Bruiloft

Redenen om niet te trouwen: dit zijn ze! (10 stuks)

niet trouwen

Vroeger trouwde iedereen wel. Toen bestond seriële monogamie nog niet, wat inhoud dat je meerdere partners hebt voor je gaat trouwen en niet per se bij de eerste die je tegenkomt blijft. Vroeger ontmoette mensen hun partner en hun eerste vriendje en dit was meestal dan ook hun partner voor het leven. Daar trouwde ze mee en bleven tot hun dood bij elkaar. Tegenwoordig scheiden er meer mensen dan ooit. Dit zou al een reden zijn om niet te gaan trouwen. Maar er zijn nog veel meer redenen om niet te trouwen. In dit artikel gaan we daar uitgebreider op in.

10 redenen om niet te trouwen: hier zijn ze dan!

Een bruiloft is duur

Je hele leven spaar je voor je toekomst en dan gaat dat hele budget op aan een bruiloft. Dat is toch jammer. Je kunt er wel voor kiezen om het goedkoper te doen. Maar heb je dan je droombruiloft? Dan kun je toch beter niet trouwen. Waarom moet de liefde vieren geld kosten? Besteed het liever aan jullie liefdesnestje door een huis te kopen.

Het duurste item draag je maar een keer!

De trouwjurk is altijd een flinke hap uit het budget voor een mooie bruiloft. Hij is soms zelfs nog duurder dan het huren van een locatie. Je draagt hem een keer en daarna nooit meer. Beetje zonde toch? Een van de beste redenen om niet te trouwen, want je hoeft geen dure trouwjurk aan te schaffen.

Trouwjurk
Trouwjurk

Als je niet gaat trouwen ontkom je aan zo’n verschrikkelijk vrijgezellenfeest

Je kent het wel bekende fenomeen waarschijnlijk wel. Je loopt in de stad en daar loopt een vrouw met een idiote haarband op. Een groep gillende meiden lopen achter haar aan en houden elkaar vast om niet om te vallen, omdat ze al ladderzat zijn door het indrinken, voordat het hele festijn überhaupt begon.

Ondertussen wordt de vrouw met de haarband blootgesteld aan allerlei vragen en met opdrachten gebombardeerd. Zie je jezelf al zo rondlopen? Nou, ik niet dus. Het is altijd hetzelfde en het is gewoonweg verschrikkelijk. Als je niet gaat trouwen ontkom je dus aan dit verschrikkelijke tafereel genoemd: “ het vrijgezellenfeest”.

Een bruiloft is een aaneenschakeling van clichés

Heb je ooit een originele bruiloft gezien? Ik niet, alle bruiloften zijn saai en lijken op elkaar. Een goede reden dus om niet te gaan trouwen. Het is zo ontzettend ouderwets en cliché. Je kunt ervoor kiezen om een “niet standaard, maar een originele bruiloft” te houden, bijvoorbeeld door een trouw thema te kiezen.

Dan moet je wel met een origineel thema komen dat nog nooit is gebruikt, want iedereen doet dit tegenwoordig, daarmee is het nog steeds cliché.

? Lees ook: organiseren van een ‘niet-trouwen-feest

Je hoeft geen ruzie te maken over wie er wel en niet bij zijn

Eigenlijk zou je het liefste iedereen uitnodigen, maar dat kan vaak niet. Je krijgt dan van die verschrikkelijke tussenin bruiloften. Die alleen bij de receptie, die bij het eten, die bij de plechtigheid.

Ik heb het er zelf regelmatig over met mijn eigen partner, we willen sowieso niet trouwen, maar als we al een feest geven dan nodigen we iedereen uit, zeker als we zouden trouwen. Er kunnen heuse ruzies door ontstaan en zo creëer je ongelijkheid. Trouw dan niet, zo stel je ook niemand teleur.

Je hoeft niemand tevreden te houden

Als je niet trouwt hoef je ook niemand tevreden te stellen. De een wil dit, de ander wil dat, en dan nog is niemand tevreden. Beetje vermoeiend lijkt me.

Het valt altijd tegen

Je hele leven droom je al van die droombruiloft. Alles moet perfect zijn, een mooie witte jurk, duiven, paarden en een kasteel. Je verwachtingen worden alleen maar hoger en je wilt jezelf als een prins of prinses voelen. Hierdoor zijn je verwachtingen zo hoog dat ze waarschijnlijk alleen maar tegen zullen vallen.

Omdat je een perfecte bruiloft wilt, ben je daar zelfs op de dag zelfs hoogstwaarschijnlijk nog mee bezig, want je let op alle details. Je hebt voor niemand echt tijd en voor je het weet is je mooie dag waar je zo van droomde al voorbij. Dat is toch zonde? Nog een goede reden om niet te trouwen.

Duiven op een trouwerij
Duiven op een trouwerij

Eeuwige trouw bestaat niet

Ben je altijd van de ander? Geloof je in eeuwige trouw? Eigenlijk is dit met seriële monogamie al flauwekul want je hebt voordat je ging trouwen al meerdere vriendjes gehad en eventueel woonde je zelfs al samen.

In dit geval is de echte oude traditie die trouwen inhoud toch al verbroken. Daarnaast eindigt een derde van de huwelijken in een echtscheiding. Waarom zou je dan überhaupt trouwen?

Het is verschrikkelijk ouderwets

Het is ouderwets, in deze moderne tijd is trouwen niet meer nodig. Vrouwen en mannen zijn zelfstandig en zorgen voor hun eigen boterham. Mensen zorgen voor zichzelf. Waarom zou je dan trouwen? Je kunt elkaar toch ook steunen door niet te trouwen.

Lees ook: online trouwen

Er zijn goede alternatieven voor het huwelijk

Waarom zou je überhaupt trouwen? Omdat je familie het wil? Omdat het zo hoort? Omdat het traditie is? Omdat het handig is vanwege de wet als je een huis wilt kopen? Of vanwege eventuele kinderen?

Dit kunnen natuurlijk goede redenen zijn, maar we leven in een moderne maatschappij en er bestaat tegenwoordig zoiets als: “ een samenlevingscontract” of “ geregistreerd partnerschap”.

10 redenen om niet te trouwen: dit waren ze. Wat zou voor jou een reden zijn om niet te hoeven trouwen?

1 thoughts on “Redenen om niet te trouwen: dit zijn ze! (10 stuks)

  1. janwillem schreef:

    Het is erg jammer dat je eigen relatie is stukgelopen. Uit de praktijk blijkt dat eeuwige trouw wel bestaat er zijn genoeg voorbeelden van gelukkige oude echtparen.

Geef een reactie