Themafeest

Een episch jaren 80 feest organiseren [ideeën]

jaren 80 feest

Bij de jaren 80 kun je je bedenkingen hebben over de mode en de kapsels. Het was uitbundig en opvallend en als we naar de tegenwoordige mode krijgen gaat dat soms ver buiten onze comfortzone. Daarom is het jaren 80 feest thema perfect voor een feest. Maak kennis met onze ideeën voor de invulling van dit feest.

Terug in de tijd met een jaren 80 feest

Met deze tips voor een episch jaren 80 feest zorg jij voor een kleurrijke gebeurtenis.

Zorg voor een goede locatie voor jouw jaren 80 feest

Normaliter kun je elk feest wel in jouw woonkamer organiseren. Bij sommige feesten is dat echter een uitdaging. Een jaren 80 feest gaat namelijk samen met veel uitbundigheid. Het is dan zonde als jouw woonkamer niet groot genoeg is om goed te kunnen feesten.

Een zaal met een discobal zou hierbij de uitkomst zijn. Er is dan genoeg ruimte om te dansen en in de jaren 80 gingen mensen vaak erop uit om naar feesten te gaan. Zo kom je in ieder geval al in de goede sferen.

Jaren 80 decoratie

#versiering

Geef jouw jaren 80 feest de ultieme look & feel!

Mocht je geen budget hebben voor een externe locatie, zorg er dan voor dat de meubels aan de kant zijn geschoven en er genoeg ruimte is om lekker te dansen. Het is wel belangrijk dat er een tafel past voor de hapjes en drankjes.

Decoreer volgens de jaren 80

Wat we al eerder beschreven, moet ook zeker terugkomen in de decoratie: kleur! We hebben het niet zomaar over vrolijke kleuren, de jaren 80 staat bekend om haar neonkleuren. Hoe pijnlijker de kleuren aan jouw ogen zijn, hoe beter.

Koop dus felle ballonnen en slingers, gebruik confetti en laat de discobal in volle toer draaien. Daarnaast kan je de muren beplakken met glow in the dark stickers. Bij speelgoedwinkels vind je nog steeds de nostalgische sterren die je op de muur kan plakken.

Daarnaast kan het leuk zijn om posters van de jaren 80 popsterren op te hangen, zodat het net is alsof je weer op jouw tienerkamer bent.

Van top tot teen jaren in 80 stijl

De jaren 80 zijn zoals eerder gezegd zeer uitbundig in de mode. In de outfits komen bijvoorbeeld neonkleuren voor en zowel vrouwen als mannen kunnen lekker in de make-up.

Bij de vrouwen zag je in de jaren 80 veel gekleurde leggings en brede t-shirts met een riem eromheen. Mannen droegen oversized spijkerjassen en skinny jeans.

#outfit

Geef jezelf dé jaren 80 look met een geweldige outfit!

De mode van jaren 80 is onder te verdelen in twee stijlen: kleurrijk en punk. Je kunt dus kiezen welke stijl het beste bij jou past. Dat geldt ook voor de make-up.

Als je als vrouw voor kleurrijk kiest, kun je felle oogschaduw en lippenstift dragen. Het haar mag zo wild mogelijk, toupeer het als dat lukt. Mannen mogen er ook aan geloven: een eyeliner was in de jaren 80 heel normaal.

Er kan ook worden uitgepakt met sieraden. Lange, felle kettingen en grote oorbellen maken de outfit helemaal af. Als je als vrouw toch liever voor de punk look kiest, moet je daarop de outfit aanpassen naar zwart.

Daarbij droegen de vrouwen het liefst panty’s met gaten erin of netpanty’s. Met dit thema kun je dus alle kanten op en kan je eens lekker uitpakken.

Geen feest om stil te staan

Heb je het over de jaren 80, dan heb je het over goede muziek! De grootste hits zijn in deze periode tot leven gekomen en worden vandaag de dag nog grijsgedraaid. The queen en king of pop (Madonna en Michael Jackson) waren in die jaren erg populair. Daarnaast stonden U2 en Bon Jovi ook bovenaan de hitlijsten.

Kenmerkend aan deze muziek is dat het erg vrolijk is en speels. Als je nog meer inspiratie zoekt voor goede jaren 80 muziek kun je ook aan de gasten vragen welke muziek typisch uit die periode is. Zo moet het goedkomen om een uitgebreide playlist samen te stellen.

Jaren 80 feest uitnodiging

#uitnodiging

Uiteraard kan een uitnodiging niet ontbreken. En deze kaart moet natuurlijk in stijl van dit thema!

Catering volgens de jaren 80

Je staat er misschien niet bij stil, maar elke periode heeft weer specifieke favoriete hapjes en drankjes. De kledingstijl is kleurrijk, maar dat is ook terug te zien in het eten en drinken.

In de jaren 80 maakten bijvoorbeeld M&M’s (in die tijd hadden ze nog een andere naam) hun entree en werden er schalen van gegeten. Daarnaast werd het ook erg gezellig met knettersnoep en snoepschelpen.

Nu zul je denken dat je jouw gasten op het feest alleen maar ongezonde producten moet geven. Dat is gelukkig niet zo. In de jaren 80 verschenen er voor het eerst van alle merken ook lightproducten. Je kan dus zonder zorgen frisdranken serveren. In de jaren 80 waren ook de hartige hapjes niet aan te slepen. Zo kon je genieten van Buggles, toastjes met roomkaas en borrelnootjes.

Heb je geen zin om alleen maar frisdrank te drinken? Je kunt op dit feestje weer terugkeren naar de tijd dat je 16 jaar was en de avond doorbracht met flesjes Breezer.

Hoe leuk is het om al de flesjes klaar te zetten op tafel met vrolijke feest rietjes erin? Grote felgekleurde bekers met namen erop doen het ook zeker goed op de tafel. Let er wel op dat de meeste drankjes vooral zoet zijn. Mochten de gasten hier echt geen fan van zijn, dan kun je ook voor bier en wijn zorgen.

Niet meer stoppen met dansen

Al jouw feest eenmaal op gang is en iedereen zijn of haar dansmoves laat zien op de dansvloer, kun je je voorstellen dat je niet steeds naar de tafel wilt lopen om je glas weer te vullen. Huur daarom eens professionele bediening in.

Deze obers kunnen jouw gasten voorzien van drankjes. Als je het echt goed wilt aanpakken, serveer je uiteraard weer de drankjes uit de jaren 80. Zo kun je de bekende Flügel flesjes laten serveren of shotjes Jägermeister.

Als er mannelijke obers zijn, laat ze zich dan geestelijk voorbereiden op het dragen van de eyeliner. Zo zorg je ervoor dat jouw feest tot in de puntjes verzorgd is volgens de jaren 80.

Geef een reactie