Feestdagen

Kerstdiner organiseren: 7 tips om het slim aan te pakken!

kerstdiner organiseren

Het organiseren van een kerstdiner brengt altijd wel wat spanning met zich mee. Je wilt met de feestdagen toch extra uitpakken en er een gedenkwaardige kerst van maken. Het mooiste zou zijn als alles op rolletjes verloopt, de “oohhs” en de “aahhs” van de gasten regelmatig de kerstmuziek zal overschallen en dat je alleen maar blije gezichten ziet aan tafel. Daarnaast wil je uiteraard zelf ook optimaal genieten van het moment en de bekende kerststress buiten de deur houden.

Kerstdiner organiseren: 7 tips!

Om je hierbij te helpen delen we hieronder 7 essentiële tips om op een slimme manier een kerstdiner te organiseren. Je zult merken dat het je leven een stuk makkelijker maakt.

kerstversiering

#kerstversiering

Op zoek naar kerstversiering? Voor in de kerstboom of te gekke raamdecoratie? Bekijk ons assortiment!

Leg de lat voor jezelf niet te hoog

Uiteraard wil je shinen met kerst maar vergeet hierbij niet realistisch voor jezelf te zijn. Ben je geen keukenprins of keukenprinses? Maak dan een keuze die hierbij past en probeer op deze dag niet de culinaire hoogstandjes van een sterrenrestaurant op tafel te zetten.

Bestel je boodschappen vooraf online

Laat je niet verrassen door de drukte van supermarkten of het misgrijpen als de schappen leeg zijn. Je kunt al je boodschappen eenvoudig online bestellen.

Daarnaast zijn er talloze mogelijkheden om je wijn thuis te laten bezorgen en heb je ruime keuze in online bierwinkels.

Zorg voor een plan B

Een kerstdiner dat helemaal perfect verloopt? Het zou mooi zijn maar hou er rekening mee dat het in de praktijk niet altijd het geval is.

Zorg daarom voor een plan B. Kies ervoor dat je ook biertjes in huis hebt als een van de familieleden “nee” zegt tegen de bij het diner passende wijnen die je met zorg hebt uitgekozen.

Zorg ook voor een ijstaart in de vriezer als je dessert op een gigantische manier is mislukt.

Een nummer van de bezorgservice binnen handbereik houden? Het is misschien een overweging waard als je geen ster bent in de keuken.   

#kerstkaart

Kerstkaart sturen? Bekijk de mooiste kerstkaarten vandaag nog!

Stap af van een traditie

Natuurlijk kerst is een feest van tradities maar er zijn genoeg mogelijkheden om hier een eigen invulling aan te geven. Ieder jaar worden er op kerst bijvoorbeeld weer een groot aantal gourmet pannen op tafel gezet.

Durf jij een andere keuze te maken? Overweeg dan bijvoorbeeld of een winter BBQ te organiseren met kerst. 

Zorg voor een tafelindeling

Dit is een punt waarmee je wellicht een verplicht karakter geeft aan je kerstdiner maar hiermee zorg je wel dat familieleden die elkaar niet helemaal liggen wat verder van elkaar af zitten. Je zorgt hiermee dat het wel gezellig blijft.

Begin op tijd en accepteer hulp

Een goede voorbereiding is niet alleen het halve werk maar ook op tijd beginnen past hierbij. Kerststress is een slechte raadgever. Probeer dus eerst te plannen en dat te rennen.

Een ander punt om te voorkomen dat je moet rennen is het openstaan voor hulp. Zet hiervoor je trots opzij en maak er samen een onvergetelijk kerstdiner van. Dit past natuurlijk ook helemaal bij de kerstgedachte.

butler inhuren
Hulp in de bediening

Zorg dat je zelf ook kunt genieten van het kerstdiner

Het komt regelmatig voor dat de organisator van een kerstdiner letterlijk géén tijd heeft om van dit feestelijke moment te genieten. Hij of zij blijft maar heen en weer rennen om de gangen op tijd te serveren en iedereen van een hapje en drankje te voorzien.

Als je ervoor kiest om een buffet samen te stellen, iedereen zelf de drankjes laat inschenken of ervoor kiest om feest personeel in te huren, voorkom je deze situatie op een hele eenvoudige manier.

Misschien is dit wel de meest belangrijke tip die we met je kunnen delen als je op een slimme manier een kerstdiner wilt organiseren.

Geef een reactie