Themafeest

Een verkleedpartij organiseren: zo gepiept!

verkleedpartij organiseren

Een feestje geven is altijd leuk, maar je kan het nog spectaculairder maken door een speciale dresscode te kiezen. Hiermee kun je eindeloos variëren, dus het is belangrijk om een duidelijk thema te kiezen en dit overal in door te voeren. Kortom: in dit blog lees je alles wat nodig is voor een verkleedpartij!

Verkleedpartij organiseren: waar moet je op letten?

Hoe je een thema kiest en hoe je daarmee een goede verkleedpartij organiseert lees je hieronder.

Thema uitnodiging voor de verkleedpartij

Als je wilt dat je gasten verkleed komen, dan zul je zelf ook moeite moeten stoppen in het feest. Je begint hiermee bij het versturen van de uitnodigingen. Als je een duidelijk thema in je hoofd hebt, kun je dit al verwerken in de uitnodiging.

Ga je bijvoorbeeld voor een chique feest of juist een feest waar het de bedoeling is dat je gasten uit hun comfortzone gaan? Maak met jouw uitnodiging duidelijk wat er van de gasten wordt verwacht.

Dit kun je doen door een sfeerfoto op de uitnodiging te zetten van jezelf of van Pinterest, of middels de beschrijving het thema duidelijk te maken. Als de uitnodigingen verstuurd zijn, is het tijd voor de rest van de voorbereidingen.

#themafeest

De leukste verkleedkleding voor een geslaagd feest! Zorg dat je goed voor de dag komt.

Verander je huis in het thema van de verkleedpartij

Als het moment van de dag is aangebroken, wil je natuurlijk wel dat je huis er ook klaar voor is. Mocht het thuis niet kunnen, dan kun je altijd voor een externe locatie kiezen, maar de tips zijn daarvoor ook toepasbaar.

Met een thema kun je op het gebied van versiering ontzettend veel leuke dingen doen. Uiteraard zijn ballonnen en slingers altijd goed, maar het leuke aan een thema is dat er vaak specifieke decoratie te koop is die de beleving vergroten. Denk hierbij aan attributen, lichteffecten en natuurlijk ook jouw eigen kostuum

Naast decoratie is de muziek ook erg belangrijk. Je gaat op een chique geeft geen hardstyle draaien. Maak daarom een passende playlist, zodat je de hele avond geheel in thema op de muziek kan dansen of in ieder geval ervan kan genieten.

Als je zelf onvoldoende inspiratie hebt voor een goede playlist, kun je altijd je partner of de gasten vragen zelf muziek in te dienen. Zo betrek je ze ook op een leuke manier bij het feest.

Themafeest uitnodiging

#uitnodiging

De leukste uitnodigingen voor een verkleedpartij kun je eenvoudig samenstellen!

Geef zelf het goede voorbeeld

Als je besluit een verkleedpartijtje te organiseren, is het belangrijk dat jij je gasten laat zien dat je het serieus neemt en dat je dit ook van de gasten verwacht. Uiteraard laat je dit ten eerste al zien met de uitnodiging.

Zodra het thema duidelijk is, kun jij de outfit gaan shoppen. Tegenwoordig is het bijna vanzelfsprekend dat je op Facebook een evenement aanmaakt, waarbij je de gegevens van het feest zet en je daarmee gasten kan uitnodigen.

Facebook is ook een ideaal medium om alvast de beleving te vergroten, door af en toe leuke posts in het thema te maken of foto’s van de ontwikkelingen te plaatsen.

Zo kan je vol trots een sneak peak van jouw outfit laten zien en jouw gasten uitnodigen dit ook te doen. Dit is niet alleen goed voor de beleving, maar zo ben je ook een stok achter de deur voor gasten.

Je kan ook een prijsje kopen voor degene die de meeste moeite in zijn of haar outfit heeft gestoken.

Let er wel op dat je het evenement op privé zet op Facebook, voordat je een verkleedpartijtje ter grootte van Project X krijgt.

Hapjes en drankjes in thema

Als de gasten hun best hebben gedaan, is het ook goed om hen ervoor te belonen. Je komt niet dagelijks in een compleet ander pak naar een feest toe en het kan ook voor sommigen een drempel zijn. Zorg er daarom voor dat iedereen zich op zijn of haar gemak voelt en zorg voor lekkernijen.

Als het een verjaardagsfeest is, is taart natuurlijk een onmisbaar onderdeel. Als het zomaar een feestje is, kun je ervoor kiezen allerlei zoete en hartige hapjes te serveren.

Natuurlijk kun je voor sapjes zorgen, maar om toch even dat laagje eventuele gêne kwijt te raken zijn alcoholische versnaperingen ook wel fijn. Je kan deze drankjes ook in stijl verzorgen. Bij een chique thema kun je glazen inzetten of mooi versierde bekers.

Tip: huur bediening in

Als jouw feest goed op gang is gekomen en jullie elkaars outfits bewonderen, kan het soms erbij in glippen om jouw gasten regelmatig van drankjes te voorzien.

Uiteraard kan je tafel klaarzetten met drankjes erop, maar als je bijvoorbeeld een chique thema hebt, staat dat weer wat minder chique. Professionele bediening kan daarbij een goede bijdrage leveren. Deze obers verzorgen de catering naar wens en zien er daarnaast ook voortreffelijk uit.

Is jouw feest toch iets minder chique en verwacht je van iedereen een vrolijke outfit, dan passen de obers zich daarop aan. De professionals krijgen een duidelijke briefing van het thema en zullen zich daar op anticiperen. Met deze tips organiseer jij gegarandeerd een geslaagde verkleedpartij.

Geef een antwoord