Wijn

Online wijn bestellen (6 beste websites)

online wijn bestellen

Online wijn bestellen? In Nederland zijn er honderden websites waar je terecht kan. De juiste soort wijn niet vinden is dus bijna onmogelijk. Eerder schreven we al over de beste websites voor het bestellen van al je champagnes. In dit artikel belichten we nu de beste websites voor het online bestellen van al je wijn. Of het nu gaat om rosé, witte wijn, rode wijn, dessertwijn, of om mousserende wijn, op de zes websites die we nu belichten zul je precies vinden waar je naar op zoek bent!

Online wijn bestellen: de beste websites!

Wijnvoordeel.nl

Wijnvoordeel.nl is onze favoriete wijnwinkel én een van de meest bekende wijn webwinkels van Nederland. De website bestaat al sinds 1999. Je kunt bij deze webshop als koper dus vertrouwen op meer dan 20 jaar aan ervaring. Binnen het assortiment vinden we iets meer dan 400 verschillende soorten flessen wijn, waarvan de meeste rode wijnen zijn, gevolgd door witte wijnen. Rosé, mousserende wijn en port kun je hier ook krijgen, hoewel het assortiment op dat gebied wat beperkter is, aangezien Wijnvoordeel een focus heeft op rode en witte wijn.

De zoekfunctie op deze site werkt erg prettig, en het is bij het zoeken naar de juiste wijn ook mogelijk om op smaakprofiel te selecteren. Dit is bijzonder fijn, want veel mensen laten zich bij de keuze voor een bepaald soort wijn vooral leiden door de smaak, en in mindere mate door de wijnregio waar de druiven zijn geteeld, en het soort dat druiven dat is gebruik voor de wijn. Wijn zoeken van een wijnhuis waar je al een prettige ervaring mee hebt? Ook dit is mogelijk!

Bij Wijnvoordeel.nl is een bestelling vanaf 35 euro gratis, en goed om te weten is dat gratis retourneren standaard mogelijk is! Wil je het niet bij één fles wijn houden, maar een heel pakket kopen? Navigeer dan naar het kopje ‘Wijnpakketten’ op de website van Wijnvoordeel. Daar vind je meer dan veertig wijnpakketten, met een prijs vanaf ongeveer 20 euro. Ideaal ook om cadeau te doen aan iemand uit je omgeving die een leuke set wijn verdient! Overweeg je na het lezen van deze tekst om wijn te gaan bestellen bij deze partij? Weet dan dat Wijnvoordeel.nl op Trustpilot.com maar liefst bijna 15.000 beoordeling heeft, waarbij 72% de beoordeling ‘uitstekend’ gaf, en 21% de beoordeling ‘goed’. Dit zou je voldoende vertrouwen moeten geven om je bestelling ook echt te plaatsen bij deze partij.

Wijnbeurs.nl

Ook op Wijnbeurs.nl kun je terecht voor het kopen van witte wijn, rode wijn, mousserende wijn, en rosé. Daarnaast heeft deze partij ook dessertwijnen, port en biologische wijn op voorraad. Wil je voor een biologische wijn gaan, dan is Wijnbeurs.nl ook zeker een goede partij om een bestelling te doen. In de webshop vinden we zeker 20 bio wijnen, en het betreft hier zowel witte, rode als mousserende wijnen.

Handig zijn ook zeker de wijnabonnementen die Wijnbeurs.nl aanbiedt. Met een wijnabonnement kun je periodiek wijn thuis geleverd krijgen. Je bepaalt hierbij zelf hoeveel en hoe vaak je wijn geleverd wil krijgen! En je mag bij een dergelijk abonnement ook helemaal zelf kiezen of je je wilt laten verrassen, en dat je de wijnproevers laat kiezen welke wijnen je thuiskrijgt, of dat je toch een voorkeur hebt voor een of meerdere (soorten) wijnen. Het voordeel hiervan is ook dat je de maandelijkse of jaarlijkse kosten voor je periodiek geleverde wijn helemaal zelf in de hand hebt en houdt.

Bestel je bij deze webwinkel op werkdagen voor 16.00 uur? Dan heb je onder normale omstandigheden je bestelling de volgende dag nog in huis. Is de bestelde wijn niet in overeenstemming met je verwachtingen, of zijn er tijdens het transport flessen kapotgegaan, dan neemt Wijnbeurs.nl gauw je zorgen weg. Je bestelling kan dan gratis weer bij je opgehaald worden. Binnen vijf dagen heb je het aankoopbedrag van je bestelling terug op je bankrekening. De Wijnbeurs is aangesloten bij de organisatie Thuiswinkel Waarborg, en houder van het certificaat van deze organisatie. Als koper van wijn bij deze webwinkel heb je daarom minstens tien zekerheden die je een veilig gevoel moeten geven om een bestelling te plaatsen!

Drankdozijn.nl

Online wijn bestellen? Drankdozijn is uiterst geschikt, maar hier kun je ook terecht voor andere dranken. Je kunt hier naast wijn namelijk ook allerlei andere alcoholische dranken bestellen zoals: rum, wodka, whisky, cognac (lees ook: cognac boeken), likeuren, port, gin, bier en sherry. Dit is dus erg handig als je een feestje geeft, en je niet alleen maar wijn nodig hebt!

Drankdozijn.nl valt met name op door zijn uitgebreide opzet; het menu kent zeer veel items. Voor wat betreft de wijn heb je keuze uit honderden verschillende flessen. Naast de standaard soorten wijn als wit, rood, rosé en mousserend, kun je bij Drankdozijn.nl ook terecht voor bijzondere soorten wijn als sake, vruchtenwijn en alcoholvrije wijnen.

Bestel je bij Drankdozijn.nl op werkdagen voor 17.00 uur, dan heb je je bestelling de volgende dag al in huis. Vanaf 12 flessen of bij een totale ordergrootte van 250 euro is de verzending helemaal gratis. Drankdozijn is op Kiyoh beoordeeld met het geweldige cijfer 9,2, wat is gebaseerd op de stem van meer dan 12.000 mensen!

Wijnspecialist.nl

Wijnspecialist.nl, de naam zegt het eigenlijk al: een echte specialist op het gebied van wijnen! Het assortiment aan wijnen is ongeveer even groot als op Wijnvoordeel.nl, maar de zoekmogelijkheden om de juiste wijn te vinden zijn anders dan op Wijnvoordeel.nl. De website van dit bedrijf is wat eenvoudiger van opzet, wat misschien ook wel de kracht is! In het assortiment van Wijnspecialist.nl vinden we witte wijn, rode wijn, mousserende wijn (champagne, cava en prosecco), en rosé wijn. Jammer voor de port liefhebbers, maar port ontbreekt zo te zien in het assortiment van deze website.

Wijnspecialist.nl is bij de Feedbackcompany.com beoordeeld met het cijfer 8,9, op basis van 116 beoordelingen (peildatum: 21 februari 2020). Bestel je voor meer dan 50 euro aan wijn bij dit bedrijf, dan hoef je geen verzendkosten te betalen! Voor bestelling die worden gedaan vanuit België geldt dat bij een totaalbedrag boven de 125 euro geen verzendkosten worden gerekend. Het bedrijf houdt zich verder aan de wet, die voorschrijft dat je als consument 14 dagen de tijd hebt om je bestelling gratis te retourneren.

Wijnwinkel.nl

Wijnwinkel.nl is een in Hoogland gevestigde webwinkel. Deze webshop is met name gespecialiseerd in wijnen uit de nieuwe wereld. Denk hierbij aan landen als Chili, Argentinië, Nieuw-Zeeland, Australië en Zuid-Afrika, die zeer kwalitatieve wijnen produceren, die nog relatief onbekend zijn bij het grote publiek. Maar ook voor wijnen uit de oude wereld kun je gewoon terecht bij deze partij. Met zo’n 800 verschillende flessen is het wijnassortiment duidelijker groter dan dat van Wijnvoordeel.nl en Wijnspecialist.nl. Vind je het op die websites niet, dan zou je het op Wijnwinkel.nl wellicht wél kunnen vinden.

Bij het zoeken naar de juiste fles wijn kun je selecteren op wijnland (zo’n 15 verschillende), maar ook op wijnregio (vele tientallen), en op het ras druiven. Tot slot kun je uiteraard ook op prijs selecteren. De meeste flessen die Wijnwinkel.nl verkoopt hebben een prijs tussen de 10 en de 20 euro, maar ook in de prijsklasse tot 10 euro doe je goede zaken bij deze webwinkel. Meer dan 100 flessen in de shop hebben namelijk een prijs onder een tientje.

Leuk om te weten is dat Wijnwinkel.nl ook aanbevelingen doet voor flessen wijn die je kunt kopen. Onder het kopje ‘Best buy’ op de website vind je namelijk zo’n 25 flessen wijnen die specifiek worden aanbevolen. Het gaat hier om heel uiteenlopende wijnen, uit verschillende landen, en met zeer verschillende prijskaartjes. Naar onze mening de moeite waard om eens te bekijken…

Grandcruwijnen.nl

Net als Dankdozijn.nl is ook Grandcruwijnen.nl op Kiyoh.com beoordeeld met een 9,2. Dit cijfer is gebaseerd op meer dan 2.700 beoordelingen van mensen die bij Grandcruwijnen.nl hebben besteld. Een ding is zeker, op deze website vind je ontzettend veel wijnen! Meer dan 2.000 in totaal. In het menu vinden we naast de gangbare soorten wijn (rood, wit, mousserend en rosé) ook alcoholvrije en alcoholarme wijn, port wijn, dessertwijn, sherry, vermout en biologische wijnen.

?️‍?️ Deze boeken over wijnen moet je hebben gelezen

Zoek je naar kleine flesjes wijn, of juiste naar grote flessen (zogeheten ‘Magnums’), dan kun je op Grandcruwijnen.nl ook goed slagen. In het menu zijn ook hier aparte items voor aangelegd. Hoewel de naam van deze website anders doet vermoeden, gaat Grandcruwijnen.nl veel verder dan het aanbieden van alleen maar wijn. Ook voor gedestilleerde dranken kun je in deze shop uitstekend slagen. Denk hierbij aan Grappa’s, Whisky’s, Limoncello’s, Cognacs, Rum, Sake’s en overige ‘digestieven’ van internationaal goed bekende en/of bekroonde productiehuizen.

In het hoofdmenu op deze website vinden we verder een kopje ‘Aanbieding’, waar je leuke aanbiedingen vindt van allerlei soorten drank. Onder het kopje ‘Kerst & relatie’ vind je allerhande geschenken, die je kunt geven voor kerst en aan relaties. En bij de accessoires vinden we wijnkoelers, wijn koelkasten, en glaswerk (onder andere wijnglazen). Grandcruwijnen.nl denkt verder ook aan ‘het droge’, voor bij ‘het natte’. Bij de delicatessen vinden we namelijk allerlei soorten etenswaren die prima passen bij allerlei soorten alcoholische dranken. Denk hierbij aan kaas, ham, pijnboompitten en honing. Al met al is deze website dus misschien wel het meest ‘allround’ van de websites die we in dit artikel hebben genoemd.

Bestel je bij deze partij op werkdagen voor 16.00 uur, dan heb je je wijn de volgende dag nog in huis. Bezorging is gratis bij een order met een waarde van 75 euro of meer! Tot slot mag zeker niet onvermeld blijven dat Grandcruwijnen.nl het principe ‘Niet goed, geld terug’ hanteert. Wil je telefonisch bestellen, en niet online, omdat je dit bijvoorbeeld eenvoudiger vindt? Ook dat kan! Bel dan met de klantenservice, die bereikbaar is tussen 11.00 uur en 17.30 uur op werkdagen, en op zaterdag van 11.00 uur tot 15.00 uur.

Online wijn bestellen: dit zijn de beste websites!

Geef een reactie