Eten en drinken

Boeken over borrelhapjes: dit zijn de 9 beste !

boeken over borrelhapjes

Borrelhapjes, wie houdt daar nou niet van…? Boeken over borrelhapjes zijn er gelukkig ook genoeg, dus je hoeft niet meer naar de supermarkt, of naar de lokale delicatessenzaak om borrelhapjes te halen. Met de boeken die we in dit artikel aanhalen, kun je straks gewoon zelf hapjes voor bij de borrel maken. Zelfgemaakte borrelhapjes zijn minstens even lekker, en zeker veel unieker dan gekochte borrelhapjes.

Boeken over borrelhapjes: leer het van de experts!

Ga je zelf aan de slag in je keuken om hapjes te maken voor bij de borrel, dan kun je echt je hart ophalen met deze 9 top boeken. Ze staan namelijk vol met ideeën, suggesties, tips, en aanbevelingen voor het maken van de allerbeste en allerlekkerste borrelhapjes.

Iedereen kan het nu leren om lekkere borrelhapjes te maken. Van jong tot oud, en van keukenkluns tot keukenprins of prinses, iedereen kan de perfecte begeleiders voor bij de borrel op tafel toveren!

Lees ook: lekkerste borrelhapjes uit de airfryer

Het Borrelhapjes Bakboek (150+ heerlijke hapjes met en zonder oven) van Laura Kieft

Dit borrelhapjes boek bevat meer dan 150 geweldige recepten voor het maken van hartige hapjes, die zijn te bereiden met en zonder oven. Dat laatste is natuurlijk erg prettig, als je wel hapjes wilt maken voor bij de borrel, maar je op een bepaald moment geen oven bij de hand hebt, of als je geen zin hebt om lang te moeten wachten op het eindresultaat van je bereidingen.

Goed aan dit boek van Laura Kieft is verder dat er royale aandacht is voor dips, voor sauzen, en voor spreads, voor bij de te maken hapjes. Want ja, eerlijk is eerlijk, bij veel hapjes past een sausje, een dip of een spread natuurlijk erg goed, om de hapjes zo nog lekkerder te maken.

Voor de te maken hapjes, en voor de te maken sausjes, spreads en dips krijg je van Laura echt veel goed tips en trucs in dit boek. Je tilt je kennis en vaardigheden echt naar een hoger niveau.

De uitleg in Het Borrelhapjes Bakboek is helder, en de benodigde ingrediënten zijn ook goed te krijgen. Je hoeft voor je inkopen dus niet stad en land af.

Het Borrelhapjes Bakboek (150+ heerlijke hapjes met en zonder oven) van Laura Kieft

#eenvoudig

De borrelhapjes die in dit boek zijn opgenomen zijn doorgaans eenvoudig te maken, uren in de keuken staan is dus helemaal niet nodig. Prettig dus als je weinig zin en/of tijd hebt, maar toch de beste hapjes voor bij de borrel op tafel wilt krijgen.

Een aantal voorbeelden van borrelhapjes die je met dit boek in de hand straks zelf kunt maken: humus, spiesjes (met vlees, vis, en/of groente), mini muffins, flammkuchen, gevulde eieren, tapenades, salades, en nog veel meer hartige heerlijkheden! Zeg zelf maar waar je trek in hebt, of verzin zelf maar waar je je gasten een groot plezier mee doet als ze in jouw huis op een verjaardag of feestje staan te borrelen.

De keuze is reuze, en de variaties op de in dit boek gepresenteerde hapjes zijn bijna oneindig. Dit boek is al met al goed voor jaren aan inspiratie op kook- en bakgebied.

Het Borrelhapjes Bakboek is te koop voor 24,99 euro. Hiervoor krijg je een hardcover, in gloednieuwe staat. De verzendkosten worden bij aankoop van dit boek kwijtgescholden! Twijfel je nog of je dit boek zou moeten aanschaffen? Absoluut niet nodig in onze ogen.

47 mensen beoordeelden dit boek inmiddels al met 4,6 sterren gemiddeld, waarbij de maximale score 5 sterren is. Omgerekend als cijfer is dit maar liefst een 9,2! Anders gezegd, veel anderen die dit boek al in hun bezit hebben vinden dit boek werkelijk zéér goed. Verder is het nog goed om te vermelden dat dit boek nog niet zo lang in de handel is. Opteer je voor Het Borrelhapjes Boek, dan ga je dus ook nog eens voor een boek dat up-to-date is.

Het Laura’s Bakery bak boek van Laura Kieft

Nog een bijzonder geweldig boek van Laura Kieft! In dit boek krijg je 70 eenvoudige recepten voor allerlei soorten gebak, koekjes, desserts, en borrelhapjes.

Dit boek bevat dus recepten voor borrelhapjes, maar gaat veel verder dan dat alleen. Met Het Laura’s Bakery bak boek kun je werkelijk alles maken voor een feestje, verjaardag of samenzijn. Maar ook gewoon om wat lekkers te maken voor thuis, voor je gezin, voor je partner en/of voor jezelf is dit boek een absolute aanrader.

Het Laura’s Bakery bak boek van Laura Kieft

#bakboek

Na het geweldige succes van haar vorige boek (Het Basisbakboek) komt Laura Kieft nu met een nieuw bak boek, dat eigenlijk niet onderdoet voor haar vorige boek.

Ze laat je nu zien hoe je door verhoudingen van ingrediënten aan te passen, iedere keer weer een compleet ander baksel op tafel kunt zetten. Hoewel je in dit boek 70 recepten krijgt, kun je als je haar adviezen opvolgt straks oneindig variëren, waardoor je ontelbare varianten aan baksels kunt maken.

De recepten van Laura zijn toegankelijk en laagdrempelig, en de ingrediënten die je nodig hebt zijn bovendien gemakkelijk te krijgen. In dit boek staan heerlijke taarten, koekjes, cakes, kleine gebakjes, borrelhapjes en desserts.

Aan alle gelegenheden en momenten van de dag is dus gedacht door Laura. Om die reden heeft dit boek voor iedereen wel wat te bieden die aan de slag wil gaan met het maken van baksels.

De borrelhapjes komen in een apart hoofdstuk aan bod. Wil je borrelhapjes leren maken, maar ook gelijk recepten hebben voor andere gerechten, dan is Het Laura’s Bakery bak boek de juiste keuze.

Op Bol.com kreeg dit boek inmiddels maar liefst 4,8 sterren als score, waarbij de maximale score 5 sterren is. Eerdere kopers van dit boek zijn dus razend enthousiast over Het Laura’s Bakery bak boek.

Voor 24,99 euro kun je een nieuw exemplaar bemachtigen van dit bijna 200 pagina’s tellende bak boek, en dat is ook nog eens een hardcover versie. Alvast veel plezier en succes met het bakken van de grootste heerlijkheden voor bij de borrel, en voor andere momenten!

Culinary notebooks – Borrelhapjes & voorgerechten van Carla Bardi

In augustus 2020 verscheen dit geweldige boek over borrelhapjes en voorgerechten van Culinary notebooks. Dit boek informeert je op het gebied van borrelhapjes en voorgerechten.

Om je een idee te geven, je krijgt informatie, tips en adviezen over dips, salsa’s, knapperige pizza’s, toastjes, pasteitjes, hartige hapjes en vele andere snacks voor bij de borrel.

Culinary notebooks - Borrelhapjes & voorgerechten van Carla Bardi

#klassiekers

Dit boek bevat recepten voor klassieke voorgerechten en borrelhapjes, zoals mini pizza’s, sateetjes, gezonde voorafjes, tapenades, partyhapjes, en humus gerechten. Jij mag het zeggen!

In dit 120 pagina’s tellende bak- en kookboek zijn maar liefst 100 recepten opgenomen. Voorlopig kun je dus wel even voort in de keuken…

Desondanks is dit boek te krijgen voor een zeer zacht prijsje, namelijk 4,99 euro! Voor dat bedrag krijg je ook nog eens een paperback, in nieuwe staat. Dit bewijst maar weer eens dat een goed boek dat je veel te bieden heeft beslist niet duur hoeft te zijn.

101 Borrelhappen van diverse auteurs

101 Borrelhappen laat je kennis maken met de recepten voor snacks, heerlijke knabbels, kleine gerechten en andere hapjes voor bij je drankjes. Is een complete maaltijd te veel van het goede, maar wil je je gasten wel wat te eten geven, dan zijn borrelhapjes de meest eenvoudige en beste oplossing. En het leuke is, je scoort hier altijd goed mee bij je gasten!

Of het nou gaat om worstenhapjes, miniburgers, olijven die gemarineerd zijn, zelfgemaakte chips met een dipsausje, of om toastjes met een lekkere spread.

101 Borrelhappen van diverse auteurs

#combineren

Je kunt deze hapjes vanaf nu zelf maken, en prima serveren naast een glas rode wijn, een glas witte wijn, een glas champagne, of naast een koud biertje. Borrelhapjes zijn namelijk zeer goed te combineren met drank. Met de borrelhapjes in dit boek sla jij straks geen pleefiguur meer bij je gasten, en stel je iedereen tevreden.

Voor maar 15,99 euro is deze prachtige hardcover van jou, en mag je 144 pagina’s doornemen. Je krijgt ook nog eens een nieuw exemplaar, dus voor die 15,99 euro krijg je zeker waar voor je geld.

Borrelhapjes (40 trendy hapjes) van T. Spierings

Wil je een niet al te groot boekje kopen over het maken van borrelhapjes, dan is Borrelhapjes (40 trendy hapjes) een aanrader. In 91 pagina’s kom je alles te weten over de meest trendy hapjes voor bij de borrel.

Verras je gasten en kies eens niet voor een standaard borrelhapje, maar juist voor iets anders. Wat dacht je van rauwkosttortilla’s met parmaham, of oesters in bladerdeeg?

Borrelhapjes (40 trendy hapjes) van T. Spierings

#bijzonder

In dit boekje van Spierings ligt de nadruk op de meer aparte en bijzondere borrelhapjes. Bij je gasten zul je daarmee goed scoren, en je kunt laten zien dat je je er zeker niet met een Jantje van Leiden van af hebt gemaakt.

Voor een feestje, voor een avondje met je partner, voor een avondje met vrienden, of voor de jaarlijkse bijeenkomst van de familie op Nieuwjaarsdag; de trendy hapjes die je met dit boekt leert maken, die kunnen op elk moment en bij elke gelegenheid worden geserveerd. Van simpele hapjes tot culinaire verrassingen…

Met het boekje Borrelhapjes wordt iedere borrel een groot feest. Ga nu zelf aan de slag in je keuken met het maken van trendy borrelhapjes, en zet deze in een handomdraai op tafel.

Voor 19,94 euro is dit boekje (in de vorm van een paperback) van jou. Bestel je vandaag, dan kun je hem morgen al in huis hebben. Borrelhapjes is overigens ook al eens beoordeeld met de maximale score van 5 sterren! Ben jij de volgende die een recensie schrijft over dit fantastische boekje?

Borrelhapjes & Snacks van Francis van Arkel

Nog een boekje over borrelhapjes, dat niet al te groot is, maar waar je wel perfect borrelhapjes mee leert maken. Dit boek over lekkere borrelhapjes is ingedeeld in 5 hoofdstukken, waarbij je zelf kunt kiezen of je snacks en borrelhapjes wilt maken met vlees, met vis, op vegetarische basis, met kaas of met deegwaren.

De hapjes die je met dit boek kunt maken zijn origineel, maar toch erg eenvoudig om te maken. Dat is goed om te weten als je geen top kok bent, of als je gewoon weinig zin hebt om lang in de keuken te staan.

Snacks van Francis van Arkel

#perfect

Met een minimale tijdsbesteding heb je deze borrelhapjes en snacks al op tafel! Met een degelijke voorbereiding maak je de snacks en borrelhappen vlak voordat je ze serveert nog even af, voor een perfect eindresultaat.

Goed om te weten is dat de snacks en borrelhapjes in dit boek zowel geschikt zijn voor bij een borrel als voor zo. Alcoholische drank is dus zeker niet nodig, de hapjes en snacks uit dit boek kunnen ook prima worden geserveerd bij bijvoorbeeld een glas cola, of bij een glas verse jus d’orange!

De meeste borrelhapjes en snacks die je met dit boek kunt maken kun je gewoon met je handen eten, en zijn in 1 of 2 happen verorberd. Verder is een deel van de opgenomen borrelhapjes en snacks geschikt om aan een prikkertje of vorkje te doen. Voor je gasten is dat erg leuk, en je creëert hiermee op zeer eenvoudige wijze extra sfeer!

Het boek Borrelhapjes & Snacks is te krijgen voor ongeveer 23 euro, en wel in gebruikte (maar goede) staat.

De beste borrelhapjes van René Possemiers

Wil je enkel originele lekkernijen presenteren tijdens een feestje, op een receptie, of bij het aperitief? Dan is De beste borrelhapjes (met 113 pagina’s aan leesvoer) mogelijk de beste aankoop die je kunt doen!

Dit boek bevat meer dan 50 recepten voor uitmuntende borrelhapjes. Bij elk recept is een kleurenfoto opgenomen, zodat je ook een beeld krijgt van de uiteindelijke borrelhapjes die je gaat maken.

Warme hapjes, toastjes, vegetarische hapjes, Italiaanse antipasti, Spaanse tapas, lepelhapjes, en dipsausjes, ze staan allemaal in dit boek beschreven.

De beste hapjes van René Possemiers

#genieten

Na het lezen van dit boek zijn er geen geheimen meer op dit vlak, en kun je allerlei soorten borrelhapjes zelf maken, en wel op de juiste manier. Genieten maar zouden wij zeggen! En dan zowel van het maken van de hapjes als het verorberen ervan.

Afhankelijk van de gekozen bindwijze en aanbieder is De beste borrelhapjes van René Possemiers te krijgen voor ongeveer 10 euro. Hiervoor krijg je een gebruikt exemplaar dat in goede staat verkeerd.

Heerlijk Genieten Van De Lekkerste Borrelhapjes En Cocktails van René Possemiers

En daar hebben we nog een boek van René Possemiers! Ditmaal een boek dat niet alleen over borrelhapjes gaat, maar ook over cocktails. Dit boek bevat meer dan 400 originele ideeën voor dipsausjes, Spaanse tapas, Italiaanse antipasti, en warme hapjes.

Maar daarbij krijg je ook meteen aanbevelingen voor het maken van cocktails, op basis van gin, whisky, champagne en andere soorten drank.

Heerlijk Genieten Van De Lekkerste hapjes En Cocktails van René Possemiers

#perfect

Het resultaat zal je duidelijk zijn, je kunt straks zelf perfect cocktails en borrelhapjes maken, en deze ook op de juiste manier combineren! Alle recepten die zijn opgenomen in Heerlijk Genieten Van De Lekkerste Borrelhapjes En Cocktails worden stap voor stap uitgelegd, perfect gepaard gaand met prachtige kleurenfoto’s.

Wil je een geslaagde avond of namiddag hebben, dan zou je dit boek zeker in je bezit moeten hebben! Dat kan al voor het vriendelijke bedrag van 14,94 euro (inclusief servicekosten). Hiervoor krijg je een hardcover, die bestaat uit meer dan 200 pagina’s. De staat is gebruikt, maar het gaat om een exemplaar dat ‘als nieuw’ te koop wordt aangeboden.

De Hapjesbijbel van Vitataal & Anne Johnson

Wil je een uitbreid boek kopen over het maken van borrelhapjes? Dan is De Hapjesbijbel een zeer goed optie. In dit boek vind je namelijk 500 recepten voor borrelhapjes en voorgerechten.

Koude en warme soepen, dipsauzen, salades, kaas en eieren, terrines en mousses, patés, vis, hartige groentegerechten, en schaal- en schelpdieren. Op al deze lekkernijen haakt dit boek meer dan goed in.

Bij de recepten voor de te maken gerechten vind je stapsgewijze informatie, waarmee je de gerechten succesvol en zonder al te veel moeite kunt maken.

Bij elk gerecht geeft dit boek je ook duidelijk aan welke ingrediënten je kunt gebruiken, en daarbij ook nog alternatieven voor als bepaalde ingrediënten niet te krijgen zijn.

De Hapjesbijbel van Vitataal & Anne Johnson

#uitgebreid

Ook is bij elk gerecht voedingsinformatie opgenomen, zodat je weet je eet, of wat je gasten eten als je de hapjes voor je gasten maakt. Dit boek is wat flinker van omvang, en telt dan ook 256 pagina’s.

De Hapjesbijbel is het ideale vertrekpunt voor het maken van allerlei soorten borrelhapjes. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is wel mogelijk, van klassiek tot exotisch, van klein tot groot, van koud tot warm, en van zoet tot hartig. Als je de gewenste borrelhapjes in dit boek niet vindt, dan vind je ze vermoedelijk ook niet in andere boeken over borrelhapjes.

Voor nog geen 11 euro is dit prachtige werk van jou. Hiervoor krijg je een paperback versie, in gebruikte (maar goede) staat. Namens je gasten, vrienden, en familieleden alvast bedankt voor het aanschaffen van dit boek. Zij zullen straks heerlijk genieten van de borrelhapjes die jij hen serveert. En vergeet uiteraard niet om zelf ook te genieten van alle lekkernijen die je kunt bereiden met dit boek!

Geef een reactie