Borrelen

Lekkerste borrelhapjes uit de airfryer

borrelhapjes uit airfryer

Een paar jaar geleden had iedereen nog gewoon een frituur in huis staan, maar tegenwoordig heeft vrijwel iedereen deze ingewisseld voor een Airfryer. Logisch, want een airfryer is een stuk gezonder en kan gewoon veel meer als een frituur. Met een goede airfryer aanbieding kost deze zelfs helemaal niet zoveel meer als een frituurpan. 

Wil jij je airfryer nou inzetten voor een leuk feestje dan zijn de onderstaande recepten een absolute aanrader.

Geroosterde kikkererwten

Kikkererwten zijn net als de airfryer de laatste jaren steeds populairder geworden. Deze meeste mensen kennen ze opgewarmd uit de pan, maar je kan ze dus ook roosteren in de airfryer. 

Het is ook nog een super simpel om te bereiden. Laat de kikkererwten uitlekken en droog deze goed na. Vervolgens met je ze in de olie en doe je de kruiden naar keuze erover. paprikapoeder, chilipoeder of  kerriepoeder zijn allemaal erg lekker. Doe ze vervolgens 12 tot 15 minuten in de airfryer op 160 graden. 

Bladerdeeghapjes

Bij bladerdeeghapjes moet ik eigenlijk altijd denken aan mijn schooltijd, maar ze zijn dus ook erg lekker voor een feestje. Het grote voordeel is dat je ze kan vullen met wat je zelf lekker vindt. De cocktailworstjes zijn erg populair, maar oude kaas en wat ham zijn ook heerlijk. Je kan ze daarna gewoon in de airfryer doen en eruit halen als de bladerdeeg gaar is.

Zelf gemaakt kaasstengels

Met de zelfgemaakte kaasstengels ga je absoluut de show stelen. Het mooie is dat je hier nauwelijks iets voor in huis hoeft te hebben. Je kan het gewoon altijd in huis hebben en het is zo gemaakt. Hiervoor heb je namelijk enkel belegen kaas, filodeeg en boter nodig.

Laat het filodeeg ontdooien en doe daar de de kaas op. Zorg ervoor dat je de zijkanten nog nog binnen kan slaan zodat je kast goed ingesloten ligt. Doe vervolgens gesmolten boter op de randen en je kan gaan rollen. Doe de rolletjes met kaas in de airfryer en na enkele minuten zijn de al klaar. Deze kaasrolletjes zijn super lekker met chilisaus.

Een zoet airfryer borrelhapje

Borrelhapjes zijn over het algemeen hartig, maar het is ook leuke om met een zout borrelhapje langs te gaan. Zeker als de gasten net binnen komen of je koffie schenkt dan sluit dit perfect aan.

Belangrijk is dat het makkelijk uit de hand gegeten moet kunnen worden en daarom heb ik voor een brownie gekozen. Ja, je kan gewoon een brownie bakken in je airfryer! Het liefst doe je dit wel in een Philips airfryer xxl zodat je lekker de ruimte hebt. 

Bekleed je bakmandje goed met bakpapier en laat de randen goed omhoog staan. Vervolgens kan je een zelfgemaakt brownie mix erin gieten en bakken zoals aangegeven. Heerlijk toch! 

Borrelmix

Heb je echt geen zin om zelf hapjes voor te bereiden dan zijn er natuurlijk de klassieke diepvries hapjes. Het grote voordeel is dat de laatste jaren het aanbod voor de airfryer ontzettend gegroeid is. Zo is echt niet enkel de frikandel lekker, maar ook mini-pizzaatjes, kaassticks, gehaktballetjes of vlammetjes. Maak een leuke combinatie en server dit op een grote schaal. Niemand die je raar aankijkt als het de klassieke hapjes zijn.