Feest

Huisfeest organiseren? Zo doe je dat! (8 tips)

huisfeest organiseren

Heb je binnenkort weer een feestje op de planning staan? Overweeg je om het thuis te organiseren? In dit artikel geven we een aantal tips voor het organiseren van een huisfeest. Een huisfeest organiseren hoeft namelijk helemaal niet zo moeilijk te zijn, als je wellicht zal denken.

Je kunt ook overwegen om het buitenshuis te vieren. Het voordeel van een feest buitenshuis is dat je niet met de rotzooi zit en je meer mensen uit kunt nodigen indien je klein woont. Het is het overwegen waard, hou in je achterhoofd dat de kosten erg op kunnen lopen.

Jouw eigen huis is de plek waar jij jezelf het meest thuis voelt. Dit gevoel van veilig- en huiselijkheid draag je al meteen over aan je vrienden. Doordat je geen aparte ruimte hoeft te huren wordt het niet te duur. De meest memorabele momenten beleef je op huisfeesten.

Huisfeest organiseren: onze tips!

Hieronder geven we jou een aantal tips, waarmee jouw huisfeest gegarandeerd een succes wordt.

De uitnodiging voor het te organiseren huisfeest

Uitnodigingen zijn altijd noodzakelijk, anders weten mensen niet wanneer je feest is. Facebook kan handig zijn, helaas kijkt niet iedereen daarop, of heeft iemand geen Facebook.

Het mailen van een leuke uitnodiging kan een goede optie zijn. Er zijn genoeg online diensten waar je gratis een online uitnodiging kunt versturen.

Je kunt natuurlijk ook de crea bea gaan uithangen en zelf een uitnodiging van papier maken en deze versturen.

#uitnodiging

De leukste uitnodigingen voor een huisfeestje! Zorg dat je goed voor de dag komt met een toffe uitnodiging.

Wat is het feest budget?

Het is natuurlijk wel handig als je weet wat je budget is. Zo kom je niet voor onverwachte kosten te staan. Stel allereerst een gastenlijst op en vraag of mensen op tijd laten weten of ze aanwezig zijn.

Vraag indien nodig of mensen zelf wat meenemen, haal standaard bier en wijn in huis, dit doet het altijd goed en Google voor budgetvriendelijke en lekkere (welkomst)cocktails. Met een klein budget kun je veel meer dan je denkt, wees lekker creatief en laat je gaan, maar budgetteer wel goed.

Decoraties

Decoraties kleden een huisfeest aan. Maak je decoraties zelf door: verse bloemen te plukken of te kopen en neer te zetten. Verzamel oude jampotjes of flesjes, doe er een strik omheen en zet het op te tafels.

Moet jij eens kijken hoe gezellig dat staat.

Zelf slingers maken is ook niet moeilijk, of haal wat leuke lampions bij een goedkope winkel en hang deze op.

Kerstverlichting doet het ook altijd goed. Kijk wel uit met kaarsjes, voor je het weet eindigt jouw feestje met een bezoek van de brandweer en dat wil je natuurlijk zeker niet.

Drankjes en hapjes

Wat is een feest zonder hapjes en drankjes? Geen feest natuurlijk. Naast muziek is dit altijd een must op je feestje.

Het enige waar veel mensen altijd tegen aan hikken is het aantal glazen dat ze in huis hebben. Kijk eens of je budget het toe laat. Is dit het geval? Overweeg dan om glazen te huren.

Je hebt dan genoeg glazen in huis, bijkomstig voordeel is dat je niet hoeft af te wassen, je geeft ze namelijk weer mee terug aan het verhuurbedrijf en zij wassen ze meestal af. Spoel ze wel even af van te voren, dit komt netter over.

Heb je een klein budget? Vraag dan aan je vrienden of ze drank en of hapjes mee nemen. Indien je niet weet wat je voor cadeau wilt kun je dit als cadeau vragen.

Jij zit niet met allerlei prullaria waar je toch niets mee doet en zij hebben een onvergetelijk feest. Maak een soort selfservice tafel, iedereen kan zichzelf voorzien, zo is iedereen tevreden.

catering huisfeest

#catering

Verras jouw gasten met de lekkerste hapjes, een heerlijk buffet of een diner! Goedkoop en door heel Nederland!

Muziek tijdens je huisfeest

Een feestje zonder muziek, is geen feestje. Zorg daarom altijd voor een goede playlist die je tijdens je huisfeest kunt afspelen.

Nog beter, vraag je vrienden of ze muziek willen draaien of spelen. Iemand heeft vast wel een gitaar en het is nog gezellig ook. Zet de muziek niet te hard, je wilt elkaar natuurlijk nog wel kunnen verstaan.

De inrichting van je feest

Veel mensen uitnodigen is altijd erg gezellig, het nadeel hieraan is dat vaak niet iedereen kan zitten. Zeker als je klein woont.

Schuif daarom alle banken en stoelen aan de kant. Huur statafels en zorg voor ruimte om te dansen. Mocht je een grote tuin of plaats achter je huis hebben, dan is het helemaal ideaal, want dan kun je jouw huisfeest gewoon buiten houden. Het moet dan natuurlijk wel mooi weer zijn.

Zorg ervoor dat iedereen zijn jas kwijt kan. Zo liggen deze niet in de weg en kan iedereen zijn jas vinden als ze naar huis gaan. Haal daarom je eigen jassen van de kapstok zodat er voldoende ruimte is, of zet een kledingrek in de hal.

Houd rekening met de buren tijdens het organiseren van een huisfeest

Hou je van harde muziek? Fijn, maar je buren denken daar waarschijnlijk anders over. Wellicht hadden zij voor die avond al plannen in hun achterhoofd en hakken ze nu de knoop door? Of speelde het idee om een een weekendje weg te gaan?

feestversiering
Feestversiering

Licht je buren daarom op tijd in. Zo kan iedereen rekening houden met elkaar en kun jij genieten van een onbezorgde avond.

De dag na je huisfeest!

Eigenlijk is dit nog niet het moment om aan het einde van je huisfeest te denken. Toch is het wel handig om hier alvast bij stil te staan.

Aan alles komt een eind. Als je een huisfeest wilt waar je nog lang aan terug denkt is het handig om deze tip mee te nemen.

Na een feestje wordt je de volgende ochtend wakker met een kater in een huis vol troep. Mocht je budget het toelaten, dan raden wij je aan om een schoonmaker in te calculeren. Laat je budget het niet toe? Vraag dan wat vrienden om je na afloop mee te helpen.

Er zijn natuurlijk nog veel meer tips die we je kunnen geven. Met deze tips kun je al aardig uit te voeren. Een huisfeest organiseren? Met deze tips kom je er wel!

One thought on “Huisfeest organiseren? Zo doe je dat! (8 tips)

  1. Elise schreef:

    Hi! Ik gebruik zelf altijd BASH om iedereen uit te nodigen! Echt heel handig omdat niet iedereen meer Facebook heeft, en een stuk minder chaotisch dan een WhatsApp groep. Dan heb ik een mooie event pagina en kan ik iedereen centraal op de hoogte houden 🙂 (www.bash.social)

Geef een reactie