Themafeest

Hollywood thema feest organiseren: hoe pak je dit aan?

hollywood thema feest

Toen je klein was, was de kans groot dat je later beroemd wilde worden. Met mooie kleding aan over de rode loper, iedereen die een foto van je wilt en na het feestje terugkeren naar jouw villa ergens in Hollywood. Helaas is de realiteit dat we later niet allemaal die fantasie konden uit laten komen. Om toch nog even in die stoute droom te leven, kun je besluiten een Hollywood thema feest te organiseren. Met de volgende tips tover je jezelf en jouw gasten in ware filmsterren.

Hollywood thema feest: de uitnodiging

Hollywood is een zeer extravagante stijl waar je niet gek genoeg mee kan doen. Als je creatief bent, kan je dat ten eerste laten zien in de uitnodiging. Je kan uitnodigingen zowel op papier als digitaal doen. Als je handig bent met video’s maken, zou je een trailer kunnen maken als uitnodiging, waarmee je gelijk de sfeer kan neerzetten.

Als je toch liever de papieren variant gebruikt, kan je die in de vorm van een filmcamera ontwerpen of uitklapbaar zoals een rode loper. Zet in de uitnodiging duidelijk wat het thema is en de gewenste dresscode (bv gala als dresscode), zodat er geen misvattingen ontstaan. Daarnaast is het goed om de uitnodigingen zo snel mogelijk te versturen, zodat de gasten eventueel genoeg tijd hebben om te winkelen voor een outfit.

hollywood party uitnodiging

#uitnodiging

De leukste uitnodigingen voor een Hollywood party! Zorg dat je goed voor de dag komt met een vette uitnodiging.

Hollywood locatie

Als je films uit Hollywood mag geloven, worden de meeste feesten gehouden in grote, witte villa’s, compleet met zwembad en palmbomen in de tuin. In de hoek staat vaak een jazzbandje de gasten rustig toe te spelen of er is een dj gehuurd die de glazen laat trillen in de kast. Het is dus erg verschillend hoe wild de feesten zijn, maar dat er goed gefeest wordt is één ding dat zeker is.

Aan jou de eer om dit zo goed mogelijk na te bootsen! Het is begrijpelijk dat de villa met zwembad wellicht wat te hoog gegrepen is, maar een moderne locatie is zeker goed te doen in Nederland. Zo kan je een gedeelte van een beachclub afhuren, wat gegarandeerd in de smaak gaat vallen. Mocht je meer een ouderwetse Hollywood thema willen, dan is een kasteeltje ook zeer geschikt. Zorg er in ieder geval voor dat zowel het gebouw als de binnenkant goed genoeg is voor een geloofwaardig Hollywood thema.

Versiering in Hollywood thema stijl

Als je aan Hollywood denkt, denk je aan goud, zilver, glitters en classy. Een dergelijk themafeestje vraagt dus om uitbundige decoratie. Je kan bij feestwinkels terecht voor ballonnen, slingers en andere glinsterende Hollywood feestartikelen. Daarnaast is het een leuk detail om daadwerkelijk een rode loper uit te rollen bij de ingang.

Als kers op de taart kun je ervoor zorgen dat er mensen bij de rode loper staan die foto’s maken van de gasten, om het echte Hollywood gevoel te geven. Daarnaast is het leuk om langs de rode loper palmbomen te zetten. Of het nou echte of neppe zijn: palmbomen horen bij het thema.

#versiering

De leukste feestversiersels voor jouw Hollywood party. Bekijk alle mogelijkheden, denk hierbij aan een ‘Hollywood Walk of fame ster’ bijvoorbeeld!

Dansen in Hollywood

Bij een feest hoort goede muziek. In Hollywood zijn er genoeg zangers en zangeressen die regelmatig over de rode loper wandelen. Deze artiesten kun je opnemen in jouw afspeellijst. Zo is het net of je daadwerkelijk in Hollywood bent. Wil je liever zelf het leven ervaren van de artiesten? Zorg dan voor een karaoke set en zing samen de sterren van de hemel.

Kleding voor het Hollywoord thema feest

Hollywood bestaat bekend om haar charme. Dit is dus het moment om alles uit te kasten te trekken, letterlijk en figuurlijk. Als host van het feest kan jij uiteraard bepalen wat de dresscode gaat worden. Je kan ervoor kiezen om een Black tie dresscode te doen.

Je kan bij speciale winkels een mooie galajurk of cocktailjurk kopen of huren voor de gelegenheid. Voor mannen is het uiteraard de gelegenheid om strak in pak te komen. Als je je echt wilt inleven in het Hollywood thema, kun je er ook voor kiezen je te verkleden als een bekende acteur of actrice en jouw gasten hun Hollywood voorbeeld te laten imiteren.

Eet en drink alsof je in Hollywood bent

Niet alleen de decoratie is uitbundig in Hollywood. Eten en drinken hoort ook in volle overvloed aanwezig te zijn. Een voorbeeld van uitbundig eten is een chocoladefontein. Deze kan je eten met fruit of marshmallows. Het is niet alleen lekker, maar ook nog eens een eyecatcher op jouw feest.

Daarnaast zou je ook een champagnefontein neer kunnen zetten, om het nog extra feestelijk te maken. Zorg bij alle hapjes en drankjes dat het er mooi uit ziet. Je kan er zelfs eetbaar goed overheen spuiten, zodat het er alsnog luxe uitziet, zelfs als het om simpele hapjes gaat. Daarnaast kun je de rand van glazen versieren door de randen te dompelen in ranja en er een suikerlaagje overheen te doen.

Laat je op jouw wenken bedienen op jouw Hollywoord thema feest

Een Hollywood feest is ook een gelegenheid om eens flink in de watten te worden gelegd. Het heeft vooral haar charme als aan het begin van het feest een goedgeklede ober jouw jas aanneemt en er professionele obers rondlopen met dienbladen vol gevulde champagne glazen. Ze zorgen ervoor dat de catering wordt geregeld en de gasten regelmatig worden voorzien van drinken.

Daarnaast zorgen zij ook voor hapjes en het uitserveren van lekkernijen op dienbladen. Op die manier kun jij lekker van het feest genieten en worden jouw gasten voor één avond echt verwend. Met deze tips creëer jij de ultieme kennismaking met Hollywood.

Geef een reactie