Feest

Wat moet je doen op een feestje waar je niemand kent?

feestje waar je niemand kent

Er zijn mensen die het als een uitdaging en een avontuur zien maar de meeste mensen vinden het eerder eng en hebben er een vreselijke hekel aan. Als je naar een feestje moet waar je niemand kent. Afzeggen is geen optie dus je verwacht dat je een eenzame avond tegemoet gaat. Dit hoeft echter helemaal niet het geval te zijn!

Kijk maar eens of je iets kunt met onze 5 handige tips die betrekking hebben op wat je kunt doen op een feestje waar je niemand kent.

Alleen naar een feestje waar je niemand kent

We zullen het niet ontkennen dat het niet makkelijk is om naar een feest te gaan waar alleen maar mensen zijn die je niet kent. Veel mensen zouden het liefst afzeggen maar je weet ook dat je bezoek wel gewaardeerd wordt. Je bent niet voor niets uitgenodigd.

Er zit niets anders op dan je toch maar als een “stranger” in het feestgedruis te mengen. Daarna ben je op jezelf aangewezen maar er zijn best een aantal manieren hoe je jouw rol deze avond een andere invulling kunt geven.

Je mindset is wel belangrijk als je alleen naar een feest gaat waar onbekende mensen zijn. Je zou immers denken dat het misschien raar of stom overkomt als je alleen naar een feest komt. Zet deze gedachte (en bijbehorende onzekerheid) gerust aan de kant.

Je bent immers een held dat je deze stap durft te zetten. Veel mensen zouden in jouw situatie gekozen hebben om het smoezenboek open te slaan. Met de onderstaande tips helpen we je een eind op weg.

#kaartje

Kom vooral niet met lege handen aan zetten. Een mooi kaartje is nooit verkeerd!

5 Tips wat je kunt doen op een feest waarbij je niemand kent

Zorg dat je op tijd bent

En wellicht beter nog: ben wat aan de vroege kant. Je creëert hiermee een situatie dat de later binnengekomen mensen jou gedag moeten zeggen en hierdoor wordt het contact vaak makkelijker.

Als dat niet lukt, geef je angst voor eenzaamheid gewoon aan bij je gastheer of gastvrouw. Hij of zij kan dit in gedachten houden en zal jou zeker wel voorstellen aan anderen of in de gesprekken betrekken. Nogmaals, de gastheer of gastvrouw heeft jou niet voor niets uitgenodigd en zal waarderen dat je er bent. 

Neem een open houding aan

Dit is meteen de belangrijkste tip voor bezoekers van feestjes waarbij ze niemand kennen. Als je een open houding aanneemt, zul je sneller aangesproken worden, dan wanneer je de hele avond wat chagrijnig aan het rondkijken bent.

In dit laatste geval ben je geen aantrekkelijk persoon om een gesprek aan te knopen. Ook de hele avond in je telefoon kijken of de hond des huizes aaien helpt niet.

Help de gastheer of gastvrouw met de bediening

Dit is niet alleen beleefd en je hebt meer te doen maar is ook de manier om wat meer contact te hebben met de enige persoon die je wel kent.

Daarnaast is het helpen met het bedienen een handige opstap voor meer contact met anderen. Heeft de gastheer of gastdame ervoor gekozen om de bediening uit te besteden? Bad luck! Natuurlijk is deze bediening ook best in voor een praatje maar er zijn nog 4 andere tips waarvoor je kunt kiezen!

Bediening door een ober

Ga bij iemand in de buurt staan die ook alleen is

Dit is immers een lotgenoot en dan is een praatje soms snel aangeknoopt. De gezamenlijke kennis zou een onderwerp zijn, toch maar over het weer beginnen of een praatje over de verrukkelijke hapjes die op tafel staan werkt ook vaak goed.

De beste tactiek in dit geval is door vragen te stellen en hierdoor anderen te laten praten maar dit is niet altijd eenvoudig. Er zijn mensen die hier helemaal geen moeite mee hebben en de vraag “Wat doe jij op de maandagavond?” als ijsbreker gebruiken maar dit is wel vrij direct. Wees op je hoede voor verrassende antwoorden.

Maak contact met de meest aanwezige persoon

Het tegenovergestelde van het vorige punt. Maak contact met de meest aanwezige persoon van het feest of de persoon die duidelijk meerdere aanwezigen kent.

Hiervoor moet je misschien je moed bij elkaar rapen maar deze extraverte persoon zal je zeker in alle gesprekken betrekken. Dit zit vaak bij dit soort personen in de genen dus een slimme “eenzame gast” maakt hier gebruik van. Je zult zien dat je jezelf misschien wel uitstekend zult vermaken op het feest waar je enorm tegenop hebt gezien. 

Geef een reactie