ter wereld, die bovendien verfijnd en exotisch is. Australië een culinaire reis, is met meer dan 200 recepten, een geweldig eerbetoon aan de verse ingrediënten die dit land te bieden heeft, en een eerbetoon aan dit land in zijn algemeenheid.

Vele regio’s van Australië komen aan bod in dit boek, en ook de geschiedenis van de Australische keuken vanaf de tijd dat die voornamelijk Brits was, tot de transformatie die de keuken heeft ondergaan sinds de Tweede Wereldoorlog, toen nieuwe migranten die het land binnenkwamen hun eigen eten introduceerden.

Australië een culinaire reis van E. Pascoe

#keuken

Tegenwoordig is de Australische keuken grotendeels een samensmelting van de culinaire tradities van Noord-Europa, het Middellandse Zeegebied en Zuidoost-Azië, en in dit boek vind je als lezer recepten die zijn gebaseerd op deze invloeden. Van Engelse scones tot Thaise soepen en Italiaanse pasta’s.

De meer dan 200 recepten die in dit boek zijn opgenomen zijn ook nog eens prachtig gefotografeerd, waardoor dit boek een verademing is om door te nemen.

Al met al is Australië een culinaire reis een zinvolle aankoop als je jarenlang wilt putten uit een grote voorraad van zeer gevarieerde recepten. Voor 21,79 euro is dit boek van jou. Voor dat geld krijg je een 256 pagina’s tellende hardcover. Nieuw kun je dit boek helaas niet meer kopen, maar wel nog in (goede) gebruikte staat. Met dit boek krijg je waar voor je geld.

Geef een reactie