Bruiloft

Een geregistreerd partnerschap feest: zo organiseer je ’t!

geregistreerd partnerschap vieren

Waar vroeger het de normaalste zaak was om te trouwen, heb je tegenwoordig wat meer keuze hierin. Steeds meer koppels kiezen voor geregistreerd partnerschap. Deze administratieve handeling wordt door velen niet als romantisch beschouwd, maar daar kan verandering in worden gebracht! Na alle administratieve rompslomp is het tijd om jullie liefde te gaan vieren. Het is dan wel niet zo groot als een bruiloft, maar er kan alsnog een mooi geregistreerd partnerschap feest van worden gemaakt. Met de volgende tips zorg je ervoor dat jullie alsnog de mooiste dag van jullie leven krijgen.

Hoe vier je geregistreerd partnerschap? Met deze ingrediënten

Mooie locatie

Een goed geregistreerd partnerschap feest geef je niet zomaar. Je hebt de ruimte nodig om uitgebreid te tafelen en uiteraard de dansvloer op te gaan.

Naast een ruime omgeving wil het oog ook wat. Hierbij kun je ook denken aan wat het beste bij jullie past.

Houden jullie meer van strak en modern of zijn jullie fan van historische panden met grote hoge ramen?  Denk bijvoorbeeld aan een mooie grote zaal.

#decoratie

De mooiste decoratie & accessoires voor een geregistreerd partnerschap feest! Uiteenlopende thema’s.

Je kan de zaal zelf naar keuze decoreren en op die manier jullie perfecte feestomgeving maken.

De locatie is daarnaast ook afhankelijk van het seizoen waarin jullie het feest gaan geven. Als het stralend weer is, is het ook heerlijk om het buiten te vieren.

Een grote partytent, wat statafels, een buitenbar en je hebt een waar feest. Idealiter zoeken jullie een locatie uit waar zowel binnen als buiten tot jullie beschikking staat.

Decoratie

Jullie hebben nu dus een mooie locatie geregeld, maar alsnog voelt de ruimte niet persoonlijk aan.

De aankleding is ook een belangrijk onderdeel van het feest. Denk bijvoorbeeld aan een grote, lange tafel met bloemstukken erop en glanzend servies.

Het is niet alleen gezellig om samen aan een tafel te zitten, een goed aangeklede tafel is als een pronkstuk in de ruimte.

#uitnodiging

De leukste kaarten voor een geregistreerd partnerschap feest! Zorg dat je goed voor de dag komt met een mooie uitnodiging.

Indien jullie zelf niet zoveel inspiratie hebben om een ruimte naar eigen smaak te versieren, dan kan je een professional inhuren die met jullie meedenkt en op basis van jullie smaak een moodboard maakt.

Als jullie het wel zelf willen doen is hier alvast de gouden tip: bedenk van tevoren een kleurenpalet. Een kleurenpalet zorgt voor één geheel en is ook rustgevend voor het oog.

Het gebruik van diverse kleuren die niet allemaal bij elkaar passen kan voor onrust zorgen.

Huur een DJ

Natuurlijk kan je ervoor kiezen om jouw favoriete oom muziek te laten draaien, maar het is begrijpelijk als je daar twijfels bij hebt.

Er zijn gelukkig genoeg professionele DJ’s die op basis van jullie smaak een playlist samenstellen. Met de juiste muziek en genoeg ruimte om te dansen kunnen jullie er een onvergetelijke avond van maken.

De meeste DJ’s nemen hun eigen draaitafel en equipement mee, zodat jullie er geen omkijken meer naar hebben.

Het is van tevoren wel handig om te bedenken wat voor DJ jullie willen. De meeste DJ’s willen er op een feest zelf ook een gezellige tijd van maken en met hun stem een bijdrage leveren.

Als jullie hier niet op zitten te wachten, is het goed om van tevoren duidelijke wensen door te geven. Zo voorkom je ongemak op de dansvloer, wat dit keer niet veroorzaakt wordt door de dansmoves van je beste vrienden.

Tafelen

Bij een feest hoort lekker eten. Jullie kunnen er zelf voor kiezen hoe jullie hier invulling aangeven.

In Amerika is het bijvoorbeeld heel gebruikelijk dat er grote schalen eten op een tafel worden gezet en de gasten zelf hun borden vullen. Dit concept, lopend buffet, is handig, maar minder gezellig. Bovendien heb je dan meer kans op het zogeheten ‘vreetfestijn’, wat toch minder charmant is op een feest.

Als je voor een chique aangelegenheid wilt gaan, kunnen jullie ervoor kiezen om een menu samen te stellen. Dat zorgt ten eerste voor meer rust aan tafel, ten tweede kunnen jullie de gasten bij elke gang weer verrassen.

Zorg er wel van tevoren voor dat de catering op de hoogte is van eventuele allergieën en dieetwensen. Zo laten jullie iedereen zich welkom voelen en het is een mooi gebaar dat jullie aan jullie gasten denken.

Jullie kunnen ervoor kiezen om de hele avond door te tafelen, maar als jullie slim zijn, plaatsen jullie de tafel op een plek aan de zijkant van de zaal, zodat er ook ruimte overblijft voor de dansvloer.

Dit moedigt ook de gasten aan om niet de hele avond aan tafel te zitten, maar na die paar drankjes gewoon de dansvloer op te gaan.

Bediening

We eindigen deze blog met misschien wel een van de belangrijkste tips waar jullie aan kunnen denken bij het organiseren van jullie feest.

Stel je voor dat je net lekker aan het dansen bent en op het moment dat jouw favoriete nummer opkomt, ontdek je dat je glas leeg is.

Nu sta je voor een groot dilemma: of je blijft staan om jouw moves te laten zien op de dansvloer en riskeert hierbij een droge mond. Of je loopt snel even weg om een drankje te halen, maar ontdekt helaas een grote rij bij de drankjes en moet noodgedwongen jouw gloriemoment voorbij laten gaan.

Op het feest van de liefde wil je niet voor dilemma’s komen te staan.

Daarom is het aan te raden om een bediening in te huren. Deze professionals zorgen ervoor dat jullie gasten en jullie zelf de hele avond met volle glas kunnen genieten.

Daarnaast zien ze er piekfijn uit, waardoor de chique uitstraling in de zaal omhoog wordt gebracht.

De bediening is getraind om alert te zijn op lege glazen, geruisloos door de zaal te bewegen zonder iemand voor de voeten te lopen en met hun charme de gasten te imponeren.

Het is dus een ware aanwinst op jullie feest om bediening in te huren.

Geef een reactie