Borrelen

Mannenuitje organiseren? 7 creatieve tips voor de echte man!

mannenuitje

Als je jaarlijks een mannenuitje organiseert, valt het niet mee om origineel te blijven. Natuurlijk, mannen hebben het al gezellig als ze met z’n allen (en een paar flesjes bier) naar een sportwedstrijd te kunnen kijken. Het is echter ook leuk om even out of the box (lees: the mancave) te denken. Om je hierin te inspireren delen we hier 7 creatieve tips voor een mannenuitje. Laat de voorpret maar beginnen!

’t Mannenuitje: even lekker weg

Er zijn veel vriendengroepen die er een traditie van hebben gemaakt om ieder jaar weer een mannenuitje te organiseren. Lekker weg met de boys onder elkaar. De vrouwen mogen (dit keer) even niet mee.

Dit soort mannenuitjes worden vaak georganiseerd om een jaar of een seizoen mee af te sluiten maar ook zonder reden. Het bestaan van een hechte vriendschap is immers genoeg reden om een feestje te bouwen en beter nog…… om er een traditie van te maken. Daarnaast mogen we de vrijgezellendagen niet vergeten uiteraard. Lekker met vrienden weg dus!

Wanneer is een uitje geslaagd?

Laten we eerlijk zijn: (de meeste) mannen zijn niet zo kritisch en een mannenuitje is snel geslaagd als er vermaak en vertier is. Als het lachen, gieren, brullen wordt, er een leuke activiteit is georganiseerd en er voldoende versnaperingen voor handen zijn, is het al snel goed. Op dit laatste punt komen we later terug.

Laten we ons eerst richten op de activiteit. Je hebt hierin zeer veel keuze waarbij het nog niet eens uitmaakt of het zomer of winter is. Bij een mannenuitje denk je al snel aan karten of paintball maar er is zoveel meer te doen.

Laat je hieronder maar eens inspireren door deze 7 creatieve tips voor een mannenuitje.

7 creatieve tips voor een mannenuitje

  1. Bezoek een rugbywedstrijd. Wat dacht je van het bezoeken van een rugbywedstrijd? Rugby is als sport sterk in opkomst en een absolute mannensport. Als je tickets weet te bemachtigen voor een Six Nations wedstrijd is succes verzekerd.
  1. Skiën of snowboarden. Het liefst ga je uiteraard met een groep vrienden naar Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk of een ander wintersportgebied maar de kans is groot dat jullie vrouwen hier een stokje voor steken. Zij willen dan ook zelf mee. Het alternatief: skiën of snowboarden in een indoorhal. In veel gevallen zijn er meerdere banen die variëren in moeilijkheidsgraad dus deze tip is voor iedereen geschikt.
  1. Het ontsnappen uit een escape room. Escape rooms zijn helemaal in tegenwoordig. De kans is groot dat je al een keer een ontsnappingspoging hebt gedaan maar iedere escape room heeft een ander thema. Creatief ben je dus altijd. Is jouw groep vrienden ook zo creatief dat ze weten te ontsnappen?
  1. Zelf racen op het circuit. Wat zouden we allemaal graag Max Verstappen willen zijn als we op zondag naar de formule 1 zitten te kijken. Veel mannen denken het zelfs beter te kunnen dan Max en zien zichzelf wél in staat om Lewis Hamilton te verslaan. Tijd om dit te bewijzen door een dagje zelf te racen op het circuit. Er zijn diverse mogelijkheden voor.
  1. Survivallen in vorm van een mudrun. Veel mannen vinden het heerlijk om eisen aan zichzelf te stellen en zijn van mening dat niets hu in de weg staat om hun doel te bereiken. Hoogste tijd om dit te bewijzen door een mudrun te organiseren. Zet dus op de uitnodiging dat droge- en schone kleding mee moet.
  1. Flyboarden. Dit is een relatief nieuw mannenuitje voor de durfals. Vlieg metershoog de lucht in en bekijk de wereld van een ander niveau. Er is genoeg om over na te praten achteraf, daar kun je zeker van zijn!
  1. Virtual reality gamen. Ook dit is een relatief nieuwe invulling van een mannenuitje en past hierdoor nog altijd bij deze creatieve tips. Als je vriendengroep volledig uit gamers bestaat, is dit bijna een must-do. Je hebt met virtual reality gaming volop mogelijkheden om een creatieve invulling aan je dag te geven en dat is precies de bedoeling!

Het verzorgen van de inwendige mensen tijdens een mannenactiviteit

Het zal je misschien verbazen dat we ideeën als een wijn- of bierproeverij niet in dit rijtje hebben opgenomen maar dat kunnen we uitleggen. Er zijn zeer veel goede boeken over bier brouwen of over wijn maken verkrijgbaar, de kans is groot dat meer dan de helft van de aanwezige mannen hier al alles over weet.

Een workshop over het maken van gin is ook niet origineel. De meeste mannen weten zelfs precies hoe ze een gin tonic party moeten organiseren. De originaliteitsprijs win je hier niet mee.

Wat we wel onder je aandacht willen brengen is dat een het organiseren van een BBQ wel het perfecte einde is van een mannenuitje. Na inspanning hoort ontspanning, laat dat duidelijk zijn. Origineel is een BBQ niet, maar de meeste mannen doen liever niets anders dan barbecueën. Deze keuze is dus snel gemaakt.

Dat je ook geen probleem is om een winter BBQ te organiseren lees je hier. Denk je dat je na zo’n enerverende dag met de mannen geen power meer hebt om zelf voor de hapjes en drankjes te zorgen? Informeer dan hier vrijblijvend wat wij hierin voor je kunnen betekenen.

Geef een reactie