Wijn

Boeken over wijn uit Californië: dit zijn de 3 beste!

boeken over wijn uit californië

Wijn uit Californië? Wellicht ben je nog niet bekend met wijn uit dit land, maar deze 3 top boeken leren je alles over wijn uit Californië! Deze wijnboeken geven je een overzicht van de beste wijnen uit dit land, de druivensoorten die er groeien, en hoe wijn in dit land wordt gemaakt.

Boeken over wijn uit Californië: prachtig leesvoer!

Californische wijnen hebben de wereld al enige tijd veroverd, en zijn het proberen meer dan waard. Het marktaandeel van wijnen uit Californië is al decennialang stijgende. Niet verwonderlijk dat er inmiddels ook wat boeken op de markt zijn over de wijnen die dit land voorbrengt.

Deltas wijnbibliotheek nr. 4 Californië

Deltas wijnbibliotheek heeft ook een boekje uitgebracht over Californische wijnen. Net als in de andere delen wordt een uitstekende methode geboden om de juiste wijn uit dit land te vinden.

Deltas wijnbibliotheek nr. 4 Californië

#kwaliteit

Evenals in de andere delen van deze serie wijnboeken krijg je informatie over de 4 aspecten die de kwaliteit van de wijn het meeste bepalen, de invloed die deze factoren op de smaak van de wijn hebben, op de prijs, en op de bewaarmogelijkheid.

Verder kom je te weten welke Californische wijn bij welke gelegenheid past, en ga je mee op reis door de prachtige wijngebieden van Californië. De wijngaarden, de wijnbouwers die daarachter zitten, en de beste en de meest voordelige wijnen die deze wijngaarden voortbrengen; het komt allemaal aan bod in Deltas wijkbibliotheek nr. 4 Californië.

Het boekje telt 77 pagina’s, en is te krijgen voor een prijs van slechts 9,99 euro. Een meeneemprijsje dus, waardoor twijfel over de aankoop van dit boekje eigenlijk niet nodig is.

Matt Kramer’s New California Wine van Matt Kramer

In minder dan 25 jaar is Californië een van de meest begeerde landen geworden als het gaat om productie van kwalitatieve wijn.

Matt Kramer’s New California Wine van Matt Kramer

#wijnboeren

In dit boek krijg je een kijkje in de keuken bij de Californische wijnboeren, en welke technieken zij gebruiken om steeds betere wijnen te maken, en hoe het zo is gekomen dat de Californische wijnen in een relatief korte tijd naar zo’n hoog niveau zijn gestegen als het gaat om de kwaliteit.

Voor 23,99 euro is dit (maar liefst) 400 pagina’s tellende boek van jou. Dit wijnboek is wel in het Engels geschreven, maar als je het Engels redelijk beheerst, dan is dit in onze ogen de beste aankoop die je kunt doen als je op zoek bent naar een boek over wijn uit Californië!

De wijnen van Californië van Thomas Vaterlaus

Met dit goede wijnboek word je wegwijs gemaakt op het gebied van de Californische wijnen. Eerst krijg je in dit boek informatie over de zaken die de kwaliteit van de wijn het meest bepalen, namelijk de wijnstok en zijn druiven, het klimaat, de kunde van de wijnmaker, en de jaargang.

Daarna krijg je informatie over het effect daarvan op de smaak van Californische wijn, de bewaarmogelijkheid en de prijs. Want uiteraard, je wilt niet te veel betalen als je inkopen gaat doen, en wilt daarnaast ook dat je zo lang mogelijk kunt genieten van wijn die goed smaakt.

De wijnen van Californië van Thomas Vaterlaus

#wijngebieden

Ook wordt uit de doeken gedaan door de auteur welke Californische wijnen het beste passen bij bepaalde maaltijden. Vervolgens worden de belangrijkste wijngebieden uit Californië behandeld, en ook de wijngaarden en de wijnbouwers binnen die gebieden.

Leuk om daar ook meer over te weten te komen! Zoals je verder mag verwachten worden ook de beste wijnen voorgesteld die afkomstig zijn van die wijngaarden en wijnbouwers. Want je wilt tenslotte alleen de beste wijnen drinken uit dit land!

Voor 7,50 euro is deze 77 pagina’s tellende hardcover over wijn uit Californië van jou. Het gaat hier om een exemplaar in gebruikte (doch goede) staat.

Geef een reactie