Feestdagen

Kerst anders vieren: zo doe je dat! [9 tips]

kerst anders vieren

Natuurlijk, kerst is een feest vol met tradities zoals de advent kalender, de kerstboom, de kerststol, het kerstdiner en het kerstdiner. Juist daarom is het misschien ook wel eens leuk om kerst een op een andere manier te vieren. Sta je daar voor open? Laat je dan hier inspireren door onze praktische tips over de leukste manieren om kerst anders te vieren.

Kerst anders vieren: gooi de kersttraditie eens overboord

We weten dat we (letterlijk) tegen heilige huisjes trappen door je inzicht te geven waarom het ook wel eens goed is om de kersttraditie eens overboord te gooien. We hebben echter wel een goede reden om dit te doen.

Hoewel kerst in ogen van veel mensen gezien wordt als “de gezelligste tijd” van het jaar, brengen deze feestdagen vaak ook een hoop stress met zich mee. De kans is groot dat je het onderstaande dan ook zeker zal herkennen:

De stress of de kerstcadeaus wel op tijd worden bezorgd of dat je het geschenk wat je voor ogen hebt wel kunt vinden in de winkel.

De spanning of jouw zorgvuldig bereide kerstdiner wel lukt en in de smaak valt bij je gasten.

De gezonde tegenzin om de benen uit je lijf te lopen om al jouw gasten van een hapje of drankje te voorzien als je hebt gekozen om géén bediening in te huren.

Het vervelende gevoel van zo’n dag waarin iedereen van maaltijd naar maaltijd leeft en zich in de tussentijd eigenlijk verveeld.

Tot slot (deze hoort toch echt in het rijtje thuis) de spanning of het kerstfeest niet zal eindigen in een discussie tussen je familieleden omdat iemand besluit om een politiek gevoelig onderwerp aan te snijden tijdens het diner. 

De bovenstaande situaties zijn allemaal zaken die je wellicht zult herkennen (het komt in de beste families voor) maar waar je niet aan moet denken.

Gelukkig is dit op een eenvoudige te voorkomen door afstand te nemen van de kerst verplichtingen. In sommige gevallen doe je even letterlijk afstand hiervan zoals je kunt ontdekken in onze praktische tips om kerst op een andere manier te vieren.    

kerstversiering

#kerstversiering

Op zoek naar kerstversiering? Voor in de kerstboom of te gekke raamdecoratie? Bekijk ons assortiment!

Kerst op een andere manier vieren? Laat je inspireren met deze ideeën!

Ontdek mooie plekjes in Nederland

Organiseer een uitje naar een mooie plek in Nederland en hiermee bedoelen we geen winkelcentrum, woonboulevard of tuincentrum. We stappen in deze blog immers af van tradities.

Ons land heeft enorm veel mooie plekken om te bekijken. Vesting Bourtange of Naarden-Vesting zijn slechts voorbeelden hiervan. Verdiep je hierin en ontdek het moois van ons land. De kerst is hier een uitstekende periode voor.

Organiseer een winter BBQ

Dit is een van de manieren om kerst te vieren waarvoor steeds meer mensen kiezen om af te stappen van het traditionele karakter van het kerstdiner.

Daarnaast heeft deze optie als voordeel dat je het helemaal niet ingewikkeld hoeft te maken om een winter BBQ te organiseren

Overnachting

Ga lekker overnachten in een hotel, blokhut of andere plek buiten de deur en geniet van het speciale gevoel wat je hierbij zult ervaren. Deze ervaring zul je hebben zowel in Nederland als in het buitenland.

Welness

Over genieten gesproken, geniet lekker van een wellness ervaring tijdens de kerstdagen. Kerst stress komt in jouw woordenboek dan niet voor!

#kerstkaart

Kerstkaart sturen? Bekijk de mooiste kerstkaarten vandaag nog!

Vrijwilligerswerk

Ga een dag vrijwilligerswerk bij een maatschappelijke instelling of in een bejaardenhuis doen of probeer juist op dit soort dagen aandacht te besteden aan de minder bedeelden. De dankbaarheid die je voelt, zorgt voor een onbeschrijfelijk kerstgevoel.

Bekijk andere kersttradities

Laat je inspireren op de manier waarop er in andere landen kerst wordt gevierd. Geloof ons, het kan er soms heel anders aan toe gaan dan bij ons. Je leest het in dit artikel over wereldwijde kersttradities.

Strandwandeling

Niets is zo lekker om met kerst een lekkere strandwandeling met de hond te maken. Je kunt zelf heerlijk uitwaaien en je trouwe viervoeter zal zich kunnen uitleven op de plek waar hij of zij het liefst is.

Daarnaast heb je met kerst misschien eindelijk de tijd om je huisdier extra aandacht te geven. OK, helemaal origineel is het misschien niet maar je trouwe hond zal hier zeker geen problemen mee hebben.

Quality time

Over eindelijk de tijd voor iets of iemand hebben gesproken: zijn jullie altijd druk en hebben jullie vrijwel tijd voor elkaar? Dan is kerst het moment voor quality time met je lief.

Spreek gewoon met niemand anders af. Leg je telefoon opzij en maak het samen gezellig. Ga lekker in je joggingbroek bingewatchen op de bank, ga lekker samen de keuken in of doe andere dingen waar jullie samen te weinig tijd voor hebben.

Er zijn naast de kerstdagen nog een heleboel andere dagen in het jaar waarop je het met familie en vrienden gezellig kunt maken.

Op vakantie

Ga rond de kerst lekker samen op vakantie naar een zonnig land. Als je kerst eens op een compleet andere manier wilt vieren dan je gewend bent, is dit zeker een aanrader.

Heb je wel eens ervaren hoe het is als je met kerst bijvoorbeeld aan een heerlijk zonnig strand kunt liggen? Het voelt wat onwerkelijk maar dat is precies de bedoeling als je kerst eens op een andere manier wilt vieren.

Daarnaast zul je snel ervaren dat speciale kerstgevoel erg snel zal wennen maar dat is ook van toepassing op de eerder genoemde punten.    

Geef een reactie