Feest

Feest geven op een boot of op een jacht

feest op boot

Het zoeken van een geschikte locatie om een feest te geven is niet altijd een even makkelijke opgave. Er zijn immers diverse fantastische locaties waar je een goed feest kunt organiseren. Om het nog moeilijker te maken willen we je de optie meegeven dat je ook een feest kunt geven op een boot of een jacht.

Ok, door het lezen van deze blog brengen we je misschien wel van de wal in de sloot en maken we het niet makkelijker voor je omdat we je op nog meer leuke ideeën brengen. Aan de andere kant helpen we je misschien wel aan het ultieme idee hoe je het jezelf enorm makkelijk kunt maken als je een feest kunt organiseren.

Waarom een feest op een boot?

Er zijn zeer veel fantastische locaties waaruit je kunt kiezen om een feest te organiseren maar laten we eerlijk zijn. Niet iedere locatie is even geschikt.

Soms ontbreekt de sfeer bij een locatie, kun je er moeilijk of alleen ver weg te parkeren in de omgeving, is de locatie moeilijk bereikbaar, is de locatie net even te groot voor de hoeveelheid genodigden of…… is de locatie voor de komende tijd volgeboekt. Het alternatief…….een feest op het water! 

uitnodiging feestje boot

#uitnodiging

Bij een feestje op een boot, hoort natuurlijk een bijbehorende uitnodiging!

Het water is een locatie waar weinig mensen aan denken maar wat uiteraard een perfecte plek is om een feest te geven. Je bent zonder twijfel origineel.

Nederland heeft een paar enorm mooie watergebieden die zonder twijfel een perfecte setting vormen voor jouw feest. Dit is zeker het geval op een mooie zomerse dag of een heerlijke zwoele avond.

Op het weer hebben we uiteraard geen invloed maar de zomermaanden hebben ons de laatste jaren niet teleurgesteld. Dit zou je dus wel kunnen gokken (op eigen risico uiteraard).  

Praktische voordelen van een party op het water

Een party op het water is zeker een overweging waard en heeft veel praktische voordelen waar je misschien nog niet stil bij hebt gestaan. Denk bijvoorbeeld aan de praktische kant. Als je voor een wat kleinere boot kiest, kun je een leuk intiem feest geven zonder dat je belang hoeft te zijn dat de locatie te groot is.

Een ander praktisch voordeel is dat je de boot kunt laten aanmeren bij een plek waar veel parkeergelegenheid in de buurt is zodat ook dit soort problemen geen stress geven. 

Een ander groot voordeel is dat je een leuk programma kunt samenstellen waarbij je niet hoeft te wachten op laatkomers. Iedere gast zorgt er immers wel voor dat hij of zij aan boort is voordat de kapitein besluit de trossen binnen te halen.

Daarnaast hoef je niet bang te zijn dat mensen je feest al verlaten hebben terwijl jij nog het belangrijkste programmaonderdeel moet afwerken.

Voor de tegenovergestelde situatie hoef je ook niet bang te zijn. Het zal zelfs voor de grootste “plakker” wel duidelijk zijn dat het bootfeestje afgelopen is als de boot weer is aangemeerd.

Wat voor feesten kunnen gehouden worden op het water?

Er zijn uiteraard enorm veel leuke feesten die je kunt organiseren op het water. Je vijftigste verjaardag, je pensioen, een emigratie feest, een bedrijfsfeest of een 12,5 jarige bruiloft, alles is mogelijk. Eigenlijk zijn er weinig feesten die je niet op een boot kan geven met uitzondering van een kinderfeest uiteraard want veiligheid gaat voorop.

Er zijn zelfs stellen die ervoor kiezen om te gaan trouwen op een boot. Dit is uiteraard een enorm originele keuze als jullie beiden liefhebbers zijn van watersport.

Het enige wat je hiervoor moet doen is een trouwambtenaar aan boord halen die zeebenen heeft maar het zal je geen moeite kosten om deze persoon te vinden. 

Wat voor boot is geschikt om een feest op te geven?

Er zijn diverse rederijen die boten verhuren om een feest op te geven. In veel gevallen zijn dit boten waarbij je meteen gebruik kunt maken van de faciliteiten aan boord zoals een bar of een restaurant. Je maakt het op deze manier wel heel gemakkelijk voor jezelf om een feest te organiseren maar gemak dient de mens toch?

Er zijn overigens ook boten waar je de catering zelf kunt regelen en waarbij alleen de kapitein en wellicht een aantal medewerkers aan boord zijn. Je hebt dan alle vrijheid om het feest aan te kleden zoals je wilt.

Het is uiteraard wel verstandig om voor een boot te kiezen waarin jullie binnen en buiten kunnen verblijven. Op het weer in Nederland hebben we net niet helemaal invloed. Laat je dus niet verrassen.

Zoals je ziet kun je letterlijk alle kanten op als je besluit om een feestje te geven op een boot of een jacht. Wellicht is dat precies de zin waarmee we je meer keuzestress bezorgen. Neem gerust contact met ons op als we je hiermee kunnen helpen.

Geef een reactie