Entertainment, Feest

Feesten met flair: Leuke acts voor een onvergetelijke avond

leuke acts feestje

We zijn ons hele leven al gewend dat bij feesten ook leuke acts horen. Het begint al op je kinderfeestje, wanneer je ouders besluiten dat een clown met zijn ballondieren het hoogtepunt van de dag is. Maar nu zijn we volwassen, en we verwachten een beetje meer van onze feesten. Geen paniek, want met deze acts wordt jouw feest gegarandeerd een knaller!

Dansoptredens

We kennen het misschien wel van grote Amerikaanse bruiloften die een exotisch thema hebben en buikdanseressen laten komen. Maar waarom zou je niet eens een dansoptreden verzorgen met een echte robot? Of een flashmob van disco-dansende oma’s? Het is belangrijk om een optreden uit te kiezen die aansluit bij de genodigden. Zo kun je denken aan modern ballet. Deze vorm van dans is tijdloos, elegant en niet al te zwaar. Het is aan de andere kant ook voor te stellen dat voor gasten een dansoptreden een lange zit kan zijn.

Muziekoptreden

Een feest is geen feest zonder goede feestmuziek. En laten we eerlijk zijn, we zijn het zat om dezelfde DJ’s te horen spelen. Waarom niet eens een optreden van een mariachi band, of een DJ die alleen maar nummers speelt uit de jaren 90? Het is afhankelijk van het publiek wat aanslaat. Je wilt voor 50+ geen DJ die alleen maar techno of hardcore in zijn playlist heeft staan.

Daarnaast zorgt het niet voor het juiste wow-effect wat je wilt laten zien als leuke act. Onderzoek daarom eens de mogelijkheid van huiskamerconcerten.

muziekoptreden thuis
Muziekoptreden thuis

Stand up comedian(s)

Nu is dit wel een groot risico om als act neer te zetten. Humor is misschien wel het meest persoonlijke wat er is en kan een feest maken of breken. Ten eerste is het goed om te bedenken wat de doelgroep op jouw feest leuk gaat vinden. Als we bijvoorbeeld weer de groep van 50+ nemen, kunnen we met zekerheid stellen dat grove grappen à la Hans Teeuwen niet welkom zijn.

Ten tweede zou je het persoonlijker kunnen maken door familie of vrienden deze act te laten opvoeren. Op die manier geef je er een originele twist aan en weet je zeker dat de plank niet volledig mis wordt geslagen. Daarnaast laat je ook aan degenen merken dat je ze volledig vertrouwt door hen een podium te geven.

Proeverij

Een feest gaat en staat met de catering. Als iemand naar een feest is geweest en je vraagt aan diegene hoe het was, zijn er vaak twee dingen blijven hangen: het eten en drinken. Nu zul je je misschien afvragen hoe je van twee normale activiteiten een leuke act kan maken. Een voorbeeld is een proeverij. Dit kan van alles zijn: wijnproeverij, bier, likeur, whisky, enzovoort.

Deze proeverijen worden vaak begeleid door professionals, die van alles weten te vertellen over het desbetreffende drankje. Tevens zullen ze ervoor zorgen dat de gasten zich niet van hun barkruk af drinken. Bij de drankjes worden ook vaak bijbehorende hapjes geserveerd. Deze act is dus een ware verwennerij voor de smaakpupillen.

wijnproeverijbox

#wijntjesproeven

De lekkerste wijntjes & uitleg voor een heuse wijnproeverij! Heerlijk genieten

Vuurwerkshow

Tot nu toe zijn de acts vooral binnen uit te voeren. Als je een mogelijkheid hebt tot een buitenlocatie, kun je de opties verbreden. Je kunt namelijk de gasten verrassen met een mooie vuurwerkshow. Deze shows zijn altijd een succes. Sinds het begin van de mensheid zijn we onder de indruk van vuur. Als je echt een act wilt neerzetten, kun je tijdens de show muziek laten horen. Deze combinatie zorgt gegarandeerd voor kippenvel.

Met deze kleine acts en aanpassingen maak je van jouw feest een topbeleving.

Geef een antwoord